Fredag, 03.02.2023 20:52 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Person utsatt for
vådeskudd i Arendal

(I dag, kl 20:42)
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:32)
Venter kraftig
værskifte

(I dag, kl 20:25)
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:22)
Trusselsituasjon i
Sandnes: bevæpnet
pol...

(I dag, kl 20:22)
Et titalls personer i
slagsmål

(I dag, kl 20:22)
Bevæpnet politi leter
etter truende menn...

(I dag, kl 20:12)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet
- må...

(I dag, kl 20:02)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:02)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 20:02)

Sistedistrikt
Person utsatt for
vådeskudd i Arendal

(I dag, kl 20:45)
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:25)
Et titalls personer i
slagsmål

(I dag, kl 20:25)
Trafikkulykke i Tysnes
(I dag, kl 20:25)
Trusselsituasjon i
Sandnes: bevæpnet
pol...

(I dag, kl 20:15)
Bergane tapte
sekundstrid om gullet

(I dag, kl 20:05)
Bevæpnet politi leter
etter truende menn...

(I dag, kl 20:05)
Vold mot vekter på
Lade

(I dag, kl 19:55)
Farsund satser på
havvind

(I dag, kl 19:55)
Bodø 2024 vil lage
verdens mest
miljøven...

(I dag, kl 19:55)

Mest lest siste uke
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
Brann i skorstein i
Gulen

(I går, kl 20:52)
Storhamar banket
Oilers

(I går, kl 21:32)
Erklært død - gispet
etter luft

(I dag, kl 09:15)
Mafiamedlem arrestert
- røpet seg selv

(I dag, kl 11:54)
Kanonprolog av
Myhrvold

(I dag, kl 12:32)

