Torsdag, 28.10.2021 13:45 Uke: 43
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
8000 mistet strømmen
(I dag, kl 13:43)
Dung Tran Larsen-saken
på TV2

(I dag, kl 13:42)
Derfor angriper de
mennesker

(I dag, kl 13:34)
Helseminister Kjerkol:
- Pandemien er ik...

(I dag, kl 13:33)
Stor test av 15 brød:
? Fire av dem skil...

(I dag, kl 13:33)
Humørfylt og
bloddryppende grøss

(I dag, kl 13:22)
Sykehus skjerper
smitte-sikkerhet

(I dag, kl 13:21)
Koeman sparket ? nå
hevdes Xavi å være
e...

(I dag, kl 13:14)
Klimamøte i kjølvannet
av ekstremvær og ...

(I dag, kl 13:14)
Helseministeren: ?
Kommer til å ta i
bru...

(I dag, kl 13:14)

Sistedistrikt
Åpent igjegn på
Kroppan bru

(I dag, kl 13:16)
Sykehus skjerper
smitte-sikkerhet

(I dag, kl 13:14)
Tre nye smitta i
Gloppen

(I dag, kl 13:14)
Flest nissedøler ved
valgurnene

(I dag, kl 13:06)
Stenger vegen til
Askvoll

(I dag, kl 13:06)
Årsak til brann ukjent
(I dag, kl 12:56)
Lite registrert smitte
i Bodø

(I dag, kl 12:55)
Stans i
helikoptertrafikken

(I dag, kl 12:44)
Softgun beslaglagt på
buss

(I dag, kl 12:44)
Kontroll på brann i
Moss

(I dag, kl 12:24)

Mest lest siste uke
Spektakulære bilder da
norske jagere ful...

(I går, kl 23:54)
Bayern-flause i den
tyske cupen

(I går, kl 22:41)
Kampen om
togtrafikken: Flytoget
vil ta ...

(I går, kl 22:55)
Nye
«Maskorama»-karakterer
avslørt

(I dag, kl 00:05)
Koeman sparket i
Barcelona

(I dag, kl 00:54)
Politiet trykket på
mobillenka. Den
ført...

(I går, kl 16:03)
Helland-magi og nye
Lehne Olsen-mål
send...

(I går, kl 21:54)
NRK Sørlandet kl.
22:55

(I går, kl 22:54)
City med cupsmell
etter straffekonk

(I går, kl 22:54)
Lastebil utfor i
Lærdal

(I går, kl 23:02)

Mest lest i dag
Maria Altmann
Haraldsvik (24) fikk
neste...

(25.10.2021, kl 19:42)
Bjørn Dæhlie selger
huset og forlater
«s...

(24.10.2021, kl 13:43)
Høy strømpris med
uforståelig
begrunnels...

(22.10.2021, kl 13:44)
Deltok i farlig
redningsaksjon

(26.10.2021, kl 00:53)
Her har de håp om funn
(26.10.2021, kl 00:53)
Nysingel Northug har
et klart mål(pluss)

(26.10.2021, kl 20:02)
Slo Leeds med Ødegaard
ute av laget

(26.10.2021, kl 22:44)
«Caro» sprudlet da
Norge tok tilbake
tab...

(26.10.2021, kl 22:46)
Spektakulære bilder da
norske jagere ful...

(I går, kl 23:54)
Slik var dramaet på
settet: ? Vi
trenger...

(23.10.2021, kl 00:53)

Været i dag
SkyetOslo
12 °C , 7 m/s S.
Kraftig regnBergen
12 °C , 5 m/s S.
RegnStavanger
12 °C , 7 m/s SSV.
SkyetTrondheim
9 °C , 0 m/s SSV.
RegnTrømsø
3 °C , 11 m/s SSØ.
SkyetKristiansand
13 °C , 9 m/s SV.
SkyetBodø
9 °C , 12 m/s SV.
SkyetHalden
13 °C , 9 m/s SV.

