Fredag, 03.02.2023 20:41 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:32)
Venter kraftig
værskifte

(I dag, kl 20:25)
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:22)
Trusselsituasjon i
Sandnes: bevæpnet
pol...

(I dag, kl 20:22)
Et titalls personer i
slagsmål

(I dag, kl 20:22)
Bevæpnet politi leter
etter truende menn...

(I dag, kl 20:12)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet
- må...

(I dag, kl 20:02)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:02)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 20:02)
Truende opplevelse på
ruten i Sandnes

(I dag, kl 20:02)

Sistedistrikt
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:25)
Et titalls personer i
slagsmål

(I dag, kl 20:25)
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:25)
Trusselsituasjon i
Sandnes: bevæpnet
pol...

(I dag, kl 20:15)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:05)
Bevæpnet politi leter
etter truende menn...

(I dag, kl 20:05)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 19:55)
Farsund satser på
havvind

(I dag, kl 19:55)
Bodø 2024 vil lage
verdens mest
miljøven...

(I dag, kl 19:55)
Forsøkte å stjele øl
(I dag, kl 19:35)

Mest lest siste uke
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
Brann i skorstein i
Gulen

(I går, kl 20:52)
Storhamar banket
Oilers

(I går, kl 21:32)
Erklært død - gispet
etter luft

(I dag, kl 09:15)
Mafiamedlem arrestert
- røpet seg selv

(I dag, kl 11:54)
Kanonprolog av
Myhrvold

(I dag, kl 12:32)

Mest lest i dag
Flere drept i angrep
(27.01.2023, kl 20:35)
Politiet har skutt
person i beinet