Mest lest i dag
Politiet har skutt
person i beinet

(27.01.2023, kl 21:32)
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)
Fikk sjokk
(30.01.2023, kl 22:05)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Oslo-politiet har funnet nye opplysninger om språkforskeren Knut Kristiansen, som ble funnet drept i leiligheten sin på Sandaker i Oslo i juli 1999. Han døde som følge av grov vold, og på åstedet var det ingen tegn til innbrudd.Etterforskningsgruppen som jobber med uløste saker har gått grundig gjennom materialet på nytt, sa politiinspektør Grete Medlid på en pressekonferanse torsdag. Ved hjelp av DNA-teknologi og slektsgranskning har de funnet frem til en antatt gjerningsmann, som døde ett år etter drapet. Den antatte gjerningsmannen hadde en lang historie med rus og vold, ifølge politiet.Politiet vet ikke hvilken relasjon det var mellom den antatte gjerningsmannen og Knut Kristiansen.
Nødetatene er på vei til et sykehjem i Lørenskog, hvor det skal være røykutvikling eller brann. Det skriver politiet på Twitter.Ifølge Kjell Nesset i brannvesenet har de sendt inn røykdykkere inn i bygget for å lokalisere brannen.? Vi fikk melding fra sykehjemmet at det var røyk inne i lokalet, derfor valgte vi å rykke ut med flere enheter. Vi har nettopp kommet frem, men jeg kan bekrefte at det er observert røyk inne i bygget og at brannslukningsapparat er bruket, sier Nesset.Det er foreløpig uklart om alle beboere er evakuert.
Også Kongsberg kommune følger etter mange andre kommuner og innfører ekstraordinær båndtvang for hunder. Det er for å ivareta viltet som sliter i snømengdene nå. Dette vedtok politikerne i utvalg for miljø og utvikling i går kveld.
Politiet melder at en person skal være skutt i Oslo i et område ved Nationaltheatret og Vika. Det jobbes med førstehjelp på stedet., opplyser operasjonssentralen.Politiet søker etter gjerningspersoner.
Sykehuset Østfold har registrert totalt 86 koronadødsfall i 2022.Det er en kraftig økning fra året før, da 37 koronapasienter døde på sykehuset.Fleste av de som døde var eldre pasienter med underliggende sykdom.
I forbindelse med lossing av biler fra et frakteskip ved Sjursøya i Oslo har et kjøretøy med fører havnet i sjøen, melder politiet i Oslo.Føreren er reddet på land og skal være i god behold.
Flere fagfolk ved Veterinærhøyskolen på NMBU slutter seg til dem som vil gjøre slutt på at privatpersoner skyter opp fyrverkeri på nyttårsaften.? Vi mener fyrverkeri bør begrenses til få steder i korte tidsrom av hensyn til dyrelivet, sier professor Svein Dale ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).Han og flere kolleger skriver i en pressemelding at de vil ha slutt på privat oppskyting av fyrverkeri. Veterinær Maren B. Helland skriver at nesten 23 prosent av hundeeiere meldte om lydfobi hos sine hunder i en studie i 2014, og fyrverkeri er vanligste form for fobi.Andre påpeker at det hvert år er hendelser med hester og kuer som skader seg alvorlig etter å ha blitt skremt av fyrverkeri.Forskerne vil isolere fyrverkeriet på nyttårsaften til noen få steder der det er en offentlig oppskyting i en svært kort periode rundt midnatt, skriver de.? Flere steder i utlandet har begynt å bruke alternativer til fyrverkeri, slik som lysshow. Vi synes dette på sikt bør bli en del av den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Norge, for å begrense de negative konsekvensene fyrverkeri har både på våre husdyr, ville dyr, mennesker og miljø, sier Helland. (©NTB)
To biler har kjørt av veien på E6 i Rygge i sørgående retning. En av bilene har havnet på taket, mens den andre har kjørt inn i autovernet like ved. Ingen personer skal være skadet, sier operasjonsleder i politiet Gisle Sveen til NRK.? Meldt om såpeglatte forhold, skriver politiet på Twitter.
Kong Harald deltek på den tradisjonsrike julegudstenesta i Holmenkollen kapell.
Nødetatene er på vei til et trafikkuhell på Torp i Fredrikstad. En bil skal ha kjørt inn i en lyktestolpe. Skriver Øst politidistrikt på Twitter.Ifølge politiet skal det ikke være snakk om personskade.