Værdata fra MET/ Yr.no

Bodø kommune medler om tre nye registrerte smittetilfeller av koronaviruset siste døgnet.
Av de over 700 mobbesakene som ble klaget inn til statsforvalterne i første halvdel av 2021, fikk mer enn ni av ti elever og foreldre medhold i klagen. Det skriver Kunnskapsdepartementet.
FK Bodø/Glimt blir tildelt over 2000 billetter til bortekampen mot Roma 4. november og de har stor tro på at alle som skal reise til Roma kommer til å få billetter. Dette melder klubben på sine nettsider.Billettsalget startet tidlig torsdag formiddag, og administreres av Bodø/Glimt selv.
Sørgående nattog fra Bodø til Trondheim står på Steinkjer stasjon etter røykutvikling i toget. Alle passasjerer har forlatt toget, opplyser Bane Nor.Passasjerene er inne på stasjonen og nødetatene er på stedet. Andre tog får ikke til å passere Steinkjer.
10 millioner vil det koste å realisere prosjektet som skal sette den nordnorske vikinghistoria på kartet en gang for alle; nemlig å bygge verdens største vikingskip. Skipet skal bygges på Rognan i Saltdal og vil bli hele 42 meter langt.Prosjektetgruppa på fem synes den nordnorske vikingtiden er underkommunisert, og de har allerede fått på plass en halv million kroner til forprosjektet.
Hugo Vetlesen og Ola Solbakken scoret målene da Bodø/Glimt vant 2-0 mot Molde. Dermed leder gultrøyene serien med 51 poeng etter 24 kamper ? fire poeng foran Molde.
Ola Solbakken ble spilt fri av Brede Moe og doblet Glimts ledelse i Molde. Stillingen er nå 0-2.
Like etter pause sendte Hugo Vetlesen Bodø/Glimt i ledelsen borte mot Molde. Stillingen er 0-1.
Hverken Molde eller Bodø/Glimt har klart å score i 1. omgang på Aker stadion. Amahl Pellegrino har vært nærmest for gultrøyene, men avsluttet svakt alene med keeper. Molde har hatt det meste av banespillet.
Ferske tall viser at norske forskere, privat næringsliv og offentlig sektor henter hjem om lag 470 millioner kroner til klimaforskning gjennom den siste utlysningen i Horisont 2020, EUs rammeprogram for forskning og innovasjon. Norske miljøer er med i hele 23 av 72 prosjekter. Det skriver Kunnskapsdepartementet.
Ifølge Brønnøysunds Avis har Statsforvalteren i Nordland fått flere bekymringsmeldinger angående Vega legesenter. Fylkeslege Morten Sundnes bekrefter dette, men sier til avisen at han ikke kan gå inn på hva bekymringsmeldingene inneholder.
Metereologene melder om flere varmegrader i dagene som kommer, spesielt frem mot Halloween:
En sykepleier i Narvik er suspendert etter at det ble oppdaget medikamentsvinn, skriver Fremover. ? Dette er alvorlig, og det er derfor vi har gått til skrittet med suspensjon, sier Heidi Eriksen Laksaa, kommunalsjef for omsorg og mestring.
Tall fra Helse Nord viser at det per i dag er 14 innlagt med covid-19 på UNN. I hele helseforetaket er det tre personer som ligger i respirator. Tirsdag kveld døde en eldre pasient med covid-19 sykdom.
Metereologene melder om flere varmegrader i dagene som kommer, spesielt frem mot Halloween:
Bruk av narkotika blant mannskap på større fiskebåter er et økende problem, mener tollvesenet. ? Hasj og amfetamin er mest vanlig, sier seksjonssjef i Tolletaten. ? Rus er utilgivelig, sier fiskarlaget.
