Tirsdag, 27.09.2022 04:05 Uke: 39
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:51)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:51)
- Hun er som
psykiateren min

(I dag, kl 02:31)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:31)
DAGENS RETT: Lag en
fyldig og kremet
gry...

(I dag, kl 00:11)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:41)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:31)
Keepertabbe ødela
mektig engelsk
snuoper...

(I går, kl 23:01)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:01)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:51)

Sistedistrikt
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:52)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:52)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:32)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:42)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:32)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:52)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:52)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:52)
En fastklemt etter
singelulykke i
Kongsv...

(I går, kl 22:52)

Mest lest siste uke
Advarer Putin: -
Katastrofale
konsekvens...

(I går, kl 09:11)
Bøtelagt etter
hotellbråket

(I går, kl 10:21)
Tobarnsmor søkkrik på
Jesus-porno

(I går, kl 17:21)
Båt synker i Grimstad
(I går, kl 07:41)
Valgt som
sentralstyremedlem

(I går, kl 07:51)
Ny korsbåndskade for
dansk spiller

(I går, kl 07:51)
- Putin kan la seg
friste

(I går, kl 07:51)
Nordmann med assist i
NHL-oppkjøring

(I går, kl 08:01)
Boksing kan bli vraket
fra OL-programmet

(I går, kl 08:31)
Vil trekke
nederlendere med
julebyen

(I går, kl 09:01)

Mest lest i dag
Truet folk med kniv ?
politiet avfyrte s...

(21.09.2022, kl 06:51)
Drepte ekskona etter
strømkrangel

(21.09.2022, kl 21:12)
Tror flere
«dumpsterdiver» på
grunn av ø...

(20.09.2022, kl 21:33)
Anmeldt for ruskjøring
(23.09.2022, kl 19:51)
Sveriges landslagssjef
ikkje til Qatar: ...

