Mandag, 04.03.2024 06:25 Uke: 10
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Vidda stengt for
personbilar

(I dag, kl 06:14)
Frykter at
tunnelstenging vil gi
mer tra...

(I dag, kl 06:04)
Cannabis-klinikk åpner
i Strömstad

(I dag, kl 06:04)
Steinras i Kvam
(I dag, kl 06:04)
Cannabis-klinikk skal
åpne i Strömstad

(I dag, kl 05:54)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:54)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:54)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:54)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:54)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:54)

Sistedistrikt
Vidda stengt for
personbilar

(I dag, kl 06:19)
13 grunneiere fikk 10
millioner i erstat...

(I dag, kl 06:19)
Steinras i Kvam
(I dag, kl 06:08)
Frykter at
tunnelstenging vil gi
mer tra...

(I dag, kl 05:59)
Cannabis-klinikk åpner
i Strömstad

(I dag, kl 05:59)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:59)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:59)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:48)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:48)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:48)

Mest lest siste uke
Ny spiller til Vipers
(I går, kl 12:44)
Porsgrunnsmann vant NM
i styrkeløft

(I går, kl 12:44)
Klæbo suveren
(I går, kl 13:34)
Politiet med
oppfordring før
kongens hje...

(I går, kl 19:47)
Dette venter kongen
etter hjemkomsten

(I går, kl 20:10)
Klatrere står fast på
Svolværgeita

(I går, kl 20:24)
Skal ha stjålet
traktor ? kjørte seg
fas...

(I går, kl 17:04)
Hardangervidda open
for fri ferdsel

(I går, kl 17:04)
Damsgårdstunnelen open
igjen

(I går, kl 17:04)
Håndballjentene med ny
knockoutseier ove...

(I går, kl 17:34)

Mest lest i dag
Newcastle slapp med
skrekken ? slo
Black...

(28.02.2024, kl 00:14)
Avviser: Vil ikke
sende soldater

(27.02.2024, kl 12:17)
Tatt etter 30 år
(27.02.2024, kl 12:17)
Trafikkuhell på Sola
(27.02.2024, kl 20:14)
Strømbrudd i Stavanger
sentrum

(27.02.2024, kl 22:54)
Strømmen tilbake i
Stavanger

(27.02.2024, kl 23:14)
Avinor bekrefter at
det savnede
helikopt...

(28.02.2024, kl 22:04)
Den svenske
landslagsspilleren
Kristoffe...

(27.02.2024, kl 09:24)
Stor Stardew
Valley-oppdatering
slippes ...

(27.02.2024, kl 12:13)
Ungt par døde i
møteulykke i Trysil ?
sa...

(27.02.2024, kl 12:14)

