Fredag, 28.01.2022 04:33 Uke: 04
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
5164 koronasmittede i
Oslo siste døgn

(I dag, kl 04:31)
Slaktes etter nytt
restaurantbesøk

(I dag, kl 03:51)
- Hva blir det neste,
puter?

(I dag, kl 03:11)
Slaktes for nytt
restaurantbesøk

(I dag, kl 02:31)
Barn mer beskyttet
etter coronasmitte
en...

(I dag, kl 02:11)
DAGENS RETT: Slik
mekker du en chili
con...

(I dag, kl 00:11)
Star (16 md.) slått i
hjel

(I går, kl 23:41)
Legeforeningen
avslutter
blåreseptaksjon

(I går, kl 23:11)
Norske coronafunn
overrasker: ? Det
star...

(I går, kl 23:11)
Maanum spilte siste ti
da Arsenal økte l...

(I går, kl 23:11)

Sistedistrikt
5164 koronasmittede i
Oslo siste døgn

(I dag, kl 04:32)
Sjå Vestlandsrevyen
22:55

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22.57
(I går, kl 22:42)
NRK Sørlandet 22.57
(I går, kl 22:32)
Kontroll på person
(I går, kl 22:32)
Blues & Bullshit 27.
januar 2022

(I går, kl 22:12)
Tenåring mistet
førerkortet

(I går, kl 22:12)
Gudvangatunellen
stengt

(I går, kl 22:12)
Blottet seg på
digitalt
konfirmantmøte

(I går, kl 22:02)
Kolonnekjøring på E134
Haukelifjell

(I går, kl 21:22)

Mest lest siste uke
Dinklage kritisk til
Disneys nyinnspilli...

(I går, kl 15:41)
65 millioner kroner
til stimulering av
f...

(I går, kl 12:51)
Emma (42) fikk
strømregning på 42.663
kr...

(I går, kl 17:01)
Mange foreldre vil
ikke vaksinere barna

(I går, kl 05:41)
Norsk industri sier
nei til datasentre

(I går, kl 13:31)
Væpna aksjon i
Kongsvinger

(I går, kl 16:11)
Kroniske pasienter må
betale for legeaks...

(I går, kl 16:31)
Arresterte
demonstranter

(I går, kl 16:43)
Julie Blakstad klar
for Manchester
City:...

(I går, kl 18:01)
Gaute måtte kjøpe på
apoteket: ? Nå er d...

(I går, kl 21:01)

Mest lest i dag
Vaksinetrøbbel:- Jeg
blir en prøvekanin

(23.01.2022, kl 06:41)
Fikk aldri holde
sønnen

(23.01.2022, kl 04:41)
Skadeverk på statue
(23.01.2022, kl 13:34)
Hvor ble det av tanken
om strøm som fell...

(24.01.2022, kl 22:01)
Husker du Bjørg og den
skyhøye strømregn...

(24.01.2022, kl 21:11)
Eks-generaler frykter
amerikansk borgerk...

(22.01.2022, kl 00:01)
Brøyt seg inn hos
tidligere samboer

(22.01.2022, kl 08:11)
Taliban ble flydd til
Norge i samme type...

(23.01.2022, kl 21:11)
Se seernes egne
vinterbilder

(24.01.2022, kl 21:51)
Opplysninger til VG:
Store Nato-land ber...

(21.01.2022, kl 16:35)

Været i dag
KlarværOslo
4 °C , 5 m/s NNV.
LettskyetBergen
2 °C , 4 m/s N.
KlarværStavanger
4 °C , 8 m/s NNV.
Delvis skyetTrondheim
2 °C , 9 m/s NV.
SnøTrømsø
-3 °C , 3 m/s SSV.
KlarværKristiansand
4 °C , 7 m/s NV.
SkyetBodø
-1 °C , 8 m/s NNV.
LettskyetHalden
2 °C , 2 m/s NV.