Som i resten av landet skal Nord-Norge holdes åpent selv om smitten øker. I dag døde en person på grunn av covid-19 på UNN. Det innføres ingen pålegg overfor folk om tiltak. Dette er resultatet etter at Helsedirektoratet i dag hadde et møte med kommuner, UNN, Finnmarkssykehuset og FHI for å vurdere smittesituasjonen i nord. Samtidig oppfordres folk til å følge smittevernråd som å holde avstand og vaske hendene.
Det er ikke nok kompetanse i Norge for å bygge et batteri-eventyr. Det sier konsernsjef i Nordkraft, Eirik Frantzen. I går lanserte Aker ASA store planer for industriinvesteringer i Narvik på flere hundre millioner kroner, blant annet til batteriproduksjon. ? Denne kompetansen finnes stort sett i sørøst-Asia. Det vil bli som å rekruttere rockestjerner fordi etterspørselen er så stor. Men det er ikke sikkert vi bare trenger seniorer. En miks av de som kan det før og de som lærer seg det underveis vil kunne fungere, sier han.
? Det viktigste rådet til unge i dag er å fullføre utdanninga, for det er behov for det aller meste i Nordland, sier direktør i NAV Nordland, Cathrine Stavnes. Arbeidsledigheten i Nordland er lav for tiden, som betyr at de fleste har jobb. Samtidig kommer storstilte industrisatsninger til å kreve mye arbeidskraft.
Tyske Heidelberg Group investerer for 80 millioner kroner i Kjøpsvik for å redusere utslipp av CO2, altså karbondioksid, det skriver Fremover. Årlig slipper fabrikken i Kjøpsvik ut mellom 300.000 og 350.000 tonn CO2. Nå vil de bruke bruke søppel fra Narvik og Lofoten som brensel, i stedet for kull.
I fjor var uttaket av reinsdyr til slakt relativt lavt. Beitekrisen vinteren og våren 2020 var en vesentlig årsak til dette. Årets slaktetall viser at produksjonen har tatt seg raskt opp igjen. Gjennomgående gode beiteforhold i år har lagt til rette for en betydelig produksjonsøkning av reinkjøtt, skriver Landbruks- og matdepartementet.
Styreleder Renate Larsen i Helse Nord måtte ta i bruk sin dobbeltstemme for å avgjøre den videre gangen i striden rundt nytt sykehus på Helgeland. Styret er enig i å ta med et tredje tomtealternativ i omegn inn i prosessen. Mindretallet ville låse dette til Sandnessjøen.Helse Nord overlater til Helgelandssykehuset å peke på en alternativ tomt i Sandnessjøen og omegn.Mange kommuner hadde pekt på Tovåsen i Leirfjord som ny sykehustomt, men denne er ikke med videre i prosessen.
Styreleder Renate larsen i Helsenord måtte t i bruk sin dobbeltstemme for å avgjøre den videre gangen i striden rundt nytt sykehus på Helgeland. Styret er enig i å ta med et tredje tomtealternativ inn i prosessen, men mens mindretallet vil ha dette lagt til Sandnessjøen, vil flertallet at omegn må tas med.Helse Nord overlater til Helgelandssykehuset å peke på en alternativ tomt i Sandnessjøen og omegn.Mange kommuner hadde pekt på Tovåsen i Leirfjord som ny sykehustomt, men denne er ikke med videre i prosessen.
Først i Nasjonal transportplan i 2025 vil regjeringa gi eit svar om Nord-Noregbanen faktisk blir bygd, ifølgje samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).Regjeringspartia Ap og Sp har gitt eit løfte om å greie ut Nord-Noregbanen fram til Tromsø og har som mål at han skal realiserast. Men overfor VG strekar Nygård under at både utgreiinga og svaret på om banen blir bygd vil ta tid å komme fram til.
Nær en av fem husstander i Nordland og Innlandet har ikke tilgang til bredbånd med nedlasting på minst 100 megabits per sekund. Regjeringen skriver i Hurdalsplattformen at tilgangen til høykapasitets internett er en rettighet på lik linje med strøm. Alle fastboende husstander skal ha tilbud om høyhastighetsbredbånd innen 2025.