Politiet fikk i natt melding om slåssing mellom flere personer på torget utenfor Glasshuset i Bodø.En person hadde løpt fra stedet, skriver politiet på X.Politiet er i kontakt med to personer som skal være fornærma i saka. Også en tredje person skal ifølge politiet har vært innblanda.Det er ingen personskader som krever legetilsyn.? Ingen ønsker å anmelde. Partene sendes hver til sitt.
De fire klatrerne som satt fast ved Svolværgeita ble alle henta ned søndag kveld.En redningsmann ble firt ned og dermed ble de fire klatrerne heist om bord i redningshelikopteret en etter en, sier operasjonsleder Ina Selfors til NRK Nordland.To av klatrerne var norske, de to andre utenlandske.De meldte sjøl fra til politiet like før klokka 19 at mørket gjorde at de ikke greide å ta seg ned fra fjellet.
Det har vært ei trafikkulykke på Sortland i natt. En personbil med fire personer i har kjørt av veien. ? Alle ute av bilen. Ingen alvorlige personskader. Klager på smerter i bryst, skriver politiet på X.Alle de fire i bilen skal inn til sykehus for videre sjekk, ifølge politiet. De har ikke mistanke om ruskjøring.
Politiet melder at de har igangsatt en søk- og redningsaksjon i Hattfjelldal i Nordland og svensk side. Føreren av en snøskuter har ikke kommet til rette etter å ha kjørt fra Sverige mot Hattfjelldal.Han ble meldt savnet hos politiet klokken 20.59 søndag kveld.? Politi og frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp er satt i søk etter vedkommende, skriver politiet på X.Operasjonsleder Ina Selfors sier til NRK klokken 01.20 at skuterføreren skulle kjøre fra Joesjö i Sverige til Hattfjelldal, men at han ikke dukket opp på angitt sted.? Søket vil pågå enten til været stopper oss, eller at det går mot natt og det ikke lar seg søke mer, sier Selfors.Klokken 04.45 bekrefter politiet at søket fortsatt pågår.? Det er fortsatt ikke gjort funn, sier Selfors.Det søkes både på norsk og svensk side. Den savnede er norsk statsborger.? Vi har kjørt over frivillige fra Norge til Sverige. De kjører skuterløypen fra norsk og svensk side. Det søkes også med lokale svenske frivillige, sier Selfors.
Et redningshelikopter og alpin redningsgruppe er på vei til Svolvær for å hjelpe fire klatrere som står fast på Svolværgeita.Hovedredningssentralen Nord-Norge skriver på X at ingen er skadde.
Is har rast ned på riksvei 80 mellom Nordvik og Kistrand. Det melder Statens vegvesen på X søndag kveld.Det nordgående kjørefeltet er sperret, som følge av dette.? Entreprenør er på tur til stedet, skriver de.
Mandag 4. mars går startskuddet for luftstyrkene i øvelse Nordic Response. Øvingsområdet strekker seg fra Bodø i sør, til Alta i nord, og i de nordligste delene av Sverige og Finland.Klokken 13.45 vil flere kampfly fra både Finland, Sverige, USA og Norge passere i lav høyde over flystripa retning fra vest mot øst, for så å bryte nordøst omtrent ved Bodin leir og så stige høyere opp. Det skriver forsvaret i en pressemelding.Dette markerer starten på vinterøvelsen Nordic Response 2024 i Norden for luftstyrkene. Totalt deltar over 110 kampfly, transportfly, overvåkingsfly, tankfly og helikopter.? Den nordiske øvelsen er en del av Steadfast Defender, Natos største øvelse på flere tiår, og en klar demonstrasjon av alliansens besluttsomhet og evne til å iverksette og gjennomføre sitt «avskrekk og forsvar»-konsept i det transatlantiske området, sier sjef Luftforsvaret, generalmajor Rolf Folland. I år gjennomføres for første gang også en utprøving av en Nato luftkommando for Norden som planlegger og koordinerer luftstyrkene på oppdrag direkte fra Joint Force Command Norfolk. Dette skjer også i Bodø.
Politiet melder om en trafikkulykke på X. De skriver at en personbil har kjørt inn i autovernet i Vestvågøy.Nødetatene er på vei til stedet.
Statsforvalteren i Nordland har vurdert 15 fagområder i Flakstad kommune.? De utvalgte fagområdene er områder kommunen har rolle som tjenesteprodusent og samfunnsutvikler. Vurderingen av disse gir grunnlaget for Flakstads kommunebilde, som er et øyeblikksbilde av situasjonen i kommunen per september 2023, skriver Statsforvalteren på sine nettsider.Statsforvalteren mener kommunen har tre svake fagområder, ti som er middels og ett som er godt. Ett fagområde ble ikke vurdert.Til Lofot-Tidene sier ordfører Einar Benjaminsen at kommunen hele tiden jobber for å bli bedre.De tre svake fagområdene er barnehage, barnevern og kommunal økonomi.Det ene gode fagområde er integrering og bosetting.Mens de ti middels fagområdene er: Sosialtjenesten Samfunnssikkerhet og beredskap Omsorgstjenesten Miljø og klima Kommunehelsetjenesten Landbruk Kommunal planlegging Grunnskole Folkehelse Boligsosialt arbeid
