Fredag, 29.09.2023 02:49 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I dag, kl 23:23)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I dag, kl 23:23)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I dag, kl 23:12)
Raser etter dette
(I dag, kl 23:00)
Klassequizen: 9 poeng
til Oppeid

(I dag, kl 22:57)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I dag, kl 22:57)
Hardt ut mot SSB-notat
(I dag, kl 22:31)
Kjempesjokk da han
sjekket Teslaen

(I dag, kl 22:30)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I dag, kl 22:27)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I dag, kl 22:27)

Sistedistrikt
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I går, kl 23:43)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I går, kl 23:43)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I går, kl 23:43)
Rune Edvardsen (Ap)
fortsetter som
ordfø...

(I går, kl 23:43)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I går, kl 23:43)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I går, kl 22:43)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I går, kl 22:43)
Se Distriktsnyhetene
klokken 23.00

(I går, kl 22:43)
Hisotrisk mål under
kamp: ? Sykeste jeg
...

(I går, kl 22:43)
To biler har kollidert
(I går, kl 22:07)

Mest lest siste uke
270 søkere på
politistilling

(I dag, kl 12:48)
Ny ordfører i Frogn
kommune

(I dag, kl 11:47)
Nordlandssykehuset
Vesterålen tilbake i
...

(I dag, kl 12:48)
Forutså invasjonen: -
Slik ender krigen

(I dag, kl 20:53)
Putins krav: - Én
måned

(I går, kl 23:42)
Skjøt mot huset til
tidligere
gjengprofi...

(I dag, kl 09:10)
Slutter å eksistere
(I dag, kl 09:10)
Trafikkulykke i
Tønsberg

(I dag, kl 09:16)
Easee flytter til
Stavanger

(I dag, kl 09:38)
Holder
pressekonferanse om
dobbeltdrap

(I dag, kl 09:38)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
Lastebil mot
motorsykkel: - Store
person...

(23.09.2023, kl 17:52)
Ruskjøring, ufine
gjester og urinering
-...

(24.09.2023, kl 08:53)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Venstre og Frp ber om
reglar for bruk av...

(22.09.2023, kl 09:56)
Enormtsynkehull på E6
(23.09.2023, kl 08:09)
Brutal beskjed i
lukket møte

(22.09.2023, kl 03:08)

