Fredag, 03.02.2023 20:12 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Bergane tapte
sekundstrid om gullet
- må...

(I dag, kl 20:02)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:02)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 20:02)
Truende opplevelse på
ruten i Sandnes

(I dag, kl 20:02)
Bodø 2024 vil lage
verdens mest
miljøven...

(I dag, kl 20:02)
Farsund satser på
havvind

(I dag, kl 19:52)
Forsøkte å stjele øl
(I dag, kl 19:42)
Granerud ble redd
etter kjempehopp: ?
Je...

(I dag, kl 19:32)
E6 mot Hamar delvis
stengt

(I dag, kl 19:32)
Riksveg 4 ved Raufoss
åpen igjen

(I dag, kl 19:32)

Sistedistrikt
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:05)
Bevæpnet politi leter
etter truende menn...

(I dag, kl 20:05)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 19:55)
Farsund satser på
havvind

(I dag, kl 19:55)
Bodø 2024 vil lage
verdens mest
miljøven...

(I dag, kl 19:55)
Forsøkte å stjele øl
(I dag, kl 19:35)
Riksveg 4 ved Raufoss
åpen igjen

(I dag, kl 19:35)
Vil ha Marcialonga til
Bodø

(I dag, kl 19:25)
Se Vestlandsrevyen
(I dag, kl 19:25)
E6 mot Hamar delvis
stengt

(I dag, kl 19:25)

Mest lest siste uke
Venter krevende
kjøreforhold fredag

(I går, kl 20:12)
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
Punget ut en kvart
million for
Haaland-s...

(I går, kl 20:12)
Norsk dobbeltseier i
junior-VM

(I går, kl 20:22)
Jæger med banerekord
og ny personlig rek...

(I går, kl 20:22)
Elin Dahlseng Eide
blir ny
fylkesrådsled...

(I går, kl 20:32)

Mest lest i dag
Flere drept i angrep
(27.01.2023, kl 20:35)
Politiet har skutt
person i beinet