I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 46,9 øre per kilowattime (kWh) mandag og en makspris på 57,4 øre.Mandagens snittpris per kWh er 3,04 øre lavere enn søndag og 19,7 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.Maksprisen mandag på 57,4 øre per kWh er mellom klokken 22 og 23. Den er 6,04 øre lavere enn søndag og 29,3 øre høyere enn samme dag året før.Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 74,3 øre.90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting mandag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.Minsteprisen blir på 41,4 øre per kWh mellom klokken 5 og 6 på natten og er den laveste i landet.
Tvillingduoen Marcus og Martinus er klare for finalen i den svenske Melodifestivalen etter å ha gått videre fra delfinalen i Karlstad.Duoen stiller i konkurransen med låten «Unforgettable».Brødrene fra Trofors i Nordland deltok også i den svenske finalen i fjor. Da kom de på en andreplass med låten «Air».Nordmennene var i forkant av delfinalen blant favorittene til å gå videre. Den store finalen i Melodifestivalen finner sted i Friends Arena i Stockholm lørdag 9. mars.
Flyet som frakter kong Harald hjem følges av flere tusen på nettsiden Flightradar24. Flyet er på vei hjem til Norge, og tok av fra Langkawi like etter klokken 6 norsk tid søndag morgen.Flightradar er en oversikt som viser alle luftfartøy i sanntid over hele verden. Der står alle detaljer, som for eksempel ventet ankomsttid og lignende.Søndag morgen er det ingen andre flyruter i verden som blir fulgt av flere. Rundt klokka 10 var det over 10.000 personer som fulgte flyruten.
En mann i 20-årene oppførte seg utagerende på et utested i Bodø og skal ha slått til en vekter på stedet. Da han skulle bringes inn av politi, forsøkte han også å utøve vold mot politiet. Mannen er anmeldt.
Styret i Studentinord besluttet å utsette oppstarten av prosjektet med å bygge studentboliger i Storgata 19 i Bodø sentrum. Det skriver Studentinord i en pressemelding.Studentinord har over tid jobbet sammen med Hundholmen Byutvikling med sikte på å starte byggearbeidet våren 2024, for å omforme Storgata 19 til et moderne studentboliganlegg i Bodø sentrum. Målet har vært å åpne det nye bygget våren 2026.Men de økonomiske forutsetningene for gjennomføring av prosjektet har seg å være krevende, og prosjektet har blitt sterkt påvirket av prisveksten det siste året, ifølge pressemeldingen.? Tilskuddssatsene for å bygge studentboliger er en stor utfordring. Med en betydelig økning i byggekostnadene er det avgjørende at regjeringen justerer opp tilskuddssatsen slik at fremtidens studentboliger kan realiseres, og forblir rimelige for studentene, sier administrerende direktør i Studentinord, Kristian Brunsvik Olsen.Studentene i Bodø har tidligere gitt tilbakemelding om at de ønsker studentboliger i Bodø sentrum. Studentinord skriver i meldingen at de vil fortsette med prosjektet.
Hurtigruten tapte 243,3 millioner euro i 2023, tilsvarende 2,7 milliarder kroner. I fjerde kvartal alene tapte de 97 millioner euro, som tilsvarer 1,25 milliarder kroner.Det skriver selskapet i en børsmelding fredag.I hele 2023 omsatte selskapet for 7,5 milliarder kroner, en økning på 14 prosent sammenlignet med året før, skriver Dagens Næringsliv.I rapporten skriver administrerende direktør Daniel Skjeldam at inntjeningen har vært svakere på grunn flere ting, skriver E24.Han viser til høye engangskostnader, utfordringer knyttet til skipet Maud som ble utsatt for kraftig uvær og høyere kostnader generelt på grunn av inflasjon.Selskapet frykter at den generelle inflasjonen i samfunnet kan føre til mindre reising og lavere etterspørsel.(NTB)