Målet til Jonas, Regine og Petter på Oppeid skole i Hamarøy var å ta minst like mange poeng som laget sist sesong. Det klarte de!Hadde du klart flere enn dem? Test deg selv og hør Oppeid skole her!Se hvordan de andre skolene har gjort det.
Arbeiderpartiet beholder makta i Narvik. Det ble klart etter at de inngår et noe uventet samarbeid med Rødt, SV og Fremskrittspartiet, der Frp får varaordføreren.Det betyr at det er to blad «Rune» som skal styre malmbyen de neste fire årene.Rune Edvardsen (Ap) og Rune Østergren (Frp)Det har lenge pågått forhandlinger mellom Høyre og de borgelige partiene, men det ble nylig knute på tråden mellom FrP og Høyre.
Faris Moumbagna ble Bodø/Glimts helt da Vålerenga ble slått 4-2 i cupens semifinale. Vinneremålet var et flygende saksespark fra aller øverste hylle.? Det var ren refleks, det er ikke noe man kan trene på. Jeg tenkte jeg kunne forsøke, og det handlet bare om å treffe ballen rent. Det gjorde jeg, sa matchvinneren til TV 2.Trener og spillere var også overrasket over det historiske målet.? 3-2-målet er noe av det sykeste jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg visste at Faris er god, men ikke at han er så god, sa Patrick Berg til TV 2.? Jeg vet ikke hvor han tok den fra. Vi var alle like overrasket, for alle sto bare og måpet, sa trener Kjetil Knudsen.Glimt tok ledelsen to ganger ved Ulrik Saltnes og Faris Moumbagna, men Andrej Ilic utlignet begge ganger med hodestøt på innlegg fra Christian Borchgrevink.Kampen sto og vippet og var på vei mot ekstraomganger da Moumbagna i det 86. minutt la seg rett ut i lufta og saksesparket et innlegg fra Fredrik Bjørkan utgbart i mål.Seieren betyr at Glimt møter Molde i cupfinale på Ullevaal 9. desember. Det blir et revansjoppgjør for finalen i mai i fjor, da romsdalslaget vant sin femte cuptittel. Glimt jager sin tredje NM-triumf 30 år etter den forrige.
Midt under Bodø/Glimt sin seiersbølge kom det en kraftig vannstråle mot Glimt-tribunen etter 4?2 seieren.Sannsynligvis ble spylingen gjort med en brannslange, det har nemlig skjedd før på Infinity-stadionet.? Det kunne de holdt seg for gode for, mener leder for Glimt i Sør, Tormod Rune Sjøvold.Han sier at han foreløpig bare har sett jubel over semifinalen, men at det godt kan være at det blir noen reaksjoner etter hvert.? Jeg håper noen tar tak i det. Jeg likte det ikke, sier Sjøvold.Også i sommer ble glimtsupporterne spylt ned etter kamp mot Vålerenga.? Men da var det bare deilig fordi det var så varmt. Det var verre i dag, sier lederen for Glimt i Sør.Glimtsupporter Julie Tjærandsen Amundsen var på stadionet og er blant dem som må gå hjem klissvåt fra semifinalekampen.Fra hennes perspektiv så det ut som om vannet kom fra hjørnet av grasmatta.Hun legger godviljen til og tror det var vannet som vanligvis brukes til å vanne gressmatta som skyldte over dem.? De vannet akkurat i vårt hjørne, tilfeldigvis akkurat når vi skulle feire seieren, sier hun til NRK.? Men de hadde ikke trengt å sette på vanningsanlegget akkurat da. De kunne ventet til stadion var tømt med å vanne, legger hun til.Hun syntes selv det var litt deilig med litt vann i ansiktet etter en heftig kamp, men så at de rundt henne reagerte.? Spillerne ble også våte og det så ut som om de også reagerte.Men hun tror seieren veier tyngre enn den ufrivillige dusjen.? Vi er jo Nordlendinger, så vi tåler det jo litt vann.
Torsdag ble det bekreftet at Skjalg Fjellheim, tidligere politisk redaktør i Tromsø-avisa Nordlys, blir ny kommunikasjonsdirektør i Helse Nord.Tidligere kommuneoverlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen, er kritisk til ansettelsen.? Med hans historikk er han ikke egnet til å styrke tilliten til et upartisk Helse Nord, sier Hagen ifølge Avisa Nordland.? Han har tatt noen veldig skarpe og uforsonlige standpunkter som selvfølgelig er knytta til jobben han har hatt. Men det er likevel en stil som det er vanskelig å knytte tillit til, legger han til.Hvilke uforsonlige standpunkter som siktes til, vil ikke hagen gå i detalj på.? Er ikke det naturlig at han har smelt litt mot Bodø, all den tid han har vært ansatt som politisk redaktør i Nordlys?? Det lager ikke god basis for en balansert og rettferdig jobb som skal gjelde hele Nord-Norge. Det er ikke den typen CV som kvalifiserer best, mener Hagen, og legger til at han ble overrasket over ansettelsen.Fjellheim sier han forstår kritikken for det han gjennom mange år har skrevet i Nordlys.? Jeg har formidlet i kraft med min rolle i samfunnsdebatt. Min jobb, som politisk redaktør, var å sette kritisk søkelys mot Helse Nord, det var en naturlig del av jobben.?Jeg har forståelse for at det har