Fredag, 03.02.2023 21:57 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Seernes vinterbilder
(I dag, kl 21:52)
Mistenkt for
ruskjøring etter
ulykke

(I dag, kl 21:42)
NIF har nedsatt gruppe
som skal utrede I...

(I dag, kl 21:32)
Trafikkulykke i
Sandefjord

(I dag, kl 21:32)
Bronse til Jonas Vika
i U23-VM

(I dag, kl 21:32)
Kristiansund henter
Mikkel Konrdadsen
Ce...

(I dag, kl 21:22)
Aalesund henter Amidou
Diop

(I dag, kl 21:22)
Kirkeberg Mørk ble
U23-verdensmester i
C...

(I dag, kl 21:22)
E16 er åpen for
trafikk

(I dag, kl 21:22)
Over 20 sørpeskred på
én uke i Nordland

(I dag, kl 21:22)

Sistedistrikt
Mistenkt for
ruskjøring etter
ulykke

(I dag, kl 21:45)
Seernes vinterbilder
(I dag, kl 21:45)
Trafikkulykke i
Sandefjord

(I dag, kl 21:25)
Over 20 sørpeskred på
én uke i Nordland

(I dag, kl 21:25)
Bronse til Jonas Vika
i U23-VM

(I dag, kl 21:25)
E16 er åpen for
trafikk

(I dag, kl 21:15)
Fjord Line utvider i
Kristiansand

(I dag, kl 21:05)
Spent Åmli-gutt foran
MGP-finale

(I dag, kl 21:05)
Trafikkulykke på Løren
(I dag, kl 20:55)
Haugesund
journalistlag heidrar
Bjørn Ol...

(I dag, kl 20:55)

Mest lest siste uke
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Erklært død - gispet
etter luft

(I dag, kl 09:15)
Mafiamedlem arrestert
- røpet seg selv

(I dag, kl 11:54)
Kanonprolog av
Myhrvold

(I dag, kl 12:32)
OL-ilden skal fraktes
fra Marseille til ...

(I dag, kl 12:32)
Røykutvikling i
barnehage i Sandnes

(I dag, kl 17:02)

Mest lest i dag
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Fikk sjokk
(30.01.2023, kl 22:05)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)
Fri ferdsel på rv. 13
Vikafjellet