Politiet skriver på X at det har vært et trafikkuhell på E6 ved Tømmerneset i Hamarøy kommune.En hjullaster og en personbil med til sammen to personer i er involvert.? Ingen er fastklemt, skriver politiet.Nødetatene er på vei til stedet og veien er foreløpig stengt.
Svenske Trafikverket planlegger å åpne Malmbanan mellom Narvik og Kiruna for godstransport 7. mars etter en avsporing. Det er uklart når det kan gå persontog på strekningen igjen.
Vinteren som er bak oss har vært den kaldeste på over ti år.På landsbasis har vinteren vært 1,6 grader kaldere enn normalt.Forrige gang en vinter var kaldere her til lands, var i 2012/2013. Da ble kulda målt til 2,9 grader under normalen, skriver Norsk Klimaservicesenter i en pressemelding.Flere steder i landet ligger det store snømengder. Ved utgangen av februar hadde sørlige områder på Østlandet og Sørlandet over 300 prosent av de normale snømengdene.Minst snø sammenlignet med normale nedbørsmengder var det i deler av Trøndelag, Nordland, Troms og Øst-Finnmark.
En person mistet livet i trafikken i februar måned. Det er fire færre enn i fjor, og det laveste antallet drepte i februar noen gang. Hittil i år er fem drept i trafikkulykker på norske veier, ifølge ulykkestall fra Statens vegvesen.Februar er ifølge vegvesenet en måned med svært varierende dødstall i trafikken.For 10 år siden var det 14 drepte på veiene i februar, og året etter var det syv, men aldri har det vært like få som i år.? Det er en oppløftende start på året for oss som jobber med trafikksikkerhet, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen. Én drept i februar, er fortsatt én for mye. Og fem drept i årets to første måneder, er fortsatt fem for mange. Men ser vi bort fra 2022, med pandemi på starten av året, har det aldri vært færre trafikkdrepte når vi skriver 1. mars, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i avdeling for trafikksikkerhet.
Det skriver Norges Fiskarlag og Andøya Space i en pressemelding fredag. Samarbeidsavtalen varer i ett år, med muligheter for forlengelse.De begrunner det nyslåtte samarbeidet med at det vil bidra til best mulig sameksistens i havområdene rundt Andøya i tida.Avtalen skal bidra til at alle parter blir hensyntatt, og kan få gjennomført sine aktiviteter på en god måte, heter det i pressemeldingen.? Vi skal gjøre vårt for å sikre at alle aktørene rundt Andøya forstår behovet for å være mer koordinert, både relatert til omfanget av aktivitetene og til at alle tar felles ansvar for miljø- og bærekraft rundt aktivitetene som skal gjennomføres, sier Ketil Olsen, konsernsjef i Andøya Space-konsernet.Det er fortsatt betydelig usikkerhet knyttet til hvilke effekter den økte aktiviteten rundt Andøya har på artsmangfoldet og bestandene i området. Derfor tar Fiskarlaget og Andøya Space initativ overfor myndighetene til mer forksning på området.? Å legge til grunn dagens erfaringer, samtidig som det gjennomføres ny koordinert forskning, vil bli en viktig brikke for å sikre sameksistens i framtiden, sier generalsekretær i Norges Fiskarlag Sverre Johansen.
Den nigerianske spissen Ibrahim Hafiz Umar (18) landet i Bodø fredag ettermiddag, melder Avisa Nordland.Ungutten skal trene med Bodø/Glimt de neste dagene.Umar hilste kjapt på sportslig leder i Glimt Håvard Sakariassen og forsvant videre fra flyplassen i en ventende bil, skriver avisen.Torsdag meldte den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano at 18-åringen nærmet seg en overgang til de helgule.Nigerianeren spiller for Ojodu City Academy i hjemlandet.
Den nigerianske spissen Ibrahim Hafiz Umar (18) landet I Bodø fredag ettermiddag, melder Avisa Nordland.Ungutten skal trene med Bodø/Glimt de neste dagene.Umar hilste kjapt på sportslig leder i Glimt Håvard Sakariassen og forsvant videre fra flyplassen i en ventende bil, skriver avisen.Torsdag meldte den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano at 18-åringen nærmet seg en overgang til de helgule.Nigerianeren spiller for Ojodu City Academy i hjemlandet.
En mann i 20-årene har vært savnet etter en scootertur ved Kallvatnet i Rana.Politiet skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at personen er funnet i god behold.? Hadde kjørt seg fast. Aksjon avsluttet og politiet takker alle som deltok.Ressurser fra Luft Ambulanse, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, samt politiressurser ble sendt til ormådet.
