Søndag, 28.05.2023 18:09 Uke: 21
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Bil med stans i
Bømlafjordtunnelen

(I dag, kl 18:05)
Stockholm-derby
avbrutt etter
skandalesc...

(I dag, kl 17:55)
Antony kan rekke
FA-cupfinalen

(I dag, kl 17:45)
Delvis kontroll på
skogbrann i Modum

(I dag, kl 17:45)
Varetektsfengsla etter
brann på NAV

(I dag, kl 17:45)
Brannvesenet rykker ut
for å hjelpe hund...

(I dag, kl 17:45)
MC og bil kollidert i
Grimstad ? veien s...

(I dag, kl 17:35)
Brannvesen rykker ut
for å hjelpe hunder

(I dag, kl 17:35)
En til sykehus etter
MC-ulykke

(I dag, kl 17:25)
VM i ishockey: Latvia
slo USA i bronsefi...

(I dag, kl 17:15)

Sistedistrikt
Bil med stans i
Bømlafjordtunnelen

(I dag, kl 18:08)
Delvis kontroll på
skogbrann i Modum

(I dag, kl 17:48)
Varetektsfengsla etter
brann på NAV

(I dag, kl 17:48)
MC og bil kollidert i
Grimstad ? veien s...

(I dag, kl 17:38)
Brannvesenet rykker ut
for å hjelpe hund...

(I dag, kl 17:38)
En til sykehus etter
MC-ulykke

(I dag, kl 17:28)
MC og bil kollidert i
Grimstad ? luftamb...

(I dag, kl 17:18)
Brann i tomannsbolig i
Oslo slukket

(I dag, kl 17:08)
MC og bil kollidert ?
to personer skadet

(I dag, kl 17:08)
Storøving på Andøya
går mot slutten

(I dag, kl 17:08)

Mest lest siste uke
Savnet 15-åring kommet
til rette

(I går, kl 20:35)
Fant «ekstremt
sjelden» skatt

(I går, kl 22:27)
Baby født med tre
armer

(I dag, kl 06:47)
Rykket ut til bil med
rart kjøremønster

(I dag, kl 15:55)
Årdal-Tyin open att
(I går, kl 20:15)
Bilberging E6
Trondheim

(I går, kl 20:15)
Varsler 30 varmegrader
(I går, kl 20:17)
Førerkortbeslag etter
trafikkulykke Malv...

(I går, kl 20:25)
Fant «ekstrem sjelden»
skatt

(I går, kl 21:17)
Hauger klatret 12
plasser

(I dag, kl 11:15)

Mest lest i dag
Må kanskje kutte i
eldresenter-tilbud

(21.05.2023, kl 20:05)
Skal bygge vitensenter
på UiA

(25.05.2023, kl 21:05)
- Trist og stygt gjort
(22.05.2023, kl 21:38)
Juventus trekkes ti
poeng ?
mesterligasp...

(22.05.2023, kl 20:36)
Ukrainsk etterretning:
Russland evakuere...

(22.05.2023, kl 21:47)
Kommenterer
sykdomsrykter: - Har
virus

(23.05.2023, kl 20:17)
Forslag om å betale
bussbilletten i
ette...

(22.05.2023, kl 07:05)
- Håper Russland
kollapser

(22.05.2023, kl 07:08)
Advarer mot ny
pandemi: - Enda
dødeliger...

(24.05.2023, kl 02:38)
Gjenåpner
vaksinesenter

(24.05.2023, kl 06:55)

