Fredag, 03.02.2023 21:24 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Kjempehopp vekker
oppsikt: ? Noe av det
...

(I dag, kl 21:02)
Monsen må opereres ?
mister prestisjeløp

(I dag, kl 21:02)
Fjord Line utvider i
Kristiansand

(I dag, kl 21:02)
Spent Åmli-gutt foran
MGP-finale

(I dag, kl 21:02)
Haugesund
journalistlag heidrar
Bjørn Ol...

(I dag, kl 21:02)
Monsen må operere ?
mister prestisjeløp

(I dag, kl 20:52)
Trafikkulykke på Løren
(I dag, kl 20:52)
Person utsatt for
vådeskudd i Arendal

(I dag, kl 20:42)
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:32)
Venter kraftig
værskifte

(I dag, kl 20:25)

Sistedistrikt
E16 er åpen for
trafikk

(I dag, kl 21:15)
Fjord Line utvider i
Kristiansand

(I dag, kl 21:05)
Spent Åmli-gutt foran
MGP-finale

(I dag, kl 21:05)
Trafikkulykke på Løren
(I dag, kl 20:55)
Haugesund
journalistlag heidrar
Bjørn Ol...

(I dag, kl 20:55)
Person utsatt for
vådeskudd i Arendal

(I dag, kl 20:45)
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:25)
Et titalls personer i
slagsmål

(I dag, kl 20:25)
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:25)
Trusselsituasjon i
Sandnes: bevæpnet
pol...

(I dag, kl 20:15)

Mest lest siste uke
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Storhamar banket
Oilers

(I går, kl 21:32)
Erklært død - gispet
etter luft

(I dag, kl 09:15)
Mafiamedlem arrestert
- røpet seg selv

(I dag, kl 11:54)
Kanonprolog av
Myhrvold

(I dag, kl 12:32)
OL-ilden skal fraktes
fra Marseille til ...

(I dag, kl 12:32)

