Torsdag, 07.12.2023 16:57 Uke: 49
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Rykker ut til mulig
boligbrann på
Damsgå...

(I dag, kl 16:44)
- En enkel gutt med en
enestående dikter...

(I dag, kl 16:28)
Dieselsøl på
Lyderhornsveien

(I dag, kl 16:24)
Kollisjon i
Kongsvinger

(I dag, kl 16:24)
Omstridt
demonstrasjon: -
Ingenting er f...

(I dag, kl 16:18)
Voldshendelse i
Tønsberg ? en alvorlig
s...

(I dag, kl 16:04)
Klare for
fylkesfinalen i
Klassequizen

(I dag, kl 16:04)
Bil stanset på E18 i
Arendal

(I dag, kl 15:54)
Kvinne fra Nordland
dømt til fengsel
for...

(I dag, kl 15:44)
Spåtind Fjellhotell
gjenåpner

(I dag, kl 15:44)

Sistedistrikt
Bærumsfirma vant pris
på FNs klimatoppmø...

(I dag, kl 16:49)
Røykutvikling i
leilighet på Damsgård
- ...

(I dag, kl 16:49)
Dieselsøl på
Lyderhornsveien

(I dag, kl 16:29)
Kollisjon i
Kongsvinger

(I dag, kl 16:19)
Klare for
fylkesfinalen i
Klassequizen

(I dag, kl 16:08)
Voldshendelse i
Tønsberg ? en alvorlig
s...

(I dag, kl 15:59)
Bil stanset på E18 i
Arendal

(I dag, kl 15:48)
Kvinne fra Nordland
dømt til fengsel
for...

(I dag, kl 15:48)
Spåtind Fjellhotell
gjenåpner

(I dag, kl 15:48)
Fv606 stengt i Solund
(I dag, kl 15:39)

Mest lest siste uke
USA setter
Osprey-militærfly på
bakken

(I dag, kl 09:44)
BA: Væpnet
politiaksjon i
Loddefjord

(I går, kl 22:25)
Så få spill kjøpes til
fullpris

(I dag, kl 09:13)
Rosenborg-spiller ute
i ti uker

(I går, kl 21:34)
Derfor forsvant den
(I går, kl 21:58)
Liverpool med
sliteseier mot
tabelljumbo...

(I går, kl 22:35)
- Helt misvisende og
alvorlig feil

(I går, kl 22:47)
Se Vestlandsrevyen
22.55

(I går, kl 22:54)
Gondol med turister
veltet

(I dag, kl 08:48)
Adresseavisen: Petter
Northug mister all...

(I dag, kl 09:54)

Mest lest i dag
Mistenkes for
ruskjøring

(02.12.2023, kl 20:26)
Strømproblemer på
Østfoldbanen

(05.12.2023, kl 02:14)
Italias andre «skjeve
tårn» kan kollapse

(02.12.2023, kl 09:40)
Brann i personbil på
riksveg 4

(04.12.2023, kl 22:14)
Mann ramponerte
bensinstasjon i Bergen

(02.12.2023, kl 05:56)
To sikta for hærverk
på Egge ungdomsskol...

(04.12.2023, kl 17:14)
Bolig overtent på
Hunstad ? riksvei 80
s...

(04.12.2023, kl 20:54)
Kontroll på
røykutvikling på
balkong i b...

(05.12.2023, kl 00:04)
Særforbund ber IOC
slippe til russere i
...

(05.12.2023, kl 17:54)
Nok en bilist mistenkt
for ruskjøring

(02.12.2023, kl 20:56)