virket provoserende. Samtidig har jeg fått ny arbeidsgiver og er 100 prosent lojal mot oppdraget som ligger der, sier Fjellheim.Tidligere sykehusdirektør på Nordlandssykehuset, Paul Martin Strand, er også kritisk til Fjellheim, ifølge Avisa Nordland.? Min oppfatning av han som politisk redaktør i Nordlys er at han tilhørte de mange i den redaksjonen, og de få i vår landsdel, som mener det eksisterer en gudegitt byelite i Tromsø som vi alle bør dyrke som en ønsker nordnorsk kolonimakt, skal Strand ha uttalt.? Det at dette perspektivet gir ytterligere plass i toppen av det regionale helseforetaket lover definitivt ikke godt for Nordlands befolkning.Ifølge Avisa Nordland ønsker ikke Fjellheim å kommentere utalelsene.
Tirsdag ble det kjent at Helse Nord ikke vil inngå en ny avtale med Helgeland Rehabilitering i Sømna kommune.På torsdagens kommunestyre ble det vedtatt at ordfører Hans Gunnar Holand (Sp) skulle få fullmakt til å ta saken videre på vegne av Sømna.Det skriver Brønnøysunds Avis.Hvis kommunen får medhold i sitt krav om dette i tingretten, må Helse Nord iverksette vedtaket om ikke å tildele rehabiliteringen i sømna ny kontrakt, i påvente av en mer omfattende rettssak om temaet.
Nedgangen i hyttemarkedet gjør at Rusånes Fabrikker på Røkland i Saltdalen må permittere opptil 50 medarbeidere.Det melder de i en pressemelding.Totalt sysselsetter fabrikken ca. 62 årsverk.- Vi opplever en krevende markedssituasjon som dessverre vil berøre mange av våre medarbeidere ved Rusånes Fabrikker. Grepene vi nå tar er nødvendige for å tilpasse og sikre fremtidig drift. Produksjon av Saltdalshytta er hovedproduktet til fabrikken, og permitteringene skyldes en kombinasjon av nedgang i hyttesalg og sesongrelatert reduksjon i ordretilgangen om vinteren. Vi ser oss derfor nødt til å permittere de fleste til over nyttår, sier Stene Tømmeraas Bergsløkken, administrerende direktør i Mestergruppen Boligproduksjon og daglig leder ved Rusånes Fabrikker AS.På et allmøte tidligere i dag informerte Rusånes Fabrikker om at ca. 45-50 medarbeidere vil bli permittert. - Vi har hele veien vært åpne og har sørget for å informere om nedgangen i hyttemarkedet. Vi føler at vi har en god dialog med de tillitsvalgte og at de ansatte forstår årsaken bak permitteringene. Men det er klart at det er veldig leit for de det gjelder, sier Stene.
Tidligere denne uken meldte Nordlandssykehuset i Vesterålen at de sliter med kapasiteten, og måtte derfor sette inn ekstra tiltak.Nå melder Nordlandssykehuset at avdelingen går tilbake til normal beredskap.? De akutte tiltakene som ble innført ved medisinsk klinikk Nordlandssykehuset Vesterålen tirsdag fjernes, opplyser Helen K. Langfors Åsli, kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset.Sykehuset har fortsatt utfordringer.? Både kirurgisk og medisinsk klinikk er likevel presset med høyt belegg og presset bemanning, opplyser Åsli i pressemeldingen.
Seks av ti nyutdannede politifolk fra 2023-kullet på Politihøgskolen står uten jobb i politiet, skriver Politiforum.Totalt var 462 politifolk fra de fire siste studentkullene på PHS ikke i jobb i politiet per 31. august.? Politiet står i den mest krevende sikkerhetspolitiske situasjonen på flere tiår, og må håndtere stadig flere utfordringer både fysisk og digitalt, sier Alexander Stokkedal.Han er politistudent og leder for studentforeningen PF Politistudentene.? Samtidig står det hundrevis av ferdigutdannede politifolk og skraper på døra uten å få jobb. I et samfunnsperspektiv er det dårlig utnyttelse av de offentlige ressursene å utdanne flere enn det fins jobb til, og i et individperspektiv medfører det stor økonomisk utrygghet og en risiko for at politiutdannede heller søker seg bort fra politietaten.
Skjalg Fjellheim (55) er ansatt som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord RHF, skriver Helse Nord i en pressemelding.Han har siden 2015 vært politisk redaktør i Nordlys. Fjellheim begynner hos Helse Nord før årsskiftet.