Tirsdag, 27.09.2022 02:43 Uke: 39
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
- Hun er som
psykiateren min

(I dag, kl 02:31)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:31)
DAGENS RETT: Lag en
fyldig og kremet
gry...

(I dag, kl 00:11)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:41)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:31)
Keepertabbe ødela
mektig engelsk
snuoper...

(I går, kl 23:01)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:01)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:51)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:51)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:51)

Sistedistrikt
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:32)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:42)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:32)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:52)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:52)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:52)
En fastklemt etter
singelulykke i
Kongsv...

(I går, kl 22:52)
Trafikkuhell på Sola
(I går, kl 22:42)
NRK Sørlandet 22:55
(I går, kl 22:32)

Mest lest siste uke
Advarer Putin: -
Katastrofale
konsekvens...

(I går, kl 09:11)
Bøtelagt etter
hotellbråket

(I går, kl 10:21)
Tobarnsmor søkkrik på
Jesus-porno

(I går, kl 17:21)
Båt synker i Grimstad
(I går, kl 07:41)
Valgt som
sentralstyremedlem

(I går, kl 07:51)
Ny korsbåndskade for
dansk spiller

(I går, kl 07:51)
- Putin kan la seg
friste

(I går, kl 07:51)
Nordmann med assist i
NHL-oppkjøring

(I går, kl 08:01)
Boksing kan bli vraket
fra OL-programmet

(I går, kl 08:31)
Vil trekke
nederlendere med
julebyen

(I går, kl 09:01)

Mest lest i dag
Truet folk med kniv ?
politiet avfyrte s...

(21.09.2022, kl 06:51)
Drepte ekskona etter
strømkrangel

(21.09.2022, kl 21:12)
Tror flere
«dumpsterdiver» på
grunn av ø...

(20.09.2022, kl 21:33)
Anmeldt for ruskjøring
(23.09.2022, kl 19:51)
Sveriges landslagssjef
ikkje til Qatar: ...