Alle nødetater er på vei til Bjerke i Oslo etter melding om en trafikkulykke mellom to biler i avkjøringen fra riksvei 4.Det er trolig snakk om en påkjørsel bakfra, ifølge politiet i Oslo.
Hvert tiende tog på Romerike har vært forsinket i år. Det skriver Romerikets blad.Mye av forsinkelsene skyldes at en kjøreledning inne i Romeriksporten ble revet ned i januar. Dette skapte store forsinkelser og innstillinger på Gardermobanen.Kommunikasjonssjef i VY Åge-Christoffer Lundeby forteller til avisa at de ikke er fornøyde med puntligheten i 2023.
Et vitne i Råde så en bil med det de mente var en ruset fører. I bilen ble det observert flere i ung alder. Bilen var også etterlyst. Det skriver politiet på X/Twitter.Patruljer med bistand av politihelikopter fant bilen forlatt. Ved hjelp av hundepatrulje klarte politiet å finne flere ungdommer som gjemte seg.
Politiet er på vei til Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo etter melding om en trafikkulykke mellom en trikk og en syklist.Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Mannen i 20-årene som ble skutt av politiet i Askim onsdag ettermiddag, er siktet for å ha drept en annen persons dyr.Det bekreftet politiadvokat Ida Gjeset til NRK.
I stedet for å delta i markeringen av Krystallnatten foran Stortinget torsdag, skal Det Mosaiske Trossamfunn ha en egen markering ved synagogen i Oslo.? Vi er i en svært spesiell situasjon akkurat nå, og vi føler oss litt alene, sier styreleder Ronen Bahar til Vårt Land.I en årrekke har markeringen i Oslo vært arrangert av Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk Senter. I år er Rødt, LO i Oslo og Norsk Folkehjelp med som tilsluttede organisasjoner.Bahar sier at han er bekymret for at markeringen i økende grad skal handle om annet enn hendelsene i Nazi-Tyskland.? De siste årene har det handlet mye om konflikten i Palestina, og å stå opp mot hat og polarisering generelt. Vi vil ta markeringen tilbake til å omhandle jødehat, og hvordan det er å føle seg alene i fellesskap, sier han.Leder for Antirasistisk Senter, Hatem Ben Mansour, syns det er synd at de ikke deltar på markeringen.Han avviser at krigen mellom Israel og Hamas vil prege markeringen og mener det er viktig å markere Krystallnatten uavhengig av den situasjonen som pågår, og vise tydelig at man er mot antisemittisme.(NTB)
Statsforvalteren i Oslo og Viken har innført ekstraordinær vinterstenging av Imingfjellvegen og Imingdalen.Årsaken er at registreringer tyder på at store deler av villreinbestanden på Hardangervidda er i området.Fv. 2814 Imingfjellveien går mellom Sønstevann i Uvdal (Nore og Uvdal kommune, Viken fylke) og Steinset i Tessungdalen (Tinn kommune, Vestfold og Telemark fylke).Vanligvis stenger veien fra 30. november, men nå har reinen allerede dratt østover.? Veien vil eventuelt kunne åpnes en periode dersom villreinen trekker vestover, men fra 30. november vil fylkesveien uansett stenges for vinteren. sier byggeleder Ole Vidar Kirkevollen i Viken fylkeskommune.
Nødetatene har rykket ut til en leilighet på Jeløya i Moss etter å ha fått melding om brann. Alle beboere skal være ute, opplyser Øst politidistrikt.Klokken 19:40 tirsdag meldte politiet at det var mulig spredningsfare.? Det dreier seg om brann i en vegg i en tomannsbolig. Vi jobber med å finne varmen inne i veggen. Vi driver å brekker opp vegg og slukker, sier vaktleder i 110-sentralen Roger Andersen.Rundt klokken 19:42 sier operasjonsleder i Øst politidsitrikt at det ikke lenger var fare for spredning. Det viste seg å ikke stemme. Øst 110-sentralen sa til NRK rundt 19:57 at det fortsatt er snakk om spredningsfare.
Nødetatene rykker ut til Nordbyveien i Drammen etter melding om en trafikkulykke.To biler har kjørt i hverandre, og det skal, ifølge politiet, være store materielle skader.Alle personene er ute av bilene.
Nå er det endelig klart: Høyres Kjell Arne Hermansen blir ny ordfører i Drammen.Det melder Drammens Tidende.Partiet har blitt enige med Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet om å etablere et flertall i kommunestyret.Hermansen får med seg Ulf Erik Knudsen fra Fremskrittspartiet som varaordfører.