(23.09.2022, kl 20:01)
Nedslitt kobling årsak
til nestenulykke

(23.09.2022, kl 11:51)
Krigsseilerne har
premiere

(23.09.2022, kl 19:51)
Ungdommer tente på
papp i Fyllingsdalen

(23.09.2022, kl 20:01)
Johannessen klarte
ikke cuten i Paris

(23.09.2022, kl 20:01)
Opp fra dypet: - Et
mareritt

(24.09.2022, kl 21:41)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Tillitsvalgte sykepleiere i Nord-Norge har sendt ei bekymringsmelding til Helse Nord-styret etter vedtak om kraftige innsparingstiltak. Blant annet stans av innleie av personell fra vikarbyrå, utenom ved kritisk behov. ? Vi ønsker med dette å uttrykke stor bekymring vedrørende Helse Nords betydelige underskudd, og de tiltak som skal settes i verk for å rette opp økonomien, står det i et skriv som NRK har fått tilgang til. Brevet er underskrevet ni sentrale tillitsvalgte sykepleiere i Nord-Norge.? Det er ikke tvil om at innleie av vikarer er en stor utgiftspost, men kutter vi der vil det samtidig vil det gå ut over de fast ansatte. Det blir en negativ spiral, sier foretakstillitsvalgt Bente Ingeborg Arntsen til NRK.De fire helseforetakene i Helse Nord ligger an til å gå med en halv milliard kroner i underskudd i 2021.I bekymringsmeldingen etterlyses en plan for hvordan kabalen skal gå opp med innsparingskravene.? Vi kan imidlertid ikke se at det foreligger en plan for hvordan dette behovet skal dekkes med den bemanningen som står igjen. Det vil være svært uheldig hvis overtid, ekstravakter og merarbeid blir konsekvensene av dette. Ansatte er allerede presset, sykefraværet er tidvis og stedvis stort. (..)I dag samles en rekke helsetopper, blant annet helseminister Ingvild Kjerkil til konferanse i Narvik om fremtidens helsetjenester.
Bodø kommune vil se på hvilke mulige tiltak de kan gjennomføre for å hindre organisert mc-kriminalitet. Samtidig oppfordrer de utelivsbransjen, næringsliv, lag og foreninger om å nekte adgang til mennesker som går kledd i colors.Colors er en samlebetegnelse for tegnene eller merkene som er på medlemmenes motorsykkelvester.Det ble klart etter bystyremøtet i Bodø forrige uke.Det var i vår at politimesteren i Nordland, Heidi Kløkstad, oppfordret kommunene til å innføre colorsnekt på alle kommunale arenaer og arrangementer.Dette foreslo kommunedirektøren i Bodø at politikerne skulle vedta. Imidlertid ble saken utsatt. Årsaken var at man ikke visste om man hadde lov til å nekte personer adgang til kommunale tjenester.I juli snudde også politiet. De konkluderte med at det var lov til å utestenge noen fra offentlige tjenestetilbud.«Vi beklager at vår oppfordring til kommunene ble utformet i strid med gjeldende rett. Det er ikke, og har heller ikke vært, politiets intensjon at borgerne ? uansett tilhørighet ? skal utestenges fra offentlige tjenestetilbud. Vi vil derfor ta initiativ ovenfor kommunene i Nordland for å få ryddet opp i eventuelle uklarheter knyttet til forståelsen av dette. Imidlertid vil vi fortsatt jobbe for at kommunene tar klart avstand fra kriminelle MC-miljø.»
Birgitte Konow fra Nordland er valgt som sentralstyremedlem for KrFU. Det skjedde på landsmøtet til Kristelig Folkepartis Ungdom, lørdag. Samme dag ble Hadle Rasmus Bjuland valgt som leder for ytterligere ett år.Landsmøtet valgte også Edvard Kunzendorf som første nestleder, Jørgen Reymert Jensen som internasjonalt ansvarlig, Thea Myhr og Nikolai Skogan til sentralstyremedlemmer.
Flere russere har de siste dagene, på Facebook og den russiske meldingsappen Telegram, spurt om mulighetene for å komme seg til Norge via Storskog.Ifølge politiet i Finnmark, kom ingen russere over denne grensestasjonen søndag. Og det har i helgen vært rolig på begge sidene av grensene, melder politiet.
Lørdag spilte Narvik Hockey sesongens første hjemmekamp mot Bergen. Det endte med en solid 4?2 seier. Søndag fulgte de opp med helgas andre kamp mot Bergen ? også det endte med hjemmeseier. Etter 60 minutter spilt ble sluttresultatet 5?3 til Narvik, men det skjedde ikke uten spenning. Hele veien fulgte de to lagene hverandre og stillingen var både 2?2 og 4?3 før Kalvis Ozols punkterte kampen sekunder før slutt med 5?3. Andre målscorere for Narvik var Marcus Nordlund, Jens Holstad og William Steinsvik Kuisma. Med dagens seier står Narvik Hockey med 12 poeng og full pott etter fire kamper. De leder dermed 1. divisjon over Lørenskog som har syv poeng etter like mange kamper. Comet har imidlertid kun spilt to kamper og står med seks poeng.