Værdata fra MET/ Yr.no

Det er registrert 5164 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er over 1358 flere enn samme dag i forrige uke, og 1359 flere enn onsdag, og det høyeste på ett døgn så langt. De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 3812 smittede per dag. (NTB)
Kommunestyret i Ås går imot en oppløsning av Viken. Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og MDG stemte for å beholde Viken. Torsdag ble det holdt et ekstraordinært kommunestyremøte i Ås om en oppdeling av storfylket.I Frogn kommune vil også flertallet beholde Viken. Kommunestyrets vurdering er at Frogn kommune ikke vil være tjent med at Viken fylkeskommune oppløses og fraråder at fylkestinget går inn for en slik beslutning.
Kommunestyret i Ås går imot en oppløsning av Viken. Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og MDG stemte for å beholde Viken. Torsdag ble det holdt et ekstraordinært kommunestyremøte i Ås om en oppdeling av storfylket.
Fra lørdag er det betydelig snøskredfare i Hallingdal. Ifølge NVEs skredvarsling, vil nedbør og kraftig vind danne ferske flak i heng som ligger i le, og der det regner på snø, kan det skje våte snøskred.
Den internasjonale holocaustdagen ble markert ved Akershuskaia i Oslo torsdag. Kronprins Haakon var til stede for å minnes de som døde.Den årlige holocaustdagen blir markert på dagen konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau ble frigjort, noe som i år er 77 år siden.
Det er nå 102 innlagte koronapasienter på sjukehusene i Oslo og Akershus, i det er 8 flere enn i går. Dette er da på Ahus, Oslo Universitetssykehus, private aktører og Bærum sykehus.
En privat realfagsskole har fått nei til å etablere to nye avdelinger i Asker og Bærum til høsten. Det skriver Budstikka.Det er Kunnskapsdepartementet som har avslått søknaden.? Vi er rett og slett rystet. Dette er opprørerende, mener Askers ordfører Lene Conradi (H) til NRK.Skolen har tidligere fått støtte fra lokalpolitikerne i de høyrestyrte kommunene.Men kunnskapsminister Tonje Brenna har gitt beskjed om at alle slike søknader skal legges på is, fordi regjeringa ønsker å stramme inn privatskoleloven.Conradi påpeker at skolen søkte om godkjenning innen fristen, og før disse signalene kom fra regjeringa.
Politiet ber folk som har sett noe i området ved vaksinesenteret på Skullerud i går om å ta kontakt.En ung mann ble knivstukket der i går kveld.Han ble alvorlig skadet, men ikke livstruende. Ingen pågrepet, men politiet undestreker at de ser svært alvorlig på saken.
Skolene i Oslo skal slutte å teste elevene i 1. til 10. trinn jevnlig, skriver VG. Det er utdanningsetaten som bekrefter dette til avisen og de sier det er Helseetaten som står bak beslutningen. Den jevnlige testingen slutter fra den 8. februar.
Trossamfunnet Jehovas vitner nektes statsstøtte for 2021 på grunn av sin eksklusjonspraksis, har Statsforvalteren i Oslo og Viken besluttet.I en melding på sine nettsider skriver Statsforvalteren at de har funnet flere brudd på trossamfunnsloven hos Jehovas vitner.? Etter å ha mottatt varslinger fra tidligere medlemmer angående eksklusjon og utstøtelse av medlemmer, har Barne- og familiedepartementet bedt Statsforvalteren i Oslo og Viken om å gjennomgå Jehovas Vitners egne redegjørelser og publikasjoner. I denne gjennomgangen har Statsforvalteren avdekket flere brudd på trossamfunnsloven, heter det ifølge Vårt Land.Eksklusjonspraksisen innebærer at medlemmer nektes kontakt med utmeldte medlemmer. Dette mener Statsforvalteren strider med retten til fri utmelding og trossamfunnslovens paragraf 2.? Trossamfunnet åpner også for å ekskludere døpte mindreårige. Det betyr at barn kan bli ekskludert dersom de bryter trossamfunnets regler. Vi mener dette er negativ sosial kontroll og krenker barns rettigheter, skriver Statsforvalteren.? Vi har vurdert lovbruddene som systematiske og forsettlige, og har derfor valgt å nekte tilskudd, skriver Statsforvalteren.
Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en person i Riddervoldsgate i Oslo. Politiet og ambulansepersonell er på stedet. Fotgjengeren er kjørt til sykehus med alvorlige skader. Politiet undersøker hva som har skjedd.
Etter en storbrann i Oslofjordtunnelen i 2017 ble det innført restriksjoner for tunge kjøretøy. Fra 2. februar er det fritt fram for tungtrafikk hele døgnet.Etter brannen i tunnelen i mai 2017, der en tungbil lastet med papir tok fyr, innførte Vegdirektoratet kjøreforbud for kjøretøy over 12,5 meter i de mest trafikkerte periodene. Senere ble det endret til å gjelde kjøretøy over 32 tonn.
UP har holdt hastighetskontroll på E134 Kongsbergtunnelen i retning Notodden. 15 bilister fikk forenklet forelegg etter å ha kjørt for fort. Høyeste målte hastighet var 106 km/t i 80-sonen.
I fjor betalte Oslo kommune 138 millioner kroner til private sentre som tester folk for koronasmitte. Det utgjør litt under halvparten av kommunens utgifter til koronatesting i 2021.For tiden har Oslo avtaler med fem privatdrevne selskaper om testing, i tillegg til kommunens egne testsentre.Helseetaten opplyser at staten refunderer alle kommunens utgifter til testing.
Under en prosent av kundene til Fortum har bedt om utsatt betaling av hele eller deler av strømregninga i desember og hittil i januar. Fortum er store på kraftsalg i Oslo og omegn. I desember ble det likevel bedt om dobbelt så mange utsettelser som normalt, så langt i januar er det lavere enn normalt. Det skriver E24.
Torsdag morgen ble en 15 år gammel jente meldt savnet til politiet i Fredrikstad. Like før klokken 12.00 opplyser politiet på Twitter at jenta har gitt livstegn fra seg. Leteaksjonen er avsluttet, men lokalt politi skal følge opp saken.
Statsforvalteren trenger ekstra tid på å finne ut om vedtaket om nye togspor i Gamle Oslo og riving av verneverdige trehus på Vålerenga er lovlig eller ikke.Det kom inn 79 klager på vedtaket i Oslo bystyre fra mars i fjor, mange av dem fordi Bane Nor ikke har utredet et alternativ med lokk godt nok.Ifølge Statsforvalteren er saksbehandlingstiden forlenget på grunn av stor dokumentmengde. Håpet er å komme med en avgjørelse i slutten av februar.I går vedtok bystyret et midlertidig forbud mot tiltak i området. Hensikten er å hindre at Bane Nor begynner å rive hus eller gjøre andre fysiske inngrep selv om Statsforvalteren finner ut at planen er lovlig.Bystyreflertallet vil kjøpe seg tid til å vurdere hva slags handlingsrom de har for å endre planen.
Mens regissør Joachim Trier promoterer den norske filmsuksessen "Verdens verste menneske" i New York, må hovedrolleinnehaver Renate Reinsve sitte på hotellrommet.Reinsve har ikke fått påvist korona selv, men har blitt eksponert for koronasmitte og må holde seg i isolasjon for sikkerhets skyld."Verdens verste menneske" er norges Oscar-kandidat og har USA-premiere 4. februar. Fire dager senere får man vite om filmen blir nominert til Oscar.
Politiet leter etter en 15 år gammel jente med afghansk opprinnelse i Fredrikstad. Hun forsvant fra sitt hjem på Sellebakk torsdag morgen i 0830-tiden.Ifølge politiet er jenta slank, rundt 167 centimeter høy, og mørkhåret. Hun skal være ikledd en mørkegrønn boblejakke og en sort lue.? Vi har ressurser ute som ser etter jenta i nærområdet på Sellebakk, også jobber vi med etterretning for å innhente opplysninger om hennes omgangskrets, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård.Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt.
Det har vært et trafikkuhell mellom en personbil og en varebil i krysset Baneveien og Withgate på Kongsberg. Politiet er fremme på stedet, og ifølge dem er det kun materielle skader. Bilberger på vei til stedet.