Nødetatene rykker ut til Tranby etter melding om en trafikkulykke i Barlindveien. Det skal være kø i området, skriver politiet på Twitter.Fører kjøres til Rikshospitalet med ambulanse, og luftambulansen er avbestilt.
Navnet til Sarpsborg stadion kan komme på salg. Klubbens daglige leder Raymond Fjeld har luftet ideen om å selge navnet til kommunens eiendomsavdeling, for å skaffe opp til 15 millioner kroner i inntekt. Vi er ikke fremmed for tanken, og dette vil bli en sak for politikerne etter hvert. Det sier kommunens virksomhetsleder for eiendom, Trond Klausen
Politiet fikk melding om en ryggsekk som lå i nærheten av jernbanen i Folkvangveien i Geithus. Ved undersøkelser av sekken ble det funnet gammel dynamitt og fenghetter i den. Politiet har opprettet vakthold på stedet, og bombegruppa kommer og bistår.
Kommunestyret i Ål har vedtatt å tilby tilskudd til førstegangsetablerere som kjøper eller bygger hus i kommunen.Tilbudet gjelder for alle mellom 18 og 40 år.Tilskuddet per bolig er 200.000 kroner med 5 års bindingstid, eller en halv million kroner med 10 års bindingstid.Kommunen har satt av 4 millioner kroner til tilskuddet og har allerede fått inn åtte søknader.
Sykehushunder er en suksess ved Oslo Universitetssykehus. I ett år har de som første akuttsykehuset i Norge hatt besøk av tre godkjente ekvipasjer fra Sykehushundene. Det er kø av barn som vil hilse på hundene. - Det ene er at det gir et lite pust fra det levende livet der ute, men det bidrar også til å redusere stress. Vi har også forskning på dette, at barna på en måte takler stresset som de må gjennom her på sykehuset på en bedre måte. Det er er stressreduserende tiltak å forholde seg til en hund inne på sykehuset, sier professor i barne- og ungdomspsykiatri Trond Diseth.
En mann i 50-årene fra Kongsberg er tiltalt for fyllekjøring og for å ha stukket av fra politiet da han ble stoppet i en bil på E 134 mellom Drammen og Mjøndalen i fjor sommer.Ifølge tiltalen var farta høy og kjøringen vinglete.En blodprøve viste en promille på 1,52 hos mannen da politiet til slutt fikk stanset bilen.
En elektrisk sparkesykkel kan ha startet brannen i en privatbolig i Trøgstadveien i Askim i morges. Brannvarselet gikk ut i 0730-tiden. Alle beboere kom seg ut, og nødetatene fikk raskt kontroll på stedet, opplyser politiet.
Da er første treningsomgang over for kvinnene i Vikersundbakken, og Silje Opseth leverte det sterkeste hoppet. Med lavere fart hoppet hun like langt som kanadiske Alexandria Loutitt, og tok en soleklar seier i treningsomgangen. Anne Odine Strøm landet altså på 122 meter og Maren Lundby landet på 132,5 meter, og blandet seg ikke inn i toppen.
? Vi har best mulig utgangspunkt nå synes jeg, for å ha begrunnet en optimisme i forhold til denne saken.Det faren til Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, til NRK i Helgemorgen.Denne uka møtte han i London for å ha sitt faste årlige møte med Scotland Yard og britisk UD.Den 28. mars er det premiere på true crime-serien «Martine ? siste kapittel» på TV 2, som er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC. Dokumentaren skal sendes på både arabisk og engelsk.Vik Magnussen sier at dokumentaren trolig vil gi nye opplysninger om saken som vil ha rekkevidde i Jemen.? Det er uhyre interessant at BBC-Arabic nå lager en egen versjon av dokumentaren, sier han.Det er 15 år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London. 23-åringen ble observert for siste gang natt til 14. mars 2008, da hun forlot utestedet Maddox sammen med studiekameraten Farouk Abdulhak.Den hovedmistenkte Farouk Abdulhak, flyktet til Jemen, der han trolig er fortsatt.
UP har i kveld hatt laserkontroll på Drammensveien.En person i slutten av tenårene fikk førerkortet beslaglagt på grunn av for høy hastighet. Bilen ble målt til 102 km/t i 60-sonen.