(23.09.2022, kl 20:01)
Nedslitt kobling årsak
til nestenulykke

(23.09.2022, kl 11:51)
Krigsseilerne har
premiere

(23.09.2022, kl 19:51)
Ungdommer tente på
papp i Fyllingsdalen

(23.09.2022, kl 20:01)
Johannessen klarte
ikke cuten i Paris

(23.09.2022, kl 20:01)
Opp fra dypet: - Et
mareritt

(24.09.2022, kl 21:41)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

En syklist blir undersøkt av ambulanse etter å ha blitt påkjørt av en bilist ved Siggerud lørdag kveld. Syklisten skal ikke være alvorlig skadet. Bilføreren som har kjørt på syklisten har dratt fra stedet. Politiet ber vedkommende om å melde seg til dem, melder politiet i Øst på Twitter.
Høyre mener at forslaget til Oslo-budsjett ser mer ut som et valgkampbudsjett enn et krisebudsjett.? Problemet er at byrådet bare prioriterer det de selv synes er morsomt, men kutter i mange av de viktigste tilbudene, sier gruppeleder Anne Haabeth Rygg.Hun sier Oslo må gjøre mer for å få ned klimagassutslippene og for å bedre Oslo-folks psykiske og fysiske helse.? Da kan man ikke kutte i PP-tjenesten og true med stengte idrettsanlegg i vinter, sier hun.Rygg er også bekymret for at det legges opp til store skolekutt mot slutten av neste fireårsperiode.
Byrådet i Oslo foreslår at organisasjonen Bydelsmødre Norge tildeles 1 million kroner for kommende budsjettår. Det ble klart da forslaget for neste års Oslo-budsjett ble lagt frem i dag. De tre foregående årene har Bystyrets vedtak vært på 2,7 millioner kroner i året.«Bydelsmødrene har store utfordringer i sin organisasjonsdrift, og det behandles en varslingssak. Det vil være nødvendig å sette strenge vilkår for utbetaling av tilskuddet. Fram til forholdene knyttet til varslingssaken er avklart, vil det ikke bli utbetalt tilskuddsmidler til organisasjonen», heter det i Byrådets forslag til budsjett.Forrige uke ble det kjent at staten fryser sin del av støtten til Bydelsmødre Norge ut, etter flere alvorlige varsler om uforsvarlig drift av organisasjonen.NRK har snakket med flere tidligere ansatte som beskriver en uforsvarlig drevet organisasjon.
Telenor Arena på Fornebu har fått nye eiere, melder Finansavisen.Kjell Christian Ulrichsen og selskapet hans Euforum Holding har solgt arenaen til et eiendomsfond forvaltet av selskapet Ursus Real Estate Management.Prisen vil partene ikke oppgi.Ifølge Budstikka har Ulrichsen-familien tapt omtrent 470 millioner kroner på Telenor Arena siden åpningen i 2009.De nye eierne sier til Finansavisen at de vil investere betydelig i arenaen, og ønsker en god dialog med Bærum kommune.
Bane Nor mener de har funnet den gjentagende jordfeilen ved Oslo S som har ført til forsinkelser og innstillinger den siste uken.? I 5-tiden i dag ble det lokalisert en feil og byttet en komponent som vi føler oss trygge på har utbedret feilen sånn at den nå forsvinner, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli. Feilen ble funnet i en komponent i signalanlegget på Oslo S.Selv om feilen er rettet, er dette for sent til at togselskapene rekker å kjøre de avgangene som er planlagt innstilt i morgenrushet.? Det normale togtilbudet vil bli gjenopprettet så raskt som mulig, sier Nordli.
Over 300.000 kunder har vært rammet av feil med internettjenestene fra Altibox. Søndag kveld opplyser selskapet at de har lokalisert problemet. «En av våre sentrale rutere har tekniske problemer. Dette fører til at kunder på Sør- og Østlandet mangler eller har ustabilt nett. Dette berører også mine sider og appene våre.»Kunder i andre deler av landet kan også oppleve at enkelte nettsider eller tjenester virker dårligere enn normalt.Vi jobber på spreng med å få trafikken til å gå andre veier mens vi vi retter denne feilen, men vi har dessverre ikke en rettetid på hvor lang tid dette vil ta.»
Nødetatene er på til Strandveien i Mjøndalen etter melding om sammenstøt mellom bil og sparkesykkel. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Regjeringens påstand om at Oslo kommune støttet statens planer for nye sykehus både i 2016 og 2018 er villedende for debatten. Det sier byutviklingsbyråd Hanne E. Marcussen (MDG). Sist onsdag sa Oslo bystyre ja til de foreliggende planene om å legge ned Ullevål og bygge nye sykehus på Gaustad og Aker. Regjeringen avviser omkamp, og statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) begrunnet dette blant annet med at Oslo kommuene støttet planene i 2016 og 2018.Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har sagt det samme flere ganger, blant annet i Stortinget.? Det er i beste fall veldig upresist, sier Hanna Marcussen om påstanden om at uttalelsen hun selv skrev i januar 2016 var en støtte til planene.? Uttalelsen vi ga i 2016 hadde mange kritiske punkter, og de kritiske punktene er ikke fulgt opp, sier hun.Marcussen sier at det blant annet var en forutsetning at det ble bygd lokk over Ring 3. Hvis ikke var frykten at tomta ville bli for liten.I 2018 dannet Arbeiderpartiet og Høyre flertall for de omstridte planene i bystyret, mens alle andre partier stemte imot. Ap og Høyre mistet flertallet i 2019.Helsedepartementet har fått tilbud om å svare på kritikken siden fredag, men ikke gjort det.