Fra mandag formiddag skal det blåse godt fra sørøst i Nordland, melder meteorologene på Twitter.I deler av fylket er det ventet lokalt kraftige vindkast på 25 til 35 m/s. Vinden skal øke først i Ofoten og Salten. Meteorologene oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander og sjekk veimeldinger på 175.no.Samtidig blir det en våt avslutning på helgen på Vestlandet, og i løpet av natten kommer regnet til Sør- og Østlandet.Regnet gir seg ikke med det første i øst, og for deler av Østlandet har meteorologene sendt ut gult farevarsel.
Den amerikanske Osprey-maskinen som har stått strandet i et naturreservat på Senja i Troms etter at det måtte nødlande i august, blir stående på ubestemt tid.Luftfartøyet skulle egentlig flyttes søndag formiddag, men operasjonen måtte nok en gang utsettes på grunn av værforholdene, opplyser Forsvaret til NRK.Nå blir det stående på ubestemt tid.Flyet, et CV-22 Osprey fra Bell og Boeing, foretok en kontrollert nødlanding i Stongodden naturreservat lengst sør på Senja 12. august i år.Det er bygget en midlertidig rullebane så flyet kan flyttes 74 meter ned til fjæresteinene og lastes over på en lekter, skrev Folkebladet tidligere denne uken, ifølge NTB.Et tilsvarende fly styrtet i Beiarn i Nordland i mars i år under øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom.
En mann i 30-årene er satt i arresten i Bodø etter å ha stjålet en bil og kjørt fra politiet uten gyldig førerkort. ? Han er pågrepet og sitter nå i arresten for å ha kjørt uten gyldig førerkort, for ikke å stanse for politiet, for å ha kjørt for fort, for å nevne noe, sier operasjonsleder Remi Johansen til NRK. Det var i går rundt klokken 16:00 at politiet fikk melding om en bil som var stjålet fra Sortland.Klokken 20:30 fikk de telefon fra publikum som hadde observert bilen på Fv 17 Kystriksveien ved Saltstraumen. Bilen kjørte da sørover. En patrulje fra Meløy kjørte ut og forsøkte å stoppe bilen ved Skaugvoll.? Bilen stanset ikke og fortsatte ferden sørover. På Ørnes snudde bilen og kjørte nordover igjen. Grunnet høye hastigheter mistet politiet kontakt med bilen flere ganger.Rundt 22:30 fikk politiet ny melding om samme bil som da var på vei nordover til Bodø. Etter en del leting ble bilen til slutt funnet på Valnes. Bilfører var da forsvunnet.? Det var skikkelig katt og mus, sier Johansen.Han forklarer at en politihund ble sendt fra Bodø som etterhvert fant mannen som hadde gjemt seg på verandaen til ei hytte. Det er mistanke om ruspåvirket kjøring. Politiet har opprettet sak og startet etterforskning. Ingen andre kom til skade i jakten.
Narvik Hockey spilte lørdag ettermiddag mot Bergen. Det endte med seier til hjemmelaget fra nord. Etter 8 minutter satt Robin Söderqvist inn 1?0 etter målgivende fra Erik Oskar Harr. Deretter tok det drøyt 20 minutter før neste målscoring kom, denne gangen fra gjestene. Etter 32 minutter utlignet David Oscar Nilsson for Bergen. De siste 10 minuttene av kampen ble svært målrike. 2?1 til Narvik ble satt inn av Marcus Nordlund etter 50 minutter, før Cavin Leth la på til 3?1 etter 54 minutter. Kun et minutt senere reduserte Adrian Berget til 3-2, men like før slutt punkterte Samuel Klungtveit etter å ha satt inn 4?2 til Narvik. Narvik står med 9 poeng etter tre kamper, og leder 1. divisjon. Comet har imidlertid bare spilt to kamper og kan gå opp på likt antall poeng.
6. oktober spiller Bodø/Glimt mot selveste Arsenal i London.På Emirates er det ventet flere tusen gulkledde klare for å heie på heltene fra Bodø.Blant supporterne vil det også være noen litt usynlige, men viktige helter fra Aspmyra.Bodø/Glimt har nemlig invitert de frivillige som stiller opp hver hjemmekamp til å være med til London.? Det blir en kjempeopplevelse, det må jeg si. Jeg ble utrolig glad da jeg fikk høre at vi skal til London. Det blir absolutt en av de største kampene Glimt skal spille. Større enn mot både Roma og Celtic. Selv om det kan bli en hard kamp der borte teller opplevelsen av å få bli med dit utrolig mye, sier Per Håkon Selfors til avisa Bodø Nu.De 3000 billettene til bortekampen i London ble revet bort, og flere supportere har reagert på at de ikke fikk kjøpt.Det trenger ikke de frivillige å bekymre seg over. De er sikret både reise og billett.Men om resultatet blir oppløftende, det er ikke Selfors så sikker på.? Det trenger på ingen måte å bli en overkjøring, men jeg må være såpass ærlig å si at jeg tror det blir tap i London. Om jeg skal gjette på resultat vil jeg si at jeg håper vi ikke taper med mere enn to, sier han til Bodø Nu.