Mest lest i dag
Politiet har skutt
person i beinet

(27.01.2023, kl 21:32)
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Fikk sjokk
(30.01.2023, kl 22:05)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Det er nå et år til Bodø kan kalle seg kulturhovedstaden i Europa.Det markerte de i dag med programslipp.Der kom det blant annet fram at åpningsseremonien skal finne sted på en flytende scene ved byens havn.I tillegg skal de satse på bærekraft.? Det høres nesten dumt ut å si den sånn, men vi skal prøve å lage verdens mest miljøvennlige festivalopplevelse, sier programsjef Henrik Sand Dagfinrud.Det skal de blant annet gjøre ved å tilby billetter til de som tar miljøvennlige valg som å sykle til jobb i en viss periode.Tidligere har kun Bergen og Stavanger hatt æren av å representere Norge som Europeisk Kulturhovedstad.
En gjeng ildsjeler jobber nå med å få en variant av det velkjente langløpet på ski, Marcialonga, til Bodø, skriver Bodø Nu. Mats Pinnerød, Skjalg Dreyer og Erik Bølling jobber for å få en nordnorsk skifestival på beina, under navnet Marcialonga Arctic Races. Tanken er et arrangement i Bodø i 2024, Tromsø i 2025, Mo i Rana i 2026 og Alta i 2027. Marcialonga arrangeres i provinsen Trento i Italia, og går blant annet gjennom trange bygater. Det er noe av det ildsjelene ønsker å gjenskape i Bodø. Derfor er de allerede i dialog med politiet, landeiere og andre som kan bli berørt av skirennet.
En mann i 30-årene er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for hallikvirksomhet i Mo i Rana.Politiet ble obs på mannen etter å ha mottatt bekymringsmeldinger fra flere hotell. Mannen skal blant annet ha prøvd å reservere rom under falsk identitet.Under ransakingen av mannen ble det også funnet bankkort tilhørende flere andre personer, samt rundt 30.000 kroner i kontanter.
Tirsdag ble flyselskapet Flyr begjært konkurs. Nå har lønnskravet til de ansatte økt til omtrent 50 millioner kroner.? Det ser ut til at lønnskravet i boet er cirka 50 millioner kroner. Det er i hovedsak feriepenger for 2022 og oppsigelseslønn. De fleste ansatte har tre måneders oppsigelsestid og vil kunne melde det som et krav, sier Flyrs bostyrer Stine Snertingdalen til DN.Utestående lønn står fremst i rekken av betalinger dersom det er penger å fordele i boet. Men hvis tidligere piloter, kabinansatte eller folk i administrasjonen får ny jobb før det har gått tre måneder, kan det gjøre kravet mindre. (NTB)
Ingen steder i hele Norge selges boliger raskere enn i Fauske og Bodø.Det skriver Avisa Nordland. Boligprisene steg med 3 prosent i januar 2023. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret. De siste 12 månedene har boligprisene i Norge falt med 0,3 prosent.Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4.367.609 kroner ved utgangen av januar.? Boligprisene steg i januar som normalt for måneden, også kjent som januareffekten, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen til avisa.I januar ble det solgt 6.887 boliger i Norge, noe som er 27,2 prosent flere enn tilsvarende måned i 2022.I januar ble det lagt ut 6.219 boliger for salg i Norge, noe som er 9 prosent flere enn i samme måned i 2022.? Det ble solgte mange boliger i januar, og det spesielt sammenlignet med januar i 2022. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen.Det tok i gjennomsnitt 52 dager å selge en bolig i januar opp fra 47 dager i desember.Kortest salgstid har Bodø og Fauske med 35 dager. Lengst salgstid hadde Tromsø med 78 dager.Banksjef i Nordea Bodø, Gørill Heitmann, mener det er overraskende god aktivitet i boligmarkedet i Bodø.? Dette er nok i stor grad drevet av at rentetoppen nærmer seg, og at mange ser gode muligheter etter høstens prisfall.
Nå skal det bli enklere for lærerne å inkludere kunnskap om det samiske i undervisningen i grunnskolen.Kunnskap om samiske forhold er spesielt nevnt i læreplanen, men å få dette til i praksis er ifølge kunnskapsdepartementet ikke like enkelt for lærerne.Derfor har Sametinget og Utdanningsdirektoratet utviklet en egen nettressurs til støtte i opplæringen, som lanseres i dag.Det forteller statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Kjetil Vevle.Nettressursen inneholder eksempler på hvordan samisk innhold kan inkluderes i fag som KRLE, mat og helse, naturfag og samfunnsfag.