Ofoten Brann melder om en trafikkulykke på E6 ved Bjerkvik i Narvik kommune. Brannvesenet er på vei.
Siden mars i fjor har 160 barn og unge under 18 år vært innlagt med koronaviruset, melder FHI. Det er under tre prosent av alle som har vært koronainnlagt i Norge.
Tre personer er bekreftet smittet, og åtte har testet positivt på hurtigtest i Evenes. Kommunen tilbyr derfor hurtigtest til alle skoleelever og ansatte onsdag 27. oktober.
Pronofa ble tidligere i høst majoritetseier av Ecoprot. Nå inngår de et samarbeid med miljøstiftelsen Bellona for å få en fortgang i fôrutviklingen til norsk havbruk og landbruk, skriver Kulingen. Ecoprot bruker larver til produksjon av dyrefôr i Meløy kommune.
EU ønsker å stanse all oljeaktivitet i Arktis. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier han er enig med statsminister Jonas Gahr Støre om at en full stans ikke er noen god løsning.
Stort smittetrykk bekymrer ? Sara Marie frykter datteren Erle (7) vil dø dersom hun får korona.
Frisørkjeden Cutters tyr til utradisjonelle virkemidler for å hanke inn flere frisører, og utlover nå en vervedusør på 10.000 kroner for nye ansatte i Bodø: 5.000 kroner ved oppstart og 5.000 kroner etter prøvetiden på seks måneder er gjennomført. Kjeden har nok kunder, men mangler to frisører i Bodø.
Politiet har gjennomført fartkontroll langs E6 i Finneidfjord i Hemnes kommune og beslaglagt to førerkort; Ett for prikkebelastning, og ett for kjøring i 118 km/t i ei 80-sone.
Skuespiller og artist Ronja-Katrin Larsen (24) er tildelt kulturprisen for 2021 i Rana, melder kommunen i en pressemelding. Hun bruker blant annet musikken for å sette ord på tabubelagte temaer. Les hele pressemeldingen her.
­ ? Aker Horizons store grønne industrielle satsing i Narvik er veldig spennende! Fylkesrådet vil bidra med kompetanse og ressurser for å støtte kommunen i jobben de nå må gjøre i forbindelse med en så stor industrietablering, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll i en kommentar til satsingen.
Det er registrert 12 nye smittetilfeller av koronaviruset i Bodø, siste døgn. Fire har ukjent smittevei. Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen.
Skaden til mannen som ble sendt til sykehus etter en arbeidsulykke i Rana tidligere i dag, er lett og tilstanden er stabil. Det opplyser Helgelandssykehuset til NRK.
Selskapet Samfunnsøkonomisk analyse anslår at boligprisene vil øke i perioden 2022?2024. I Nordland forventes prisene å øke med 5,8 prosent. I Troms og Finnmark er forventa vekst 3,5 prosent. Landsgjennomsnittet for vekst anslås å bli 6,9 prosent.
Tilstanden til mopedisten i tenårene som ble påkjørt i Mo i Rana sentrum i går er stabil, det opplyser Helgelandssykehuset til NRK tirsdag formiddag. Politiet twitret 08:20 i gåt morges at en fører av en større bil hadde brutt vikeplikten sin og dermed kjørt på en mopedist som ble fraktet til sykehuset for operasjon. Bilføreren er fratatt førerkortet og siktet i saken.
Den nye Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen forsikrer nordlendinger om at eventuelt lavere strømpriser i sør ikke vil gå ut over den lave strømprisen i nord. Hun avkrefter bekymringer om at eventuelle tiltak for å dempe strømprisene sør i Norge vil føre til høyere priser i nord.
© 1997-2021 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.