- Jeg er svært tilfreds med at Fjellheim har takket ja til denne stillingen. Han har over lang tid vært en av landets aller fremste politiske redaktører, med bred og dyp innsikt i samfunnsliv og politikk, både nasjonalt og regionalt. Dette er erfaringer som vi vil ha stor nytte av i arbeidet vi står midt i med utredning av funksjons- og oppgavedeling i Helse Nord, sier administrerende direktør Marit Lind i Helse Nord RHF.? Jeg gleder meg til å jobbe for en fremtidsrettet og likeverdig helsetjeneste i Nord-Norge. Helse Nord står midt i et krevende arbeid med nødvendig omstilling. Det er i særklasse den viktigste organisasjonen i landsdelen, med et stort ansvar for tilbud som betyr mye for mennesker i hele Nord-Norge, sier Fjellheim.Han fratrer umiddelbart som politisk redaktør i Nordlys.? Det er vemodig. Men for meg er det nå riktig med et skifte når en ny og så interessant mulighet har dukket opp i min egen landsdel, sier han.Han har lang erfaring fra ulike roller i norsk mediebransje. I perioden 1994 til 2005 var Fjellheim Dagbladets korrespondent i Nord-Norge. Han har også jobbet som journalist og vaktsjef i NRK, nyhetsredaktør i Fiskeribladet, og som kommunikasjonssjef i forskningsselskapet Norut (nå Norce).Han er opprinnelig fra Senja, og har siden 1992 vært bosatt i Tromsø. Fjellheim er cand.mag med studier i historie og sosiologi ved Universitetet i Tromsø, samt journalistutdanning i Bodø. I 2022 tok han Sjefskurset ved Forsvarets høgskole.? Vi har svært dyktige medarbeidere i kommunikasjonsavdelingen i dag, men jeg ser behov for å styrke kompetansen på samfunnskontaktdelen. Helse Nord er en stor og viktig samfunnsaktør i Nord-Norge og Fjellheim vil med sin lange erfaring, kjennskap til landsdelen og forståelse av politiske prosesser, være en vesentlig styrke for vårt kommunikasjonsarbeid og dialog med det nordnorske samfunnet på alle nivåer. Jeg er svært glad for å få Fjellheim med på laget når vi nå jobber med å sikre den nord-norske spesialisthelsetjenesten for fremtiden, sier Marit Lind.Fjellheim vil fremdeles ha bosted i Tromsø, men skal pendle til Bodø, der helseforetaket har hovedkontor.
Politiet i Nordland meldte tirsdag at en mann var savnet på Sandhornøya i Gildeskål.Mannen blir beskrevet som ca. 185 cm høy, normal kroppsbygning og kort hår. Han er iført blå eller brun, tynn genser med knepping i halsen.Søket etter mannen ble avsluttet natt til onsdag, men politiet informerer på X at søket nå blir gjenopptatt sammen med frivillige.Dersom publikum har informasjon som kan hjelpe politiet i søk, bes de ta kontakt på 02800.De ønsker også at beboere på øya sjekker egne naust, uthus og garasjer.
En ny studie fra forskningssenteret Cies i Sveits viser at Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag.Det melder NTB i en pressemelding.Studien har sett på fire parametere for å vurdere dominansen lagene har mot sine motstandere. Disse er: Skudd totalt, skudd fra motstanderens 16-meter, vellykkede pasninger totalt og vellykkede pasninger inn i motstanderens tredel.Dominansen sett opp mot motstanderen vurderes i hver kategori, og snittet av resultatet i de fire målingene utgjør scoren totalt.Bodø/Glimt endte med en score på 1,92 av 4,0 mulige poeng og havnet med det på 35.-plass i verden. 69 ligaer rundt om i verden er vurdert i studien.To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, skriver NTB.Topp ti Norge (total plassering i parentes):1) (35) Bodø/Glimt ? 1,922) (59) Brann ? 1,773) (182) Molde ? 1,374) (247) Sarpsborg ? 1,265) (250) Lillestrøm ? 1,266) (345) Viking ? 1,167) (563) Rosenborg ? 1,008) (642) Vålerenga ? 0,959) (699) Stabæk ? 0,9210) (749) Tromsø ? 0,89
Årsaken til skadene i asfalten på Hålogalandsbrua er foreløpig et mysterium? Svaret fra asfaltanalysen og øvrige undersøkelser som gjøres, vil gi oss svar på hva som er årsaken til problemene. Så har vi lappet litt på skadene nå før vinteren, sier Per Olsen i Statens vegvesen til Fremover.Om dette ikke hadde vært på en bru, kunne dårlig grunnarbeid eller telehiv vært forklaringen. Men begge stedene er imellom tårnene, det vil si at veibanen ligger på et brulegeme av stål.Der asfalten har blitt kjevlet ut mot kanten av veibanen, er forhøyningene nå blitt frest bort.Per Olsen vil ikke spekulere i om asfalten kan ha vært blandet feil da den ble lagt.? Nei, svarene på analysen av asfalten og de øvrige undersøkelsene, vil gi oss svaret. Vi har gjort noen nødreparasjoner nå, sier han.
Onsdag kveld er det gitt enstemmig støtte til den rødgrønne siden i lokalpolitikken.Det betyr at Rune Krutå (Ap) blir ordfører de neste fire årene.Det skriver Helgelendingen.Det var knyttet stor spenning til utfallet av medlemsmøtet i Vefsn SV onsdag kveld.Leder i Vefsn SV, Anita Jensen, ønsket ikke å opplyse om hvor mange av de 35 medlemmene i Vefsn SV som møtte opp, men meddelte at det var flere enn det pleier.
Politiet har fått melding om trafikkuhell på fylkesvei 82 ved Haukenes.? En bil med en person i har kjørt av vei og inn i en stolpe.Det meldes ikke om alvorlig personskade.Politiet er på vei.