(30.01.2023, kl 22:32)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Veitrafikksentralen melder om at E16 mellom Sandvika og Hønefoss er åpen for trafikk
Melding om trafikkulykke i Dag Hammarskjølds vei ved Lørenvangen. To biler involvert, mulig påkjørsel bakfra, skriver politiet på twitter
Margrethe Bergane (21) fra Konnerud skøytet seg inn til 3.-plass på 10-kilometeren i U23-VM i langrenn.Bergane hang med i toppen gjennom hele løpet og var i tet både etter 2,8- og 7,8 kilometer. Mot slutten fikk hun det tyngre og måtte slippe to løpere foran seg på listene. Bergane måtte se Tysklands Helen Hoffmann fire sekunder foran seg, mens det var tre sekunder opp til sølvplasserte Izabela Marcisz fra Polen.Sistnevnte trenes av den tidligere storløperen Justyna Kowalczyk.De tre øvrige norske på startlisten havnet et stykke lenger ned på listene. Kristin Austgulen Fosnæs ble nummer 12, Emma Kirkeberg Mørk nummer 16 og Nora Sannes nummer 18.Margrethe Bergane tok bronse på 20 kilometer fellesstart tidligere i mesterskapet. Bergane er på det norske rekruttlandslaget og har også prøvd seg i verdenscupen. Hun deltok også i Tour de Ski for Norge tidligere i vinter.(©NTB)
Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag. Østerrike og Tyskland tok 2.- og 3.-plassen, og 2.-omgangen ble avlyst.Det norske laget stilte med en sterk kvartett bestående av Anna Odine Strøm, Marius Lindvik, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud, som til sammen sørget for seier med 450,6 poeng. Det skilte 35,5 poeng ned til Østerrike på 2.-plass. 5,3 poeng der igjen kom Tyskland.Norge tok en suveren seier, selv om fredagens renn besto av kun én omgang. Vindforholdene var for dårlige til at det kunne gjennomføres en annenomgang. (NTB)
Fredag ble det kjent at de to mennene som er siktet i Spydeberg-saken ikke blir fremstilt for videre varetektsfengsling.Knut Ditlev-Simonsen forsvarer mannen i 20-årene som er siktet for uaktsomt drap på Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16). Han antar at hans klient blir løslatt fra varetekt på mandag, når fengslingsperioden utgår.? Det er uklart for meg hvorfor de ikke kan løslate ham i dag, men det jo en vurdering politiet har gjort, sier Ditlev-Simonsen.Mannen i 20-årene erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og håper saken vil ende med en henleggelse.? Han kjenner seg ikke igjen i at han skal ha vært noe delaktig i et uaktsomt drap overfor disse to jentene, sier Ditlev Simonsen.
Flere byer i Østfold har latt seg inspirere av NRK-serien Demenskoret.Nå jobber Sarpsborg, Råde, Hvaler og Fredrikstad med å etablere lignende tilbud for demenssyke. Det samme gjør flere kommuner i Indre Østfold.? Det har vært en helt overveldende respons, sier Linda Tendeland, demenskoordinator i Indre Østfold.12 personer har hittil meldt seg på korøvelse i Askim.? Dette tror vi blir veldig bra, sier Tendeland.NRK-serien Demenskoret følger sangglade personer med sykdommen demens.
Det er forsinkelser ved Oslo S på grunn av feil med en sporveksel.? Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.(NTB)
En av mennene som er siktet for drapsforsøk etter skytingen på åpen gate i Oslo natt til 15. januar er i søkelyset i en annen sak. Øst politidistrikt bekrefter til NRK at de ønsker å avhøre mannen i 20-årene.Han har status som mistenkt.Politiadvokat Marit Aurdal sier de vil avhøre han i forbindelse med knivstikkingen på utestedet Solsiden i Lillestrøm i desember i fjor.Han hadde tidlig mistenkt-status i vår sak. Det har vært etterforskningsskritt mot han. Rent formelt har status som mistenkt fortsatt, sier hun til NRK.Torsdag denne uken ble mannen hentet hjem fra Italia. Sammen med den andre drapssiktede rømte han landet etter skytingen ved Nasjonalteatheret.De to fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag.Nå som de er tilbake i Norge, vil Øst politidistrikt avhøre han.Vi tror han sitter på informasjon om det som skjedde i desember, sier Aurdal til NRK.? Det avhøret blir ikke noen prioritert på nåværende tidspunkt. Akkurat nå er prioriteten det han er fengslet for, sier mannens forsvarer Usama Ahmad til NRK.Både skytingen i Oslo og knivstikkingen i Lillestrøm etterforskes som mulige oppgjør i den kriminelle underverden.
Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fått nok av problemene med Follobanen, og ønsker å legge ned Bane Nor.Partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener Bane Nor må legges ned i sin nåværende form, og at hele jernbanen må samles i én integrert organisasjon.? Kaoset i Bane Nor er et ektefødt barn av jernbanereformen, sier Moxnes til Frifagbevegelsen.? Regjeringa må slutte å se på dette som enkelthendelser. Det er åpenbart at noe ikke fungerer som det skal. Tida er overmoden for en full gjennomgang av norsk jernbane, fortsetter han.Rødt-lederen ønsker seg en organisering av jernbanen som ligner på for eksempel Sporveien i Oslo, bare i en større skala.Jane Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund, har hele veien vært kritisk til jernbanereformen, og ønsker endringer. Men hun tar ikke til orde for å legge ned Bane Nor.? Forslaget om å legge ned Bane Nor er ingen god løsning. Det blir som å dele ut kortene på nytt og håpe på en bedre jernbane, kommenterer hun til samme nettsted.(NTB)
En mann i 40-årene er tiltalt for Rodeløkka-drapet i 2021. Han nekter straffskyld, ifølge forsvareren.I 02.45-tida natt til 24. november 2021 fikk politiet melding om en person med stikkskader på gata på Rodeløkka, sentralt i Oslo.Nå står en mann i 40-årene tiltalt for drapet, melder Dagbladet.Ifølge tiltalen ble drapet begått med en grillgaffel.? Min klient erkjenner ikke straffskyld for drap, og er villig til å forklare seg til politiet og i retten sier forsvarer Jan Christian Kvanvik til NRK.Politiet har tidligere uttalt at de mener at drapet ikke skjedde ved en tilfeldighet, og at det skal ligge en konflikt til grunn.Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken mot mannen, men det er ventet at den kommer opp for Oslo tingrett i løpet av våren.(NTB)
Kristian Krogh Johannessen fikk to bogeyer på de åtte siste hullene fredag, og det var en for mye til å få spille videre i turneringen i Saudi-Arabia.Det ble en runde på par for spilleren fra Hokksund i Ras Al Khaimah-mesterskapet, som inngår i mennenes europatour. Hadde han holdt seg under par, som på torsdagens åpningsrunde (en under), ville han greid cuten.Johannessen startet fredagens runde på 10. hull. Det så lenge lovende ut, etter birdier på 16. og 1. hull, men så kom dagens første bogey på 2. hull. Da lå han fortsatt an til videre spill, men en ny bogey på 5. hull sendte ham under streken. Han endte på delt 72.-plass.Adrian Meronk fra Polen, David Law fra Skottland og Rasmus Højgaard fra Danmark er i delt ledelse i turneringen etter to runder. De er alle 11 slag under par.(©NTB)
Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått mottatte varsler fra Helsetilsynet i forbindelse med dødsfallene i Spydeberg.? På bakgrunn av opplysningene i varslene har vi funnet grunnlag for tilsynsmessig oppfølging med Sykehuset Østfold HF, skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i en pressemelding.
Fredag opplyser politiet at de to siktede i Spydeberg-saken ikke blir framstil for videre varetektsfengsling.En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap på tvillingjentene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16). En 18 år gammel mann er siktet for å ha solgt narkotika, og å ha hensatt dem i en hjelpeløs tilstand.Forsvareren til 18-åringen forventer nå at saken mot hans klient blir henlagt.? Jeg har en forventning om at saken blir henlagt overfor min klient, slik bevissituasjonen ser ut. Det forventer jeg på grunn av at jeg ha innsyn i saken dokumentene, og på bakgrunn av det politiet har presentert ovenfor meg, så mener jeg at det er lite bevise på at min klient har solgt noe narkotika. Jeg ser det også vanskelig juridisk at han kan straffes for at disse jentene ikke fikk hjelp tidligere.18-åringen vil bli løslatt tidligst tirsdag, da går fengslingsperioden ut.? Han er sliten etter å ha vært en måned i varetektsfengsel for første gang. Det har vært en belastning og han gleder seg til å få slippe ut for å få begynt å bearbeide sin opplevelse annet enn å sitte innesperret. Nå forventer jeg at etterforskningen knyttet til straffesaken vil kunne avsluttes ganske raskt, sier Skogstad.
Ved Eikredammen på riksvei 52 i Hemsedal har en lastebil sklidd av veien og veltet.Ingen personer er skadet, melder politiet.Det er glatt på stedet. Veien er åpen, og fører venter på bilberger.
? Vi mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse og vi vil derfor ikke begjære videre fengsling for de siktede i saken, sier påtaleansvarlig Benedicte Granrud i en pressemelding.Natt til 8. januar ble tvillingjentene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) funnet livløse på en adresse i Spydeberg i Indre Østfold. Politiet tror jentene døde av en overdose med narkotika.En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap på jentene, mens en 18 år gammel mann er siktet for å ha solgt narkotika til dem, og å ha hensatt dem i en hjelpeløs tilstand.Det gjenstår forstår flere etterforskningsskritt i saken. Avhør av de siktede og vitner er blant disse.? Det pågår også et arbeid med å ferdigstille de tekniske undersøkelsene som er gjennomført og gjennomgang av trafikkdata og telefoner, står det i pressemeldingen.