En person har blitt stukket med en skarp gjenstand i Storgata, skriver politiet på Twitter. Personen er ikke alvorlig skadd. Politiet sikrer spor i området og søker etter gjerningspersoner.
Politiet fikk melding om elektrisk rullestol på E18 på Vinterbro. En patrulje fikk stanset denne, og mannen opplyste at han skulle rekke et viktig ærend. Patruljen er på stedet og får ham trygt vekk, ifølge politiet Øst på Twitter.
Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket på T-banen på Tøyen i Oslo 11. mars ble i dag avhørt av politiet for første gang.Det forteller guttens bistandsadvokat, Helene Elness, til VG.? Han er veldig dårlig og veldig psykisk preget av det som har skjedd. Det var veldig skremmende, han trodde jo han skulle dø, sier hun til avisen.Gutten fikk alvorlige skader, og får fortsatt behandling på sykehus.Fem unge menn i slutten av tenårene og starten av 20-årene er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Fire av dem er siktet for drapsforsøk, femtemann for å ha skjult de andre på flukt fra politiet.
Torsdag ettermiddag er det varslet full stans på flere av linjene til Ruter, når de ansatte vil gå ut i et kvarters politisk streik. Oslo Sporveiers Arbeiderforening vil streike mellom klokken 15.30 og 15.45. Bakgrunnen for streiken er de høye strømprisene.? Sporveien er hardt rammet av høye strømkostnader. Dette har påvirkning på våre arbeidsplasser og kan gi betydelige konsekvenser for kollektivtilbudet. Dagens regulering av strømprisene rammer privatpersoners økonomi hardt, og skaper usikkerhet i næringslivet, skriver fagforeningen om bakgrunnen for aksjonen
Natt til onsdag ble fire bilførere i Oslo og Bærum stanset av politiet mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Oslo politidistrikt.? De var fire tilfeldige biler som ble stoppet av fire forskjellige politipatruljer, sier operasjonsleder Kristine Bryntesen Hedly.? De ble stanset innen en times tidsintervall. Alle var ruset eller beruset og kjørte uten førerkort.Dette er ifølge politiet uvanlig høyt da bilene ble ikke stanset i forbindelse med trafikkontroll.Alle fire førere ble tatt med for prøvetaking og vil bli anmeldt for forholdene.Fører og passasjer i en bil som ble stoppet i Sandvika prøvde å løpe fra politiet, men de ble innhentet og tatt kontroll på. Her var fører i besittelse av flere forskjellige bankkort og ID-kort som tilhørte andre personer. Fører blir også anmeldt for dette.
Antall meldte tilfeller av klamydia og gonoré økte betydelig i siste halvdel av 2022, melder Folkehelseinstituttet.Også hiv- og syfilistallene økte også fra 2021 til 2022.I dag slapp FHI en rapport med tall fra overvåkningen av seksuelt overførbare infeksjoner for 2022.Oslo ligger på smittetoppen med høyest forekomst av kjønnssykdommer. Den største økningen i Oslo er knyttet til klamydiatilfeller med 857 per 100.000 innbyggere.Dette er en økning på 37 prosent fra 2021 da tallet var 625 tilfeller per 100.000 innbyggere.? Økt kondombruk er avgjørende for å begrense smittespredningen av klamydia og gonoré, uttaler overlege Anne Olaug Olsen hos FHI i en pressemelding.
Natt til onsdag ble fire bilførere i Oslo og Bærum stanset av politiet mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Oslo politidistrikt.? De var fire tilfeldige biler som ble stoppet av fire forskjellige politipatruljer, sier operasjonsleder Kristine Bryntesen Hedly.? De ble stanset innen en times tidsintervall. Alle var ruset eller beruset og kjørte uten førerkort.Dette er ifølge politiet uvanlig høyt da bilene ble ikke stanset i forbindelse med trafikkontroll.Alle fire førere ble tatt med for prøvetaking og vil bli anmeldt for forholdene.
