Tirsdag, 27.09.2022 04:41 Uke: 39
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:51)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:51)
- Hun er som
psykiateren min

(I dag, kl 02:31)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:31)
DAGENS RETT: Lag en
fyldig og kremet
gry...

(I dag, kl 00:11)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:41)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:31)
Keepertabbe ødela
mektig engelsk
snuoper...

(I går, kl 23:01)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:01)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:51)

Sistedistrikt
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:52)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:52)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:32)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:42)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:32)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:52)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:52)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:52)
En fastklemt etter
singelulykke i
Kongsv...

(I går, kl 22:52)

Mest lest siste uke
Advarer Putin: -
Katastrofale
konsekvens...

(I går, kl 09:11)
Bøtelagt etter
hotellbråket

(I går, kl 10:21)
Tobarnsmor søkkrik på
Jesus-porno

(I går, kl 17:21)
Båt synker i Grimstad
(I går, kl 07:41)
Valgt som
sentralstyremedlem

(I går, kl 07:51)
Ny korsbåndskade for
dansk spiller

(I går, kl 07:51)
- Putin kan la seg
friste

(I går, kl 07:51)
Nordmann med assist i
NHL-oppkjøring

(I går, kl 08:01)
Boksing kan bli vraket
fra OL-programmet

(I går, kl 08:31)
Vil trekke
nederlendere med
julebyen

(I går, kl 09:01)

Mest lest i dag
Truet folk med kniv ?
politiet avfyrte s...

(21.09.2022, kl 06:51)
Drepte ekskona etter
strømkrangel

(21.09.2022, kl 21:12)
Tror flere
«dumpsterdiver» på
grunn av ø...

(20.09.2022, kl 21:33)
Anmeldt for ruskjøring
(23.09.2022, kl 19:51)
Sveriges landslagssjef
ikkje til Qatar: ...