Avinor klagde inn Rana blad til Pressens faglige utvalg (PFU) etter to flyplassartikler i sommer.Artiklene i sommer dreide seg om at Avinor brukte innsamlede midler til å dekke gammel gjeld, ifølge Helgelendingen.Sakene tok utgangspunkt i et brev fra Avinor til staten som var unntatt offentlighet, men som Rana Blad fikk innsyn i.Avinor mente avisen hadde fremstilt saken feil, at de innsamlede pengene ikke er brukt på gjeld, men flyplass, slik som pengene var bevilget til.De mente også at de ikke hadde fått samtidig imøtegåelse.PFU mener saken er innenfor hva en regionsavis skal kunne skrive om, men at det også svikter på mye, skriver M24.Utvalget mener at det fremkommer såpass sterke påstander, at det skulle vært samtidig imøtegåelse.Rana Blad ba Avinor om tilsvar, men da tilsvaret kom var fristen for tilsvaret ute og saken publisert uten samtidig imøtegåelse, skriver Helgelendingen.Dermed ble Rana Blad dømt i PFU for brudd på punkt 4.14 i Vær Varsom-plakaten om samtidig imøtegåelse.
En mann i 20-årene ble onsdag ettermiddag pågrepet i Narvik etter at en mann i 40-årene ble knivstukket i Harstad-området tirsdag kveld.? Vi fikk melding via AMK like før midnatt. Da politiet ankom stedet hadde den antatte gjerningspersonen forlatt stedet, sier politiadvokat Børge Bertelsen i Troms politidistrikt til NTB.? En mann ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, men er nå opplyst å være stabil.Hendelsen skjedde i tilknytning til en kommunal bolig på Stangnes i Harstad.Politiet skriver i en pressemelding at de ikke har noen indikasjon på at vedkommende var en trussel mot andre personer mens han var på frifot.Siktede er foreløpig siktet for grov kroppsskade, ifølge Bertelsen.Han sier at det er en relasjon mellom de den siktede og den fornærmede.? De er ikke i familie, men antakelig vet de av hverandre. De er en del av et miljø som er kjent for oss, og som er tilknyttet rus, sier Bertelsen.
Onsdag melder Avisa Nordland at Glimt-spiller Brice Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.Dermed må Bodø/Glimt klare seg uten Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade.
Avinor og Statens vegvesen anbefaler at man først bygger ny vei i Lofoten, før man bygger ny flyplass.Det sa Avinor da den store rapporten over nordnorsk samferdsel ble lagt frem i Narvik onsdag.? Vår anbefaling i Lofoten er å bygge ny E10 først, deretter bygge ny lufthavn på Leknes og til slutt legge ned de to lokale flyplassene på Leknes og i Svolvær.Avinors utredning er gjort sammen med Statens vegvesen.Flyplass i Lofoten var én av to lufthavner Avinor har sett på. Den andre er Hammerfest lufthavn. Her anbefaler Avinor tiltak for å bedre regulariteten.? Avinors anbefaling rundt Hammerfest er å utvikle dagens lufthavn. Vi er godt kjent med at det er krevende værforhold og topografi rundt lufthavnen, men vi vil gjennomføre tiltak for å bedre regulariteten.
Tirsdag denne uka avdekket politiet i Vesterålen en mindre cannabisplantasje i en av regionens kommuner.Det melder politiet i en pressemelding.En person ble pågrepet av politiet og det ble tatt beslag i 24 cannabisplanter, flere beholdere med toppskudd fra cannabisplanter, samt noe utstyr for dyrking av cannabisplanter. Samtlige funn ble tatt i beslag og siktede ble løslatt etter avhør.Saken etterforskes videre av lokalt politi.
Etter at industrianlegget i Industriveien 20 på Sleneset brant i fjor 30. oktober og på nytt 9. desember har politiet i Nordland gjennomført en bred etterforskning hvor de to brannene er satt i sammenheng.Politiet i Nordland har med bistand fra Kripos gjennomført en rekke tekniske undersøkelser på åstedet, og på den bakgrunn har politiet grunn til å tro at brannene var påsatt.Likevel har verken den tekniske eller taktiske etterforskningen gjort det mulig å identifisere noen gjerningsperson, og politiet står i dag uten flere spor å forfølge.Saken er derfor nå henlagt av politiet grunnet mangel på opplysninger om gjerningspersonen, melder politiet i en pressemelding.Om politiet skulle motta tips eller ny informasjon i saken som gir grunn til å foreta ytterligere etterforskning, vil saken kunne gjenåpnes.
Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre går sammen for å danne nytt flertall i Vågan, skriver Lofotposten.Det er Vidar Thom Benjaminsen i Høyre som blir ordfører. Varaordfører blir Marit Olsen i Arbeiderpartiet.Til sammen har disse tre partiene 16 av 29 mandater i kommunestyret.