Kongsberg kommune hadde ikke listen til partiet Konservativt ved ett av sine stemmelokaler. Det bekrefter Bernt Søraa i kommunen til VG.? Vi fikk beskjed om at det manglet stemmesedler til Konservativt på et stemmested, dermed ble det fylt opp. Det ble oppdaget halvannen time etter at lokalet åpnet, sier Søraa, administrativt ansvarlig for valg i kommunen.Også kommunene Tysnes og Balsfjord har manglet lister mandag.
Politiet ønsker tips etter en mann forsøkte å rane Sagene Bingo i Oslo mandag kveld.Han skal ha truet med et håndvåpen, men politiet vet ikke om det er ekte.Ingen ble skadet, og mannen fikk ingen gevinst fra bingoranet.Det var mange vitner på stedet, og politiet har sikra video av hendelsen.Politiet ønsker nå tips fra personer som kan ha sett gjerningspersonen. Personer som har annen relevant informasjon bes også ta kontakt med politiet.
Ordførerduellen i Drammen tetter seg til. En fersk undersøkelse viser at det er tilnærmet dødt løp mellom de to kandidatene, med tanke på hvem Høyre og Arbeiderpartiet kan samarbeide med.Ifølge målingen Norstat har gjort for NRK har Høyre gått opp 1,6 prosentpoeng siden forrige kommunevalg. I Drammen ligger Høyre nå på 27,3 prosent.Arbeiderpartiet har falt 3,6 prosentpoeng, fra 26,2 prosent i 2019 til 22,6 prosent.Fremskrittspartiet er den store vinneren i målingen. De har gått fra 10,7 prosent til 16,6 prosent, en økning på 5,9 prosentpoeng. Selv om Høyre og Fremskrittspartiet vil samarbeide på den borgerlige siden, er ikke det nok til et flertall.
På Lysaker stasjon har det vært en trusselsituasjon i kveld, melder politiet på X/Twitter.En mann skal ha truet andre med kniv.Politiet kom raskt til stedet og fikk kontroll på alle parter, skriver de.Ingen mennesker skal ha blitt skadet.
En 18 år gammel kvinne som var savnet i Larkollen ved Moss kom til rette etter flere timers leting i går. Hun ble meldt savnet klokken 17:20 i går ettermiddag, og ble funnet i 21-tiden. Politiet lette med mannskaper, hunder og helikopter.
Stortinget T-banestasjon er stengt på ubestemt tid på grunn av brannen i Oslo sentrum søndag, skriver Aftenposten.T-banen vil likevel gå forbi uten at det er mulighet for å gå av eller på på Stortinget, slik det har vært de siste dagene.Stasjonen har fått vannskader etter slukkearbeidet, og både heiser og rulletrapper er uten strøm. Det er også påvist røykgasser og byggestøv inne på stasjonen.? Vi gjør det vi kan for å gjenoppta ordinær trafikk så raskt som mulig, men det vil ta noe tid å rydde opp og utbedre infrastrukturen, sier kommunikasjonssjef Ina Helen Østby til avisa.Trikken vil heller ikke gå i Grensen på en stund. Trikkelinje 17 og 18 er innstilt mellom Stortorvet og Holbergs plass.
Østfoldbanen østre linje er stengt mellom Ski og Kråkstad. Det går ingen tog mellom Oslo, Mysen og Rakkestad. Grunnen er en feil ved Ski stasjon. Ny oppdatering kommer klokka 18, ifølge Bane Nor.
Brannvesenet er fortsatt på Haugerud i Oslo etter det begynte å brenne i en barnehage lørdag kveld. De driver med etterslokking.Det er mye røyk og det blusser stadig opp nye flammer, opplyser brannvesenet. De venter nå på en gravemaskin som skal rive taket, slik at de kommer bedre til.Brannvesenet vil være på stedet i flere timer. Målet deres er å bli ferdig innen kvelden er omme.
På riksvei 7 over Hardangervidda blir det kolonnekjøring fra klokka 15.00 på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.
E6 er delvis sperret i retning mot Oslo ved Klemetsrud der det er full fyr i en bil. Slukking er i gangsatt, melder 110-sentralen.Det er trolig ingen personskader og ikke fare for at brannen sprer seg, opplyser politiet.Oppdatert klokka 01.03. Brannen er slukket. Veien ble åpna igjen natt til søndag.
Det har vært en trafikkulykke i Råde ved Jonsten, opplyser 110-sentralen.Vegtrafikksentralen melder om redusert framkommelighet på stedet retning Oslo.