(27.01.2023, kl 21:32)
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E18 inngående ved Holmen. To biler er involvert og en person klager på nakkesmerter melder politiet på Twitter
Oslo Pride flytter festivalområdet fra Spikersuppa til Kontraskjæret på grunn av økende pågang av publikum.I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi større kapasitet.? Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering, forteller leder Dan Bjørke.Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, serveringssteder og stands fra ulike organisasjoner og foreninger.
Trafikkulykke E18 utgående etter påkjøring fra Asker. Trafikken går forbi i to felt. En person behandles av ambulansen, vedkommende fremstår lettere skadet.
Til sammen fire personer var involvert i trafikkulykken på Kongsberg.Ifølge politiet er én person fraktet til sykehus og to til legevakt. Skadeomfanget på de tre er ukjent.Én person ble sjekket av ambulansepersonell på stedet og fremstod som uskadet.Veien er nå ryddet og trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har innkalt ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte tirsdag 3. januar kl. 15 for en foreløpig redegjørelse for stengningen av Follobanen, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.I møtet vil Nygård få en oppdatering på status for arbeidet med å rette og finne årsaken til feilene som har ført til stenging av banen.Samferdselsministeren har tidligere bedt om en skriftlig redegjørelse, med frist 16. januar.
To personer er sjekket av ambulansepersonell etter en front mot front-ulykke på fylkesvei 280 gjennom Noresund i Krødsherad. rett etter klokka 09:00 torsdag morgen. Veien er stengt for trafikk i begge retninger inntil videre.
I Drammen måtte en politipatrulje i natt reise til Scandic hotell etter at en gjest i beruset tilstand røykte inne på hotellet. Vedkommende etterkom ikke anmodningene fra resepsjonisten.Hotellgjesten, en mann i 30-årene fra Asker, ble bortvist fra hotellet av patruljen.
To personer er sendt til sykehus etter en eksplosjon i en gassbeholder i Skippergata i Drammen. Ifølge politiet undersøkes den ene personen for brannskader.Politiet melder at eksplosjonen skal ha skjedd i en gassbeholder i tilknytning til en gassdrevet varmeovn.Huset skal ikke ha fått skader, og det brenner ikke på stedet. Politiet oppretter sak.
Den sjiamuslimske menigheten Kawther-Al-Nabi vil etablere en moske på Hagan i Nittedal.Det er andre gangen de har kjøpt en tomt de ønsker å regulere om til muslimsk menighetssenter, skriver Varingen.Det gikk ikke med den forrige tomten de kjøpte i 2018, men nå håper de på å få på plass forsamlingslokale, kontorer og barnehage.Menigheten har tre medlemmer i Nittedal, og ca. 850 medlemmer totalt. De aller fleste bor i området rundt Oslo.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte søndag USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton i Oslo. Samtalen handlet både om internasjonal politikk og barnebarn.? Hillary og jeg hadde en fin samtale i dag om flere internasjonale spørsmål som energi, Afghanistan, Ukraina og den politiske utviklingen i USA, sier Støre til NTB.De to har kjent hverandre lenge og har holdt nær kontakt siden de begge var utenriksministre.? Vi snakket også en god del om våre barnebarn, forteller Støre.Clinton har vært i Oslo i forbindelse med Nobels fredsprisforum, som ble avholdt søndag ettermiddag.Der benyttet hun blant annet anledningen til å rette kritikk mot Doha-avtalen, en avtale mellom USA og Taliban i 2020 som førte til at USA trakk sine styrker ut av landet.(NTB)
Det er fortsatt kø på E18 mellom Oslo og Drammen på grunn av arbeid på Bjørnsvikbrua sør for Sandvika. Det melder Statens vegvesen øst.«En betongfuge på brua må forsterkes, for at brua fortsatt skal være trygg. Dessverre får det konsekvenser for trafikantene», skriver Statens vegvesen. Arbeidet skal være ferdig søndag formiddag. Det har vært lange køer lørdag ettermiddag på grunn av brovedlikeholdsarbeidet.
En person er fortsatt ikke gjort rede for etter en brann i et hus i Skollenborg i Kongsberg i natt. Det har i løpet av fredagen vært såpass varmt på branntomta at politiets krimteknikere ikke kunne sendes inn.? Vi vet at det er en som bor der, men har ikke klart å gjøre rede for vedkommende ennå, sier politiadvokat Andrea Finckenhagen til NRK. Finckenhagen sier at så snart det lar seg gjøre skal krimteknikerne undersøke hvor og hvordan brannen har startet, men at første prioritering er å finne ut om det befinner seg noen der.
Det ser ikke ut til at Oslo universitetssykehus (OUS) må kutte så mye som frykta neste år.Sykehuset vedtok tidligere i år at de skulle gå 400 millioner kroner i pluss neste år.Disse pengene skulle spares til bygging av blant annet nye sykehus.Noe som ville bety kraftige kutt driften i blant annet psykisk helsevern.Men nå går ledelsen inn for at målet for neste år bør være 50 millioner i overskudd i stedet.Det skyldes blant annet at så kraftige kutt som planlagt «ville være vanskelig å gjennomføre i praksis og ville kunne få store negative konsekvenser for pasienttilbudet», står det i budsjettpapirene styret i OUS skal ta stilling til 16. desember.Men i dokumentet står det også at innsparingsmålet må økes igjen for 2024, for å ikke påvirke framtidige investeringer.
Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Rundtomsvingen i Drammen. Begge førerne skal være ute av kjøretøyene. Det er begrenset fremkommelighet på stedet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke i Hasselbakken i Hokksund. Ifølge politiet er to kjøretøy involvert. Saken oppdateres.
Det var et branntilløp i en varmeovn som sendte nødetatene ut like før klokken 08. Da ble det meldt om røykutvikling fra et verksted på Nøste i Drammen. Politiet gjør undersøkelser og oppretter sak. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.
Etter besøk på flere gårder og uteområder i Stor-Oslo, reagerer Mattilsynet på at mange dyr som står ute har dårlige forhold.Flere av dyra som ble inspisert vasset i gjørme eller manglet et tørt tilholdssted.? Det er veldig viktig for dyrevelferden og dyrehelsen at dyrene har gode dyrearealer i vinterhalvåret. Det er også like viktig at de har tilgang til et sted de kan gå inn hvis det er dårlig vær, sier seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl i Mattilsynet.Nå ber Mattilsynet dyreeiere som har dyr ute hele vinteren om å sjekke forholdene og sette seg inn i kravene for å ha dyr på utegang.
Brannvesenet rykker ut til en bilbrann ved Østfoldhallen i Fredrikstad.
Politiet har arrestert en person som skal ha brutt seg inn i en nattklubb i Halden søndag ettermiddag. Politiet skriver på Twitter at innbruddstyven var på nattklubben da de ankom stedet.
En fersk rapport viser at IKT-sikkerheten i Rælingen kommune er for dårlig.Romerike revisjon har gransket kommunens praksis og sier de gjør mye bra, men at ansatte får for dårlig opplæring. De peker på at kommunen har en svak kultur for å melde feil, og ikke gjør nok risikovurderinger.Kommunedirektøren sier likevel til Romerikes Blad at han er fornøyd med resultatene i rapporten. Kommunen har iverksatt tiltakene rapporten anbefaler og rettet opp svakhetene som påpekes, ifølge direktøren.
Noregs tennisstjerne Casper Ruud går opp éin plass på verdsrankinga etter å ha komme til finalen i ATP-sluttspelet.I den siste oppdateringa av rankinga i sesongen har Ruud gått opp til 3.-plass og bytt plass med Stefanos Tsitsipas (4). Novak Djokovic, som vann komfortabelt mot Ruud i ATP-finalen søndag, endar året på 5.-plass.Det er dobbelt spansk på toppen med Carlos Alcaraz framfor Rafael Nadal. 19 år gamle Alcaraz vart med det den yngste spelaren til å avslutte sesongen på toppen av rankinga.Finalen søndag var den fjerde store for Ruud i 2022. Han kan sjå tilbake på to Grand Slam-finalar (Paris og New York), og dessutan finalen i Masters-turneringa i Miami.ATP-sluttspelet var ein stor opptur for nordmannen, som trøbla ein god del etter US Open-finalen mot Alcaraz i september.? Det er skuffande å ende opp med å tape desse store finalane. Men alt i alt, viss du gav meg eit tilbod om å ende året som nummer tre 1. januar i år, og å spele dei finalane eg har spelt, hadde eg antakeleg skrive kontrakten med ein gong. Ingen tvil om det, sa Ruud etter tapet søndag.
Politiet mistenker ikke noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet som skjedde i en elv i Hønefoss.
Det har vært en trafikkulykke på Lørenskog. Det er foreløpig ukjent om det er personskader.
Jernbanedirektoratet skal sammen med svenske Trafikverket se på muligheter for bedre togtilbud mellom landene.Det kan bety flere muligheter og bedre reisetid på strekningen Oslo-Gøteborg etterhvert.Samferdselsministeren forklarer i en pressemelding at det er kapasitetsutfordringer på jernbanen mellom Oslo og Gøteborg. Svenskene har allerede begynt å se på mulige tiltak.? Jernbanedirektoratet skal nå samarbeide med dem om dette. Vi ønsker flere reisende og at mer gods skal transporteres grønt over svenskegrensen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.Mulighetsstudien av forbedring av togtilbudet skal leveres til Samferdselsdepartementet innen oktober neste år.
Politiet skal nå styrke sin tilstedeværelse i gamle Oslo. Innen utgangen av året vil de opprette en egen politipost på Tøyen torg, som skal betjenes av fire ansatte, skriver Avisa Oslo.Ifølge avisa står Enhet sentrum i dag for 13 prosent av alle straffesaker og 12 prosent av alle patruljeoppdrag i Norge.Det er knappe tre uker siden en 18 år gammel mann ble skutt ved torget.
UP har hatt laserkontroll i 50-sonen på riksvei 52 i Hemsedal. Politiet melder at fem bilister har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 69 km/t.
En mann i 40-årene ble tirsdag kveld ranet og utsatt for vold i sitt hjem på Skjetten i Lillestrøm.Politiet fikk melding om ugjerningen klokken 20.08.? Mannen har forklart at to menn kom hjem til ham. De kom med trusler og sparket ham i brystet. Ransmennene oppholdt seg i boligen i ti minutter og de tok med seg penger og ulike gjenstander før de stakk fra stedet, forteller operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.Han forteller at mannen ble sendt til akuttmottaket på Ahus etter hendelsen, men han skal ikke ha alvorlige skader.Ifølge Romerikes Blad, som omtale saken først, har ikke politiet pågrepet noen i saken og de har heller ingen mistenkte.? Fornærmede vet ikke hvem disse mennene er, sier Walle til NTB.? Saken følges opp av etterforskere og det pågår ikke noe aktivt søk etter gjerningspersoner, opplyser operasjonsleder Walle.