Casper Ruud (23) har alle muligheter til å spille seg til finalen i US Open når han torsdag møter Karen Khatsjanov (26) fra Russland i semifinalen.Khatsjanov overrasket og slo Nick Kyrgios 3-2 i sett etter 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3-7), 6-4 i kvartfinalen i Grand Slam-turneringen i New York natt til onsdag norsk tid. Kampen varte i 3.39 timer.Ruud spilte først av de åtte i kvartfinalen og får dermed ekstra hvile før møtet med Khatsjanov.? Jeg får mer hvile enn motstanderen, jeg er fornøyd med at jeg har fått spille tidlig. Nå skal jeg bruke onsdagen til å trene, sa Ruud til NTB.I tillegg til en finaleplass for Ruud i US Open, lurer muligheten for å avslutte turneringen på toppen av verdensrankingen. Det skjer om han tar seg til finalen og motstanderen ikke er spanske Carlos Alcaraz. (NTB)
Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni. Og det er bare de sakene politiet har valgt å tvitre om, skriver Aftenposten.I en rapport fra Oslo politidistrikt om unge kriminelle, kom det fram nesten 20 prosent var blitt tatt for å bære kniv eller andre typer våpen. Blant dem som begår mye kriminalitet, såkalte gjengangere, er det enda flere. Der hadde halvparten blitt anmeldt for å gå med kniv eller andre våpen. De siste tre årene har politiet øst i Oslo registrert over 75 saker med unge under 15 år som har truet med kniv. (NTB)
Politiet er på Furuset t-bane sammen med ambulansen etter melding om knivstikking på stedet. Skadeomfanget er foreløpig uklart, men det fremstår alvorlig.
Ytterligere 24 personer har denne uken fått endret status fra vitne til fornærmet. Det samlede antall fornærmede er nå oppe i 244 personer, inkludert de to avdøde.?Denne delen av etterforskningen nærmer seg nå slutten, sier politiadvokat Børge Enoksen i en pressemelding. Spørsmålet om motiv og hvorvidt siktede har vært alene om handlingen, er fortsatt uavklart.
Ein 18-åring er sikta for drapsforsøket etter ei mogleg knivstikking på Stovner i går, og vil bli framstilt for varetektsfengsling klokka 13 onsdag. Det bekrefter fungerende leiar for etterforskningsseksjonen for drap i Oslo politidistrikt, Ingebjørg Hansen, til VG.Ein tenåringsgut blei kritisk skadd etter hendinga. I tillegg hadde personen som blei arrestert lettare skader.Politiet jobbar ut frå ein hypotese om at det er eksisterande konflikter som ligg bak konflikta.
Frognerbadet i Oslo har hatt drøyt 117.000 gjester i år. Det er 17.000 flere enn sommeren 2019, altså før pandemien, viser tall NRK har fått fra bymiljøetaten i Oslo kommune.Siste åpningsdag for det populære utendørsbadet denne sesongen var på søndag.Erfaring fra tidligere år har vist at det kommer svært få gjester i september, derfor dropper kommunen å ha åpent lenger. Forlenget åpning ville også ha gitt store ekstrautgifter til strøm for å varme opp vannet i bassengene, opplyser bymiljøetaten.
Det nye kulturhuset Kvartal 1 i Lillestrøm sentrum, med nytt bibliotek, lokaler for kulturskolen og øvingshotell, åpner i løpet av mandag. Bygget blir en del av Kulturkvartalet, hvor flere andre kulturtilbud allerede har åpnet. Kommunen markerer åpningen med flere konserter, konferanser, teaterforestillinger, og andre arrangementer hele uka.
En politipatrulje stanset en mannlig sjåfør i 50-årene på Gamleveien i Gol for kontroll. Det viste seg at han ikke hadde gyldig førerkort. Mannen mistenkes også for alkoholpåvirket kjøring. Han blir anmeldt og fremstilt for prøvetaking, opplyser politiet.
Det har vært kraftig branntilløp i en fritidsbåt ved Tollefskrakken utenfor Onsøy i Fredrikstad. Redningshelikopter er på stedet. Ifølge vaktleder ved 110-sentralen, Arne Nourmi, ser det rolig ut på stedet.? Det er i hvert fall ikke noen stor røykutvikling, sier vaktlederen.
Politiet jobber på spreng for å avdekke konflikten som trolig ligger bak slagsmålet i Lørenskog på søndag. Det skriver Romerikes Blad. Opptil femten personer var involvert, og det ble brukt flere slagvåpen. Politiet tror en konflikt som knytter seg til et kjent gjengmiljø er årsaken til slagsmålet.De jobber nå med å identifisere flere av de involverte. Så langt er fire personer siktet for grov kroppskrenkelse.