Tiril Udnes Weng knuste konkurrentene og tok NM-gull på Tolga. Det var Margrethe Bergane som var nærmes, og hun endte med sølv.? Det var ikke så spennende, hun gikk veldig fort. Hun var stort sett best, og jeg er godt fornøyd med sølv, sier Bergane til NRK.Marte Skaanes imponerte nok en gang, og tok den siste medaljen som tredje best.? Motivasjonen er litt bedre enn tidligere. Det er veldig artig å vise at jeg kan gå fort på ski, sier Skaanes.Med det har Udnes Weng avsluttet en utrolig sesong, der hun også vant verdenscupen sammenlagt. Hun fikk også med seg to stafettmedaljer fra VM i Planica.Udnes Weng tok ledelsen fra start og økte etter hvert forspranget. Midtveis hadde hun en ledelse på over nesten ett minutt ned til Bergane. Det forspranget minsket noe da Bergane satte opp farten med seks kilometer igjen, men Nes-løperen holdt unna og vant.Ragnhild Haga kjørte på sin side sitt siste renn. Resultatet ble ikke det store, men hun ble hyllet av lagvenninner da hun krysset målstreken for siste gang som profesjonell langrensløper.
Ingen av de to siktede etter skytingen ved Nationaltheatret 15. januar er avhørt.Det opplyser politiadvokat Christian Hatlo til NRK.? Vi er i dialog med deres forsvarere, som har sagt at de vil la seg avhøre, sier Hatlo.De to siktede ble utlevert til Norge fra Italia 2. februar.? Det vi vet om ferden til Italia, er at de startet med bil og kjørte til Danmark. Derfra tok de antageligvis tog videre, uttaler Hatlo.Han sier også politiet etterforsker muligheten for om de har fått bistand til flukten.Våpenet som ble brukt under skytingen er foreløpig ikke funnet.
Politiet rykket ut til Belset skole på Rykkinn i Bærum i ettermiddag da en elev truet to ansatte med kniv, skriver Budstikka.? Vi fikk kontroll på situasjonen da vi kom frem, og det skjedde helt uten dramatikk, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til avisen.Ingen personer er kommet fysisk til skade, skriver politiet på Twitter.
Kripos og en rekke politidistrikter har i dag pågrepet og siktet 14 personer etter en storaksjon rettet mot bakmenn i store kriminelle nettverk.Seks av personene er siktet av Kripos, mens Oslo, Trøndelag og Øst politidistrikt har pågrepet og siktet til sammen åtte personer, skriver Kripos i en pressemelding.Alle er siktet for grov narkotikaforbrytelse.? Dette er personer vi mener har sentrale posisjoner i kriminelle nettverk som importerer store mengder narkotika til Norge, sier Nora Pedersen, politiadvokat i Kripos.Bakgrunnen for aksjonene er et godt internasjonalt politisamarbeid. I dette samarbeidet har norsk politi fått tilgang på store mengder kommunikasjon mellom kriminelle.? Aksjonene er et resultat av en målrettet satsing over tid fra norsk politi mot bakmenn i norske kriminelle nettverk, sier Kristin Kvigne, sjefen for Kripos.De siktede er varetektsfengslet eller vil bli fremstilt for fengsling i løpet kort tid.Kripos avholder en pressekonferanse om aksjonen torsdag klokken 15.
Leverandøren av de nye trikkene til Oslo mangler nødvendige deler til å kunne ferdigstille dem og har dermed stanset leveransen av nye trikker.? Leveranseutfordringene skyldes blant annet av krigen i Ukraina og etterdønninger etter pandemien, sier prosjektsjef i Sporveien Anders Wergeland i en pressemelding.Totalt er nå 21 trikker mottatt i Oslo. Sporveien jobber med å kartlegge hvor omfattende mangelen er og hvor langvarig stansen blir.Forsinkelsen vil i første omgang ikke påvirke trikkedriften. Alle trikkeavganger vil kjøre som normalt med dagens trikker ? det vil si noen nye trikker og noen gamle trikker.Målet er fortsatt at alle 87 nye trikker skal leveres og fases inn innen utgangen av 2024.Selve produksjonen av de nye trikkene vil fortsette på fabrikkene til leverandøren CAF i Spania selv om trikkene ikke fullt ut kan ferdigstilles og sendes til Oslo.(NTB)
Politiet rykker ut til melding om to biler i brann på Romsås i Oslo, melder politiet på Twitter.Det skal være spredningsfare til flere biler.