En bil har krasjet midt i Bodø sentrum.Innsatsleder, John Inge Moen, forteller til NRK at en bil har sklidd ned en bakke, så krasjet han i en buss som kom kjørende.Det er kommet en del skader på bilen.Fører var alene. Han framstår som uskadd men blir ivaretatt av helse.? Bilen skal ha hatt lav fart, sier Moen.Både politi, ambulanse og brannvesenet er på stedet.? Nå driver vi med bevissikring for politiet sin del, også opprydding, sier han.Han forteller at de enda ikke har fått tak i den gjeldende bussen.Professor Schyttes gate er stengt mellom Kongens gate og Dronningens gate. Vil være stengt inntil bakken er strødd, opplyser de.
Ved utgangen av januar er det 1 782 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,5 prosent av arbeidsstyrken og er laveste januarledighet noensinne.Det opplyser Nav Nordland i en pressemelding.I tillegg til de helt ledige er det 798 delvis ledige og 319 arbeidssøkere på tiltak. Dermed er det totalt 2 899 arbeidssøkere i Nordland, som utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er 1 546 færre arbeidssøkere enn samme måned i fjor, som gir en nedgang på 35 prosent.? Selv om ledigheten har økt i januar sammenlignet med målingene de siste sju månedene i 2022, er det gledelig at vi har betydelig lavere antall arbeidssøkere enn det som har vært vanlig i januar, sier direktør ved NAV Nordland Cathrine Stavnes.20 av fylkets kommuner har 1,5 prosent helt ledige eller lavere. Lavest ledighet er det i Lurøy kommune med 0,8 prosent helt ledige, mens Moskenes har fylkets høyeste ledighet på 4,5 prosent. I de større bykommunene har Bodø en ledighet på 1,2 prosent, Rana 1,1 prosent, Narvik 1,5 prosent og Vefsn 1,2 prosent.Landet som helhet har en ledighet på 1,9 prosent helt ledige. Nordland har sammen med Trøndelag, Troms og Finnmark lavest ledighet av fylkene med 1,5 prosent helt ledige.
Utviklingen av Nord-Norge mener Nordland Høyre bør bli satt mer på dagsorden i Stortinget.Nå inviterer to nordnorske stortingsrepresentanter statsminister Jonas Gahr Støre til en debatt i nasjonalforsamlingen om Nord-Norges fremtid.Det skriver Nordland Høyre i en pressemelding.For ett år siden holdt statsminister Jonas Gahr Støre en tale i Tromsø om regjeringens politikk for å utvikle Nord-Norge.? Her kom det en rekke løfter fra regjeringen, men det er lite som er fulgt opp det siste året. Det vi har sett av regjeringens lovnader til nordlendinger så langt er dessverre kraftige skatteøkninger for distrikts-næringslivet, stopp i samferdselsprosjekter og lavere ambisjoner for utdanning, sier stortingsrepresentant, Bård Ludvig Thorheim fra Nordland Høyre.Forrige gang de inviterte statsministeren på dette, sendte de kommunal- og distriktsministeren istedenfor.? Denne gangen forventer vi at han tar debatten om Nord-Norge i Stortinget, avslutter han.
En bil har krasjet midt i Bodø sentrum.Innsatsleder, John Inge Moen, forteller til NRK at en bil har sklidd ned en bakke.fører har ikke klart å stoppe, så krasjet han i en buss som kom kjørende.Det er kommet en del skader på bilen.Fører var alene. Han framstår som uskadd men sjekkes av ambulanse.Både politi, ambulanse og brannvesenet er på stedet. Det skal være glatt på stedet.Saken oppdateres.
En bil har krasjet midt i Bodø sentrum.Bodø Nu får opplyst fra folk på stedet at bilen skal ha kræsjet i en buss.Politiet i Nordland er på vei til stedet. Det skal være glatt på stedet.Saken oppdateres!
I morgen går finalen i årets Melodi Grand Prix av stabelen.Eline Thorp fra Hamarøy er en av de ni finalistene som skal kjempe om seieren, og vinneren skal representere Norge i Liverpool i mai.I tredje og siste delfinale av MGP i kveld gikk Eline Thorp videre til finalen sammen med Atle Pettersen og Skrellex.Eline sang «Not Meant to Be» som hun har skrevet sammen med Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson og Elsa Søllesvik.Thorp forteller til NRK at det kjennes nervepirrende ut.? Men jeg gleder meg veldig mye.Ulrikke Brandstorp, Alessanda Mele, Umami Tsunami, JONE, Elsie Bay og Swing?it blir også å se i finalen.