En mann i 50-årene får førerkortet beslaglagt og politiet oppretter sak etter en utforkjøring lørdag formiddag.Det skjedde i forbindelse med at mannen forsøkte å ta en forbikjøring da han mistet kontroll på bilen. Mannen ble anmeldt men ville ikke forklare seg til politiet, melder de på Twitter. Han klaget på smerter og ble tatt med til legevakt for sjekk. Mannen var den eneste invovlert i ulykken.Det hele skjedde langs Riksvei 80 på Tverlandet utenfor Bodø.
Nord-Norges eneste ishockeylag i 1. divisjon, Arctic Eagles fra Narvik, spiller sin første hjemmekamp på Nordkraft Arena i kveld mot Bergen. Serien startet forrige helg.Etter en tung slutt på sesongen i fjor hvor Narvik var bare ett poeng til å rykke opp til Eliteserien, altså Fjordkraft-ligaen, er laget nå klar med ny trener Elmo Aittola.Sportssjef Martin Persson tror Narvik hockey skal gjøre en god sesong i 1.divisjon, skrev Fremover i forbindelse med seriestart.De andre lagene i 1. divisjon er Bergen, Nidaros, Comet, Furuset, Hasle Løren, Lørenskog og Gjøvik.
Etter en våt uke i nord byr Kolahøytrykket på endringer til uka, til glede for mange nordlendinger! Det betyr milde høstdager, med lite vind, sol og nærmest skyfritt over flere dager.Men indre strøk må nøye seg med stort sett skyet vær, melder Meteorologisk institiutt.
Politiet i Nordland har åpnet sak mot en sjåfør med ulovlig høy promille som kjørte inn i en bobil der noen lå og sov på en campingplass.De som lå i bobilen sto opp og tok kontakt med personen som hadde kjørt på bilen. Da de oppfattet sjåføren som beruset, kontaktet de politiet.Nordland politidistrikt skriver på Twitter at den mistenkte føreren blåste til over lovlig verdi da de testet vedkommende. De etterforsker nå hendelsen.
Forskningsrådet gir til sammen 1,4 milliarder kroner til ni nye sentre for fremragende forskning.Forskningsrådet skriver at sentrene skal gi oss grensesprengende forskning som både hjelper oss å løse de store samfunnsutfordringene som ligger foran oss, og gir oss nødvendig kunnskap for å løse de utfordringene vi enda ikke kjenner til.Sentrene vil ledes av Universitetet i Tromsø, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Hvert senter blir tildelt 155 millioner kroner.Dette er de nye sentrene:* Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet: Algoritmer i hjernebarken* UiT ? Norges arktiske universitet: Karbon under isen* Universitetet i Oslo: Persontilpasset immunterapi, Hva gjør en planet beboelig?, Like muligheter til utdanning, Mer kunnskapsdrevet maskinlæring, Helse i livets første faser.* Universitetet i Bergen: Rettferdig fordeling av helsetjenester, Digitale fortellinger.? Dette er kunnskap samfunnet trenger, og jeg er helt sikker på at vi vil få viktige resultater fra disse sentrene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
I Narvik brøt det fredag kveld ut brann i en leilighet i en boligblokk.Det melder politiet i Nordland fredag kveld.Blokken består av 21 enheter, men brannen har ikke spredd seg fra den opprinnelige leiligheten.Brannen er nå slukket.Én person sjekkes av helse, mens ingen andre er berørt av brann eller røyk.Politiet bekrefter halv ni at resten av leilighetene i blokken er bekreftet evakuert eller tomme.Skadene fra brannen er svært begrensede, skriver politiet på Twitter. Men siden sprinkelanlegget ble utløst kan ikke beboerene flytte tilbake i løpet av kvelden. De 21 beboerene må derfor innlosjeres på hotell i natt.Styreleder i borettslaget bistår med å varsle beboere som ikke var til stede om at brannen har funnet sted.
I Narvik er det fredag kveld brutt ut brann i en leilighet i en boligblokk.Blokken består av 21 enheter, men det skal ikke være fare for spredning.Det melder politiet i Nordland fredag kveld.Én person sjekkes av helse, mens resten av leilighetene søkes gjennom av nødetatene.