Det ble en norskdominert finale under sprinten i Drammen. Hele fem av seks ? med unntak av franske Richard ? kunne gå for norsk seier.Og som mange ganger før fikk Johannes Høsflot Klæbo det til å se enkelt ut.? Det er noe av det villeste vi har sett i sprint, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.? Det råeste han har vist i sprint denne vinteren, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn.Erik Valnes ble nummer to, mens Jouve tok tredjeplassen.Det var flere yngre løpere som imponerte på sprinten i Drammen. Blant annet 2001-modellen Mats Opsal, som til slutt ble slått ut i semifinalen. Han var storfornøyd over egen prestasjon.? I fjor gikk jeg nesten ikke renn. Det er nesten ikke til å tro, sa Opsal til NRK.Likevel var det to andre norske unggutter som gikk til finalen. Ansgar Evensen (22) og Lars Agnar Hjelmeset (21). De utgjorde et finaleheat bestående av fem nordmenn.Evensen ble til slutt nummer fire, mens Hjelmeset tok femteplassen.
Bane Nor varsler fortsatt forsinkelser i togtrafikken på grunn av en signalfeil mellom Oslo S og Nationaltheatret natt til fredag.Bane Nor meldte om feilen ved 4.30-tiden, og rundt tre kvarter senere var den utbedret.? Du må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor.(NTB)
En mann er dømt til fengsel etter at han kjørte på en annen mann i fjor. Påkjørselen skjedde i en bilfri gate på Grønland.Den fornærmede mannen hadde stanset flere biler denne kvelden idet de var på vei inn mot den bilfrie gata, for å gjøre dem oppmerksomme på skiltet som viste at gaten var stengt for biltrafikk, da den nå tiltalte mannen kom kjørende.Fornærmede stilte seg foran bilen i gata og pekte på skiltet. Da ruste bilføreren med motoren.«NN (fornærmede) tok på panseret med begge hendene sine. Bilen ble satt i fart og NN var tvunget til å jogge bakover, mens han holdt begge hendene på bilpanseret og dels hamret løs på panseret mens han ropte. Etter fem til ti meters kjøring fremover/jogging bakover hoppet NN til siden. Bilen kjørte videre.», står det i dommen fra Oslo tingrett.Fornærmede ble ikke skadd i hendelsen.Nå er bilføreren dømt til fem måneders fengsel for forsøk på grov kroppsskade og til å betale fornærmede 15.000 kroner i oppreisning. Han blir også fratatt lappen i tre år og tre måneder.
Det blir krevende for Oslo å ta imot 2000 nye flyktninger i år, skriver byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i et notat til bystyret.Grunnen er at Oslo også i fjor tok imot 2000 flyktninger, 1500 av dem fra Ukraina, og at boligmarkedet er presset.Derfor vurderer kommunen å pusse opp nedlagte sykehjem og å sette opp modulhus.
En 34 år gammel mann må i dag møte i Ringerike, Asker og Bærum tingrett tiltalt for mordbrann etter brann i en blokk på Rykkinn i oktober for to år siden, skriver Budstikka.Ifølge tiltalen satte han fyr på brennbart materiale i en leilighet i fjerde etasje, og det oppstod brann og kraftig røykutvikling i bygningen.67 beboere ble evakuert, og liv kunne lett gått tapt dersom ikke brannen var blitt oppdaget og varslet i tide, ifølge tiltalen.Strafferammen er fra 2 til 15 års fengsel.
Nødetatene rykker ut etter melding om røyklukt i en leilighet i Hov allé i Hønefoss, melder politiet på Twitter.
Lørdag ettermiddag ble det satt i gang en redningsaksjon på Skrimfjellet i Kongsberg. Ifølge politiet dreide det seg om en skiløper i nød som følge av helsemessige årsaker. Mannen ble lørdag kveld hentet av redningshelikopter og fløyet til Kongsberg sykehus med letteres skader, melder Laagendalsposten.
