Tirsdag, 02.03.2021 14:49 Uke: 09
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Angrepet av isbjørn på
Svalbard

(I dag, kl 14:42)
Regjeringen følger
FHIs
vaksineanbefalin...

(I dag, kl 14:42)
Mutert virus påvist på
Rothaugen. Hele s...

(I dag, kl 14:42)
Dødsulykke på fiskebåt
fra Selje

(I dag, kl 14:42)
Amanda Gormans
omsetjar sluttar

(I dag, kl 14:41)
Haaland er årets
idrettsutøvar

(I dag, kl 14:41)
Trafikkulukke på E39
(I dag, kl 14:41)
Fv. 2629 stengt
(I dag, kl 14:41)
Snøskred Otta
(I dag, kl 14:41)
Oslo og noen kommuner
med mye smitte får...

(I dag, kl 14:41)

Sistedistrikt
Hytteeier Per vil lade
el-bilen på Tolga...

(I dag, kl 14:43)
Tog gjennom
Aurskog-Høland er et
prosjek...

(I dag, kl 14:43)
Dødsulykke på fiskebåt
utenfor Senja

(I dag, kl 14:43)
Dødsulykken utenfor
Senja: ? Vi er i
sto...

(I dag, kl 14:43)
Oslo og noen kommuner
med mye smitte får...

(I dag, kl 14:43)
Høie: ? Dette kan være
begynnelsen på en...

(I dag, kl 14:43)
Vaksinestrategien blir
endra ? Oslo og a...

(I dag, kl 14:43)
Blir ikkje nattestengd
likevel

(I dag, kl 14:43)
Vern om fagfolka, vær
så snill 

(I dag, kl 14:43)
Tar du sjansen? Det
kan koste deg over
7...

(I dag, kl 14:43)

Mest lest siste uke
Japan ber Kina holde
anal koronasjekk un...

(I dag, kl 06:11)
WHO: Coronapandemien
går ikke over i år

(I dag, kl 11:11)
FHI: ? Vi
undervurderte
situasjonen i Kr...

(I går, kl 16:51)
Moss strammer inn
tiltakene ? påbudt
med...

(I går, kl 17:31)
Tiger Woods bryter
tausheten etter
ulykk...

(I går, kl 18:41)
Russisk VM-gullhåp
brakk hånda ? mister
...

(I går, kl 19:01)
Helsedepartementet
jobber med
vaksinebev...

(I går, kl 22:31)
Kristiansand strammer
til coronareglene:...

(I går, kl 23:01)
Republikanere i
Georgia legger fram
lov ...

(I går, kl 23:51)
Grønt lys for Cardona
i Senatet

(I dag, kl 01:21)

Mest lest i dag
Khashoggi-rapport kan
forverre forholdet...

(26.02.2021, kl 00:41)
Slik irriterer vi
andre i trafikken

(26.02.2021, kl 17:41)
USA starter Johnson
&
Johnson-vaksin...

(I går, kl 01:21)
NA-KD fyller 5 år:
Feirer med stort salg

(24.02.2021, kl 00:11)
390 nye koronasmittede
siste døgn ? 104 ...

(24.02.2021, kl 00:21)
Topphemmelig norsk
spionskip skal
vedlik...

(24.02.2021, kl 23:11)
Modernas vaksine mot
den sørafrikanske v...

(24.02.2021, kl 23:41)
Stor studie:
Pfizer-vaksinen er 94
prose...

(25.02.2021, kl 01:01)
Over 50 nye
smittetilfeller på
Romerike

(25.02.2021, kl 01:01)
Norske kraftselskaper
berørt av Solarwin...

(25.02.2021, kl 01:41)

Været i dag
LettskyetOslo
9 °C , 1 m/s SSV.
SkyetBergen
7 °C , 1 m/s SØ.
Delvis skyetStavanger
8 °C , 2 m/s NV.
Delvis skyetTrondheim
7 °C , 3 m/s V.
Kraftig snøTrømsø
0 °C , 5 m/s VNV.
KlarværKristiansand
8 °C , 1 m/s SSØ.
SkyetBodø
3 °C , 13 m/s V.
Delvis skyetHalden
8 °C , 0 m/s V.