Lege på Nord-Helgeland skal ha delt taushetsbelagte opplysninger til arbeidsgiver.Nå blir det opprettet tilsynssak, opplyser Rana blad.? Føler meg nødt til å sende klage, da jeg synes slik oppførsel og brudd på taushetsplikten som har skjedd i denne saken er alvorlig. Nevnte lege har nok en gang vist en kritisk adferd mot meg, skriver pasienten i en klage til Statsforvalteren datert november i fjor.Klagen omhandler påstått brudd på taushetsplikten ved deling av taushetsbelagte opplysninger med pasientens arbeidsgiver. I brevet adressert til vedkommende helsepersonell skriver Statsforvalteren: ? Klager hevder du har brutt taushetsplikten ved at du har ringt hennes arbeidsgiver og informert om legekonsultasjonen og sykdomshistorie/diagnose.Klager viser til at hun ikke har samtykket til deling av denne informasjonen.Statsforvalteren skal vurdere om vedkommende helsepersonell har brutt plikter i helselovgivningen.
Norge eksporterte sjømat for 12,7 milliarder kroner i januar. Det var den beste januarmåneden noensinne. Dette er en økning på 2,4 milliarder kroner, eller 23 prosent, sammenlignet med januar i fjor.Det opplyser Norges sjømatråd i en pressemelding. ? Prisvekst er den viktigste årsaken til at januar ble nok en rekordmåned for sjømateksporten. Eksportprisene for laks, torsk, ørret, sei og sild var betydelig høyere enn i januar 2022, sier Christian Chramer, administrerende direktør i Norges sjømatråd.? Til tross for urolige tider og endrede varestrømmer, har sjømateksporten nådd nye høyder. Inflasjonen er fortsatt høy i store deler av verden, og spesielt konsumentene i Europa har betydelige utfordringer med lavere kjøpekraft og negative forventninger til egen økonomi framover, sier Chramer.I januar var det en nedgang i eksportvolumet av fersk hel laks til Europa, mens Kina og USA skiller seg ut med betydelig vekst.
En hel landsdel på Nordsjø-turnus kan bli virkelighet om noen år.Det tror Kjell Arne Røvik som er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Tromsø.En slik løsning kan være bra for bosettingen og for at folk blir værende i jobbene sine.De siste årene har vi sett at både mellomledere og toppledere bor andre steder i landet enn der de leder sin bedrift.Dette kommer til å bli mer vanlig i framtiden tror Røvik.
Det blir lange perioder med sol og fint vintervær i vente fredag og lørdag i Nord-Norge.Det opplyser Meteorologisk institutt.Noen steder vil det nok ligge lave skyer i perioder.
Elin Dahlseng Eide (49), som i dag er fylkesråd for utdanning og kompetanse, blir ny fylkesrådsleder i Nordland.Det skjer etter at partifelle Remi Solberg valgte å gå av før helga, etter å ha slitt med senvirkninger av koronasykdommen han pådro seg i mai i fjor.Denne uka har et forhandlingsutvalg i Nordland Arbeiderparti vært i sving for å beslutte hvem den nye fylkesrådslederen blir.Hun er opprinnelig fra Bodø, men har bodd i Oslo og Tromsø. I 2012 flyttet hun til Mo i Rana, hvor hun har bodd i Rana de siste ti årene.Hun er nummer to på fylkestingslista foran lokalvalget og hun sitter allerede i fylkesrådet, med ansvar for utdanning og kompetanse.Videregående opplæring er den største sektoren i fylkeskommunen og står for om lag 40 prosent av totalbudsjettet.Eide har utdanning innen pedagogikk og har lang erfaring og kompetanse på utdanningsområdet. Da hun tok fatt på jobben som fylkesråd kom hun fra en stilling som pedagogisk-psykologisk rådgiver ved Polarsirkelen videregående skole.Før det jobbet hun i Statped i Bodø, der hun avsluttet som avdelingsleder, med hele landsdelen som ansvarsområde.Eide ble tidlig politisk aktiv. Hun har også lang fartstid i Arbeiderpartiet, allerede 1991 var hun AUF-leder i AUF Nordland. Fra 2019 var hun gruppeleder i Rana Arbeiderparti.Av politiske saker Eide har vært opptatt av er økt borteboerstipend for elever i videregående, læreplassgaranti og gratis utdanning også for utenlandske studenter.
Bodø/Glimts store midtbanejuvel kunne blitt Feyenoord-spiller på overgangsvinduets siste dag. Det melder TV 2 torsdag.Kilder som kanalen har snakket med melder at nederlenderne la inn et bud på rundt 65 millioner kroner for 22-åringen. Men Bodø/Glimt skal ha avslått budet fra toppklubben i Æresdivisjonen.Vetlesen ville ikke blitt den første norske spilleren for Feyenoord om overgangen hadde blitt en realitet. Fredik Aursnes spilte der i ett år fra 2021 til 2022, og Marcus Holmgren Pedersen er blitt fast inventar på høyreback etter lite spilletid i fjorårets sesong.
