Fredag, 29.09.2023 03:21 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I dag, kl 23:23)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I dag, kl 23:23)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I dag, kl 23:12)
Raser etter dette
(I dag, kl 23:00)
Klassequizen: 9 poeng
til Oppeid

(I dag, kl 22:57)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I dag, kl 22:57)
Hardt ut mot SSB-notat
(I dag, kl 22:31)
Kjempesjokk da han
sjekket Teslaen

(I dag, kl 22:30)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I dag, kl 22:27)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I dag, kl 22:27)

Sistedistrikt
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I går, kl 23:43)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I går, kl 23:43)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I går, kl 23:43)
Rune Edvardsen (Ap)
fortsetter som
ordfø...

(I går, kl 23:43)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I går, kl 23:43)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I går, kl 22:43)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I går, kl 22:43)
Se Distriktsnyhetene
klokken 23.00

(I går, kl 22:43)
Hisotrisk mål under
kamp: ? Sykeste jeg
...

(I går, kl 22:43)
To biler har kollidert
(I går, kl 22:07)

Mest lest siste uke
270 søkere på
politistilling

(I dag, kl 12:48)
Ny ordfører i Frogn
kommune

(I dag, kl 11:47)
Nordlandssykehuset
Vesterålen tilbake i
...

(I dag, kl 12:48)
Forutså invasjonen: -
Slik ender krigen

(I dag, kl 20:53)
Putins krav: - Én
måned

(I går, kl 23:42)
Skjøt mot huset til
tidligere
gjengprofi...

(I dag, kl 09:10)
Slutter å eksistere
(I dag, kl 09:10)
Trafikkulykke i
Tønsberg

(I dag, kl 09:16)
Easee flytter til
Stavanger

(I dag, kl 09:38)
Holder
pressekonferanse om
dobbeltdrap

(I dag, kl 09:38)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
Lastebil mot
motorsykkel: - Store
person...

(23.09.2023, kl 17:52)
Ruskjøring, ufine
gjester og urinering
-...

(24.09.2023, kl 08:53)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Venstre og Frp ber om
reglar for bruk av...

(22.09.2023, kl 09:56)
Enormtsynkehull på E6
(23.09.2023, kl 08:09)
Brutal beskjed i
lukket møte

(22.09.2023, kl 03:08)