Værdata fra MET/ Yr.no

? Jeg er lettet over at Folkehelseinstituttet foreslår å endre vaksinestrategien slik at smitteutsatte områder som Oslo får flere vaksiner. Vaksinering i smitteutsatte områder vil komme hele landet til gode, skriver byrådsleder Raymond Johansen i en epost til NRK.
I dag starter rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for terrordeltagelse. Hun skal fortelle om de sju årene hun var i Syria, der hun var sammen med tre IS-krigere. De første fire dagene i Oslo tinghus er satt av til den tiltaltes forklaring.
Flere koronatester seg ved innreise til Norge. Også flere frivillige tester seg, ifølge politiet. Det viser telling politiet gjorde ved grensekontrollene Gardermoen, E6 ved Svinesund, E18 ved Ørje og Magnormoen i perioden 14. til 17 februar.
Oslopolitiet har lenge ønsket seg en egen psykiatriambulanse, men fått avslag. Politiet mener en slik ambulanse gjør at pasientgruppen slipper å bli stigmatisert unødig ved at uniformert politi dukker opp når det er helsekompetanse som er etterspurt.
Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er foreløpig ikke kartlagt noen sikker smittevei i dette tilfellet, men smittevei via et kjent tilfelle med engelsk mutasjon kan ikke utelukkes.
Det siste døgnet er det registrert 7 nye smittede i Bærum kommune. Kommunen venter på svar fra et utbrudd på aller videregående skole i tredje trinn. Det er mistanke om mutert virus.
Riksvei 7 over Hardangervidda blir stengt fra klokka 15.30 til 16.30 på grunn av at man skal sprenge ned snøskavler. Trafikken fra vest blir stanset ved Leiro bom, og trafikken fra øst blir stanset ved Krossdalen.
Omtrent klokken 19:00 torsdag kveld ble en ung mann knivstukket på Nesodden. Det skriver politiet på Twitter. Fornærmede er fraktet til Ullevål sykehus. Politiet leter etter to gjerningsmenn som løp fra steder. Tips politiet på tlf. 64999130.
En ambulanse kom over en trafikkulykke på fylkesvei 40 ved Svene i Kongsberg ved en tilfeldighet. En person skal være skadd og får behandling. Øvrige nødetater er på vei, og det er trafikale utfordringer på stedet.
Bilen som sto ved skredkanten med nødblinken på etter leirskredet i Gjerdrum, ble fjernet på mandag, melder Romerikes Blad. Bildene sirkulerte i aviser og TV etter skredet. Fire unge mennesker satt i bilen som klarte å bråbremse like før kanten.
Det er registrert 113 koronasmittede i Oslo siste døgn. Dette er 74 flere enn dagen før og 43 flere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene.Samme dag forrige uke ble det registrert 87 smittetilfeller.Smittetallet det siste døgnet er 43 høyere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 70 smittede per dag. Det er også 49 høyere enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 64 smittede per dag.Det høyeste smittetrykket i Oslo er nå registrert i bydel Bjerke med 242 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.
Boligbrannen i Bærum skal være slukket, ifølge Oslo 110-sentral. En eldre kvinne i 80-åra omkom i brannen, som fant sted på Skui i ettermiddag. Brannårsaken er fremdeles ikke kjent, og det skal ikke være mistanke om flere personer i boligen.
En beboer ved Uranienborghjemmet i Oslo døde søndag med koronavirus. Siden mars i fjor er i alt 60 koronasmittede sykehjemsbeboere i hovedstaden døde, melder kommunen. Det er for tiden tre beboere ved sykehjem som er smittet av viruset.
Det har vært et trafikkuhell på Ring 3 før avkjøringen til Storo. Politiet melder at det skal ha vært en påkjørsel bakfra der tre biler er involvert. Det skal ikke være meldt om noen personskade. Trafikken går nå som normalt i Storokrysset.
Det meldes om 26 nye smittetilfeller i Fredrikstad siste døgn. Ingen med ukjent smittevei. 17 av tilfellene kan knyttes til utbruddet av mutert koronavirus ved Begby barne- og ungdomsskole.
Åtte nye tilfeller av mutert koronavirus er påvist i Sarpsborg. Seks av dem er fra tidligere positive prøver. Prøver fra FHI viser at ytterligere to har fått påvist engelsk mutasjon. Det er registrert 13 nye tilfeller i Sarpsborg siste døgn.
FHI har meldt om ett positivt svar på mutert virus fra Storbritannia etter sekvensering av covid-19-prøver fra Nordre Follo kommune fredag. Smittetilfellet kan knyttes til kjent smittekjede i en annen kommune og er ikke knyttet til utbrudd i Nordre Follo kommune.
En koronasmittet beboer ved Glemmen sykehjem i Fredrikstad, døde mandag. Det opplyser kommunen. Dette er det åttende koronarelaterte dødsfallet ved sykehjemmet.
Det er registrert 65 smittede i Oslo siste døgn. Antall smittede siste døgn er ti færre enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 111 smittetilfeller.
Politiet melder at det har vært en alvorlig ulykke mellom en person og en lastebil ved Skedsmo senter. Personen skal være kritisk skadd, ifølge politiet. Riksvei 120 forbi stedet er stengt.
