Torsdag, 29.07.2021 08:48 Uke: 30
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Tilbake på Lerkendal:
- Det var her jeg ...

(I dag, kl 08:41)
Tomasgaard holder
bronseplassen

(I dag, kl 08:41)
To til sykehus etter
ulykke

(I dag, kl 08:41)
? Den største
utvidelsen av det
kinesisk...

(I dag, kl 08:31)
100 millioner til
offentlige bad

(I dag, kl 08:31)
Vil utvide
flyaktivitet

(I dag, kl 08:31)
Hovlands OL-åpning
avbrutt - spillet
gje...

(I dag, kl 08:26)
Fra minus til
millionoverskudd for
flagg...

(I dag, kl 08:25)
Arrogant fra seks
eks-ministre

(I dag, kl 08:25)
Trafikkulykke med
trailer og bil

(I dag, kl 08:25)

Sistedistrikt
To til sykehus etter
ulykke

(I dag, kl 08:42)
Råning i Meland: -
Køyrer som dei har
st...

(I dag, kl 08:32)
Nytt skogbruk?
(I dag, kl 08:32)
Vogntog og personbil
involvert i trafikk...

(I dag, kl 08:32)
Det er flotte farger
i Kristiansund

(I dag, kl 08:32)
100 millioner til
offentlige bad

(I dag, kl 08:32)
Vil utvide
flyaktivitet

(I dag, kl 08:32)
Se bilder fra årets
nest siste Allsang
p...

(I dag, kl 08:27)
Nå blir det buss for
tog på hele Vestfol...

(I dag, kl 08:27)
Landbruket trenger
ikke SVs politikk

(I dag, kl 08:26)

Mest lest siste uke
Dette skjer i OL i
natt

(I dag, kl 02:31)
Flere klager på NRKs
avpublisering av He...

(I går, kl 11:51)
Google innfører
vaksinekrav og
utsetter ...

(I dag, kl 01:41)
Brun/Strandli trakk
seg fra B-finale: ?
...

(I dag, kl 02:41)
Førstedose-vaksinering
en nærmer seg slut...

(I går, kl 10:01)
Vulkanutbrudd i
Indonesia

(I går, kl 13:41)
Oversvømmelse på
Stortinget

(I går, kl 14:41)
Tenåringsjente slått i
hjel og hengt for...

(I går, kl 17:21)
Ble stoppet i kontroll
? løsningen var e...

(I går, kl 18:11)
Skogbrann truer
tyrkisk ferieby

(I går, kl 18:21)

Mest lest i dag
Mann til legevakt
etter trafikkulykke i
...

(24.07.2021, kl 12:01)
Jevn kjønnsfordeling
blant årets teologi...

(26.07.2021, kl 01:51)
Frankrike har vedtatt
omstridt koronalov

(26.07.2021, kl 01:41)
Rundt 60 cubanere for
retten etter demon...

(25.07.2021, kl 01:23)
Se, det er tilskuere i
OL!

(24.07.2021, kl 06:41)
EU-landenes statsgjeld
øker

(24.07.2021, kl 10:01)
17 nye smittetilfeller
på Romerike

(24.07.2021, kl 22:41)
Nye oversvømmelser i
Belgia

(25.07.2021, kl 00:01)
Mulig meteoritt over
Østlandet

(25.07.2021, kl 01:41)
OL-svømmer forsvarer
valget om å være uv...

(25.07.2021, kl 01:51)

Været i dag
SkyetOslo
17 °C , 4 m/s ØNØ.
SkyetBergen
17 °C , 1 m/s Ø.
Kraftig regnStavanger
15 °C , 2 m/s ØSØ.
Delvis skyetTrondheim
19 °C , 0 m/s SØ.
Delvis skyetTrømsø
10 °C , 5 m/s NNØ.
SkyetKristiansand
16 °C , 2 m/s SV.
KlarværBodø
15 °C , 5 m/s NØ.
RegnHalden
17 °C , 2 m/s SØ.