Det var et haglgevær som ble brukt under skytingen mot et hus på Nordstrand i Oslo tirsdag kveld.Det bekrefter politiinspektør Grete Lien Metlid overfor Nordstrands Blad.Metlid er sjef for Etterretning og etterforskning (FEE) ved Oslo politidistrikt. Hun forteller at etterforskerne har fått mye viktig informasjon.? Vi har god oversikt nå over hendelsen, og er tydelig på at dette er helt uakseptabelt. Derfor har politiet satt inn masse ressurser på denne saken, sier Metlid til avisen.Ingen ble skadd da det sent tirsdag kveld ble skutt mot et hus og en bil i Rosendalsveien, en rolig villavei på Nordstrand i Oslo. De som bor i huset var hjemme da dette skjedde. De to skuddene kom fra en forbipasserende bil.De to som ble pågrepet onsdag er menn i midten av 20-årene og midten av 30-årene. De ble pågrepet på en gård i Vestfossen onsdag og blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag. Den ene stiller seg utenforstående til siktelsen, mens den andre ikke ønsker å forklare seg.? Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier Metlid til Dagbladet.
Flere personer skal ha blitt truet med kniv på Berja Senter i Kongsberg torsdag kveld. Det kan fremstå som forsøk på ran, skriver politiet på X. En patrulje var raskt på stedet og fikk kontroll på mistenkte, en ung gutt. Ingen er fysisk skadd.Politiet jobber nå med å samle opplysninger. Det er flere ungdommer på stedet og flere av disse er beruset.
Flere patruljer rykket ut til Ski sentrum etter melding om slagsmål.Operasjonsleder i Øst politidistrikt Henrik Larsen sier til NRK at det er snakk om ungdommer som er involverte i hendelsen.En person skal være påført skader med en kniv.? Fornærmede har en mindre kuttskade, men er ikke alvorlig skadd, sier Larsen.Klokka 20.00 opplyser politiet på X/Twitter at de har kontroll på fornærmede og begge de mistenkte. De har også gjort funn av kniven som ble benyttet.
Politiet er på Helsfyr etter melding om en person som skal være skadet i overkroppen i området ved T-banene.Både ambulanse og politi er på stedet. De har funnet en person med et sår i hodet.Politiet snakker med vitner og søker gjennom video for å finne ut hva som har skjedd.Den skadde er kjørt til legevakt. Vedkommende er ikke kritisk skadet.
Kua er berget fra møkkakjelleren og er i god behold, melder brannvesenet.De har bistått en bonde i Indre Østfold torsdag ettermiddag, etter at en ku falt ned i en møkkakjeller.Kua stod med møkk opp til halsen, fortalte vaktleder ved Øst 110-sentral Arne Nurmi til NRK.
Av de tre mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Henriksen, er det kun to av dem som har ønsket å la seg avhøre av politiet.? Vi har foreløpig ikke fått noe informasjon om at den første av de tre siktede ønsker å forklare seg, men det er planlagt oppfølgingsavhør av de to andre, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til NRK.I dag er det seks uker siden Henriksen (30) ble funnet drept i bilen sin i Nes i Ådal. Politiet utelukker fortsatt ikke at flere kan bli pågrepet i tiden som kommer, og de jobber fortsatt ut ifra flere hypoteser om hvorfor han ble drept.
Et vitne varslet politiet etter å ha sett en liten gutt løpe alene langs en vei i Askim i Indre Østfold torsdag ettermiddag. Politiet satte derfor i gang søk etter gutten.? Vi har avsluttet søk etter 3-åring. Vi er ikke lenger bekymret for at barnet ikke er ivaretatt av voksne, skriver politiet i en oppdatering like før klokken 17.30.
Neste år skal en nasjonal kompetansetjeneste for sykdommene endometriose og adenomyose etableres på Oslo universitetssykehus (OUS).? Kjempenyhet! Det er nesten litt uvirkelig for oss, vi har jobbet for det i så mange år, sier kommunikasjonsansvarlig Ane Løvereide i Endometrioseforeningen til NTB.Den landsdekkende foreningen har i over 25 år kjempet for at alle med endometriose og adenomyose skal få et godt behandlingstilbud i Norge.Kompetansetjenesten skal etableres i alle helseregioner.? Kvinner med sykdommene endometriose og adenomyose må få bedre hjelp, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en uttalelse i forbindelse med lanseringen torsdag.