En kvinne i 40-årene ble forrige torsdag funnet død i en leilighet i Mjøndalen. Politiet mener kvinnen er blitt drept. En mann i 40-årene, som også befant seg i leiligheten, er varetektsfengslet og siktet for drapet.Kvinnen ble obdusert fredag og politiet har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten.? Den underbygger vår hypotese om at kvinnen er blitt utsatt for vold og blitt drept. Men jeg ønsker ikke å gå inn på hva slags vold eller hva som var den konkrete dødsårsaken, sier politiadvokat Ole Jacob Garder ved Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.
Vegvesenet varsler om krevende kjøreforhold og glatte veier flere steder i landet både søndag kveld og utover mandagen.? Det er fare for underkjølt regn eller regn som fryser til is på bakken fra klokken 19 søndag, skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter.Det er varslet om is og glatte veier på gult nivå. Faresonen strekker seg fra Lyngdal i vest til forbi Kongsvinger i øst.Faren skal være størst i Agder tidlig på kvelden. Senere på kvelden vil det også være tilsvarende forhold på Østlandet.Varsom.no skriver at isen kan være vanskelig å se noen steder. Det vil være lokale forskjeller, og farevarselet gjelder fram til rundt klokken 4 natt til mandag.Meteorologisk institutt melder søndag kveld at det ventes en overgang til mildere vær i løpet av mandagen. Dette vil føre til is og glatte veier i store deler av landet sør for Bodø.? Vær også ekstra oppmerksom i fjellet, da det stedvis ventes snøfokk og dårlig sikt, advarer meteorologene.Det mildere været er likevel ikke kommet for å bli. I løpet av uken fryser det til igjen, blant annet på Østlandet. Første juledag kan temperaturen i Oslo falle til minus 17 grader, viser langtidsvarselet. (NTB)
En mann i slutten av 40-årene ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse mot kjæresten sin ved Lampeland i Kongsberg natt til fredag, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.
Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Mjøndalen, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling.Mannen nekter straffskyld og kommer til å begjære seg løslatt, opplyser forsvareren.
Oslo bystyre går nok en gang imot planene om å legge ned Ullevål sykehus og erstatte Ullevål med nye sykehus på Gaustad og Aker.Det skjedde da Oslos folkevalgte onsdag avga sin høringsuttalelse til utviklingsplanen til Helse Sør-Øst fram mot 2040.Kritikken denne gang går særlig på at kapasiteten ved de nye sykehusene blir for dårlig og at en rekke oppgaver er planlagt overført til Oslo kommune uten at konsekvensene er godt nok utredet.? Det vil bli svært krevende for kommunen å få tilstrekkelig med helsepersonell til å overta så krevende oppgaver, heter det i uttalelsen.Fødsels- og barselomsorgen blir spesielt nevnt som eksempel.Bystyret er også skeptisk til at Helse Sør-Øst legger opp til mer bruk av «hjemmesykehus».? Hvordan dette skal gjøres i praksis er helt på idéstadiet, og hva det forventes at kommunene stiller opp med av tjenester i hjemmesykehusene er ikke redegjort for, uttaler flertallet.En annen bekymring er at pengebruken i Oslo vil gjøre at andre investeringsprosjekter i helseregionen blir utsatt.Styret i Helse Sør-Øst tar endelig stilling til de omstridte sykehusplanene i Oslo fredag.
Trafikken på riksveg 350 i Hokksund vil etter hvert gå som normalt, etter at viltnemnda har avlivet elgen som ble påkjørt og skadd onsdag morgen.
På E6, opp fra Skulleruddumpa, står tre vogntog fast i bakken.? Dette vil medføre lange køer, skriver politiet på Twitter.
Politi og brannvesen har i kveld rykket ut til en bilbrann i Overnveien i Åmot. Det er full fyr i bilen, melder politiet på Twitter. To personer skal ha vært i bilen, da den plutselig tok fyr. Ingen av dem er skadet.
93 prosent skal pynte til jul. Nesten alle skal ha juletre. Nordmenn elsker tradisjoner, men nå har uekte juletrær blitt mye mer populære enn ekte.En stor internasjonal juleundersøkelse i 17 land som feirer jul, avslører at ingen er mer glad i å pynte til jul enn nordmenn. Her skal 93 prosent pynte til jul hjemme, og 90 prosent skal ha juletre.60 prosent ha «uekte» tre, mens 30 prosent skal ha ekte tre.Juleundersøkelsen er gjennomført av betalings- og shoppingløsningen Klarna. Mer enn 17.000 respondenter har svart på spørsmål om sitt forhold til juletrær og julepynt. Jevnt over kommer det fram at tradisjoner, nedarvede gjenstander og symboler står sterkt. Men det en gang så uglesette plasttreet er nå dobbelt så populært som ekte tre, i noen land enda mer enn det.? Før var plasttreet kjempeharry, men nå er det et eksempel på hvordan noe gradvis blir akseptert, sier sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye til NTB.(NTB)