Jan-Oddvar Sørnes er engasjert i stillingen som prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna. Sørnes, som opprinnelig er fra Brønnøysund, er professor ved Handelshøgskolen på Nord universitet. Han starter i stillingen 15. oktober, skriver Nord universitet i en melding.? Vi er veldig godt fornøyde med å få på plass ny dyktig prosjektleder så raskt, sier rektor Hanne Solheim Hansen. Hun understreker at Sørnes, som leder av en av delprosjektene, har vært engasjert i utviklingsprosjektet helt fra starten av.? Vi får også veldig god overlapping all den tid Siv Dagny Aasvik skal fortsette i prosjektet fram til desember som en ekstra ressurs når Sørnes overtar i midten av neste måned, sier rektor ved Nord universitet? Nesna-prosjektet engasjerer meg både som helgelending og som Nord-ansatt. Jeg er glad og stolt over å få ta stafettpinnen videre i prosjektet. Fram til nå har jeg ledet delprosjektet som jobber med markedsføring og kommunikasjon rundt rekruttering av studenter og fagfolk til Nesna, sier Jan-Oddvar Sørnes ifølge pressemeldingen fra universitetet.
Alle kvinner i Norge i alderen 50?69 år, uavhengig av fødeland, får tilbud om røntgenundersøkelser annethvert år for å sjekke om de har brystkreft. 25 år med Mammografiprogrammet har medført at brystkreftsvulster oppdages tidligere enn før, og kreftformens dødelighet er redusert med 20 prosent.Men så mange som hver fjerde kvinne som tilbys undersøkelsen, dropper mammografitimen.Oppmøtet varierer imidlertid rundt omkring i landet. Nordland har landets høyeste oppmøte med 80 prosent. ? Det kan være mange grunner til at oppmøtet i Oslo er så mye lavere enn i de andre fylkene, for eksempel sosioøkonomiske forhold, større innvandrerbefolkning og flere private mammografiscreeningtilbud, forklarer generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross i en pressemelding.Blant Oslo-beboere født i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Øst-Europa, er oppmøtet i Mammografiprogrammet under 40 prosent.? Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen mer skånsom, sier styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen. (NTB)
35 boliger i gul støysone nær Evenes flystasjon får nå støytiltak. Arbeidet starter i høst og disse boligene skal være ferdig innen 15. juni 2023, skriver Forsvarsbygg i en melding.NRK har tidligere fortalt av naboene til kampbasen på Evenes i forkant var spente på hva Forsvarsbygg ville tilby av støytiltak. Det har vært gjennomført befaringer av vel 175 boliger i Evenes og Tjeldsund kommuner. Basert på de vurderinger som er utført vil i underkant av halvparten av disse få tilbud om støytiltak.De som har fått beregnet støynivået over 30 dB får nå tiltak, ifølge Forsvarsbygg.Forsvarsbygg går nå i gang med å utføre tiltakene på de 35 første husene som får ulike tiltak mot støy. De som får tiltak, er alle registrert som bolighus. Arbeidet som skal utføres er ulikt fra hus til hus. Dette som følge av at husene er forskjellige og de utsettes for ulik støyeksponering. Tiltakene som utføres er alt fra å skifte vindu, ventiler og skifte dører, utvendig og innvendig tiltak på vegg, innvendig tiltak på tak og takkonstruksjon.orsvarsbygg har inngått en generalentreprise med GM Entreprenør Harstad AS. Kontraktssummen er på vel 16 millioner kroner. Støytiltakene skal tilfredsstille krav til innendørs lydnivå etter reguleringsbestemmelsene for Evenes flystasjon punkt 3.4.Det er Multiconsult Norge AS som har gjennomført vurderingene av boligene på vegne av Forsvarsbygg. De har etter fysisk befaring vurdert hvem som får støytiltak i henhold til gjeldende krav i bestemmelsene. Det er kun boliger som får tiltak, ingen fritidsboliger.
I dag ble det klart hva den nye videregående skolen i Mosjøen skal inneholde.Planene for det som skal bli en av Norges mest moderne videregående skoler har per i dag en prislapp på 1,16 milliarder kroner, melder Nordland fylkeskommune.? Dette er en merkedag for både Vefsn og for fylkeskommunen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.Med den nye skolen blir studiestedene Kippermoen, sentrum og MRK-Senteret slått sammen og lagt til den gamle ungdomsskoletomten på Kippermoen.Studiested Marka og Hattfjelldal skal fremdeles være der de er i dag.Arealet på den nye skolen blir så stort som 14.445 kvadratmeter og kan romme inntil 635 elever i perioden frem til 2040 dersom all plass blir utnyttet. Elevtallsberegningene er per i dag på 530 elever i 2040.Det skal også være kapasitet til voksne elever, karrieresenter, sykehusopplæring og kurs- og kompetansebygging ved skolen.