? En person er observert i togsporet ved Oslo S. Derfor er all togtrafikk stanset, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.Vedkommende er ikke skadet, opplyser politiet. De er på Oslo S sammen med både ambulanse og brannvesenet for å få kontroll på situasjonen.? Vi vet ikke hvorfor vedkommende er der. Vi jobber nå med å få personen opp av sporet, sier Stokkli.Oslo S ble stengt også tidligere mandag på grunn av at en person var observert i sporet. Stasjonen ble åpnet igjen ved 14.30-tiden.? Jeg vet ikke om det er snakk om samme person denne ganger, sier Stokkli til NRK.Stengingen av Oslo S skjer parallelt med at det også er problemer med T-banen i hovedstaden. Det skjedde etter at noen trolig har kastet en handlevogn i sporet på Grønland, ifølge politiet.T-banen er stengt mellom Tøyen og Grønland, og det er satt opp alternativt kjøremønster.
Politiet er tilstede ved Sparta Amfi i Sarpsborg.? Vi er på stedet med flere patruljer etter melding om slagsmål. Ampert mellom ulike supportere, skriver politiet på Twitter.
Like etter midnatt fikk politiet Øst melding om at en passasjer var overstadig beruset på et fly som ville lande 0030. Passasjeren hadde også tent seg en røyk ombord. Ifølge politiet bisto de ved ankomst på gate, og saken følges opp av flyselskapet på et senere tidspunkt.
I natt ble en byggeplass på Eidsvoll verk frastjålet verdier for rundt 200.000 kroner, skriver Romerikes Blad.Politiet ble gjort oppmerksom på tyveriet ved 8-tiden i dag og en patrulje har vært på stedet for å gjøre undersøkelser.I går var det også meldt fra om et innbrudd i samme område.
I et drøyt halvt år forsvant skrapelodd til en verdi av rett over 750.000 kroner fra kassa til en kiosk på Sandaker i Oslo, skriver Amta.Den ansatte er en kvinne i 20-årene, og hun må i november stille opp i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.I tillegg til å ha stjålet skrapeloddene, har kvinnen svindlet til seg rundt 400.000 kroner i gevinstpenger.
Bemanningsselskapet Arpi AS i Sandvika er konkurs, melder Budstikka.Selskapet har formidlet vikarer til østlandsområdet og hadde 35 ansatte, inkludert vikarer, da de måtte ti seg.Styreleder Jan Trejsnar sier til Budstikka at nedturen startet med omsetningsnedgang under koronapandemien. ? Deretter kom det signaler fra regjeringen, som gjorde at mange heller fant seg andre jobber, uttaler Prejsnar til avisen.
En kvinne er kritisk skadd etter en påkjørsel i Kaldbakken i Oslo.Hun blir kjørt til Ullevål sykehus, oppgir politiet til NRK.Politiet er på stedet og prater med vitner til hendelsen.
Politiet har rykket ut etter melding om slagsmål i Oslo sentrum lørdag kveld. En person er skadet. Det er foreløpig litt uoversiktlig, tvitrer politiet.
I dag mottok Pressens hus årets Oslo bys arkitekturpris.Arkitektene Atelier Oslo Og Kima arkitektur mottok prisen, sammen med entrepenør Hent, Iark Interiørarkitekter og byggherre Aspelin Ramm. I år var 11 prosjekter nominert til prisen, men det var Pressens hus som til slutt stakk av med seieren.Juryens mener blant annet at prosjektet er både bærekraftig og innovativt.De to andre finalistene, Munch og Ruseløkka skole, fikk også hederlig omtale av juryen.
En lastebil har kjørt seg fast under E18-broen i Sandviksveien i Sandvika i Bærum, melder politiet på Twitter. Lastebilen sitter fast, og har mistet tilhengeren. Bilberging er på vei, og trafikken går for øyeblikket i et felt, men vil bli omdirigert.
Kombinasjonen av renteøkninger, dyre materialer og fall i boligprisene gjør at mange utbyggere vurderer byggestans og permitteringer i høst.Boligbyggelaget Obos ? som er landets største boligbygger ? vurderer å legge flere prosjekter på is, skriver Dagens Næringsliv.Det er både pandemien, Ukraina-krigen, sterk inflasjon, rentehevinger, fall i boligprisene og det at pandemi og krig har gitt skyhøye priser på byggematerialer, som gjør at det begynner å butte imot for flere utbyggere.? Kostnadskalkylene går rett og slett ikke opp i en del prosjekter, sier Daniel Siraj ? konsernsjef i Obos. Han legger til at de håper å unngå permitteringer.(NTB)
Oslo havnestyre har vedtatt å bygge landstrømanlegg for cruiseskip på Revierkaia på Vippetangen. Anlegget skal stå klart innen 2025.Dermed ligger Oslo foran skjema til EU, som har foreslått at skip i EU-land utelukkende må bruke landstrøm innen 2030, ifølge Dagsavisen. (NTB)
Vannlekkasjen på Opsund i Sarpsborg er nå stoppet og alle husstander skal ha fått vannet tilbake. ? Det er fare for misfarging av vannet, så sørg for å la det renne en stund før du bruker det. For de av husstandene som har vært helt uten vann, anbefaler kommunen at vannet kokes de neste tre døgnene før det brukes til mat og drikke, melder kommunen. Kokevarselet gjelder i utgangspunktet for alle som bor høyere enn 40 meter over havet, typisk i enkelte områder på Hafslundsøy, Ullerøy og Høysand.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.