(27.01.2023, kl 21:32)
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Togstrekninga mellom Arna og Vaksdal er stengt på grunn av straumproblem, melder Bane Nor. Dei jobbar med å retta feilen, men veit ikkje kor lang tid dette vil ta.
Ein bil har køyrt utfor vegen, gått rundt og hamna på taket ved Hosteland i Masfjorden. Bilen ligg på sida på eit jorde. Det skal ikkje vera alvorleg personskade, melder politiet. Naudetatane er på staden. Vegen skal vera glatt.
Klokka 09:20 er dette status for fjellovergangane:E16 Filefjell: Ope Rv. 52 Hemsedalsfjellet: Ope Fv. 53 Tyin-Årdal: Ope Rv. 15 Strynefjellet: Ope Rv. 7 Hardangervidda: Stengd Fv. 50 Hol-Aurland: Stengd E134 Haukeli: Ope Rv. 13: Vikafjellet: Kolonne
To nye kontrakter for Hordfast-prosjektet er nå tildelt fra Statens vegvesen.Kontraktene gjelder utvikling og kontroll av flytebroløsningen over Bjørnafjorden på E39 mellom Stord og Os.Totalt har kontraktene en verdi på 93 millioner kroner, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.Det er ingeniørgruppene AMC og OON som har fått kontraktene. AMC skal utarbeide en løsningsplan, mens OON skal utføre en uavhengig kontroll av tekniske løsninger AMC legger frem.? Det er gjort mye undersøkelser mellom første prosjektfase i 2019 og til nå. Vi har jobbet med å lande et konsept, og vi endte opp med å gå for en flytebroløsning, sier prosjektansvarlig, Arvid Tjønn Rinde, til NRK.Flytebroen under planlegging er en 5,5 km lang buebro som holdes fast på hver side av Bjørnafjorden. I tillegg er broen fastholdt ved bruk av forankringsliner til sjøbunnen.? Når den blir ferdig vil den bli den lengste flytebroen i verden, sier Rinde.Utviklingen av prosjektet starter umiddelbart, og Statens vegvesen forventer at prosjektløsningen skal være klar i mars 2024.
To bilar har vore involverte i ei trafikkulykke på Lunde i Sunnfjord kommune på E39 tysdag ettermiddag. Det er materielle skadar på begge køyretøya. To personar er involverte i ulykka. Begge verkar oppegåande og er ute av køyretøya, ifølge politiet.
En mann i 30-årene skal utredes av rettspsykiatere etter en boligbrann i Bjørndalsbakken i Bergen 13. januar i år, melder BT. Mannen er fengslet og siktet etter straffelovens paragraf 355 for å ha forårsaket brann som «lett kan medføre tap av menneskeliv». Mannen nekter straffskyld.
Det er meldt om brann i ein personbil ved Nordfjordeid i Stad kommune. Brannvesen er på veg, ifølge 110 Vest.
Brannvesenet er reist ut for å lense ein båt som held på å søkkje ved Florvåg i Askøy. Båten ligg ved ei flytebrygge, melder 110-sentralen Vest.
Politiet har kontroll på ein mindreårig som er mistenkt for å ha stole ein bil på Laksevåg i Bergen. Bileigar er varsla, opplyser Vest politidistrikt.
Det brant i lugaren på den eldre trebåten av typen «Colin Archer», fortel vaktleiar i 110 Vest, Jostein Steinsland Hauge til NRK. ? Då brannvesenet kom fram, gjekk vi inn med skjærslukkar gjennom veggen og fekk kjølt ned rommet. Så har vi gått inn med røykdykkar og sløkt resten innvending. Det er trangt og ikkje verdas lettaste jobb, men vi fekk sløkt det, seier Hauge. Det vart ikkje gjort funn av personar eller dyr i båten.
Naudetatene er ved Georgenes Verft i Bergen etter melding om røyk frå ein trebåt som ligg til kai. Det er observert varme og røykutvikling i baugpartiet på ein Colin Archer-skøyte, og brannvesenet er i gang med kjøling. ? Me fekk telefon frå ein forbipasserande som meinte han såg røyk koma ut frå ventilasjonsanlegget på ein 50 fots trebåt som ligg til kai. Han meinte og at han kunne kjenna at dekket på båten var varmt, seier Jostein Steinsland-Hauge ved 110 vest. Politiet opplyser at det er observert flammar, men NRKs fotograf på staden seier han ser litt røyk . Det skal ikkje vera personar om bord, ifølge politiet.
Alle naudetatar er på veg til Flåm i Sogn etter melding om at ein person har falle i sjøen får ein båt. Vedkomande skal ha på seg redningsvest.
Naudetatane er på veg til Flåm i Aurland etter at ein person skal ha falle i sjøen frå ein båt. Personen skal ha redningsvest, opplyser politiet.
Krimteknikere fortsetter i dag arbeidet sitt i kjelleren i et hus på Møhlenpris i Bergen der det begynte å brenne onsdag kveld. En mann og en kvinne omkom i brannen.? Politiet fortsetter også avhørene av naboer og andre vitner, sier påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt til NRK.Også kvinnen som omkom i brannen skal obduseres. Årsaken til brannen er fortsatt ikke klarlagt.
Kutt i studiestøtta gjer det dyrare å reisa på utveksling. Medisinstudent Amir trur det betyr færre utanlandsstudentar. Programleder er Jan Børge Leirvik.
Riksveg 13 over Vikafjellet er no stengt. Årsaka er eit snøras som har gått ved Skjelingavatnet. Statens vegvesen tar sikte på å opne vegen ca. 13.30.
Et felt er stengt på E39 ved avkjørselen til Hordvikneset i Åsane etter et trafikkuhell. Nødetatene er på vei til stedet. Det er forventet lange køer i området.
En bil kjørt inn i en midtrabatt i sørgående løp på E39 i Råtunnelen i Fana i ettermiddag. Ulykken skal ha skjedd der tunnelen deler seg. Føreren, som var alene i bilen, var våken og bevisst etter ulykken. Sørgående løp i tunnelen var stengt i en periode, men er nå åpnet for trafikk.
Japhet Sery Larsen kan vera på veg tilbake til Brann, melder BT. Avisa skriv at klubben har kome langt i samtalar med Bodø/Glimt om å kjøpa den danske 22-åringen tilbake. Det er eitt år sidan Larsen vart selt til Bodø/Glimt etter berre eit halvt år i Brann.
Politiet har kontroll på en person som hadde truende adferd med kniv ved Galleriet i Bergen. Vedkommende hadde også verbalt truet med at han hadde skytevåpen, melder Vest politidistrikt på Twitter natt til tirsdag.