Styreleder og daglig leder er tidligere forsvarsminister, og tidligere administrerende direktør i Andøya Space, Odd Roger Enoksen har stiftet aksjeselskap, skriver Bladet Vesterålen.Selskapets formål er konsulentvirksomhet, rådgivning, samfunnskontakt, styrearbeid og annet som naturlig faller sammen med dette.
Et vogntog havna i grøfta på E10 i Fjøsdalen i Lofoten.Det er ikke meldt om personskade og ingen andre kjøretøy er involvert. ? Uhellet skaper ikke hinder for øvrig trafikk. Politiet melder at de kjører til stedet i Flakstad for å gjøre undersøkelser.
På styremøte i Nordlandssykehuset i neste uke er den vanskelige økonomiske situasjonen nok en gang tema. De oppdaterte analysene viser at sykehusene i Bodø, Gravdal og Stokmarknes må gjennomføre omstillingstiltak med 195 mill. kr i 2023. Og ytterligere om lag 45 mill. kr i 2024 for å oppnå økonomisk balanse. ? Tiltaksnivået må økes med ytterligere 30 mill. kr, noe som innebærer en omstillingsutfordring på 225 mill. kr i 2023, skriver direktøren. I forslaget til vedtak heter det at styret forventer at det legges til rette for økonomiske bærekraft i årene fremover.
Strømstøtte er det viktigste tiltaket fra regjeringa for å sikre nordmenns økonomi nå, ifølge en undersøkelse fra Norges Automobil-Forbund (NAF).På andre plass kommer redusert drivstoffavgift.NAF har spurt 1005 personer over hele landet hva de mener er det viktigste regjeringen kan gjøre for å trygge innbyggernes økonomi.I befolkninga som helhet svarer 66 prosent at fortsatt strømstøtte er viktigst, mens 44 prosent er mest opptatt av kutt i avgifter på drivstoff.Blant de som bor i distriktene er imidlertid resultatene motsatt. Her svarer 66 prosent avgiftskutt og drivstoff, og 49 prosent svarer strømstøtte.? I mange distriktskommuner, spesielt i Nord- og Midt-Norge der strømprisen har vært lavere, gjør de skyhøye drivstoffprisene et større innhogg i økonomien enn det strømmen har gjort til nå, sier pressesjef Ingunn Handagard i NAF.Og hun legger til:? Men det er ingen tegn til at energikrisa er på hell, og det er viktig at regjeringa skaper trygghet for folk både i by og bygd. (NTB)
Byggebransjen i Narvik trykker på bremsen på grunn av prisvekst og renteoppgang.Det skriver Fremover.Den nye styringsrenta er på 2,25 prosent. Banken regner med å sette opp renta på nytt i november. Det kan nordlenninger merke på lommeboka. Men også byggebransjen merker dette.Med en krig som raser i Europa, påvirkes også deres situasjon økonomier. Situasjonen kan bli spesielt utfordrende for Narvik med store industriplaner og behov for mange boliger, mener Gunnar Skålvold som er en av utbyggerene for det nye boligkomplekset midt i Narvik; en ny "Mimergården".? Vi har egnede tomter, men vi vet ikke om vi tør å gå i gang med flere prosjekt nå. Slik tenker nok flere, sier Skålvold.
De siste to ukene har arbeidet på flyplasstomten i Rana stått stille.Årsaken er at det ble kjent at Ildgruben Reinbeitedistrikt ikke hadde gitt tommel opp for annleggsstarten.Men nå er en avtale undertegnet mellom reinbeitedistriktet og Avinor, melder Avinor.Avtalen baserer seg på avbøtende tiltak som ble listet opp i den oppdaterte konsekvensutredningen, som nylig ble ferdigstilt.Utredningen ser på hvilke konsekvenser det vil ha for reindriftsnæringen å bygge flyplass på Fagerlia, og legger frem forslag til avbøtende tiltak som kan eller bør iverksettes.Basert på denne er det nå enighet om tiltak som gjelder de forbedrende arbeidene. Partene vil fortsette å ha dialog om tiltakene som gjelder de øvrige arbeidene.? Vi er veldig glade for å ha fått på plass en avtale med Reinbeitedistriktet. Partene har hele veien hatt en konstruktiv forhandlingsprosess og Reinbeitedistriktet vist stor vilje til å finne løsninger, sier konserndirektør regionale og lokale lufthavner i Avinor, Anders Kirsebom.Det er ventet at anleggsmaskinene starter opp snarest mulig. Dette gjelder det forberedende arbeidet som er anleggsveier, utslippsledning og samspillsrigg.