Jørgen Baklid fra Drammen slo finske Aapo Viippola i spurten og ble europamester på langdistanse i skiorientering.Baklid og Viippola var i en klasse for seg på fellesstarten. Nordmannen var ganske tidlig i tet og ledet på alle passeringer deretter, men med finnen rett bak. I spurten var Baklid ett sekund foran, skriver NTB.
Nødetatene er på vei til Ringeriksveien før Sollihøgda, der ein lastebil har kjørt i en gangbru og revet den ned, melder politiet.Gangbrua ligger nå over E16 og sperrer begge retninger mellom Skui i Bærum og Sollihøgda i Hole.? Dette skaper store utfordringer for trafikken. Veien er helt sperret, og det vites per nå ikke når veien kan åpnes igjen, skriver politiet på Twitter.Det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med hendelsen.Politiet jobber med å finne alternative ruter langs E16.
Nødetatene er på vei til Ringeriksveien før Sollihøgda i Hole kommune, der ein lastebil har kjørt i en gangbru og revet den ned, melder politiet.Gangbrua ligger nå over E16 og sperrer begge retninger.? Dette skaper store utfordringer for trafikken. Veien er helt sperret, og det vites per nå ikke når veien kan åpnes igjen, skriver politiet på Twitter.Det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med hendelsen.Politiet jobber med å finne alternative ruter langs E16.
Nødetatene er på vei til Ringeriksveien før Sollihøgda, der et kjøretøy har kjørt i en gangbru og revet den ned, melder politiet.Gangbrua ligger nå over E16 og sperrer begge retninger.Det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med hendelsen.
En bil skal ha kjørt utfor en skrent på Svartskog i Nordre Follo. Føreren skal ifølge brannvesenet være ute av bilen. Nødetatene er på vei.
Boligprisene i Norge falt mest i Follo i januar. Der gikk de ned med 3,1 prosent.Deretter følger Asker, Bærum og Romerike.I Oslo steg boligprisene med 2,8 prosent.Hvis man ser landet under ett så steg prisene med 3 prosent. Det viser Eiendom Norges tall for boligprisene i januar.
Bare 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Oslo er helt uten jobb. Det viser nye tall fra Nav. Det er en nedgang på over 4500 personer fra samme tid i fjor.I januar har bydelene Nordstrand og Nordre Aker den laveste arbeidsledigheten med 1,4 prosent helt ledige. Høyest andel ledige er det i bydel Søndre Nordstrand. Der er 3,5 prosent av de som kan jobbe uten jobb. Også her har ledigheten gått kraftig ned siden 2022.
En bil har kjørt inn i et tre på Dikemarkveien i Asker. Føreren er ute av bilen og blir tatt hånd om av ambulanse. Trafikken reguleres på stedet.
To busser har fått stans på E6 ved Abildsø i Oslo. Det skal ha begynt å brenne i den ene bussen, ifølge Statens vegvesen. Høyre felt retning Moss er stengt. Ingen personer er skadet, ifølge politiet.
En trafikkulykke på E 18 ved Fosskolltunnelen i Lier, førte til lange køer fra Drammen mot Oslo i morgentrafikken. Det var en bil som havnet i autovernet og ble påkjørt av bilen som kom bak. Ifølge politiet ble ingen personer skadet. Krabbefeltet er stengt mot Oslo. Trafikken kan passere i to felt.
Mannen som kjørte betongbilen som var innblanda i dødsulykken på Åråsen i Lillestrøm i november bør få lappen tilbake.Det mener tingretten, skriver Romerikes Blad. Saken etterforskes fortsatt, men retten mener at i mellomtiden bør sjåføren kunne å kjøre bil. Retten mener han ikke kan ha sett kvinnen før han begynte å rygge og til slutt kjørte på henne. Poltitiet anker avgjørelsen.
Det er fortsatt forsinkelser på alle T-banellinjer i Oslo på grunn av signalfeil i området Borgen og Majorstuen, opplyser Sporveien på Twitter.
Tidligere stortingsrepresentant for SV Nicholas Wilkonson gjør comeback i politikken.34-åringen valgte for to år siden å ta pause fra politikken. Nå håper han å kunne stille på SVs liste til kommunevalget i Nordre Follo, skriver Østlandets Blad.
Bærum kommune skal forbedre rutinene i hjemmetjenesten for å hindre at pasienter blir glemt.Det skjer etter at en kvinne ble funnet død av hjemmetjenesten i januar. Kvinnen hadde da ikke fått hjelp på ti dager.Hjemmetjenesten har nå innført rutiner for å dobbeltsjekke og trippelsjekke at pasienter ikke blir glemt når de for eksempel overføres fra helsehus, skriver Budstikka.