Fra og med torsdag må man bestille time hvis man skal ta PCR-test på kommunale teststeder i Oslo. Unntaket er de mobile teststasjonene.Dette betyr at det ikke blir mulig å møte til drop-in på de store kommunale teststasjonene i hovedstaden, opplyser kommunen i en pressemelding.Årsaken er at kommunen ønsker å skape forutsigbarhet for både innbyggere og ansatte på teststasjonene ettersom det er svært stor pågang på teststedene.Kommunen minner samtidig på at man ikke trenger å bekrefte positiv selvtest med PCR dersom man enten er vaksinert med tre doser eller har to doser og gjennomgått koronasykdom de siste tre månedene.Det vil fortsatt være mulig å benytte de mobile teststasjonene til drop-in, men da må man regne med noe ventetid.(NTB)
Nødetatene er på Orkidehøgda i Mjøndalen hvor det har vært et trafikkuhell. Politiet melder om en påkjørsel bakfra. Ingen er skadet. Bilene flyttes ut av veibanen.
Fra 30. januar endrer Ruter billettprisene. Prisene økes noe for alle billettyper. For eksempel vil en 365-dagersbilletten nå koste 8140 kroner. Tidligere har den kostet 7950 kroner. En enkeltbillett for voksne øker med en krone, og koster nå 39 kroner.Den årlige prisøkningen i januar gjennomføres for å dekke inn de kostnadene kollektivtrafikken får som resultat av prisøkningen på tjenester ellers i samfunnet.
De tre første dagene denne uka er det registrert 2244 nye tilefeller av koronasmitte i Drammen kommune. Drammen sykehus rapporterer om stabile innleggelsestall og går nå ned i grønn beredskap. Fra i går ble det innført nye lettelser i karantenebestemmelsene, slik at alle husstandsmedlemmer nå kan velge å teste seg daglig med hurtigtest i stedet for å være i karantene.
De tre første dagene i uke 4 er det registrert 570 nye smittetilfeller i Øvre Eiker. Det er en klar økning i smittetall fra uken før. Det er mye smitte blant barn og unge, men også i alle aldersgruppene opp til 65 år. For aldersgruppen over 65 år er det få nye smittetilfeller.? Økningen i smittetall er forventet og viser at vi er på vei inn i vinterbølgen med Omikron-smitte, sier kommuneoverlege Anne Aune.
Politiet i Halden måtte i natt dra hjem til en ruset kvinne i sentrum av byen og ta henne med seg til arresten. Kvinnen hadde sunget såpass høyt gjennom natten at naboene ble holdt våkne.En patrulje var også i leiligheten hennes tidligere på natten og ga kvinnen muntlig pålegg om å holde lydnivået nede på et akseptabelt nivå, uten at syngingen stanset.Kvinnen blir anmeldt for ordensforstyrrelse, forulemping av politiet som forsøkte å roe henne ned, og for å ikke ha fulgt pålegget hun fikk om nattero.
Kommunestyrene i Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen og Nesodden stemte i går ja til oppløsning av Viken.Lillestrøm, derimot, stemte for å bevare storfylket.Alle kommunene i Viken har blitt bedt om å komme med en høringsuttalelse i forbindelse med avgjørelsen.Vikens framtid bestemmes av fylkesrådet i slutten av februar.
Nordre Follo kommune vil ikke ha et nytt Oslo fengsel på Kolbotn.Det vedtok et enstemmig kommunestyre sent i går kveld, melder Østlandets blad.Trollåsveien 8 er en av seks mulige tomter Statsbygg har valgt ut til et nytt Oslo fengsel.I vedtaket heter det at kommunen er bekymret for konsekvensene som et fengsel vil få, for både bomiljøet og næringslivet.De frykter også at trafikksikkerheten blir dårligere, og at tilgang til naturområder blir mindre.
Det er registrert 3805 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 466 flere enn samme dag i forrige uke, men 154 færre enn tirsdag. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3275 smittede per dag.(NTB)
Flere politpatruljer er i området Skullerud i Oslo etter at en person har blitt utsatt for vold. Politiet tror personen er stukket med en skarp gjenstand. Vedkommende dukket selv opp på legevakta i Oslo og ble etter det kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner.
Politiet melder nå at den engelske skiløperen, som gikk seg bort under dårlig vær i fjellet, nå er hentet ned. Mannen var i området Øvre Hellevatnet og Hallingskarvet. Han er kjørt til legesenter for en sjekk, men ifølge politiet har han ingen synlige skader. Aksjonen er nå avsluttet.