Vann- og avløpsetaten i Oslo jobber fortsatt med å bytte ut vannrøret som gikk lekk på Frogner i Oslo i går.Selv om lekkasjen ble stansa i går kveld, må nemlig hele røret skiftes ut.Arbeidet er komplisert og tar tid, så det er ikke sikkert de blir ferdige i dag, ifølge etaten.1,5 millioner liter rant ut da en entreprenør ved et uhell slo hull på et vannrør.Beboerne fikk vannet tilbake i går, men en del opplever å få brunt vann i krana, ifølge etaten.
Nationaltheateret opplever en stor økning i salget etter pandemien.Ikke bare har publikum kommet tilbake, men det er flere som kommer enn før.Til NRK sier teateret at de solgte 25 prosent flere billetter nå i sommer enn de gjorde til høstforestillingene i 2019, før koronapandemien slo inn.
UP gjennomførte en kontroll i Hallingdalsvegen i Flå i tidsrommet 12 til 14.15. Totalt ble det ni reaksjoner fra politiet: Fem forenklede forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon, ett forenklet forelegg for manglende sikring av barn, samt tre gebyr for manglende bruk av bilbelte.
Hele 56 prosent av befolkningen er fornøyd med regjeringens strømstøtteordning, viser en fersk spørreundersøkelse. Kun to av ti svarer at de er misfornøyd.1.000 personer har deltatt i spørreundersøkelsen, som er gjennomført av Opinion på vegne av LO, skriver FriFagbevegelse.56 prosent svarer at de er fornøyd med ordningen, 21 prosent svarer de er misfornøyd, mens 13 prosent ikke har gjort seg opp en mening.Folk i Oslo og på Østlandet er mest fornøyd (62 prosent), mens også Vestlandet (57 prosent) er over landssnittet.Folk som bor i mindre boliger under 100 kvadratmeter, er mer positive enn dem med større boliger, ifølge undersøkelsen. I tillegg er det en større andel fornøyde blant dem som har strømregninger på under 2.500 kroner i måneden enn blant dem som har høyere strømutgifter. (NTB)
I løpet av natten har noen klippet lås og kjetting og tatt seg inn på et inngjerdet område i Vikersund. Ifølge politiet har det blitt stjålet to stillaser til en verdi av ca. 200.000 kroner. Stillasene var lastet opp på tilhengere, men tilhengerne er ikke stjålet. Politiet har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelse.
Taxisjåførar i Oslo reagerer på at det er sett opp skilt på drosjeparkeringar rundt om i byen som berre let ladbare motorvogner parkere, skriv Avisa Oslo. Fristen for å byte ut taxiar som bruker bensin eller diesel er i november 2024. Selskapa meiner desse skilta i praksis betyr at noverande køyretøy vil få bot dersom dei parkerer i sentrum.Bymiljøetaten seier dei fram mot sommaren 2023 vil skilte fleire haldeplassar, og at det er ei overgangsperiode for at bransjen skal kunne omstille seg.
Politiet i Oslo meldte mandag morgen om et trafikkuhell i Festningstunnelen. Operasjonsleder Gjermund Stokkli forklarer at luka på en foodtruck har løsnet og truffet en trafikkdirigeringsbil. Høyre og midtre felt ble sperret av i tunnelen, og det var skjedd en del materielle skader. Køen skal nå være løsnet. Politiet melder om normal trafikk gjennom tunnelen.
Det brenner i terrenget ved Mønster bru i Trøgstad.Brannvesenet rykket ut etter flere meldinger om røyk fra skog i Trøgstadveien, forteller vaktleder Lars Erik Robertsen ved Øst 110-sentralen. Det er et beiteområde for kuer i nærheten, men ifølge Øst 110-sentralen skal det ikke være noen fare for dyrene.
Vannmagasinene i Oslo er nå på 66 prosent. Normalt ville magasinfyllingen vært omtrent 88 prosent på denne tiden av året.? Selv om det har regnet og innbyggerne i Oslo har gjort en fantastisk jobb, er vannmagasinene langt fra fulle, skriver Oslo kommune på sine hjemmesider.Kommunen ber innbyggerne fortsette med å spare på vannet, for å unngå nye og inngripende restriksjoner.
Nødetatene er fremme ved ulykkesstedet på E18 i Lier. Ifølge politiet er de i kontakt med partene, og de melder at det ser ut som en påkjørsel bakfra. Ingen personer er skadet. Trafikken går forbi i ett felt.
Mannen som er siktet for forsettlig drap etter en kvinne ble funnet død i Askim i juli kan fortsatt holdes i varetekt. Det har Follo og Nordre Østfold tingrett bestemt.Torsdag skjerpet politiet mannens siktelse fra uaktsomt til forsettlig drap. De mener det er sannsynlig at mannen drepte kvinnen med vilje.