Politiet har opphevet sperringene o Akersgata i kryssene Karl Johans gate, Lille Grensen og Grensen. De ble satt inn etter funn av en mistenkelig pakke.De ba også folk i byggene i området om å holde seg innendørs, men har nå avsluttet disse begrensingene.Pakken ble funnet utenfor en oppgang der blant annet et advokatkontor holder til, ifølge Oslo politidistrikt.? Det opprettes en undersøkelsessak, som er helt naturlig når vi iverksetter de tiltakene vi gjør. I det ligger det at vi ønsker å finne ut intensjonen bak, hvorfor og av hvem, sier operasjonsleder Tor Guldbrandsen.Det er foreløpig ikke klart hvem som har levert pakken, men politiet opplyser at den trolig ikke ble levert av et vanlig bud.? Det er jo blant annet vanlig at postbud tar kontakt med den som skal motta pakken, det har ikke skjedd her. Den har bare blitt hensatt ute på gata, sier operasjonsleder i oslopolitiet Rune Hekkelstrand.Politiet har brukt egne ressurser på å finne ut hva som er i pakken.? Pakken er nå undersøkt, og den inneholder ikke noe farlig, sier Guldbrandsen.Ifølge politiet skal det også være skrevet noe på pakken. Teksten skal være ufarlig, men litt spesiell, og spilte inn i politiets vurdering av hvordan de skulle håndtere situasjonen.
Søksmålet der Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus saksøker staten er avvist av Oslo tingrett.Aksjonen mener at reguleringsplanene for de nye sykehusene på Gaustad og Aker er ugyldige, blant annet på grunn av manglende miljøutredning.Sykehusene på Gaustad og Aker skal erstatte Ullevål, som da blir lagt ned.Redd Ullevål sykehus tok ut søksmål mot staten ved Kommunal- og distriktsdepartementet i mars. Da hadde de samlet inn nærmere en million kroner til rettssaken.Nå er det klart at Oslo tingrett avviser å behandle saken.De begrunner det med at formålet til folkeaksjonen er å bevare Ullevål sykehus, ikke å ivareta miljø- og naturinteresser andre steder.? Retten har konkludert med at Redd Ullevål sykehus ikke har rettslig interesse i å reise dette søksmålet, og at det dermed skal avvises, heter det i kjennelsen.Denne uka har Redd Ullevål sykehus selv vært i retten som saksøkt. Årsaken er at de har nektet å betale en bot på 11.000 kroner for å hindre byggearbeidet på Rikshospitalet.Leder for folkeaksjonen, Lene Haug, sier at saken blir anket til lagmannsretten og at det er feil faktum som ligger til grunn for kjennelsen i tingretten.
Brannvesenet bistår en bonde i Indre Østfold etter at en ku har falt i en møkkakjeller.? Kua skal stå med møkk opp til halsen, men det ser ikke ut til at den synker noe mer, opplyser vaktleder ved Øst 110-sentral Arne Nurmi til NRK.Brannvesenet skal prøve å få reimer under dyret og få løftet kua opp.? Vi trenger litt mannskap. Man kommer ikke til med noe stort verktøy i møkkakjellere, sier Nurmi.
Juma Iraki som ble arrestert og feilaktig siktet for å ha drept sine egne sønner i 2020, er tilkjent 120.000 kroner i erstatning.Det skriver TV 2.Iraki ble siktet for dobbeltdrapet da han skulle hente barna sine og reise på ferieEtter at han hadde sittet i avhør hele ettermiddagen, ble det klart for politiet at det var ekskona som hadde begått drapene.Hun ble senere dømt til 21 års fengsel.Farens advokat John Christian Elden er fornøyd med vedtaket om erstatningen for politiets behandling av hans klient.? Det er bra at staten tar ansvar for politiets feil ved den opprinnelige siktelsen. Det var en åpenbar belastning for Juma Iraki som var et offer i denne saken, sier Elden til kanalen.(NTB)
Avgjørelsen om Arfan Bhatti skal utleveres fra Pakistan til Norge er utsatt til 3. oktober. Det er klart etter torsdagens rettsmøte i Islamabad.