Oslo bystyre vedtok onsdag kveld å forby Bane Nor å rive hus eller gjøre andre fysiske inngrep på Vålerenga.Bakgrunnen er de omstridte planene om å bygge nye jernbanespor og rive det verneverdige trehusmiljøet på den såkalte Hylla.Et flertall sa ja til planene i mars i fjor under sterkt tidspress. Bane Nor har senere utsatt utbyggingen i fem år.Bystyret frykter at Bane Nor likevel vil starte arbeider og nedlegger derfor midlertidig forbud mot tiltak. Dermed kjøper de seg tid til å se på handlingsrommet for å gjøre om på planen de vedtok i fjor.Et forslag fra Høyre og Senterpartiet om å oppheve hele planen fikk ikke flertall.
Det er et strømbrudd på Galgeberg i Oslo. skriver VG. Ifølge strømbruddskartet til Elvias er 972 berørt av bruddet. Mannskap jobber med å lokalisere og rette feilen.
Et flertall i Oslo bystyre vedtok onsdag at byrådet har opptrådt kritikkverdig overfor Kirkens Bymisjon i en sak om sykehjemsanbud.Kirkens Bymisjon ble utestengt fra en konkurranse om å drive 800 nye, ideelle sykehjemsplasser, og opposisjonen mener dette skyldes en feil i anbudsprosessen.Alle partier unntatt byrådspartiene Ap, MDG og SV sto bak det som blir betegnet som et såkalt daddelvedtak. Dette er den sterkeste formen for kritikk bystyret eller Stortinget kan rette mot en byråd eller statsråd uten å fremme mistillit.
Politi og Røde Kors måtte i kveld rykke ut til området ved Øvre Hellevatnet og Hallingskarvet etter at en engelsk skiløper hadde meldt fra om at han trengte hjelp i dårlig vær på fjellet. Redningsmannskapene tok seg inn i området med snøskuter og fant mannen i god behold.
Oslo universitetssykehus (OUS) opphever besøksforbudet fra torsdag 27. januar klokken 12. Det melder sykehuset på sine nettsider.
To biler kolliderte på Rolvsøyveien i Fredrikstad klokken 15.15. En bil stakk fra stedet, opplyser politiet. Det er snakk om en svart bil, mulig stasjonsvogn med skader bak.Politiet ber fører eller vitner ta kontakt på 02800.
Oslos byrådsleder, Raymond Johansen, mener Norge skal gå samme vei som Danmark og ikke definere covid-19 som en samfunnskritisk sykdom, skriver VG. Han mener det er på tide å åpne opp samfunnet. ? Nå er det på tide å våge å ta livene våre tilbake, sier Johansen til VG. Han forventer at regjeringen nå vurderer å åpne opp samfunnet igjen.
For å skape forutsigbarhet for ansatte og innbyggere i Oslo går kommunen nå over til timebestillinger hvis man skal ta PCR-test. Dette skjer fra og med 27. januar, skriver de en pressemelding.Før har man kunnet ta drop-in PCR-test flere steder i Oslo. Dette vil ikke lenger være mulig.Dette er en av flere endringer som har blitt gjort når det gjelder å teste seg for korona. Ifølge regjeringen kan personer med tre vaksinedoser ta en hurtigtest å registrere smitten selv på kommunens nettsider.
Makaveli Lindén som er dømt for drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstua i oktober 2018, er begjært utlevert til Belgia.Belgisk påtalemyndighet har bedt om utlevering fordi de mener Lindén har begått et drap og et ran som de ønsker å føre frem for retten. Dette skal ha skjedd kort tid etter drapet i Oslo. ? Det er en litt komplisert prosess. Vi fikk ham utlevert fra Frankrike i sin tid. Da ble han utlevert på bakgrunn av den norske saken. Så den prosessen som pågår nå er at vi må be franske myndigheter om tillatelse til at han sendes videre til Belgia for iretteføring av de to sakene der, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt. ?I dag har det vært et rettsmøte i Oslo tingrett hvor Linden møtte sammen med forsvarer og svarte på nettopp disse spørsmålene og han samtykker til utlevering, sier Hatlo.I november 2020 ble Makaveli Lindén dømt til tvungent psykisk helsevern på drapet på Majorstua.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.