Et internt dokument som ble lekket til media viser at Helse Nord vurderer ulike alternativer der flere sykehus kan få kraftig reduksjon i tilbud.Reaksjonene har ikke latt vente på seg.Nå melder en trio med Ap-ordførere seg på debatten, og truer med boikott.Rune Edvardsen, Remi Solberg og Geir Waage skriver i et lesebrev at skinnprosessen Helse Nord driver fremover i høy fart reiser spørsmål om deres kommuner bør innføre boikott.De er henholdsvis ordførere i Narvik, Vestvågøy og Rana. Med seg på laget har de også Ann Kristin Moldjord, gruppeleder i Bodø Arbeiderparti.? Planene til Helse Nord er et angrep på store deler av befolkningen i Nord-Norge. Et angrep på folks helsetilbud, sikkerhet, bolyst og trivsel, skriver de.? Vi er opptatt av at det skal bo folk i Nord-Norge og at landsdelen skal utvikles. Det Helse Nord planlegger for innbyr ikke til satsing på nærings- og samfunnsutvikling med store grønne industriprosjekt. Det er direkte skadelig for drømmen om å bygge Nord-Norge der folk vil arbeide og leve sine liv.De påpeker at de nå ber om et møte med helseministeren for å gi henne våre synspunkter direkte, ansikt til ansikt.
Selv med et underskudd i konsernet på 40,6 millioner kroner, går ting i riktig retning for Vesteraalens.Vesteraalens Invest AS er morselskapet til hermetikkfabrikken på Sortland.Styreleder Kai Hugo Hanseen sier til Bladet Vesterålen at de er fornøyd, tross underskudd.? Selvfølgelig skulle vi ønske at vi ikke hadde tapt penger, men alt i alt så går ting etter planen. Vi har god egenkapital, og banken er fornøyd, så da må vi vel kunne si at det går riktig vei, sier han til avisa.
Det er fullt på medisinsk klinikk i sykehuset på Stokmarknes. Nå vil sykehuset vurdere om nye pasienter kan behandles i Lofoten i stedet.Det skriver Nordlandssykehuset i ei pressemelding. Det er altså i medisinsk klinikk man har kapasitetsutfordringer.? Sengeposten har overbelegg, og i tillegg er det utfordringer med å få utskrivningsklare pasienter over til kommunal helsetjeneste, heter det.Foretaket opplyser til Bladet Vesterålen at medisinsk klinikk på Stokmarknes hadde seks korridorpasienter tirsdag ettermiddag. Nå ser sykehuset seg nødt til å gjøre tiltak:Nye pasienter kan bli flyttet til andre sykehus for å behandles der.? Pasientene vil i første omgang rutes til Nordlandssykehuset Lofoten, opplyser Helen Katrin Langfors Åsli, som er kommunikasjonsrådgiver i Nordlandssykehuset.Men de presiserer at tidskritiske pasienter ikke blir berørt. Disse tiltakene ble inversatt allerede tirsdag ettermiddag og vil bli vurdert på nytt onsdag formiddag.
Politiet ber beboere på Sandhornøya ta kontakt ved observasjon av mannen.På Sandhornøya i Gildeskål pågår det tirsdag kveld en leteaksjon etter en 41 år gammel mann.Det opplyser politiet.De ønsker at beboere på øya sjekker egne naust, uthus og garasjer. Ved observasjon av mannen skal dette meldes inn til politiet på telefonnummer 02800.Ifølge politiets beskrivelse av mannen er han omtrent 185 centimeter høy, har normal kroppsbygning og kort hår. Han er iført blå eller brun, tynn genser med knepping i halsen.
Rune Edvardsen og Vegard Lind-Jæger vil ha med folk flest i kampen for sykehuset.? Alt ligger til rette for at aktiviteten heller bør økes enn at den tas ned, sier de to til Fremover.Før helga ble det lekket et dokument om det som kan vente om fremtidig organisering av sykehusene i Nord-Norge.Dette skjedde etter at helseministeren i november 2022 ba Helse Nord RHF vurdere funksjons- og oppgavedeling internt i det regionale foretaket.Etter at arbeidsdokumentet til Helse Nord ble kjent har Narvik kommune svart med å organisere en arbeidsgruppe som jobber for å sikre full drift.Vegard Lind-Jæger fra SV i Narvik mener det som er lagt frem ligner veldig på sykehuskampen i 2017.? Jeg hadde ikke forventet at de allerede på dette tidspunktet hadde snevret inn til det som i verste fall kan være en rasering av tilbudet ved UNN Narvik.Ordfører i Narvik, Rune Edvadsen sier til avisa at det bygges ekstra kirurgisk kapasitet i Narvik for at sykehuset kan bidra til å ta ned de lange ventelistene som har bygd seg opp.? Men i stedet for at UNN Narvik blir sett på som en ressurs som kunne vært utnyttet på en mye bedre måte, gis det bort pasienter til kommersielle aktører i Bodø og Tromsø.
Helse Nord har ikke tilbudt ny kontrakt på rehabiliteringstjenester til Helgeland Rehabilitering i Sømna.Det opplyser ordfører Hans Gunnar Holand i Sømna i en pressemelding tirsdag.Helse Nord har gått flere runder, og var langt på overtid, med sin anskaffelsesprosess på rehabiliteringstjenester i Nord-Norge.? Beslutningen vil gi en rasering av tilbudet om spesialiserte rehabiliteringstjenester på Helgeland, står det i pressemeldingen.?Det er med dette tydelig at Helse Nord allerede har startet nedbyggingen av spesialisthelsetjenestene på Helgeland.Saken ble først omtalt av Brønnøysund Avis.Styreleder Lars Peder Brekk i styret til det interkommunale Helgeland Rehabilitering-selskapet, som er under stiftelse, er også skuffet.? Vi er mildt sagt sterkt kritiske til anskaffelsesprosessen til Helse Nord.På egne nettsider opplyser Helse nord at de «kunne ikke innfri tilbudet ved Helgeland Rehabilitering og vil gå i dialog med denne institusjonen for å finne en ryddig måte å avslutte avtaleforholdet på».? Dette er selvsagt beklagelig for de ansatte, men for å gi gode tilbud til så mange pasienter som mulig har vi sett det som nødvendig å ta denne beslutningen, sier Hilde Rolandsen, eierdirektør i Helse Nord RHF.