En gondolbane skal knytte «bakke-byen» Narvik, og by og fjell, bedre sammen, skriver investeringsstiftelsen Forte i en pressemelding. Denne uka starter reguleringen, og om 2-3 år kan den stå ferdig.Den valgte traseen går fra Narvik sentrum, via universitets-Campus i Narvik og til dagens nedre gondolstasjon i Narvikfjellet. Det blir mulig å ta samme gondol fra bysentrum og helt opp til Øvre Fjellheisstasjon, 656 meter over havet. Eller gå av på en mellomstasjon.Ideen om en byheis ble først lansert i 2014, i forbindelse med planlagt utbygging av Narvikfjellet; med nye boligfelt, hotell, utleiehytter, ski- og sykkelanlegg samt hyttefelt.Ifølge investeringsstiftelsen Forte Narvik vil en byheis være en miljøvennlig kollektivtransport, den kan styrke UIT Campus Narvik, og være en effektiv tilførselsåre til rekreasjon, sport og reiseliv i bymarka og Narvikfjellet.? Vi ønsker en åpen og god prosess i forhold til naboer og lokalsamfunnet. Vi har forståelse for at noen er usikre og bekymret. I løpet av prosessen skal vi avklare detaljer. Naboers rettigheter, de som er innenfor reguleringsgrensen, skal ivaretas, sier Ragnar Norum, daglig leder i Forte Narvik.
Fra nyttår kuttet VG søndagsavisen for alle nord for Namsos i Trøndelag.Det bekrefter printsjef i VG, Jan-Christian Walle, til Medier24.? I forbindelse med at Aftenposten la ned sin søndagsavis etter nyttår, gjorde det at vi fikk begrensninger i vår distribusjon, sier Walle.Foruten kuttet i Nordland, Troms og Finnmark og nordlige deler av Trøndelag, gjelder kuttet også i enkelte distrikter på Vestlandet, forklarer printsjefen i VG. (NTB)
En blytung førsteomgang ødela mye for Bodø/Glimt i møtet med danske Viborg i kampen som endte 4?3.Til pause ledet Viborg hele 4-1, der Alberg Grønbæk var Glimts eneste målscorer.Etter pausen hevet derimot bodøværingene seg.Vingen Nino ?ugelj reduserte til 2?4 for Glimt, før Grønbæk scoret sitt andre mål på et vakkert frispark.Glimt presset på for en utligning, men det ville seg ikke i sluttminuttene til tross for at det ikke manglet på sjanser.Men flere mål ble det ikke for Glimt og 4-3-tapet var et faktum.Glimts hjemvendte back Fredrik André Bjørkan måtte gå av banen med det som så ut som en skade på baksiden av låret.
Skulebussen var på veg til Altermarka og Snefjellå i Mo i Rana då den køyrde seg fast i ein sving og vart hengande ut i grøfta. Det skriv lokalavisa Rana Blad.? Dette skjedde fordi skulebussen møtte på ein lastebil lasta med grus. Dermed måtte bussen rygge ned bakken og i samband med rygginga hamna bussen ut i grøfta og vart hengjande fast.Det seier kommunikasjonsansvarleg Jon Kristian Fadnes i busselskapet Boreal til lokalavisa.Han fortel at ingen om bord vart skadd i hendinga, verken skulebarn eller sjåføren. Fadnes seier også at bussen no er fjerna frå vegen, og at den ikkje fekk materielle skadar av turen ut i grøfta.
Rundt klokka 14.00 meldte politiet på Twitter at dei rykka ut til eit mogleg pågåande innbrot i Mo i Rana.Ein time seinare seier operasjonsleiar Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt til Rana Blad at dei har kontroll på staden.? Det er snakk om eit stadfesta innbrot som har funne stad på Hammeren. Politiet er på staden og har kontroll. No blir det jobba med å sikre spor og etterforske saka, seier Kaalaas.
Koronabølgen er over for denne gang, men det vil fortsatt være en del smittespredning. En ny bølge kan komme senere i vinter eller vår, ifølge FHI.Det har vært en stor nedgang i påviste tilfeller og sykehusinnleggelser med covid-19 som hovedårsak de siste ukene, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport.Etter at smitten av luftveisinfeksjoner tok seg opp rundt juletider, har forekomsten avtatt betydelig i løpet av januar.? I årets første uker har det vært en stor nedgang i antall nye sykehusinnleggelser med covid-19, influensa og RS-virusinfeksjon. For RS-virusinfeksjon og influensa har nedgangen i antall innleggelser stoppet opp. Den videre utviklingen av epidemiene i vinter er usikker, skriver FHI i rapporten.(NTB)
Senterpartiet har tapt 1.890 medlemmer det siste året.? Senterpartiet har ved utgangen av 2022 totalt 19.860 betalende medlemmer, inkludert 1.537 medlemmer i Senterungdommen og 18.323 i Senterpartiet, sier generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet til Nettavisen.Det er en nedgang på 1.890 for partiet og 267 for Senterungdommen det siste året, opplyser Olsen.? På tross av en nedgang i medlemstall siste år, har Senterpartiet likevel flere medlemmer nå enn partiet hadde for fire år siden, ved inngangen til forrige lokalvalg, sier han.