Politiet stanser all bruk av hetter som skal hindre spytting inntil de vet om hettene kan være farlige å bruke, og om de har lov til å bruke dem.De har brukt dem i 12 år. Men de må finne ut om de kan være farlige å bruke, særlig i kombinasjon med håndjern eller strips på hendene, skriver Aftenposten.I 12 år har politiet brukt de såkalte spytthettene. Men nå stanses all bruk fordi politiet må utrede om det kan være farlig å bruke spytthettene, særlig når de kombineres med håndjern eller strips på hendene, skriver Aftenposten.Sivilombudet skrev etter et besøk i arresten i Oslo politidistrikt at spyttehettene kan utgjøre en alvorlig helserisiko.
Oslo-politiet har funnet nye opplysninger om språkforskeren Knut Kristiansen, som ble funnet drept i leiligheten sin på Sandaker i Oslo i juli 1999. Han døde som følge av grov vold, og på åstedet var det ingen tegn til innbrudd.Etterforskningsgruppen som jobber med uløste saker har gått grundig gjennom materialet på nytt, sa politiinspektør Grete Medlid på en pressekonferanse torsdag. Ved hjelp av DNA-teknologi og slektsgranskning har de funnet frem til en antatt gjerningsmann, som døde ett år etter drapet. Den antatte gjerningsmannen hadde en lang historie med rus og vold, ifølge politiet.Politiet vet ikke hvilken relasjon det var mellom den antatte gjerningsmannen og Knut Kristiansen.
Nødetatene er på vei til et sykehjem i Lørenskog, hvor det skal være røykutvikling eller brann. Det skriver politiet på Twitter.Ifølge Kjell Nesset i brannvesenet har de sendt inn røykdykkere inn i bygget for å lokalisere brannen.? Vi fikk melding fra sykehjemmet at det var røyk inne i lokalet, derfor valgte vi å rykke ut med flere enheter. Vi har nettopp kommet frem, men jeg kan bekrefte at det er observert røyk inne i bygget og at brannslukningsapparat er bruket, sier Nesset.Det er foreløpig uklart om alle beboere er evakuert.
Også Kongsberg kommune følger etter mange andre kommuner og innfører ekstraordinær båndtvang for hunder. Det er for å ivareta viltet som sliter i snømengdene nå. Dette vedtok politikerne i utvalg for miljø og utvikling i går kveld.
Politiet melder at en person skal være skutt i Oslo i et område ved Nationaltheatret og Vika. Det jobbes med førstehjelp på stedet., opplyser operasjonssentralen.Politiet søker etter gjerningspersoner.
Sykehuset Østfold har registrert totalt 86 koronadødsfall i 2022.Det er en kraftig økning fra året før, da 37 koronapasienter døde på sykehuset.Fleste av de som døde var eldre pasienter med underliggende sykdom.
I forbindelse med lossing av biler fra et frakteskip ved Sjursøya i Oslo har et kjøretøy med fører havnet i sjøen, melder politiet i Oslo.Føreren er reddet på land og skal være i god behold.
Flere fagfolk ved Veterinærhøyskolen på NMBU slutter seg til dem som vil gjøre slutt på at privatpersoner skyter opp fyrverkeri på nyttårsaften.? Vi mener fyrverkeri bør begrenses til få steder i korte tidsrom av hensyn til dyrelivet, sier professor Svein Dale ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).Han og flere kolleger skriver i en pressemelding at de vil ha slutt på privat oppskyting av fyrverkeri. Veterinær Maren B. Helland skriver at nesten 23 prosent av hundeeiere meldte om lydfobi hos sine hunder i en studie i 2014, og fyrverkeri er vanligste form for fobi.Andre påpeker at det hvert år er hendelser med hester og kuer som skader seg alvorlig etter å ha blitt skremt av fyrverkeri.Forskerne vil isolere fyrverkeriet på nyttårsaften til noen få steder der det er en offentlig oppskyting i en svært kort periode rundt midnatt, skriver de.? Flere steder i utlandet har begynt å bruke alternativer til fyrverkeri, slik som lysshow. Vi synes dette på sikt bør bli en del av den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Norge, for å begrense de negative konsekvensene fyrverkeri har både på våre husdyr, ville dyr, mennesker og miljø, sier Helland. (©NTB)
To biler har kjørt av veien på E6 i Rygge i sørgående retning. En av bilene har havnet på taket, mens den andre har kjørt inn i autovernet like ved. Ingen personer skal være skadet, sier operasjonsleder i politiet Gisle Sveen til NRK.? Meldt om såpeglatte forhold, skriver politiet på Twitter.