Træna kommune har vedtatt å skifte regionråd og blir med i Polarsirkelrådet fra 1. november. Tidligere het rådet Indre Helgeland Interkommunalt Politisk Råd.Dette skriver rådet i en melding.Polarsirkelrådet vil da fra 1. november 2023 bestå av 6 kommuner: Træna, Lurøy, Nesna, Rana, Hemnes og Hattfjelldal.Når Træna nå konstituerer seg vil de også velge sin representant med vara til Polarsirkelrådet i tillegg til ordfører med varaordfører som sin vara.Konstituerende møte i Polarsirkelrådet er 1. desember der vil også leder og nestleder for de kommende to år velges.Polarsirkelrådet vil ha minimum 5 møter i året.
Nordlandssykehuset i Vesterålen har kapasitetsutfordringer ved medisinsk klinikk.Det skriver sykehuset i en pressemelding.Sengeposten har overbelegg, og i tillegg er det utfordringer med å få utskrivningsklare pasienter over til kommunal helsetjeneste.Derfor innfører sykehuset nå følgende tiltak:* Henvendelser om innleggelser går som vanlig, men henvisende lege vil i samråd med vakthavende lege ved sykehuset i Vesterålen vurdere videre behandlingssted.?Tiltaket iverksettes nå, med ny vurdering onsdag formiddag 27.09.Timer til poliklinikk går foreløpig som normalt. ?
Hanne Karoline Kræmer (54) har i dag takket ja til stillingen som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, opplyser de i en pressemelding.Kræmer vil tiltre i stillingen fra 1. januar 2024, og overtar etter Liv Ulriksen.Den nye konsernsjefen har jobbet i SpareBank 1 Nord-Norge siden 1995, og har hatt ulike lederstillinger i konsernet siden år 2000.? Jeg er utrolig stolt og glad over å ha blitt valgt. Jeg har lært av de beste over mange år, og jeg har et svært sterkt og komplementært lag med meg. Sammen har vi både kompetanse, kraft og ikke minst lyst, til å ta konsernet videre. Min ambisjon er at posisjonen vår i nord skal styrkes ytterligere. Det skal vi gjøre gjennom å være den aller mest relevante finanspartneren for folk og bedrifter i landsdelen. Da må vi hele tiden utvikle oss, og det skal jeg være en pådriver for, sier Kræmer.
Runar Espejord skal operere etter at skaden han pådro seg i borte kampen mot Lugano i Serieligaen, skriver Bodø Nu.Espejord skal nå under kniven 28. september i Tromsø, skriver avisen.? Beklageligvis betyr dette at Runar mest sannsynlig ikke blir å se på banen mer i 2023, sier Glimt-lege Morten Sørgård til avisen.
Nord-Norge går et vindfullt døgn i møte. Utover dagen ventes det vindkast på 22-28 m/s i lavlandet både i Nordland, Troms og Vest-Finnmark, melder Meteorologisk institutt.Allerede har det blitt målt vindkast på 26 m/s på Rotvær og 23,3 m/s på Reipå i Nordland.I trafikken meldes det om følgende konsekvenser:E10 Tjeldsundbrua: Dirigering pga. sterk vind. Mye kø. Regn med ventetid.E10 Raftsundet bru i Hadsel: Sterk vind. Stenger automatisk når vinden blir for sterk.Fv 835 Steigen: Sterk vind. Stenger automatisk når vinden blir for sterk.E6 nord for Innhavet: Tips om at trær blåser ut i veibanen. Vær obs.På Rv 80 over Vestfjorden er fergetrafikken Bodø-Værøy- Røst - Moskenes innstilt pga. den sterke vinden, opplyser Torghatten nord. Det blir gjort en ny vurdering kl. 21 i kveld.
Nødetatene melder om en arbeidsulykke på Tjøtta i Alstahaug.Politiet i Nordland skriver på meldingstjenesten X/Twitter at det er snakk om en sprengningsfeil.I forbindelse med grunnarbeid har en sprengning medført skade på et bolighus og en anleggsmaskin.? Det er ingen voldsomme skader. Det er ei gummimatte som har sklidd litt av der den skulle ha ligget. Dermed har stein gått i bordkledningen i en vegg og i ei bakrute på en anleggsmaskin, sier operasjonsleder Ulf Slettan i politiet.Skadene skal ha oppstått i umiddelbar nærhet av sprengningsstedet. Politiet er på stedet og etterforsker hendelsen.