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke mellom to biler i Oslo.Årsaken til hendelsen og skadeomfanget er foreløpig ukjent, melder Oslo politidistrikt.
En bil kjørte søndag morgen inn gjennom et vindu på klesbutikken Høyer i Karenslyst Allé på Skøyen i Oslo. To timer senere fant politiet bilen i Bærum.Politiet fikk melding om hendelsen klokken 6.02, og de antar det dreier seg om et innbrudd eller et forsøk på det.Bilen som ble brukt, ble funnet i Vestmarkveien i Bærum. Ifølge politiet bærer bilen preg av å ha vært innblandet i hendelsen, men ingen personer er pågrepet.Politiet jobber nå med sporsikring på åstedet, og bilen blir tauet inn for videre undersøkelser.(©NTB)
En mann i 20-årene fikk beskjed av politiet om å forlate Fredrikstad sentrum på grunn av dårlig oppførsel ved tre-tiden natt til søndag. Et kvarter senere møtte politiet på ham igjen og han fikk nytt pålegg om å forlate sentrum. Men det var tydeligvis ikke nok. Ved halv fire-tiden møtte politiet ham for tredje gang. Denne gangen ble han kjørt til arresten og anmeldt for å ikke ha etterkommet politiets pålegg ved to anledninger.
Politiet rykker ut til en trafikkulykke mellom to biler i Mjøndalen. De involverte er i dialog med politiet og fremstår ikke som alvorlig skadd. Det skal være noen trafikale problemer på stedet, da bilene står i et kryss.
En fotgjenger skal være påkjørt i et fotgjengerfelt i Brusletta i Frogner.Det skriver politiet i øst på Twitter.Nødetatene er på vei til stedet.
En lastebil har fått stans i Oslofjordtunnelen i retning Drammen. I påvente av tungberger er tunnelen stengt inntil videre. Det melder politiet.
Politiet har gjennomført en trafikkontroll på gamle riksvei i Drammen. Der står skiltet med klar tale: «Gjennomkjøring forbudt». Sju forenklede forelegg ble utdelt til akkurat like mange førere som altså valgte å trosse skiltanvisningen.
Politiet etterlyser vitner etter at kvinne ble overfalt av to eller tre ukjente personer i Oslo 26. november. Saken etterforskes som forsøk på voldtekt. Hendelsen skjedde i Hallénparken ved Vogts gate på Torshov cirka kl. 04 natt til lørdag 26. november. Gjerningspersonene skal ha løpt fra stedet. Politiet er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha gjort observasjoner av personer som kan knyttes til området i det aktuelle tidsrommet. Det er bilveier nær åstedet, så politiet er også interessert i mulige observasjoner fra bil.
Sykehuset Østfold innrømmer svikt i rutiner etter at en pasient ved en feil fikk insulin tidligere i år. Pasienten fikk ingen skader.Til VG opplyser sykehuset at hendelsen skyldtes forveksling av hetteglass.? Pasienten skulle ha et annet medikament som skulle trekkes opp fra et hetteglass, og de to hetteglassene sto ved siden av hverandre. Prosedyre for egenkontroll og dobbeltkontroll ble ikke fulgt, skriver sykehuset i en e-post.For å motvirke insulinet, som senker blodsukkeret, fikk pasienten en injeksjon med glukose.(©NTB)
Det var Anette Michelle Schrøder som omkom i fallulykken på E6 utenfor Strömstad tirsdag kveld. Navnet er frigitt i samråd med de etterlatte og politiet, skriver Halden Arbeiderblad.Ifølge det svenske politiet skal Schrøder ha stanset på en bro på motorveien for å hjelpe en bilist i motsatt kjøreretning. Mellom veibanene på brua er det et mellomrom på rundt 50 centimeter. Kvinnen falt gjennom og døde etter et fall på 30 meter.
Skytingen på Grønland natt til søndag var ikke et oppgjør mellom kriminelle miljøer, sier politiet.En mann i 30-årene er siktet for drapet der en mann i 20-årene ble skutt og drept.Politiet sa først at dette trolig var et oppgjør i et kriminelt miljø, men har nå snudd.Politiadvokat, Kari Kirkhorn sier at 20-åringen som ble drept var kjent for politiet men så langt i etterforskningen er det ingenting som tyder på at det var et oppgjør mellom kriminelle miljøer.