En mann i 20-årene har vært savnet etter en scootertur ved Kallvatnet i Mo i Rana. Turen var fra en hytte til en parkeringsplass.Politiet skriver i en pressemelding fredag ettermiddag et personen er funnet i god behold.? Hadde kjørt seg fast. Aksjon avsluttet og politiet takker alle som deltok.Ressurser fra Luft Ambulanse, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, samt politiressurser ble sendt til ormådet.
En mann har falt over bord fra et mindre fiskefartøy utenfor Kabelvåg i Lofoten.Det melder HRS Nord-Norge på meldingstjenesten X.Mannen tas til land i Kabelvåg, og tilstand er ukjent.Søk fortsetter til det er avklart hvorvidt han var alene om bord eller ikke.Kystvakt, RS, SAR Queen og frivillige fartøy deltar.12:52 melder politiet at det ble gjort funn av en bevisstløs person i havet. Personen er bragt i land og ivaretatt av helsepersonell på stedet.
En mann har falt over bord fra et mindre fiskefartøy utenfor Kabelvåg i Lofoten.Det melder HRS Nord-Norge på meldingstjenesten X.Mannen tas til land i Kabelvåg, og tilstand er ukjent.Søk fortsetter til det er avklart hvorvidt han var alene om bord eller ikke.Kystvakt, RS, SAR Queen og frivillige fartøy deltar.
? Jeg har ingen andre planer enn å fortsette i Glimt.Det sier Kjetil Knutsen til VG.Ifølge avisen har det vært en god dialog med suksesstreneren fra Bergen og klubben fra Bodø.Avisa Nordland meldte også om at det var samtaler mellom Knutsen og klubben, for to dager siden.Kontrakten til Knutsen går ut etter 2024-sesongen. Nå ser det altså ut til at den er i ferd med å bli forlenget.? Jeg er ganske trygg på det, men nå skal klubben få et ord med i diskusjonen også, sier Knutsen til VG.Etter at Knutsen kom til Bodø og var med på å ta klubben opp fra OBOS-ligaen, har det blitt to gull og to sølv i Eliteserien. I tillegg til en imponerende rekke med resultater ute i Europa, i både Serieligaen og Europaligaen.
Politiet henlegger sak om reindød på Herøy, skriver de i en pressemelding. Etter at politiet våren 2022 mottok melding fra Mattilsynet om et betydelig antall døde og syke rein på Herøy, opprettet politiet en sak på forholdet. Politiet har etterforsket saken grundig og samarbeidet godt med Statsforvalteren, Mattilsynet og Veterinærinstituttet, skriver de.? Etterforskningen har vist at reinen trolig har dødd som resultat av kobberforgiftning, men til tross for grundige undersøkelser har det ikke lykkes å finne kilden til forgiftningen, sier Miljøkrimkoordinator Atle Rokkan.? Basert på undersøkelsene som ble gjort, blant annet en kildesporingsundersøkelse, er det vurdert som sannsynlig at ulovlig deponering av kobberholdig avfall eller kjemikalier er kilden til forgiftningen av reinen.Mer enn 100 reinsdyr døde eller ble avlivet av dyrevelferdshensyn.? Gjennom samarbeidet med de andre involverte etatene ble det tatt flere hundre prøver av jord, planter, sediment og tang over hele Herøy ? også på lokasjoner hvor det kunne tenkes at risikoen for kobber- eller kjemikalie-forurensing kunne være forhøyet, sier Rokkan.Disse prøvene ble analysert og en fant ingen prøvesvar som skulle tilsi konsentrasjoner av kobber som kunne ta livet av reinsdyr.Politiet kan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd eller hvorvidt det er begått en straffbar handling, og saken henlegges derfor.
Ingen mista livet i trafikken i Nord-Norge i februar,Foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen viser at én person døde på norske veier den siste måneden.Så langt i år er fem drept i trafikkulykker her i landet.
Kasper Ågheim Kalkenberg gikk Norge inn til gull på stafetten under ungdoms-VM i skiskyting i Estland i dag.Kalkenberg, som gikk ankeretappen for Norge, vekslet 10,6 sekunder foran Frankrike. Et forsprang som økte til 1 min og 46,4 sek ved målgang.Italia kom inn til bronse 2 min og 10 sek bak Norge.Kasper Ågheim Kalkenberg hylles for innsatsen sin denne sesongen. NRKs skiskytterekspert Ola Lunde mener ungutten kan bli en av Norges beste skiskyttere.Under ungdoms-VM i ble Kalkenberg den mestvinnende deltageren. Han har to individuelle gull, en individuell sølvmedalje, samt gull og sølv på henholdsvis mix-stafett og dagen stafett, sammen med Oliver Alm og Isak Skogrand.