De to som er pågrepet etter skytingen på Nordstrand tirsdag kveld, skal avhøres i dag. De vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.? De er villige til å forklare seg for politiet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.Ifølge NRKs opplysninger er skytingen gjengrelatert. Politiet vil ikke bekrefte dette.? Dette kan være knyttet til både enkeltaktører, men også til gjeng og miljøer. Vi må være litt tilbakeholdne og vi har ikke konkludert, sier Metlid.Hun sier de ikke kan utelukke at det vil bli flere pågripelser.Vi tar det på veldig alvor at det skytes i det offentlige rom.? Derfor setter vi inn mye ressurser, det pågår en ganske omfattende etterforskning, sier Metlid.Advokat Daniel Storrvik er forsvarer for en av de siktede mennene.? Han sier han ikke har noe involvering i saken overhodet, og stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Storrvik.
En mann i 40-årene er i Buskerud tingrett dømt til behandling i psykiatrien for drapsforsøk på sin kone i Drammen i oktober i fjor.Under rettssaken erkjente mannen seg skyldig etter tiltalen, men presiserte at han var syk under handlingen.Sakkyndige konkluderte under tvil med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og statsadvokaten mente han skulle dømmes til tvungent psykisk helsevern.Kvinnen ble stukket med kniv flere ganger i brystet og andre steder på kroppen.Kvinnen er tilkjent en oppreisningserstatning på 350.000 kroner.
Påtalemyndigheten anker ikke dommen fra Borgarting lagmannsrett der en tidligere DNV-ansatt ble dømt til fem måneders fengsel for korrupsjon. Straffen har han allerede sonet fordi han har sittet i varetekt.Oslo tingrett dømte i november i fjor 54-åringen til fengsel i ett år og fire måneder for grov korrupsjon, en dom han anket. Nå har altså lagmannsretten senket straffen.Sivilingeniøren ble pågrepet av PST under et møte med det som viste seg å være en russisk etterretningsoffiser på en pizzarestaurant i Oslo i august 2020.Mannen jobbet i DNV (tidligere kjent som Det Norske Veritas) da han ble pågrepet. Domfelte skal ha mottatt over 40.000 kroner av russeren for dokumenter over en periode.Flertallet i Borgarting lagmannsrett trodde tiltalte på at han ikke forsto at russeren var en annen enn den han utgav seg for å være. 54-åringen sa han trodde han solgte informasjon til en konsulent innen olje- og gassbransjen. Derfor mener lagmannsretten mannen ikke kan dømmes for grov korrupsjon, men bare korrupsjon.Han dømmes også til inndragning av 40.000 kroner.
Ein 28 år gammal mann som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, har ingen konkrete planar om å stille til avhøyr, opplyser advokaten hans Ellen Tvedten Jorem til NRK. Han nektar for å ha hatt noko med drapet å gjere. Mannen har vore varetektsfengsla med full isolasjon og medieforbod i to veker. Politiet har bede om å forlenge isolasjonen i to veker.? Det har han motsett seg. Vi meiner vilkåra for forlenga isolasjon ikkje er til stades, seier Jorem.
Anleggsveien som Forsvaret har bygget i marka opp mot Gyrihaugen i Ringerike, blir snart åpnet for allmennheten.Så snart alle anleggsmaskiner er ute av området, kan hvem som helst bruke veien og området.Men dette er bare inntil det blir bestemt permanent hva som skjer med anleggsveien, forteller prosjektleder Ylva Sneve i Forsvarsbygg til Ringerikes Blad.Forsvaret skulle bygge et radaranlegg som skulle overvåke luftrommet derfra, men radarutbyggingen ble stanset.
Høyres Sigbjørn Odden blir ny ordfører i Frogn kommune.Det ble offentliggjort på en pressekonferanse i Drøbak torsdag klokken 11.Det er partiene Høyre, Fremskrittspartiet og pensjonistpartiet som er enige om en samarbeidsavtale. Avtalen gir Fremskrittspartiet varaordføreren.
Onsdag kveld ble to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet.? Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.Ingen ble skadd da det sent tirsdag kveld ble skutt mot et hus. De som bor i huset var hjemme da dette skjedde.De to som ble pågrepet onsdag er menn i midten av 20-årene og midten av 30-årene.? Vi tror at vi har tatt dem som var på åstedet ? både han som har skutt og han som satt i bilen, sier Metlid.De to skal etter planen i avhør i løpet av torsdagen. De vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.