18. september var det frist for å søke på stillingen som administrerende direktør ved Helgelandssykehuset.5. april sluttet Hulda Gunnlaugsdottir i stillingen, og sykehuset har vært på leting etter erstatteren siden.Søkerlista er nå klar, og totalt har elleve personer søkt på stillingen.En kvinne og tre menn er unntatt offentlighet.På søkerlista står blant annet Hanne Mathilde Frøyshov, som i dag har stillingen som konstituenrt administrerende direktør ved sykehuset.Hele søkerlista:Kvinne, 58 - unntatt offentlighetMann, 53 - unntatt offentlighetMann, 47 - unntatt offentlighetHanne Mathilde Frøyshov, 54Karin Nilsen, 59Ole Hope, 59Ivar Edmund Vatten, 58Dirk Duchateau, 61Mann, 45 - unntatt offentlighetDisa Irene Håkstad, 38Olav Rune Ertzeid, 63
Norske myndigheter har midlertidig opphevet visumavtalen med Russland, fra i dag torsdag 22.september. Det opplyser UDI på sine hjemmesider.De nye reglene innebærer at ordinære regler om dokumentasjon, flerreisevisum, gebyr og saksbehandlingstid også gjelder for russiske borgere, i stedet for de forenklede reglene i visumfasiliteringsvtalen.
Frp-leder Sylvi Listhaug sier til VG at det haster å få bygget ut vannkraft for å unngå at Norge må importere enda mer dyr kraft fra Europa.? Jeg tror det er på tide å stikke fingeren i jorda og innse at vi må ha mer kraftutbygging i Norge hvis vi på sikt skal få lavere priser, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til VG.Listhaug sier det er viktig at flere vannkraftverk oppgraderes, men at dette ikke er nok. Hun vil også bygge ut noen vernede vassdrag og sidevassdrag.? Det er helt åpenbart mulig å bygge ut mer vannkraft i Norge. Det er over 300 vernede vassdrag i Norge. Vi ønsker at man skal gå igjennom dem på nytt og se på muligheten for å bygge ut der dette kan gjøres skånsomt, sier Frp-lederen.Opprusting og utvidelse av eksisterende vannkraft vil bare gjøre at man kan hente ut 6-8 TWh ekstra, anslo NVE i et notat i 2020.I januar stemte Frp og Sp som de eneste partiene på Stortinget for et forslag om å øke norsk kraftproduksjon ved å åpne vernede vassdrag for utbygging.? Frp vil fremme flere forslag for å bygge ut mer vannkraft fremover, sier Listhaug.(©NTB)
Politiet i Nordland har løst opp en slåsskamp mellom to personer på nedre torg. Det melder de onsdag kveld. Politiet vet ikke hva som utløste slåsskampen, men det er snakk om to menn i 40-årene. Det skal ikke være personskader på de involverte. Politiet anmelder forholdet.
Til Dagens Næringsliv er utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sitert på at Norge i vår ikke ville forby russiske fisketrålere å operere i norske havner, uavhengig av hva EU mente om saken. Det kommer frem i statsråden svar til Stortingets kontrollkomité, som i forrige uke sendte en rekke spørsmål til regjeringen.Bakgrunnen var at russiske fiskefartøy var ulovlige i EU kunne operere fritt i norske havner.Fiskeriminister Bjørnar Skjæran uttalte til NRK i slutten av april at «Vi stenger norske havner for russiske fartøy, men vi unntar fiskefartøy. Det har også EU gjort.»Men EU hadde ikke unntatt russiske fiskefartøy, kun båter som var for små til å bli sertifisert.Skjæran har presisert til DN at unntaket fra forbudet gjaldt fiskebåter under en viss størrelse. Men hvorvidt russiske fiskefartøy var unntatt sanksjonene eller ikke i EU, hadde ikke noe å si for hvilken linje Norge skulle legge seg på. Utenriksministeren er sitert på at «Det var fra regjeringens side ønskelig å være mest mulig presis i kommunikasjonen utad når det gjaldt hvorvidt også EU hadde unntak for fiskefartøy. Informasjonen vi fikk fra EU hadde ikke noe å si for hvordan vi faktisk innrettet vårt regelverk».Hovedgrunnen for å unnta russiske fiskebåter fra sanksjonene var fiskebestanden i nord. «Unntaket ble vurdert som viktig for å kunne sørge for en bærekraftig forvaltning av de aktuelle fiskebestandene», skriver Huitfeldt i svaret til kontrollkomitéen i Stortinget.