Tidligere Avinor-sjef Dag Falk-Petersen mener det er fullt mulig å bygge ut Kjeller-området og samtidig beholde flytrafikken på Norges eldste flyplass.Han er helt uenig med kommunedirektøren i Lillestrøm, som vil stanse all flyving når det skal bygges en ny bydel i området.Kommunedirektøren mener rullebanen bør stenges av både økonomiske og sikkerhetsmessige grunner.Falk-Petersen, som var sjef for Avinor fra 2011-2021, mener det er fullt mulig sikkerhetsmessig med bebyggelse nær rullebanen.Også tidligere sjef for Oslo Lufthavn, Nic Nilsen, ber kommunen om å holde rullebanen åpen og sier det unike veteranflymiljøet vil gå tapt om banen stenges for trafikk.
Snøværet skaper problemer i kollektivtrafikken i Oslo. Store deler av busstrafikken er stanset.
I forbindelse med et oppdrag er det et stort oppbud av flere nødetater på en adresse på Torshov.Aksjonen er ikke til fare for naboer eller andre forbipasserende, opplyser politiet til NRK.Siden flere nødetater er samlet på et sted kan det skape trafikale problemer i området.
Deler av etterforskningen etter Oslo-skytingen natt til 25. juni nærmer seg ferdigstillelse.Det sier politiadvokat Ingvild Myrold til NRK.? Det gjelder for eksempel gjennomgang av videoovervåkning, avhør av vitner og fornærmede på åstedet, og krimtekniske undersøkelser, sier Myrold.Hun legger til at andre sider av saken fremdeles etterforskes med styrke, og det er fortsatt arbeid som gjenstår før saken er ferdig etterforsket.? Det er per nå for tidlig å si når saken er ferdigstilt, sier Myrold.
Politiet har gjennomført tilrettelagte avhør med fem barn i forbindelse med at en mann i 30 ? årene er siktet for voldtekt av et barn under 14 år. Han er også siktet for å ha produsert og oppbevart bilder og videoer som seksualiserer barn.? Det er planlagt flere avhør og det kommer til å bli besluttet avhør av ytterligere flere barn i tiden fremover, sier politiadvokat Anne Grete Bjerketvedt Ludvigsen i Øst politidistrikt.Siktelsen omfatter nå to fornærmede. Den siktede mannen erkjenner straffskyld. Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken.
Det er kø på E18 utgående fra Oslo ved Fiskevollbukta på grunn av et vogntog med stans. Det fører til kø på strekningen og politiet må dirigere trafikken på stedet, opplyser de.? Tungberger er på vei, men man må regne med noe kø, skriver politiet videre.
Det skal ha blitt skutt mot en bil ved Furuset stadion i Oslo.
Nødetatene er i Pilestredet etter melding om brann i 2.etg. Brannvesenet har startet røykdykking for å klargjøre omfanget. Alle som var i den aktuelle etasjen skal ha evakuert seg selv.Pilestredet er sperret slik at brannvesenet får gode arbeidsforhold i forbindelse med brannslukkingen. Det er foreløpig ikke kontroll på brannen.
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E18 inngående ved Holmen. To biler er involvert og en person klager på nakkesmerter melder politiet på Twitter
Oslo Pride flytter festivalområdet fra Spikersuppa til Kontraskjæret på grunn av økende pågang av publikum.I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi større kapasitet.? Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering, forteller leder Dan Bjørke.Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, serveringssteder og stands fra ulike organisasjoner og foreninger.
Trafikkulykke E18 utgående etter påkjøring fra Asker. Trafikken går forbi i to felt. En person behandles av ambulansen, vedkommende fremstår lettere skadet.
Til sammen fire personer var involvert i trafikkulykken på Kongsberg.Ifølge politiet er én person fraktet til sykehus og to til legevakt. Skadeomfanget på de tre er ukjent.Én person ble sjekket av ambulansepersonell på stedet og fremstod som uskadet.Veien er nå ryddet og trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har innkalt ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte tirsdag 3. januar kl. 15 for en foreløpig redegjørelse for stengningen av Follobanen, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.I møtet vil Nygård få en oppdatering på status for arbeidet med å rette og finne årsaken til feilene som har ført til stenging av banen.Samferdselsministeren har tidligere bedt om en skriftlig redegjørelse, med frist 16. januar.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.