Helseministeren må stoppe kutt i rusbehandling i Oslo. Det mener Actis, som representerer 37 organisasjoner innen rusfeltet.Oslo universitetssykehus risikerer å miste over 100 årsverk innenfor rus og psykisk helse.Det fører også til kutt i døgnplasser for rusavhengige.? I en økonomisk krisetid rammer dette de sårbare hardest, og det går utover først og fremst de som har størst behov for hjelp. Vi er veldig skuffa, og urolige for at andre helseforetak vi følge etter og gjøre lignende kutt andre steder i landet, sier generalsekretær Inger Lise Hansen i Actis.
En mann i 30-årene som hadde 1,7 i promille mens han kjørte T-bane gjennom Oslo sentrum, er dømt til betinget fengsel og slipper altså å sone.Mannen har selv forklart at han drakk vin mens han kjørte toget, og at det ikke er første gang, skriver Rett24.Mannen ble tiltalt for brudd på jernbanelovens promillegrense, som er den samme som etter vegtrafikkloven. Retten mente at fyllekjøring med T-bane i utgangspunktet skal straffes strengere enn fyllekjøring med bil.Etter tilståelsesrabatten settes straffen til 27 dager, som gjøres betinget under vilkår om rusprogram. I tillegg må han betale en bot på 45.000 kroner. (NTB)
En person mista førerkortet etter en trafikkulykke på riksvei 159 natt til fredag. I rundkjøringa ved utløpet av Rælingstunnelen kjørte en bil av veien. Det var to personer i bilen. Politiet mistenker kjøring i rusa tilstand, og etterforsker saken. Ingen ble skadet.
Nødetatene har rykket ut til en melding om brann i Leirfallsgata på Grünerløkka i Oslo.Det går en alarm på stedet og flere personer har evakuert seg selv, melder politiet.Brannvesenet er på stedet og konstatert at det brant i en bøtte. Det er nå slukket. Politiet avhører vitner.
Rema 1000 senker prisene igjen, skriver de i en pressemelding. ? Siden 1979 har vi hatt som mål å ha de laveste dagligvareprisene. Det målet endrer vi aldri. Til tross for betydelig økte råvare- og innkjøpskostnader velger vi nå å senke prisene tilbake til nivået før 1. februar, slik at du som kunde fortsatt kan være trygg på at du får de laveste prisene på REMA 1000, sier Tom Kristiansen, administrerende direktør i REMA 1000 Norge.Coop gjør det samme. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis, til VG.? Vi har justert prisene ned igjen til det de lå på før 1. februar, slik at vi er konkurransedyktige. Kundene kan være trygge på at det er like billig, og kanskje billigere, å handle på Coop Extra som andre, sier Friis til avisen.1. februar økte prisene på dagligvarer med et gjennomsnitt på 4,8 prosent.
Kristian Krogh Johannessen spilte første runde i Ras Al Khaimah-mesterskapet i golf i Saudi-Arabia ett slag under par og er på delt 55.-plass.Johannessen fra Hokksund er eneste norske deltaker i turneringen, som inngår i europatouren. Det er 131 deltakere.Nordmannen leverte en runde med tre birdier og to bogeyer. Med 71 slag er han sju bak turneringsleder Ryo Hisatsune fra Japan, som hadde ni birdier (deriblant seks på rad) og en bogey.(©NTB)
En 19 år gammel mann ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til 20. januar.Mannen ble først pågrepet tirsdag denne uken, da politibetjenter observerte han i sentrum av Oslo. Siktelsen er knyttet til en knivstikking ved Vaterland i Oslo, skriver Dagbladet.19-åringen er godt kjent for politiet fra tidligere og er ifølge Dagbladet straffedømt en rekke ganger.Han erkjenner ikke straffskyld, opplyste hans forsvarer Vidar Lind Iversen til VG onsdag.(NTB)
Mennene i 20-årene som rømte til Italia etter skytingen ved Nasjonalteateret, er tilbake i Norge. De er siktet for drapsforsøk etter skyting på åpen gate.De to ble pågrepet av italiensk politi i Milano tidlig på morgenen den 20. januar.De var internasjonalt etterlyst i flere dager før de ble pågrepet av politiet i Milano.Politiadvokat Christian Hatlo bekrefter til NRK at de to mennene er ankommet Norge.
Arbeidstilsynet har varslet at de skal føre tilsyn ved Bråtejordet skole på Strømmen, skriver Romerikes Blad.Ansatte har mange ganger varslet Lillestrøm kommune om alvorlige volds- og trusselhendelser. Tidligere i år måtte skolen holde stengt i to dager.Arbeidstilsynet skal på besøk på skolen allerede neste uke. De skal granske om skolen følger kravene i arbeidsmiljøregelverket.
Utbyggingsdirektør i Bane Nor Stine Undrum vil ikke gi en klar dato på når testkjøring på Follobanen kan begynne.Undrum sier derimot at det er snakk om dager.? Vi har kommet ganske langt, vi begynner å nærme oss, sier Undrum.
UP har i tidsrommet 12.15 og 14 gjennomført trafikkontroll på Gamle Sørlandske i Kobbervikdalen i Drammen. 13 bilførere fikk reaksjoner på fart. Høyeste hastighet var 62 km/t i 40-sonen, opplyser politiet.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.