? Jeg gleder meg massevis, sier Synnøve Sundby Fallmyr.Fra november blir hun ny programleder for «Norge Rundt».? Jeg forventer selvfølgelig å reise landet rundt, møte inspirerende, morsomme og gjerne litt gærne folk som gjør ting utenom det vanlige, sier Fallmyr.? Håpet er å få til et par skikkelige ville innslag som ikke er gjort tidligere. Og selvfølgelig ta turen til vakre Meløy.Sist NRK Nordland hadde programlederen i det folkekjære fredagsprogrammet var rundt årsskiftet i 2017/18, da Emil Harjo Indsetviken var å se på skjermen.? Håper på å lære mye om jobben som programleder, og ikke minst lære om mitt eget land og folkene jeg møter. Folk gjør så mye kult og jeg gleder meg til å fortelle om det!
Politiet i Nordland melder om en arbeidsulykke med 6-hjuling i Hamarøy, Strinvatnet. En mann i 20-årene skal ha skadet en fot etter velt. Mannen er bevisst og blir tatt hånd om av helse. Politiet er oppretter sak og opplyser at Arbeidstilsynet er involvert.
? Jeg gleder meg massevis, sier Synnøve Sundby Fallmyr. Fra november blir hun ny programleder for «Norge Rundt».? Jeg forventer selvfølgelig å reise landet rundt, møte inspirerende, morsomme og gjerne litt gærne folk som gjør ting utenom det vanlige, sier Fallmyr. ? Håper på å få til et par skikkelige ville innslag som ikke er gjort tidligere. Og selvfølgelig ta turen til vakre Meløy.Sist NRK Nordland hadde programlederen i det folkekjære fredagsprogrammet var rundt årsskiftet i 2017/18, da Emil Harjo Indsetviken var å se på skjermen.? Håper på å lære mye om jobben som programleder, og ikke minst lære om mitt eget land og folkene jeg møter. Folk gjør så mye kult og jeg gleder meg til å fortelle om det!
Det er oppdaget at systemfeilen, som har forekommet i Helse Nord og Helse Vest, fortsatt skjer i Helse Nord. Det forteller programvareprodusenten DIPS til NRK. Det er til nå oppdaget 74 tilfeller over en to ukers periode. Feilen går ut på at pasienter får feil diagnose i journalen sin. Feilen rettes av produsent.
En signalfeil på Nordlandsbanen skaper nye problemer for togtrafikken i dag, onsdag.? Natt til onsdag har det oppstått signalfeil på Nordlandsbanen mellom Levanger og Bergsgrav. Dette fører til forsinkelser og innstillinger som berører både SJ Nords lokaltog mellom Trondheim og Støren og regiontogene mellom Trondheim og Steinkjer og Bodø.Bane Nor varsler en ny oppdatering klokka 9.
? Politikerne i små kommuner mener for lite om barnevernet. Og det til tross for at de får mer og mer ansvar på området, sier politisk rådgiver Daniel Bøhn Rayner i SOS-barnebyer, som har sett på partiprogrammene ett år før valget.I de små kommunene hadde bare 19 av 101 programmer konkret politikk om barnevern, mens det står bedre til i de større kommunene.? I lokalpolitikken er det i beste fall en manglende bevissthet, i verste fall en direkte berøringsangst for barnevernet, sier Bøhn Rayner.SOS-barnebyer har undersøkt programmene til Ap, H, Sp, Frp, KRF, V, SV, MDG og Rødt i 60 kommuner her i landet.I de små kommunene hadde 19 av 101 programmer konkret politikk om barnevern.I de mellomstore kommunene var totalen bedre: 54 av 168 partiprogrammer. Men økninga kan knagges på noen få partier som har meninger om barnevernet.I store kommuner virker man å være mer forberedt: 63 av 81 hadde konkret politikk for barnevernet, ifølge SOS-barnebyer.
? Politikerne i små kommuner mener for lite om barnevernet. Og det til tross for at de får mer og mer ansvar på området, sier politisk rådgiver Daniel Bøhn Rayner i SOS-barnebyer, som har sett på partiprogrammene ett år før valget.I de små kommunene hadde bare 19 av 101 programmer konkret politikk om barnevern, mens det står bedre til i de større kommunene.? I lokalpolitikken er det i beste fall en manglende bevissthet, i verste fall en direkte berøringsangst for barnevernet, sier Bøhn Rayner. SOS-barnebyer har undersøkt programmene til Ap, H, Sp, Frp, KRF, V, SV, MDG og Rødt i 60 kommuner her i landet. I de små kommunene hadde 19 av 101 programmer konkret politikk om barnevern.I de mellomstore kommunene var totalen bedre: 54 av 168 partiprogrammer. Men økninga kan knagges på noen få partier som har meninger om barnevernet.I store kommuner virker man å være mer forberedt: 63 av 81 hadde konkret politikk for barnevernet, ifølge SOS-barnebyer.
En bilfører pådro seg lettere skader i en utforkjøring på Veaveien ved Pollvatnet i Bø i Vesterålen.Utforkjøringen skal ha skjedd i forbindelse med at bilen svingte unna en elg, melder Nordland politidistrikt.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.