Ein overstadig rusa mann har gått i bybanesporet ved Bergen lufthamn. Han har også forstyrra omgjevnadane, melder politiet. Mannen i midten av 30-åra blir no sett i arresten. ? Han var ordentleg utagerande og fekk heller ikkje vera med i flyet han eigentleg skulle ta, fortel operasjonsleiar Tom Johannessen i politiet.
Det meldes om glatte forhold flere steder i landet mandag, spesielt i Trøndelag og på Vestlandet.Oransje farevarsel for snøskred gjelder for flere steder på Vestlandet, Innlandet og i Nord-Norge mandag, ifølge Varsom.no.Fra morgenen av ventes også lokalt kraftige vindkast på 27?33 meter per sekund fra sørvest, og liten storm til periodevis full storm på kysten av Nord-Norge. Vinden vil øke først i Nordland, og minke sist i Vest-Finnmark, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.Lenger sør i landet meldes det om lokal fare for is på Vestlandet sør for Stad og Agder. Dette skyldes en overgang til mildvær. Det ventes snø og sludd som går over til regn, og gradvis stigende snøgrense. Det er risiko for regn som kan fryse på kald bakke. Nedbøren ventes inn først i ytre strøk i nord, og brer seg østover og sørover.Også i Trøndelag og på Østlandet ventes det regn som vil fryse på kald bakke.(NTB)
Politiet vart klokka 18.36 laurdag kveld tilkalt til ein institusjon på Laksevåg i Bergen, etter at ein person skal ha blitt truga med det eit våpen.? Meldingane til oss gjekk på at ein person skal ha truga ein annan med det som såg ut som eit våpen, seier operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.Personen skal ha blitt truga gjennom eit vindu.Politiet rykte ut til staden og arresterte ein mann i 40-åra. Han er sikta for truslar.Det vart funne ein luftpistol på adressen. Etter forholda skal det stå bra til med vedkommande som vart truga, opplyser Dahl-Michelsen.
Huseigaren i Rosenkrantzgaten 3 i Bergen saksøker utestaden Bar 3 som held til i underetasjen på bygget, skriv BT. Årsaka er at musikken frå diskoteket støyar og forstyrrar Bergen kommune sin vaktsentral i etasjen over. Konflikten har også ført til at kommunen no får betalt tilbake 5 millionar kroner dei har betalt for å leige førsteetasjen i
Over åtte av ti elevar trivst på skolen, men fleire elevar enn før blir mobba. Det gjeld på alle trinn, syner tal frå Elevundersøkinga 2022. Undersøkinga viser at det har blitt meir mobbing i skulen samanlikna med 2021. Mobbing er mest utbreitt blant dei yngste elevane. På 7. trinn svarar 10 prosent at dei har vore utsett for mobbing, mens på VG1 er det 4 prosent. (NTB)
Gudvangatunnelen på E16 vart etter klokka 20 stengd i ein halvtime for å fjerne ein påkøyrd høgdebegrensar.
I fjor rykte politiet i Sogn og Fjordane ut på 803 oppdrag knytt til psykiatri. Det er ei dobling frå 2017. Politisjef i Sogn og Fjordane, Arne Johannessen, seier til Firdaposten at ei lovendring frå 2017 truleg er årsaka. Då blei det vanskelegare å bruke tvang i psykiatrien. ? Resultatet av den endringa ser vi no i våre statistikkar, og det bekymrar meg verkeleg, seier politisjefen.
Det er no ope for fri ferdsel for alle på rv. 7 Hardangervidda, melder Vegtrafikksentralen. Det har tidlegare vore kolonnekøyring.
Politiet melde i 1530-tida at ein bil rygga på ein el-syklist ved rådhuset på Stord. Politiet og ambulanse rykte ut. Verken syklist eller bil er skadd. Ifølge bilisten køyrde syklisten i stor fart inn i bilen. Det blir ikkje oppretta politisak.
En mann i 30-årene er mistenkt for ruskjøring i Bergen. Politiet fikk tips om en bil som kjørte vinglete ved Lyngbø, og greide å stoppe bilen ved Damsgårdstunnelen rundt klokken 8.
Riksveg 7 over Hardangervidda forventes åpnet for fri ferdsel klokka 7, melder Statens vegvesen. Det har vært kolonnekjøring på strekningen.
Hedvig Hjertaker nådde i natt Sydpolen, opplyser teamet hennes i en pressemelding. 28-åringen er med det den yngste kvinnen som har gått alene til polpunktet.
Riksveg 7 over Hardangervidda og E134 over Haukelifjell er stengt på grunn av uvær.Vegvesenet skal vurdere stengingen av Rv7 igjen klokka 03, mens E134 er stengt til klokka 06 søndag morgen.
På E39 i Bergen er ett felt i Fløyfjellstunnelen retning sentrum nå åpnet for trafikk. Den ene bilen, som var innblandet i kollisjonen, må hentes av bilberger. Det er lang kø fra Sandviken mot sentrum
Politiet i Bergen har fått tak i videoar som viser minutta før to menn vart skotne i Hollendergaten i desember, skriv BT. Torsdag prøvde politiet å varetektsfengsle ein av mennene etter skytinga, men tingretten sa nei. Politiet har anka avgjerda. Skyteepisoden oppstod natt til 14. desember i fjor og tre menn og ei kvinne vart varetektsfengsla. Alle er sikta for grov kroppsskade eller medverknad til det, og tre av dei er sleppt fri frå varetekt.
En bil har kjørt i autovernet på E39 ved Hylkjevegen. Ingen personer skal være skadet. Politiet er på vei til stedet.
Vegen mellom Naddvik og Årdalstangen er stengd på grunn av steinnedfall. Det blir gjort ei ny vurdering av vegen klokka 10.00 i morgon, torsdag.
Politiet i Bergen har fått DNA-treff etter at en mann ble knivstukket på Landås 1. desember, men henlegger saken fordi fornærmede ikke vil forklare seg.? Da er det ikke mulig å slå fast hendelsesforløpet i tilstrekkelig grad, sier politiadvokat Linn Søfteland til BT. Tre menn ble pågrepet, men senere løslatt. Den fornærmede mannen ble ikke alvorlig skadd.
Stortingets kontrollutval for dei hemmelege tenestene (EOS) opnar sak etter oppseiinga av politibetjent Øyvind Tenold i Vest politidistrikt, skriv VG.Politibetjenten vart i juni 2022 sagt opp frå stillinga som PST-leiar i Bergen, etter at han hadde meld inn fleire varslar mot politileiarar.No har EOS-utvalet tatt hans klage mot PST, Nasjonal sikkerheitsmyndigheit (NSM) og Vest politidistrikt til behandling. (NTB)
Fjellovergangen mellom Tyin og Årdal er strengt på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen på Twitter.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.