Østfold-kommunene som har fått strengere tiltak som følge av utbruddet i Halden, får fra onsdag 3. februar også lettelser i koronatiltakene. Det opplyser Helsedirektoratet. Ring 1 og Ring 2-kommunene i Østfold får tilsvarende lettelser som kommunene i Oslo-området, der utbruddet i Nordre Follo har ført til strengere tiltak.Ring 1-kommunene er Halden, Sarpsborg, Nordre Follo, Oslo og Ås.Ring 2-kommunene er Asker, Bærum, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Hvaler, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nesodden, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet, Vestby og Våler.
Folkehelseinstituttet ligger an til å kun godkjenne koronavaksinen til AstraZeneca for aldergruppen 18-65 år. ? Det ligger an til det i Norge også, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NRK.Helsemyndighetene i både Sverige, Frankrike og Tyskland har allerede konkludert med at de over 65 år ikke bør få AstraZeneca-vaksinen. Begrunnelsen er at man mangler dokumentasjon på at den fungerer godt nok på eldre.EUs legemiddeltilsyn har godkjent vaksinen for alle voksne.
Nok en beboer ved Stabæktunet sykehjem er død etter å ha vært koronasyk. Det melder Bærum kommune. Dette er det fjerde koronarelaterte dødsfallet sykehjemmet. 26 beboer og 20 ansatte er nå smittet etter utbruddet på Stabæktunet sykehjem.
Fredrikstad får dobbelt så mange vaksinedoser enn de var forespeilet denne uka. Personer i alderen 83?85 år blir nå ringt opp og får tilbud om time, melder kommunen på sine nettsider.
Nødetatene er på vei til et trafikkuhell på Ring 3 ved Ullevål stadion. Én bil er involvert og det er uklart hva som har skjedd, melder politiet. Det er store trafikale problemer på stedet. Ring 3 er helt stengt i østgående retning.
Søndag ble det registert 23 nye smittetilfeller av koronavirus i Halden kommune. 20 av tilfellene er knyttet til ishockey-aktivitet. Kommunen ble fra midnatt plassert i den såkalte "ring 1" med samme strenge koronatiltak som Nordre Follo, Oslo og Ås.
Utrykkingspolitiet i Drammen stoppet mann i tenårene som ikke hadde skrapet frontruten på bilen. Førerkortet ble beslaglagt på stedet. Politiet minner om viktigheten av å skrape frontruten før man setter seg i bilen.
En 41 år gammel, tidligere profilert idrettsmann må mandag møte i Nedre Romerike tingrett tiltalt for vold og voldtekter av ekskona over flere år. Ifølge tiltalen som ble tatt ut av statsadvokaten i Oslo i fjor høst skal mannen jevnlig ha mishandlet ektefellen fra februar 2002 til mars 2018.
Fra og med onsdag 03. februar kan serveringssteder i kommuner på det sentrale østlandet åpne igjen, men det vil fortsatt være skjenkestopp til 10. februar.
Det er registrert 111 smittede i Oslo siste døgn. Det er 20 mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 91 smittede per dagDet er 11 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 100 smittede per dag, viser tall fra Oslo kommune, melder NTB.Antall smittede siste døgn er 22 flere enn dagen før.Samme dag forrige uke ble det registrert 121 smittetilfeller.
To ansatte ved Tistedal skole, en ansatt ved Berg skole og en ansatt ved Låby skole i Halden har testet positivt for koronavirus. Som følge av dette er fire hele klassetrinn satt i karantene, skriver Halden Arbeiderblad.
Under bystyret i Oslo kommune onsdag sier byrådsleder Raymond Johansen igjen at han krever flere vaksinedoser til områder med høy smitte. Over 12.400 vaksinedoser er satt i Oslo. Nesten 400 personer har fått dose nummer to.
Flertallet i Oslo bystyre sier ja til portforbud som siste utvei i høringsuttalelsen til regjeringens lovforslag. Frp, Venstre, FNB, Sp og Rødt er helt imot. Bystyret mener at portforbud bara kan innføres i sju dager, mens regjeringen foreslår 21.
For å motvirke spredningen av det britiske mutantviruset strammer Halden kommune inn på koronaforskriften. Forskriften ble enstemmig vedtatt i kveld. Blant annet blir det påbud om hjemmekontor og krav om to meters avstand på treningssentre.
Politiet i Oslo advarer beboere i Kværnerdalen om at beboere er oppsøkt av personer som utgir seg for å selge kjekt for Vålerenga idrettslag. En beboer er utsatt for vold og er frastjålet mobilen. Politiet ber om tips, skriver de på Twitter.
Eit gammalt trehus i Vikersund brenn. Det skal, ifølge politiet, ikkje vera nokon i bygget. Brannen kan komme til å spreie seg til ein garasje, men det er ikkje fare for andre hus. Naudetatane er på veg.
? Alle bør unngå besøk hjemme og sammenkomster i eget hjem, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen. Han sier at alle bør unngå unødvendige reiser, med unntak av jobbreiser for folk som ikke har mulighet for å holde hjemmekontor.
Det er registrert 81 nye koronasmittede personer i Oslo det siste døgnet, viser Oslo kommunes koronastatistikk. Det er 20 færre enn snittet for de sju foregående dagene.
Tolv personer i Drammen har fått påvist korona siste døgn. Alle er nærkontakter av tidligere smittetilfeller. To av de smittede er tilknyttet hjemmetjenesten i Mjøndalen og Krokstadelva, og derfor er 26 brukere og 15 ansatte satt i karantene.
Ordfører Marianne Borgen stiller Oslo rådhus til disposisjon for massevaksinering, hvis det er behov. Det gjør hun blant annet for å hindre at idrettshaller må brukes til dette, nå som fritidsaktiviteter for barn og unge er lov igjen.
© 1997-2021 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.