Kongelig Norsk Båtforbund er klare for å saksøke Oslo kommune etter at den nye reguleringsplanen for Skøyen-området ble vedtatt av bystyret onsdag.Flere båtforeninger har protestert mot planen fordi den legger opp til å fjerne opptil 1500 båtplasser i Bestumkilen.? Vi avventer nå hva et nytt borgerlig byråd vil gjøre, men søksmålet er klart, sier Stig Hvide Smith, generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund.
Boligutbyggingen på Fornebu-halvøya fortsetter i stort tempo.Nå har Obos presentert planer for 230 nye boliger i området rundt den vernede gården Oksenøya bruk.Ifølge Budstikka vil selskapet bygge rundt 50 eneboliger og rekkehus, og 130 leiligheter i ulike størrelser.Det skal også bygges 50 seniorboliger i det nedlagte hovedkontoret til Norske Skog.Innflytting i prosjektet blir tidligst i 2027.
Etter mange år med Arbeiderparti-styre blir det politisk skifte i Rælingen.Gro Langdalen i Høyre blir som ventet ny ordfører, skriver Romerikes blad.Hun skal lede en ny koalisjon bestående av sju partier. Samarbeidet består av Høyre, Frp, MDG, Sp, Venstre og KrF, mens Industri- og næringspartiet (INP) gir valgteknisk støtte.Senterpartiets Hans Otto Tomter fortsetter som varaordfører.
Nye E16 mellom Ullensaker og Sør-Odal kan bli nedskalert og få lavere fartsgrense.Det skriver Romerikes Blad.Statlige Nye Veier foreslår for kommunene å bygge fire-feltsvei fra Nybakk til Årnes, med fartsgrense på 90 eller 100 kilometer i timen, ikke 110 som tidligere planlagt.Videre mot Kongsvinger vil Nye Veier bygge to-feltsvei, med tre felt noen steder.Nedskaleringen skal kutte prisen på prosjektet fra 12 til 7,5 milliarder kroner.
I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn.De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.Den ene mannen er i midten av 20-årene og den andre i midten av 30-årene. Pågripelsene fant sted utenfor Oslo i østlandsområdet.De fornærmede er varslet om pågripelsene. Etterforskningen fortsetter videre og politiet vil komme med ytterligere oppdateringer i morgen.
Raset på E6 ved Stenungsund i Sverige får store konsekvenser for lastebilnæringen. Det sier Erik Graarud, som leder Lastebileierforbundet i Østfold. Omveiene kan føre til store forsinkelser.? Hvis vi for eksempel må kjøre over Vänersborg og E45 mot Gøteborg så er det 5-6 mil lenger. Da går det fort tre kvarter til en time ekstra, sier Graarud.? Hvis vi bruker halvannen time ekstra på en runde ned og opp igjen, så kan det være at vi ikke rekker hjem den dagen, og må overnatte på veien.
Nødetatene rykket natt til torsdag ut til en bilbrann på Etterstad i Oslo.Brannen ble slukket etter kort tid, og ingen er skadet.Politiet mistenker at brannen er påsatt.? Informasjon politiet besitter tilsier at brannen er påsatt. Vi innhenter informasjon og gjør undersøkelser på åstedet. Politiet har pr nå ingen konkrete mistenkte i saken, skriver politiet i Oslo på X.
I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn.De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.Den ene mannen er i midten av 20-årene og den andre i midten av 30-årene. Pågripelsene fant sted utenfor Oslo i østlandsområdet.De fornærmede er varslet om pågripelsene. Etterforskningen fortsetter videre og politiet vil komme med ytterligere oppdateringer i morgen.
Politiet rykket ut til Nordstrand i Oslo klokken 19.15 etter at de fikk melding om mulig observasjon av en pistol blant en ungdomsgjeng.? En ung gutt på 13 år prøvde å løpe fra politiet, i flukten kastet han fra seg en mulig pistol, skriver politiet.Observasjonen viste seg å være en gasspistol, skriver politiet videre.? Gutten blir anmeldt og foreldre vil bli varslet, opplyser politiet på X.