(23.09.2022, kl 20:01)
Nedslitt kobling årsak
til nestenulykke

(23.09.2022, kl 11:51)
Krigsseilerne har
premiere

(23.09.2022, kl 19:51)
Ungdommer tente på
papp i Fyllingsdalen

(23.09.2022, kl 20:01)
Johannessen klarte
ikke cuten i Paris

(23.09.2022, kl 20:01)
Opp fra dypet: - Et
mareritt

(24.09.2022, kl 21:41)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Tallet på skadde i ulykker med elsparkesykkel i Oslo falt med nær 80 prosent fra juli i fjor til juli i år. I mellomtiden har det blitt innført promillegrense. Det er avisa Vårt Oslo som har fått tallene fra Skadelegevakten.I gjennomsnitt behandlet legevakten 14,5 skadde elsparkesyklister daglig i juli 2021. I samme måned i år hadde det falt til tre i gjennomsnitt per dag.Mellom de to månedene har tallet på elsparkesykler til utleie i Oslo falt kraftig og syklene har blitt stengt på nattetid, i tillegg til flere andre tiltak.Generalsekretær Ragnhild Kaski i alkovettorganisasjonen Av-og-til er imidlertid ikke i tvil om at det er promillegrensa som er hovedårsaken til nedgangen. (NTB)
Strømprisene kan velte budsjett og avlyse og flytte arrangementer i kirkene på Romerike i vinter, melder Romerikes Blad. De kirkelige fellesrådene sier de går grundig til verks for å spare strømkostnadene.Noen av kirkene blir anbefalt å kjøre opp til tre gravferder på samme dag. Ifølge RB ligger kirkene i Lillestrøm an til en dobling av strømutgiftene, selv etter flere strømsparende og effektiviserende tiltak.
En kvinne som ble dømt for deltagelse i terrororganisasjonen IS er knyttet til miljøet rundt Arfan Bhatti, får NRK opplyst.Fredag ble Bhatti siktet i forbindelse med masseskytingen i Oslo 25. juni 2022.? Han er siktet for medvirkning til denne skyteepisoden i Oslo 25. juni og er siktet for overtredelse av terrorbestemmelsen, sa politiadvokat Børge Enoksen til NRK.
Oslo kommune ber innbyggerne om å fortsette å spare på vannet i tiden fremover. De forteller at Maridalsvannet er 15 prosentpoeng under normalt nivå. Magasinfyllingen, som er drikkevannsforsyningen for 700.000 innbyggere, er i dag fylt til 68 prosent. Normalt på denne tiden av året ligger den på 83 prosent. ? Vi må fortsatt opp minst 5 prosent i magasinfylling før vi kommer ut av de tiltakene vi er inne i, sier seksjonsleder for vannmiljø Frode Hult i Oslo kommune til NTB.
Drammen: Brannvesenet rykker ut på kontroll av branntilfelle i Jernbanegata. Det melder Sør-Øst 110-sentralen.
Nødetatene rykker ut til Skedsmo etter melding om brann i et kjøretøy på E6 nordgående ved Skedsmovollen, skriver politiet på Twitter.
Oslo universitetssykehus setter ned temperaturen i sine bygg ned mot 19 grader for å spare strøm, men lover det ikke skal gå utover pasientene.Sparegrepet skyldes at den statlige strømstøtten ikke omfatter sykehusene, og Oslo universitetssykehus (OUS) velger derfor å ta egne grep. De ansatte er varslet om at temperaturen kan krype ned mot 19 grader.? Det er ikke besluttet å senke temperaturen til 19 grader, men altså orientere om at lavere innetemperatur ned mot 19 grader kan forekomme som følge av de grepene som gjennomføres, sier kommunikasjonsrådgiver Katrina Chamberlain til Nettavisen.Tiltaket gir en besparing på 15?20 millioner kroner i løpet av vinteren. Senioringeniør Ola Lindh ved OUS opplyser at temperaturendringene ikke skal forekomme der det er pasienter.? Det skal holdes innenfor forsvarlige rammer, og det skal ikke gjennomføres slike grep der det er pasienter, sier han til avisen.(NTB)
En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker.Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett.Tidligere mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.
Ikke bare kanskje kommer Kongen, slik Knutsen & Ludvigsen synger, nå er det offisielt. H.M. Kongen tar turen til Flesberg i Numedal i Buskerud i neste uke. Det melder Kongehuset på sin nettside. Kong Harald nærmer seg da målet om å ha besøkt alle landets kommuner. I Viken er det nå kun Flesberg og Flå igjen.
Politiets spesialenhet ønsker å komme i kontakt med føreren av en lastebil, etter at mann i forrige uke truet bilister på Bygdøylokket i Oslo med kniv. I en e-post til VG, skriver etterforskningsleder Thor Larsen at sjåføren sto stille i østgående retning på E18 like før klokken 05.30, ved en politibil med blålys. De ber nå sjåføren om å ta kontakt.
Anne Hilde Neset tar over som ny direktør ved Henie Onstad Kunstsenteret i Bærum. Neset har tidligere erfaring som direktør for Kunstnernes Hus, og har ledet både musikk-, medie- og kunstinstitusjoner i London og Oslo. Hun tar over stillingen til Tone Hansen fra nyttår, som overtar ansvaret som direktør for Munch-museet.