Kong Harald deltek på den tradisjonsrike julegudstenesta i Holmenkollen kapell.
Nødetatene er på vei til et trafikkuhell på Torp i Fredrikstad. En bil skal ha kjørt inn i en lyktestolpe. Skriver Øst politidistrikt på Twitter.Ifølge politiet skal det ikke være snakk om personskade.
En kvinne i 40-årene ble forrige torsdag funnet død i en leilighet i Mjøndalen. Politiet mener kvinnen er blitt drept. En mann i 40-årene, som også befant seg i leiligheten, er varetektsfengslet og siktet for drapet.Kvinnen ble obdusert fredag og politiet har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten.? Den underbygger vår hypotese om at kvinnen er blitt utsatt for vold og blitt drept. Men jeg ønsker ikke å gå inn på hva slags vold eller hva som var den konkrete dødsårsaken, sier politiadvokat Ole Jacob Garder ved Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.
Vegvesenet varsler om krevende kjøreforhold og glatte veier flere steder i landet både søndag kveld og utover mandagen.? Det er fare for underkjølt regn eller regn som fryser til is på bakken fra klokken 19 søndag, skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter.Det er varslet om is og glatte veier på gult nivå. Faresonen strekker seg fra Lyngdal i vest til forbi Kongsvinger i øst.Faren skal være størst i Agder tidlig på kvelden. Senere på kvelden vil det også være tilsvarende forhold på Østlandet.Varsom.no skriver at isen kan være vanskelig å se noen steder. Det vil være lokale forskjeller, og farevarselet gjelder fram til rundt klokken 4 natt til mandag.Meteorologisk institutt melder søndag kveld at det ventes en overgang til mildere vær i løpet av mandagen. Dette vil føre til is og glatte veier i store deler av landet sør for Bodø.? Vær også ekstra oppmerksom i fjellet, da det stedvis ventes snøfokk og dårlig sikt, advarer meteorologene.Det mildere været er likevel ikke kommet for å bli. I løpet av uken fryser det til igjen, blant annet på Østlandet. Første juledag kan temperaturen i Oslo falle til minus 17 grader, viser langtidsvarselet. (NTB)
En mann i slutten av 40-årene ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse mot kjæresten sin ved Lampeland i Kongsberg natt til fredag, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.
Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Mjøndalen, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling.Mannen nekter straffskyld og kommer til å begjære seg løslatt, opplyser forsvareren.
Oslo bystyre går nok en gang imot planene om å legge ned Ullevål sykehus og erstatte Ullevål med nye sykehus på Gaustad og Aker.Det skjedde da Oslos folkevalgte onsdag avga sin høringsuttalelse til utviklingsplanen til Helse Sør-Øst fram mot 2040.Kritikken denne gang går særlig på at kapasiteten ved de nye sykehusene blir for dårlig og at en rekke oppgaver er planlagt overført til Oslo kommune uten at konsekvensene er godt nok utredet.? Det vil bli svært krevende for kommunen å få tilstrekkelig med helsepersonell til å overta så krevende oppgaver, heter det i uttalelsen.Fødsels- og barselomsorgen blir spesielt nevnt som eksempel.Bystyret er også skeptisk til at Helse Sør-Øst legger opp til mer bruk av «hjemmesykehus».? Hvordan dette skal gjøres i praksis er helt på idéstadiet, og hva det forventes at kommunene stiller opp med av tjenester i hjemmesykehusene er ikke redegjort for, uttaler flertallet.En annen bekymring er at pengebruken i Oslo vil gjøre at andre investeringsprosjekter i helseregionen blir utsatt.Styret i Helse Sør-Øst tar endelig stilling til de omstridte sykehusplanene i Oslo fredag.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.