Den overgrepssiktede sognepresten fra Østlandet som ble pågrepet av politiet i august i år, er varetektsfengslet i fire nye uker.Sognepresten er siktet for å ha begått overgrep over internett, ved å få fire barn under 18 år til å sende ham seksualiserte bilder og videoer av seg selv.Politiet mener mannen, som i november ble fratatt retten til å være prest, har truet en av de fornærmede til å sende ham seksualisert materiale. Presten erkjenner overgrepene, men nekter for delen av siktelsen som omhandler trusler, opplyser hans forsvarer Kristin Morch til NRK.? Han er veldig lei seg overfor de fornærmede, og for det han har påført arbeidet sitt og familien sin, sier Morch.
Tidligere stortingsrepresentant og statssekretær for Kristelig Folkeparti (KrF), Øyvind Håbrekke, blir partiets førstekandidat i Oslo i kommunevalget neste år.52 år gamle Håbrekke ble valgt på nominasjonsmøtet i Oslo KrF i går kveld.? Jeg håper også på velgernes tillit til å fremme KrFs politikk i bystyret fra neste høst, sier Håbrekke om nominasjonen.Håbrekke blir etterfulgt av Ingvild Husby Halderaker som andrekandidat, og Mathias Slettholm som tredjekandidat.
Det har vært et trafikkuhell mellom to biler i Ljabruveien i Oslo, skriver politiet på Twitter.Det er store materielle skader og ingen av bilene er kjørbare.En av førerene blir hjulpet av helse siden vedkommende føler seg dårlig. Ellers er det ikke meldt om personskader.Ulykken skyldes brudd på vikeplikt.
Politiet melder om et trafikkuhell på Vestsideveien i Kongsberg. En bil ligger på taket, tre personer er involvert.? Ingen sier de er skadd, men nødetatene rykker ut, skriver politiet på Twitter.
Det skal være to biler involvert i kollisjonen på E18 ved Kjellstad. Trafikken går forbi i høyre kjørefelt, melder politiet. Bilberger er også ankommet stedet.
Etter at Maiken Caspersen Falla la opp, har norsk kvinnelangrenn vært på jakt etter en ny sprintdronning. I sesongåpningen på Beitostølen var det Kristine Stavås Skistad som viste best form og plukket opp hansken.Hun slo gjennom i verdenscupen i 2018, bare 19 år gammel. De siste sesongene har derimot vært preget av nedturer og mindre lysende resultater for Konnerud-løperen. Fredag var hun tilbake etter en råsterk sluttspurt i duell mot Lotta Udnes Weng.? Det betyr sykt mye for meg. Jeg har vært litt nede, men kommer opp igjen. Det er en syk følelse. Det er som å være i himmelen, sier Stavås Skistad til NRK.Etter en imponerende prolog, etterfulgt av solide kvart- og semifinaler, viste Skistad seg også sterkest i finalen. Men det så tungt ut midtveis i løpet.Da var Udnes Weng-tvillingene i ferd med å dra ifra, men opp den siste bakken før stadion var Skistad plutselig tilbake. I en ellevill spurt stakk hun akkurat frem tåa foran Udnes Weng viste målfotoet.? Jeg prøvde bare å gå alt siste bakken inn. Det ble jevnt, det er alltid gøy å gå med dem, sier Stavås Skistad mens hun ser bort på Udnes Weng-tvillingene.Lotta Udnes Weng roser Skistads vinnermentalitet, men var samtidig åpen om at tapet var et hardt slag.? Jeg tenkte «dette har jeg». Det er kanskje det dummeste man kan tenke med Skistad i ryggen. Det svir litt, det kom noen banneord der, forteller Lotta Udnes Weng
En person er påkjørt på Leirsundveien på Skedsmokorset.Fotgjengeren skal ha løpt over veien i 60-sone. Personen er bevisst, opplyser politiet til NRK.Politiet jobber med å samle informasjon fra vitner og sjåføren.Veien er sperret på stedet.
Politiet søker etter flere flere gjerningspersoner som skal ha utøvd vold mot trolig tre personer, melder Oslo politidistrikt.Hendelsen skal ha skjedd på Helsfyr i Oslo.Politiet har kontakt med en fornærmet i saken. Det er muligens benyttet betong og kjetting.Personen som er utsatt for volden blir tilsett av helsepersonell.Politiet har så langt ikke oversikt over hvem som er gjerningspersonene utover at det skal være en guttegjeng, tvitrer de.
På riksvei 7 over Hardangervidda veltet et vogntog ved Dyranut i tidlig lørdag morgen. Veien er nå åpnet i ett felt, og trafikken dirigeres forbi manuelt. Når vogntoget som var lastet med landbruksvarer, er tømt senere i dag, blir veien stengt i cirka en time for berging, ifølge Vegtrafikksentralen vest.
Politiet har kontroll på en person med to kniver. Personen har truet minst en person med kniv i Oslo sentrum.Ingen er skadde.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.