Snø på Haukelifjell og flere andre fjelloverganger har ført til glatte veier. Meteorologene anbefaler vinterdekk over fjellet i Sør-Norge.I et oppdatert gult farevarsel mandag skriver Meteorologisk institutt at det ventes perioder med sludd og snø på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge helt fram til onsdag morgen.De deler blant annet et bilde av Sognefjellet, som er kledd i snø. Haukelifjell var på et tidspunkt stengt fordi det var så glatt at trafikken måtte vente til det ble saltet.Vegvesenet meldte sendere mandag ettermiddag om vanskelige kjøreforhold over fylkesvei 51 Valdresflye på grunn av snø.? Trafikanter som skal kjøre denne strekningen må benytte vinterdekk. Sjekk vær og føreforhold før du legger ut på tur, skriver Vegtrafikksentralen øst.Ifølge Yr er alle fjellovergangene åpne mandag ettermiddag, trass i problemene med snø og glatte veier.Det er sendt ut gult farevarsel om snø i høyfjellet i Sør-Norge. (NTB)
Alternativet til nytt storfengsel i Oslo kan være flere små fengsler rundt i byen, skriver Estate. Det mener stiftelsen Wayback, som jobber med å tilbakeføre straffedømte. På oppdrag for Wayback, har arkitektene i Dark Arkitekter tegnet et alternativ hvor det heller spres små fengsler rundt i Oslo, med makskapasitet på 30 innsatte. Wayback mener det vil kunne gi et bedre tilbud til den enkelte, og viser til planer hvor fengselet kan bli en ressurs for lokalsamfunnet.
De to ny mennene som ble pågrepet søndag i forbindelse med skytingen i Oslo natt til 25. juni, erkjenner ikke straffskyld. Det bekrefter politiadvokat Børge Enoksen til NRK.Enoksen opplyser at det er en relasjon mellom Arfan Bhatti, Zaniar Matapour og de to andre som er siktet etter barskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni.? Utover det kan jeg ikke kommentere relasjonen ytterligere.
MC-føreren som onsdag kjørte ut i Seppoveien i Fredrikstad døde i helgen. Det skriver Fredriksstad Blad.Ulykken var en singelulykke, hvor avdøde kjørte ut av veien. Politiet meldte om en alvorlig ulykke, og at føreren ble fraktet til sykehus av et Sea King-helikopter.Avdøde var en mann i 30-årene. Det var ingen vitner til hendelsen.NRK har vært i kontakt med politiet, som ikke ønsker å kommentere Fredriksstad Blads opplysninger.
MC-føreren som onsdag kjørte ut i Seppoveien i Fredrikstad døde i helgen. Det melder Fredriksstad Blad.Ulykken var en singelulykke, hvor avdøde kjørte ut av veien. Politiet meldte om en alvorlig ulykke, og at føreren ble fraktet til sykehus av et Sea King-helikopter.Avdøde var en mann i 30-årene. Det var ingen vitner til hendelsen.
Det er ikke personer i eneboligen som har brent i Ås i Follo. Det opplyser politiet på stedet til NRK.Brannvesenet fikk kl. 08.12 melding om brann i en bolig på Vinterbro, og det var en stund usikkert om det var personer inne i bygningen.Brannen er nå under kontroll, og brannvesenet fortsetter slukkearbeidet. Det er ikke fare for at flammene sprer seg til andre bygg.
Det er ventet mye regn i både Vestfold og Telemark, Viken og Innlandet i løpet av de neste dagene. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.Farevarselet gjelder fram til midnatt tirsdag kveld, ifølge Meteorologisk institutt.Det kan komme mellom 40 og 60 mm regn på 24 timer mandag, advarer meteorologene.
Øst 110-sentral melder at det brenner i en enebolig på Vinterbro i Ås i Follo. Brannvesenet er på stedet og jobber med slukking, men har ikke kontroll over brannen. Det er uklart om det er personer i boligen, forteller brannvesenet. De jobber fortsatt med å få oversikt over situasjonen.
Flere universiteter og høgskoler kartlegger nå tilfluktsrommene sine som følge av krigen i Ukraina, skriver Khrono.Både Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU i Trondheim og Universitetet i Agder har satt i gang eller allerede gjennomført kartlegginger av hvor mange tilfluktsrom de har på sine områder og tilstanden deres.Flere av tilfluktsrommene brukes til andre ting, noe som er tillatt i fredstid. Reglene sier at tilfuktsrommene må kunne klargjøres for bruk i løpet av 72 timer. I Bergen brukes f.eks. et tilfluktsrom på Juridisk fakultet av studentpuben «Straffbar».
En klimaaktivist fra gruppa Extinction Rebellion møter i Oslo tingrett i dag, tiltalt for flere ordensforstyrrelser etter å ha deltatt i aksjoner i Oslo.Den 52 år gamle kvinnen var en av flere aksjonister som blokkerte Majorstukrysset i august i fjor, samtidig som medaksjonister okkuperte inngangen til Olje- og energidepartementet.Noen dager senere lenket hun og flere andre aktivister seg til en lastebil som de parkerte i krysset Torggata/Hausmanns gate.I april i år deltok hun da Extinction Rebellion flere dager blokkerte trafikken inn og ut fra oljeterminalen på Sjursøya.
En bilfører i 20-årene ble tatt for å ha kjørt i 117 km/t i 70-sonen i Strømsåstunnelen i Drammen i natt. Dermed ble førerkortet midlertidig beslaglagt. Og i Sigdal ble førerkortet inndratt for en bilfører som ble målt til 83 km/t i 60-sonen og i tillegg blåste til over lovlig verdig på alkometeret.
Statsforvalteren i Oslo og Viken ber Oslo universitetssykehus om å gjenåpne saken mot en helsearbeider som gjorde ulovlige oppslag i en pasientjournal over flere år.Avisa Vårt Oslo skriver at helsearbeideren erkjente journalsnokingen i våres og fikk en skriftlig advarsel. I juni ble advarselen derimot trukket tilbake av sykehusledelsen. Faren til pasienten som fikk journalen sin snoket i, klaget tilbaketrekkingen til Statsforvalteren.Hva OUS nå vil gjøre med saken er ikke kjent.