I Askim har UP målt en bil til 148 km/t i 100-sone på E18 østgående. Føreren er en mann i slutten av tenårene, som har blitt anmeldt for overtredelsen og fått førerkortet beslaglagt.Atle Vesttorp er operasjonsleder i Øst politidistrikt. Han forteller at mannen i tenårene har erkjent forholdene.? Han har erkjent forholdene og er villig til å vedta forelegg for det, så blir det opp til juristen å ta stilling til straffen. Hadde tenåringen vært mellom 136 og 140, så ville boten vært på 11 600 kr,- i bot, ifølge Vesttorp. ? Så boten vil nok bli noe høyere, pluss at førerkortet ryker, sier Vesttorp.
I 2020 skal bydel Søndre Nordstrand ha brote teieplikta for to barn som fekk personleg informasjon spreidd gjennom eit brev, skriv Norstrand Blad. Brotet vart ikkje oppdaga før to år seinare, og bydelsadministrasjonen har sendt avviksmelding til Datatilsynet.Bydelen sende i 2020 ut eit informasjonsbrev til klientar i barnevernstenesta i samband med redusert bemanning under pandemien. Breva skulle vere likt utforma, men nokre av dei inkluderte namna og fødselsnummeret til dei to barna. Det skal ha skjedd fordi teksten vart kopiert, utan at denne informasjonen vart sletta.Seksjonsleiar i barnevernstenesta beklagar hendinga, og dei vurderer no om dei skal setje inn tiltak, etter ei gjennomgang av rutinane rundt utsending av brev.
Den siste av dei tre svaneungane i Frognerparken vart fredag morgon drepen av ein hund som ikkje var i band. Det stadfestar Bymiljøetaten, som skriv at ungen vart teken aust for Kjærlighetsbrua ved Frognerdammen. Hundeeigaren skal ifølgje eit vitne ha stukke frå staden, og Bymiljøetaten vil melde hendinga til politiet.Dei tre svaneungane vart klekka i juni. Ein av dei forsvann etter berre ei veke, den andre vart borte for eit par dagar sidan.Etter bekymra meldingar om lause hundar svarte Bymiljøetaten i ein e-post 13. juli at dei er «kjent med situasjonen med svanene, men det er ikke prioritering per nå å sette opp mer sikring langs Frognerdammen.»
Politiet stoppet torsdag en bilist i 50-årene i Halden som kjørte uten gyldig førerkort. Mannen blåste også over lovlig verdi på alkometer, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Tom Sandberg. Han er nå med politiet inn på stasjonen for å blåse i et annet apparat som kan brukes som bevis. Han er avhørt og erkjenner forholdet, og er villig til å vedta en eventuell bot. Mannen er også dimittert, sier Sandberg.
Flere bilister ble bedt om å kjøre videre da politiet sjekket en rasteplass på E16 like ved Oslo lufthavn i går kveld. På søndag ble rasteplassen stengt fordi mange biler hadde parkert på motorveien.Politiet sier det er farlig å parkere langs en vei med fartsgrense 100 kilometer i timen, og folk som ikke respekterer forbudet risikerer å få en bot på 4550 kroner eller å miste førerkortet.Rasteplassen er mye brukt av folk som skal hente reisende på flyplassen.
Aurskog-Høland kommune har sagt at vatnet frå Vortungen kan brukast som drikkevatn att, men at det må kokast, skriv Indre Akershus blad. Ein bør likevel ikkje bade i vatnet, ifølge kommunen. Det er påvist tarmbakteriar i vatnet, og tilrådinga om å koke vatnet er difor permanent.
Bergensbanen er stengt mellom Hønefoss og Flå på grunn av brann nær sporet. Det er uklart når det kan åpnes igjen, melder Bane Nor.
Etterforskningen av båtulykken som skjedde mellom Hvaler og Strömstad onsdag overtas av norsk politi. Grunnen til det er at det er fastslått at båten gikk på grunn i Norge, opplyser Thomas Fuxborg i det svenske politiet. To personer omkom i ulykken. Svensk politi skal bistå med tekniske undersøkelser av båtens vrakdeler.
UP har avholdt trafikkontroll på riksvei 7 ved Bromma i Nesbyen kommune. 40 førere ble bøtelagt for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet ble målt til 85 km/t i 60-sonen. En fører ble også bøtelagt for å kjøre med piggdekk, opplyser politiet.
Fire leiligheter ble evakuert da det natt til torsdag brøyt ut brann i bygget hvor Moss finbakeri holder til. Torsdag morgen pågår det etterslukking i bygget i Wulfsbergsgate.
Elsparkesykkel-utleier Voi mener det må bli lov å leie ut elsparkesykler på nattetid i Oslo igjen. Det skriver selskapet i en pressemelding.Siden september i fjor har det ikke vært lov å leie ut elsparkesykler på natta. Det skjedde blant annet etter en anbefaling fra legevakta.Antallet sparkesykkel-skader har gått kraftig ned i samme periode.Men Voi mener at nedgangen ikke bare skyldes nattestenginga, fordi utleiesykler bare utgjør en liten del av markedet.? At det er forbudet mot utleie om natten som alene skal forklare nedgangen, har vi vanskelig for å tro på, sier Norden-sjef i Voi, Christina Moe Gjerde, i pressemeldinga.Selskapet mener også at nye regler som hjelmpåbud og promillegrense vil være nok til å unngå mange skader.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.