Mannen i 70-årene som ble kritisk skadet etter en bilulykke på Vestby onsdag formiddag er utenfor livsfare. Det sier Henrik Larsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.To personer ble skadet etter ulykken som skjedde i en rundkjøring ved Vestby senter. Personen i den andre bilen, en kvinne i 40 årene, fikk lettere skader.
Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo.På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karls Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.Nå bekrefter driftsansvarlig, Joakim Noreng, at baren skal åpne et nytt sted, men han vil ikke si hvor.Puben har ligget på Karl Johan siden 1974.
En 29 år gammel kvinne er tiltalt for å ha drept en mann i en kommunal omsorgsbolig på Gjettum i Bærum i september i fjor.Natt til 29. september i fjor ble en mann funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse- og rusbehandling.Den nå tiltalte kvinnen ble pågrepet like i nærheten kort tid etter at mannen ble funnet død.Rettspsykiaterne mener at det er sannsynlig at hun var tilregnelig.Ifølge Oslo tingrett står det i den rettspsykiatriske erklæringen, som ble levert 23. desember, at kvinnen blant annet har en ustabil livsførsel med «betydelig alkoholmisbruk med trusler og vold».Kvinnens forsvarer, Marte Svarstad Brodtkorb, sier til Budstikka at det er for tidlig å si om hennes klient erkjenner straffskyld.Ringerike, Asker og Bærum tingrett har satt av tre dager til behandlingen av saken, som starter i retten 18. desember.
2.-divisjonslaget Kjelsås bød opp til NM-fest og yppet seg gjentatte ganger mot Molde, men gjestene vant semifinalen 1?0 etter en tidlig scoring.Dermed skal Molde spille cupfinale på Ullevaal stadion mot enten Bodø/Glimt eller Vålerenga. Det sørget Magnus Grødem for da han skled inn 1-0-målet på pasning fra Kristoffer Haugen allerede etter fire minutter på Grefsen stadion i Oslo.Cupaskeladden Kjelsås har hatt en imponerende reise til semifinalen og gjorde seg slett ikke bort der heller. Vertene gikk offensivt til verks og så friske ut både før og etter Moldes ledermål.(NTB)
Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe.Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen.Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg. Fire dager etter valget klaget INP på de manglende listene.Nå ligger saken på Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) sitt bord. Dersom KDD tar INPs klage til følge, vil det bli omvalg i kommune- og fylkestingsvalget for første gang på 40 år.
Torsdag 28. september stenger Drammensbadet i to uker, etter funn av kakerlakker. Det skriver de selv på sine Facebook-sider.Det er bekreftet funn av tysk kakerlakk i første etasje. Derfor stenges nå anlegget for å bekjempe skadedyret.? Vi tar din sikkerhet og trivsel på alvor ? derfor stenger vi ? for at du skal kunne være trygg hos oss. Vi beklager virkelig ulempen dette medfører for alle våre gjester og medlemmer, skriver Drammensbadet.De håper åpne igjen 16. oktober.
Oslo bystyre har vedtatt en ny høyhusstrategi som åpner for bygg på opptil 125 meter i hovedstaden. Allerede er et 108-metersbygg godkjent ved Oslo S.Det nye vedtaket åpner for at ti steder i Oslo nå vil bli regulert for 70 meter høye bygg, mens en øvre grense er hevet fra 117 til 125 meter rundt Oslo S, skriver Teknisk Ukeblad.I området rundt jernbanetorget, som er Norges største knutepunkt for tog, har det lenge versert en rekke planer om nye høyhus, men ingen har hittil blitt realisert. I april fikk imidlertid stiftelsen Nye Oslo Spektrum godkjent et bygg på 108 meter ved siden av Oslo Plaza.Strategien gir også føringer for flere kvaliteter enn beliggenhet og høyde.? Vi har tydeliggjort hvilke kvalitetskrav som gjelder, slik at dette blir mer forutsigbart for både utbyggere, politikere og oss som sitter med saksbehandling, sier avdelingsdirektør for byutvikling Hanne Sophie Solhaug til avisen.(NTB)