Bodø/Glimt utelater stjernesigneringen Omar Elabdellaoui til videre europacupspill denne sesongen.Det skriver Avisa Nordland.Før kampen mot Lech Poznan kan Glimt legge til tre ekstra spillere som ikke har vært registrert i de tidligere rundene.Glimt har valgt å ta med seg Fredrik André Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris.Det betyr at Elabdellaoui, stopperen Odin Bjørtuft, det danske stjerneskuddet Jeppe Kjær og backen Adam Sørensen ikke blir å se på banen for Glimt i Europa i nærmeste fremtid.I tillegg er Ask Tjærandsen-Skau og Lasse Nordås kommet tilbake fra lån, og som ventet var ingen av de med på listen.? Han trenger mer tid nå etter å ha vært ute. Det blir for stor risiko å ta han inn i troppen. Så vi har gjort en vurdering av totalen, hvor enkeltspillerne er og hva vi trenger, sier Knutsen om utelatelsen av Omar Elabdellaoui.Kampene mot Lech Poznan i Serieligaen begynner hjemme på Aspmyra torsdag 16. februar, og avsluttes i Polen, 23. februar. Vinneren går videre til utslagsrundene i Serieligaen hvor det er enda tøffere motstand.
Folkehelseinstituttet dropper nattestenging av Giftinformasjonen fordi det vil innebære for høy risiko for liv og helse hos befolkningen.Folkehelseinstituttet må på grunn av kraftige budsjettkutt vurdere alle deler av virksomheten, inkludert Giftinformasjonen.?Toppledelsen ved FHI har besluttet å opprettholde døgnåpen tjeneste for Giftinformasjonen. Konsekvensen av nattestenging ville innebære for høy risiko for befolkningen og helsetjenesten med mulige konsekvenser for liv og helse, sier fungerende områdedirektør Kjetil Telle ved FHI.Giftinformasjonen fikk i 2021 flere henvendelser enn noe tidligere år.
Sjøfartsdirektoratet har registrert 34 omkomne i forbindelse med fritidsbåtulykker i 2022. Det er åtte flere omkomne enn i 2021.I 2021 omkom 26 personer ved bruk av fritidsbåt. 2022-tallene viser en markant økning i antall personer som omkom etter fall over bord, eller når de skulle gå mellom båt og brygge. Hele 18 personer omkom i slike ulykker. 10 av disse falt i vannet når båten var fortøyd til kai.
Til sommeren fyller både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit 50 år: Han 20. juli og hun 19. august.Nå offentliggjør Slottet hvordan de skal markere jubileene.I løpet av våren skal Norges neste kongepar dra på fem reiser til ulike deler av landet og bli kjent med mennesker og lokalsamfunn og løfte frem tradisjoner, næringer og kulturer.Et av stedene er Træna, hvor kronprinsparet i mai skal på besøk hos fiskenæringen i øysamfunnet.
Espen Langvik har fått beskjed om at han må slutte i stillingen som operasjef i Arktisk Filharmoni.Det skriver BodøNu.Bakgrunnen skal være at det er manglende bevillinger til fullsceniske operaproduksjoner. Langvik, som startet i stillingen 1. mai 2017, får etter oppsigelsestiden på tre måneder, en sluttpakke på seks måneder.Arbeidsstedet har vært både i Bodø og Tromsø.Langvik sier til avisa at han ikke syns beslutningen er riktig.? Man trenger ikke stor fantasi for å skjønne at jeg ikke er enig i avgjørelsen og beslutningen. Det har store konsekvenser for meg og min familie på kort sikt, men samtidig så er det synd når kulturbransjen bygges ned når det er lagt så mye arbeid i å bygge den opp. Jeg er veldig lei meg, og jeg ønsker jeg kunne bli værende, sier han og legger til:? Jeg håper uansett de finner en løsning som får skuta på rett kjøl.
Rektor Hanne Solheim Hansens åremål går ut til sommeren. Nå har stillingen vært lyst ut for perioden fra 2023 til 2027.Ved søknadsfristens utløp var det klart at sittende rektor Hanne Solheim Hansen er eneste søker til stillingen.? Jeg beklager at vi bare har en søker til stillingen. Samtidig har jeg registrert at det også ved andre universitet med sittende rektor er få søkere til jobben, sier styreleder Øyvind Fylling-Jensen til NTB.Styret ved Nord universitet har nedsatt et ansettelsesutvalg som ledes av styreleder. Utvalget har ansvaret for å gjennomføre ansettelsesprosessen, og skal levere sin innstilling til behandling på Nords styremøte 10. mars.? Ansettelsesutvalget kommer selvsagt til å gjennomføre en grundig prosess med den ene søkeren vi har. Det er en særdeles viktig og spennende stilling som har betydning både for regionen og for Nord universitet. Styret vil være klar på sine forventninger til rektor ved tilsettingen, sier styrelederen.(NTB)