Statsforvalteren i Oslo og Viken ber Oslo universitetssykehus om å gjenåpne saken mot en helsearbeider som gjorde ulovlige oppslag i en pasientjournal over flere år.Avisa Vårt Oslo skriver at helsearbeideren erkjente journalsnokingen i våres og fikk en skriftlig advarsel. I juni ble advarselen derimot trukket tilbake av sykehusledelsen. Faren til pasienten som fikk journalen sin snoket i, klaget tilbaketrekkingen til Statsforvalteren.Hva OUS nå vil gjøre med saken er ikke kjent.
I forbindelse med ulykken i Drammen søndag kveld der et barn er kjørt til sykehus, opplyser politiet at barnet på sparkesykkel har truffet en personbil. Bilen holdt relativt lav hastighet og det fremstår ikke som at bilfører har opptrådt uaktsomt, skriver politiet på Twitter. Barnet på sparkesykkel skal ha kjørt inn i bilen på siden.
En mann i begynnelsen av 20-årene er dømt til 30 dagers fengsel og mister førerkortet i halvannet år etter en trafikkulykke på Hvamsmovegen i Nes på Romerike en natt i februar 2020. Det skriver Romerikes Blad.Det var fem ungdommer i bilen da sjåføren mistet kontrollen og traff en midtrabatt, før bilen til slutt havnet på et jorde. Flere av passasjerene ble alvorlig skadet.Da den unge sjåføren i begynnelsen av september måtte møte i Romerike og Glåmdal tingrett, sto han tiltalt for «uaktsomt å ha voldt betydelig skade på annens kropp eller helse», noe han erkjente delvis straffskyld for.Ut fra sakkyndigrapportene mener tingretten av bilen må ha hatt en hastighet på minst 150 km/timen da ulykken skjedde.Mannen må betale til sammen 110.000 kroner til tre av passasjerene som ble skadet i ulykken.Sjåførens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier til avisen at hennes klient har tatt betenkningstid for å vurdere en eventuell anke.
Ett barn i 8?10 års alder er påkjørt av en bil i Drammen søndag kveld ved 18.40-tiden. Dette skjedde ifølge politiet mens barnet brukte en sparkesykkel. Ulykken skjedde ved CC på Brakerøya.
Brannvesenet rykket søndag kveld i 18-tida ut til en adresse i Hokksund etter melding om røykutvikling. Det skal ifølge politiet ikke være sett åpne flammer. Huset fremstår som ubebodd.
Alle nødetatene er på vei til Ørmenveien i Fredrikstad etter at de fikk melding om at et kjøretøy brenner. ? Det er ikke så mye vi vet ennå, for vi er ikke fremme. Men det er snakk om en personbil i full overtenning, sier operasjonsleder Finn Harald Aas i Øst politidistrikt til NRK. Han legger til at det ikke er noe som tyder på at noen er skadd.
En motorsyklist er kjørt til sykehus etter en ulykke på Lommedalsveien i Bærum. Ifølge politiet er det uklart hvor skadet føreren er, men hen var bevisst da nødetatene kom til stedet. Det er uklart hva som har skjedd, men politiet kaller det en singelulykke og skal undersøke ulykken nærmere.
Det har vært et sammenstøt mellom en bil og en motorsykkel på Mosseveien i Oslo. Politiet skriver på Twitter at motorsyklisten er fraktet til legevakta og sjekkes for et mulig benbrudd.
Politiet har avsluttet søket på Munkerud.Det skriver politiet på Twitter.? Vi vet ikke med sikkerhet hvor smellene stammet fra, men noe tyder på at det kan ha en naturlig forklaring.
Brannvesenet melder på Twitter at de har en brannøvelse utenfor Sørenga. Det skal være synlig røyk fra en båt.
Politiet er på Munkerud i Oslo hvor det er hørt flere smell. Politiet skal ikke ha kommet i kontakt med noen med våpen eller noen som er skadet.Kl. 13.33 opplyser politiet at de fortsatt søker i området.
I Hakadal skal en flokk med hunder ha angrepet beitedyr. Politiet skriver på Twitter at hundeeier har fått tak i flere av hundene, men fortsatt savner to huskyer. En geit er skadet.
Politiet er på Munkerud i Oslo hvor det er hørt flere smell. Politiet skal ha flere patruljer i søk.
Politiet melder at de har vært i Loesdalsveien i Hokksund og gjennomført en åstedsundersøkelse ved en bedrift. Der har noen i løpet av natten brutt opp en lås og stjålet medisiner som hovedsakelig er for dyr.
Nødetatene er på vei til Heradvegen i Gol etter melding om en bil som har truffet en stolpe. Ifølge politiet er det fire personer i bilen, men det fremstår ikke som en alvorlig ulykke. Politiet melder at bilen skal ha hatt lav fart.
Tre personer ble i morges pågrepet på Torsnes i Fredrikstad etter at de prøvde å flykte fra politiet i en stjålet bil.Da politiet prøvde å stoppe bilen, valgte føreren å presse seg forbi og kjørte dermed inn i to politibiler.Operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Marstad beskriver det som en farlig hendelse. Bilen endte til slutt i grøfta hvorpå to av mennene løpte til skogs. Alle tre er nå pågrepet.Fluktbilen er en av to biler som ble stjålet fra en privat adresse i Sarpsborg tidligere på natten, opplyser Marstad. Det er materielle skader på bilene, men ingen personer kom til skade.
Politi og brannvesen har rykket ut til en bedrift i Kobbervikdalen i Drammen etter melding om et mindre branntilfelle. Ifølge politiet er brannen slukket av ansatte med pulverapparat, og det er kontroll på stedet. Ingen personer skal ha fått i seg røyk eller blitt skadet.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.