Mini-legevakta i Oslo sentrum skal ha lege, og helsepersonell skal ikke behøve å være alene på jobb.Et enstemmig bystyre stemte onsdag for forslaget fra Rødt. Dette er det siste vedtaket det sittende bystyret gjør.Når storbylegevakten på Aker åpner i november, skal det være igjen et tilbud til sårbare grupper i Storgata med såkalt legevaktfunksjoner.Tillitsvalgte har slått alarm fordi sentrumstilbudet blir uten lege og med bare én sykepleier på vakt på kvelds- og nattestid.Byrådspartiene blokkerte for behandlingen av saken i august. Arbeiderpartiet er fortsatt skeptisk fordi tilbudet i sentrum ventes å få svært få konsultasjoner, men stemte likevel for.
Nå har bystyret vedtatt å åpne for høyhus mange nye steder i Oslo. Det kan skje i en radius på 250 meter rundt kollektivknutepunkter. Bystyret åpner for bygg på mellom 42 og 70 meter i områdene Storo, Økern, Helsfyr, Ensjø, Lysaker, Skøyen, Majorstua, Nydalen, Forskningsparken og Bryn.I tillegg vil de tillate høyhus i «sentrumsringen» - altså store deler av dagens sentrum. Rundt Oslo S åpner de for enda høyere bygg, på opp mot 125 meter. Det er 15 meter høyere enn Oslo Plaza.Det er allerede planlagt ett nytt høyhus i området, nemlig nye Oslo Spektrum.Flere i bystyret påpekte i debatten onsdag at den nye høyhusstrategien ikke betyr at det er fritt fram for å bygge mange høye bygg i disse områdene, men at det da kan foreslås i byggeplaner. Det stilles også krav til at det trengs en estetisk begrunnelse for å tillate høyhus.Det er 18 år siden sist høyhusstrategien i Oslo ble revidert. De svarte områdene på kartet er områdene hvor det åpnes for opp til 70 meter, det røde viser hvor det kan bygges opp til 125 meter.
MDGs førstekandidat i Oslo, Sirin Stav, utelukker ikke muligheten for at MDG kan være støtteparti for et Høyre- og Venstre-byråd.Hensikten er å holde Fremskrittspartiet unna makt.Etter valgnederlaget åpnet MDG for et byrådssamarbeid med Høyre og Venstre. Onsdag sier Sirin Stav til NRK at også et samarbeid i bystyret kan være aktuelt.Det skjer etter at Høyre og Venstre i går bestemte seg for å forhandle videre om et blågrønt mindretallsbyråd.? Vår dør er åpen for å dra Oslo i en grønnere og mer solidarisk retning som vi har sørger for i åtte år. Vi registrerer nå at både Høyre og Venstre er fornøyd med å la Frp få en hånd på rattet.? Det er overraskende, og vi frykter nå et brutal reversering av den grønne utviklingen, sier Sirin Stav.? Sier du nå at du tilbyr deg sonderinger med tanke på at MDG også kan være et støtteparti for å holde Frp unna makt?? Det har ikke vi tatt stilling til som parti. Det må vi i så fall diskutere om det skulle bli aktuelt, sier hun.
Bystyret vedtok onsdag ny områderegulering for Skøyen i Oslo. Det skjedde etter lang debatt.Målet er å åpne fjordområdet mer for publikum, ifølge byrådet.Byrådet åpner i planen for opp mot 5000 nye boliger på Skøyen. Men kritikerne mener det er helt urealistisk at det kan bygges så mye der, fordi det er snakk om et område som skal være regulert til både næring og bolig.I planen ligger blant annet en park på Hoff og noen grøntområder rundt Bestumkilen. Et innbyggerforslag om en stor park på Bestumkilen ble avvist av alle partiene.Båtforeninger i området har bedt om at planen blir utsatt. Blant annet fordi den legger opp til at opp mot 1500 båtopplagsplasser kan forsvinne, når fjorden skal åpnes opp for publikum. Kongelig Norsk Båtforbund har varsla søksmål mot kommunen hvis det skjer.Også de borgerlige partiene ville utsette hele planen, men fikk ikke flertall.Et kontroversielt punkt i planen er at den legger opp til å flytte trikketraseen på Skøyen noen få meter for å få plass til park ved Hoff. Dette kan koste over to milliarder kroner.Utgangspunktet for hele planen er vedtaket om Fornebubanen som kom for over ti år siden. Plan- og bygningsetaten har siden ment at banen legger til rette for økt utvikling langs den nye t-banelinja.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.