Det har vært ei svak økning i arbeidsledigheten i Nordland.Ved utgangen av februar var det registrert 2 072 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,7 prosent av arbeidsstyrken.Sammenligna med samme periode i fjor har det vært ei økning i ledigheten i fylket på 344 personer.Det er 600 helt ledige under 30 år i Nordland, noe som utgjør 2,1 % av arbeidsstyrken i denne aldersgruppa.
I dag gravlegges tidligere stortingspolitiker og grunnlegger av Kystpartiet, Steinar Bastesen (78).Bastesen døde 18.februar, etter å ha havnet i vannet ved båthavnen i Brønnøysund. Begravelsen skjer fra Brønnøy kirke og strømmes direkte fra Den Norske kirke fra klokka 10.20. Steinar Bastesen er kjent som tidligere kystfisker, hvalfanger og politiker. Han var stortingsrepresentant for Nordland i to perioder fra 1997 til 2005.
Torsdag gikk den første salven på det som nå er anleggsområdet for ny lufthavn i Bodø.I løpet av høsten 2023 er både konsesjon for drift av lufthavnen, og rammeavtaler fra Bodø kommune for utbyggingen av både flyside og terminal kommet på plass. Godkjenningen av ESA var derfor den siste viktige som måtte komme på plass.Prislappen anslås til å være på cirka 6,3 milliarder kroner.Prosjektet finansieres av staten, Avinor og lokale bidrag fra Bodø kommune.Det gikk med to tonn sprengstoff i denne første sprengningen som ga om lag 2.500 faste kubikkmeter steinmasser, ifølge Avinor.Ifølge Avinor var sprengningen torsdag en prøvesprengning, og massene som ble tatt ut skal brukes til komprimeringstester.Det betyr at de sjekker kvaliteten på steinen for å finne ut hvor den kan brukes når det nye flyplassområdet bygges.Reglene krever svært god kvalitet, spesielt i forbindelse med byggingen av rullebane og ikke minst som ytterste lag i sjøfyllingen som skal bygges mot vest, ifølge Avinor.
I dag gravlegges tidligere stortingspolitiker og grunnlegger av Kystpartiet, Steinar Bastesen (78).Bastesen døde 18.februar, etter å ha havnet i vannet ved båthavnen i Brønnøysund. Begravelsen skjer fra Brønnøy kirke og streames direkte fra Den Norske kirke fra klokka 10.20. Steinar Bastesen er kjent som tidligere kystfisker, hvalfanger og politiker. Han var stortingsrepresentant for Nordland i to perioder fra 1997 til 2005.
Helikopterlandingsplassen utenfor Universitetssykehuset Nord-Norge i Harstad er ventet å åpne i løpet av inneværende uke eller i starten av neste uke.Store deler av sykehustaket løsnet under uværet Ingunn 1. februar, noe som førte til store skader på helikopterlandingsplassen.Sykehuset anslo først at landingsplassen måtte holde stengt i tre til fire måneder.
Utbetalingen av sosialhjelp øker kraftig i landets tolv største kommuner. Det viser tall fra Nav som NRK har fått.At «alt» er blitt dyrere i samfunnet, samtidig som titusenvis av flyktninger fra Ukraina kommer, gjør at beløpene øker.
Forventningene er mange når helseminister Ingvild Kjerkol legger fram helse- og samhandlingsplanen i dag.Hun legger den fram på Lovisenberg sykehus i Oslo klokka 12. Planen omfatter både kommunenes helse- og omsorgstjeneste ? og sykehusene ? de kommende fire åra.Planen skulle egentlig ha blitt lagt fram før jul, men ble forsinka, skriver NTB.
Den svenske Havarikommisjonen mener de har funnet utgangspunktet for togavsporingen like før Vassijaure stasjon på Ofotbanen sist lørdag.Det lå nemlig store snømengder på jernbanesporet, melder SVT.Avsporingen startet trolig to kilometer vest for Vassijaure, hvor malmtoget til slutt stoppet.Store mengder snø og is har måttet ryddes vekk før Havarikommisjonen kunne starte jobben med å finne årsaken til avsporingen.? Værforhold er en fullt mulig årsaksfaktor, men i kombinasjon med noe annet. Hva det kan være, er å spekulere for mye, sier Jonas Bäckstrand, etterforskningsleder i Havarikommisjonen.
En arbeidsbrakke har brent ned i Altermarkveien i Mo i Rana. Det er ingen personskader melder politiet på X.
E6 over Saltfjellet er nå åpent for normal trafikk igjen, melder vegtrafikksentralen på X.Fjellovergangen har vært stengt siden 16-tiden etter at to vogntog kolliderte og sperret veien. Det siste døgnet har Saltfjellet holdt stengt tre ganger.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.