Bodø/Glimt kommer ikke til å hente en ny keeper før påmeldingsfristen til Europa, skriver Avisa Nordland.Gultrøyene har vært på desperat keeperjakt i flere uker. Blant annet har de lagt inn flere bud på Odds Leopold Wahlstedt, uten hell.Slik situasjonen er nå, har Bodø-laget kun Julian Faye Lund som et reellt alternativ i mål.Men Glimt må registrere to keepere i Serieligaen. De andre alternativene er ungguttene Isak Sjong og Marius Brøndbo.Bodø/Glimts neste kamp i Europa er hjemme mot Lech Poznan 16. desember.
Fauske fengsel skal ikke legges i dvale.Det bekrefter leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund i Salten, Monica Andersen, til NRK.? Vi er kjempefornøyde for at de har kommet fram til dette resultatet. Selv om det har tatt veldig lang tid, sier Andersen.Før nyttår måtte regionene i kriminalomsorgen komme med forslag til sparetiltak.Da ble det foreslått at flere fengsler skulle legges i dvale i en bestemt periode.I Nordland ble det foreslått å legge lavsikkerhetsfengslet på Fauske i dvale.I etterkant har Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) og Fengsels- og friomsorgsforbundet blitt enige om hva som skulle bli vedtatt.I dag kom det fram at det freda fengslet på Fauske ikke skulle legges i dvale, og det fortsetter med normal drift.
På Fv7502 ved Straumdal i Sørfold kommune er veien stengt på grunn av en kabel som henger ned i veien.Det er snakk om veien inn mot Elkem Salten på Straumen.Det melder Vegtrafikksentralen nord.Kraftselskap er på stedet for å reparere skaden. Omkjøring via Djupvik.
Fagernestunnelen er stengt i dag grunnet veiarbeid.Det opplyser Fremover.Den stengte klokken 09:00 i morges og skal etter planen åpne igjen klokken 14:00.
? Vi håper å finne gode løsninger for de som rammes, sier pressesjef Kenneth Pettersen til Avisa Nordland.I mars i fjor ble det kjent at Posten skulle kutte 47 årsverk i Bodø.Nå forsvinner ytterligere stillinger.Pressesjef i Posten, Kenneth Pettersen, sier til AN at ti årsverk forsvinner fra terminalen på Rønvikleira med virkning fra 1. mai.Årsaken er at volumet post som sendes i Norge har falt jevnt de siste årene.? Det har sunket med 10 prosent hvert år siden 2006. Den gang hadde vi et volum i nord som fylte tre fly. I år har vi, til sammenligning, ett eneste. Vi endrer også måten vi transporterer på til å bruke flere rutefly, forklarer Pettersen.
To sjømateksportører er ilagt forelegg med bot og inndragning for overtredelse av tolloven og havressursloven ved eksport av kongekrabbe, skriver Økokrim i en pressemelding.Det ene selskapet har fått 4 millioner kroner i bot og i underkant av 5,7 millioner kroner i inndragning. Det andre selskapet har fått 200 000 kroner i bot og drøyt 450 000 kroner i inndragning.Bøtene er gitt fordi selskapene eksporterte kongekrabber som norsk kongekrabbe uten av kravene til dokumentasjon var oppfylt. Sjømateksportørene anses ikke for å ha brutt reglene med vilje for å oppnå fordeler, ifølge Økokrim.? Av hensyn til riktig tollbehandling og sjømatens sporbarhet er det strenge krav til dokumentasjonen for sjømatens opprinnelse. Eksportørene av sjømaten har et strengt ansvar for riktig tollbehandling og sjømatens sporbarhet, sier statsadvokat Jens Bachke i Økokrim.
Hvis du er imellom 25 og 69 år, og det er lenge siden du har tatt livmorhalsprøve ? vil det i uke 12 og 13 være ledige timer til dette ved Ørnes Legekontor.Det opplyser Kulingen.Meløy kommune har leid inn en kvinnelig legevikar som er spesialist i allmennmedisin, og det finnes ledige timer på både dagtid og kveldstid.
I januar hadde Nord-Norge den høyeste temperaturen sammenlignet med normalen.Det skriver Meteorologisk institutt på Twitter.? Området Varanger 2,6 grader over normalen 13. varmeste januar? Nordland og Troms 2,6 grad over normalen 12. varmeste januar? Sør-Norge omtrent normal temperatur
Det er Vegtrafikksentralen nord som litt etter klokken 08:30 torsdag morgen, melder at det skal ligge gjenstander i veibanen på fylkesvei 17 over Sjonfjellet.Disse skal ligge i veibanen rett før toppen på fjellovergangen.Bilister bes være obs og kjøre forsiktig.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.