Widerøe Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten på leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024.Det melder selskapet i en pressemelding.WGH håndterer blant annet innsjekk, assistanse til passasjerer, lasting og lossing av bagasje og diverse service til flyet.WGH mister kontrakter i Bodø, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Kristiansund og Ålesund.? Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten på viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med, skriver administrerende direktør Marius Myhre i pressemeldingen.Han mener WGH har strukket seg langt for å kunne konkurrere med tilbud fra andre selskap.? Det er litt overraskende at SAS flytter en så stor andel av kontrakten. Vi opplever å ha strukket oss svært langt for å kunne være konkurransedyktig og derfor er vi både skuffet og lei oss, sier Myhre.WGH skriver at de i de vil vurdere situasjonen på lufthavner de ikke nådde opp.? Men vi håper fremdeles å kunne vise tydelig tilstedeværelse i Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund for å betjene våre andre samarbeidspartnere, selv om samarbeidet med SAS der avsluttes, skriver selskapet i en pressemelding.Han sier dette fører til en usikker fremtid for de ansatte.? Jeg er spesielt lei meg på vegne av alle våre dedikerte medarbeidere som over mange år har levert tjenester til SAS som nå går noen usikre uker i møte, Myhre.Samarbeidet med SAS blir videreført på Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.
En skap-henger ble tatt av vind og har veltet på Tjeldsundbrua på E10 i Sør-Troms tirsdag formiddag.Vegen er sperret i begge retninger inntil bilberging har vært på stedet.
Mathias Lien Kristensen, Storm Johnsen Djupvik og Mathias Lien Kristensen fra 10. trinn på Narvik ungdomsskole fikk 11 av 12 mulige riktige svar i dagens Klassequiz. Sist sesong fikk Narvik 8 poeng. De tre guttene var godt fornøyde med resultatet.Klassequizen 2023-2024 er i starten av sine innledende runder før fylkesfinale og potensielt nasjonal finale.Hør sendingen her!Slik har det gått med de andre skolene
Natre Vinduers eiere i Dovista har tatt den endelige avgjørelsen om å avvikle driften i fabrikken på Hemnesberget, skriver Avisa Hemnes.Dermed forsvinner 100 arbeidsplasser fra Hemnes kommune.Natre Vinduer er en av landets største produsenter av vinduer og dører.Ifølge Natre selv har 400 mennesker arbeidsplassen sin i selskapet. Natre har også fabrikker i Gjøvik og Vatne.I 2006 ble Natre en del av den danske Dovista-gruppen.1. juni 2017 kjøpte Natre Vinduer AS alle aksjer i Trenor Vinduer AS, et selskap som har eksistert på Hemnesberget siden 1925.
En rekke fartøy og ladeløsninger for utslippsfri maritim transport får 709 millioner kroner i støtte av Enova, skriver selskapet i en pressemelding.Fartøyene varierer fra fullelektrisk til skip drevet av ammoniakk og hydrogen. Hensikten med støtten er å styrke bruken av nullutslippsteknologi på sjøen.Helelektrisk sjørute fra sør til nord Et av prosjektene handler om en helelektrisk sjørute fra Bodø til Tromsø.Totalt gir Enova 210 millioner til satsingen.ASKO Maritime AS utreder å bygge helelektrisk fremdriftssystem i to nye identiske containerskip som skal gå i en nyopprettet nullutslipps sjørute i forlengelsen av Nordlandsbanen fra Bodø til Tromsø med et stop underveis.I dag transporteres godset med lastebiler som går på fossilt drivstoff. Sjøruten er tenkt å være en del av et bærekraftig transportnettverk som binder Nord-Norge og Sør-Norge sammen.Skipet skal driftes med batteri og landstrøm. For å få en helelektrisk sjørute er det planlagt installert et batteri på 25 MWh, som er vesentlig større enn batteripakker som er installert i skip i verden i dag.Skipet vil ha behov for en ladeeffekt på 6 MW, og det er planlagt å bygge likestrøms ladeanlegg i Bodø havn, Rødskjær havn (Harstad) og Tromsø havn med MCS som ladestandard.? ASKO Maritime AS utreder å bygge to RoCon helelektriske fartøy og det er for tidlig å si om og når dette realiseres, men en beslutning om å gå videre i prosessen eller ikke vil tas neste året, sier Kai Just Olsen, administrerende direktør i ASKO Maritime AS.? Etablering av sjøruten vil redusere veitransporten til korte strekninger mellom havner og destinasjoner, det legger forholdene til rette for å benytte batterielektriske biler på veitransport forutsatt at ladeinfrastruktur kommer på plass, fortsetter han.Rakel Hunstad, daglig leder i Fjuel Bodø AS, mener dette kan bli det viktige vippepunktet i den videre utviklingen av Nye Bodøterminalen og grønne godskorridorer i Arktis.? Vi går nå i gang med å utrede lading til ASKO Maritimes elektriske fartøy for godstransport Bodø-Tromsø. Bodø strategiske plassering gjør at vi er et multimodalt knutepunkt der bane, vei, og luftfart møter havet, sier Rakel Hunstad, daglig leder i Fjuel Bodø AS.
Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i krysset Nesnaveien/ Nordåsveien i Rana.Det melder politiet på X, tidligere Twitter.Det er to personbiler som har kollidert.Politiet har ankommet stedet opplyser politiets operasjonssentral i Nordland.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.