Værdata fra MET/ Yr.no

Koronatelefonen i Oslo blir nedringt av folk som vil fremskynde dose to av koronavaksinen.Rundt 70 prosent av innringerne spør om mulighet for å få dose to tidligere, sier kommuneoverlegen til ABC Nyheter, men det er ikke mulig. Foreløpig er det bare de som har vaksinetime de kommende ukene som får tilbud om å fremskynde sin andre dose.Kommuneoverlegen ber folk heller om å registrere seg på kommunens nettsider og melde fra der om at de kan møte opp tidligere til dose to.
De over 1.600 stedene som selger og serverer alkohol i Oslo, skal få fortsette med det fram til 2024. Vanligvis må alle butikker og serveringssteder søke på nytt hvert fjerde år, men nå vil byrådet fornye alle alkoholbevillinger automatisk. Det skal gi mindre byråkrati og frigjøre ressurser til mer målrettet kontrollvirksomhet, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen til NRK.
De over 1.600 stedene som selger og serverer alkohol i Oslo, skal få fortsette med det fram til 2024. Vanligvis må alle butikker og serveringssteder søke på nytt hvert fjerde år, men nå vil byrådet fornye alle alkoholbevillinger automatisk. Det skal gi mindre byråkrati og frigjøre ressurser til mer målrettet kontrollvirksomhet, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen til NRK.
Politiet har fått tilsendt bilde og videoar av hendinga der ein mann blei skoten og drepen ved Rådhuset i Oslo måndag ettermiddag. Det skriv VG.På spørsmål om dei har video av sjølve drapet, seier Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt at dei har video som «viser sentrale deler av hendinga».
Halvparten av dem i fritidsbåt som mistet livet i fjor, var ruspåvirket.Båtsesongen er på topp og MA Rusfri Trafikk vil senke promillegrensen for dem som fører fritidsbåter.I dag er grensen 0,8 og organisasjonen vil ha grensen ned til 0,2.
Til høsten blir alle fotballtrenere og kapteiner på G16- og G19-lag i Buskerud invitert til Fair play-møter. Det skjer etter flere rapporter om usportslig opptreden på kamper. Blant annet skal det diskuteres tiltak for å bekjempe problemet.
Mattilsynet har innført totalt portforbud på fjørfe etter at Veterinærinstituttet fant dødelig fugleinfluense på tre grågjess i Son. Portforbudet gjelder for hele Viken.
Lørdag ble det registrert 21 nye smittede i Ullensaker kommune. 18 har kjent smittevei, 3 er ukjent. Totalt er det registrert 106 nye smittede denne uken.Det er så langt registrert 18 tilfeller av delta-varianten.Den har vært en økning i smitte i Ullensaker den siste uken. Smitteutbruddet var først knyttet til tre utesteder, men det er også smitte ved arbeidsplasser og barnehager. Foreløpig har kommunen kontroll på utbruddet.
UiO skriver at man nå ser for seg undervisning uten avstandskrav i høst. Så lenge koronasmitten ikke blusser opp. ? Vi er utrolig glade over å kunne åpne opp enda mer når studentene er på plass til nytt semester, sier rektor Svein Stølen.
Det er ikke påvist noen nye tilfeller av koronasmitte i Drammen siste døgn. I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 23 nye smittetilfeller i kommunen. Det er heller ingen nye smittede i nabokommunene Øvre Eiker og Kongsberg.
Ifølge en ny rapport fra Fhi og Oslo kommune var det tre ganger høyere sjanse for å bli smittet på serveringssteder. Det var 70 prosent høyere sjanse for å bli smittet hvis man drakk alkohol på private fester. Undersøkelsen viser også at 40 prosent av tilfellene i undersøkelsen ble smittet i husstanden. Smitten øker ikke i seg selv hvis man er med på utendørsaktiviteter, men øker med en gang man ikke følger smittevernrådene. Det er også økt sjanse for å bli smittet hvis man ikke har mulighet til å jobbe eller studere hjemmefra.
En av fem sykepleiervakter i Oslos sykehjem og hjemmetjenester, bemannes ikke av sykepleiere, viser en undersøkelse Norsk Sykepleierforbund har gjort for fjerde år på rad i Oslo. Undersøkelsen er blant annet gjort i hjemmetjenesten og i 33 sykehjem, både private og kommunale. Sykepleierforbundet mener den viser at helsetjenesten i stor grad bemannes av ufaglært arbeidskraft.
Politiet skriver på Twitter at en ung syklist på Nesodden falt av sykkelen på vei hjem fra skolen og ble sendt til legevakten. Årsaken er trolig at noen har løsnet forhjulet på sykkelen og forholdet anmeldes.
En syklist er alvorlig skadet og fraktet til sykehus etter en trafikkulykke med en bil på Hagan i Nittedal. Det melder Øst politidistrikt. Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen er rekvirert for å undersøke stedet sammen med politiets krimteknikere.
Føreren av bilen som var involvert i trafikkulykken på Kråkerøy i Fredrikstad har fått førerkortet beslaglagt og anmeldes for forholdet, skriver politiet på Twitter. Syklisten blir kjørt til Sykehuset Østfold for behandling.
Politiet leter fortsatt etter to personer etter et ran ved Ensjø t-bane i Oslo sent torsdag kveld. Det var flere vitner til ranet, og politiet jobber ut fra beskrivelsene de har gitt.Mennene er beskrevet som i alderen 20-35 år, etter sigende av østafrikansk opprinnelse. De har også beskrivelser av hva ranerne hadde på seg, forteller politiet til NRK.Én person ble pågrepet kort tid etter ranet.
Regjeringa har bestemt seg for å skyte 700 av 1000 villreinbukkar på Hardangervidda. Årsaka er skrantesjuke som vart påvist hjå ein bukk i september i fjor. Det er og eit mål om å ta ut 1.000 til 1.500 simler, skriv regjeringa i eit presseskriv.
Det er varslet en markering til støtte for Britney Spears utenfor USAs ambassade i Oslo i kveld. «Free Britney»-bevegelsen i Norge sier de vil demonstrere klokka 17.30. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG.
Av de 52 nyregistrerte koronatilfellene i Oslo det siste døgnet er svært få den nye Delta-varianten. Det sier Helseetaten i Oslo kommune til NRK. I Oslo dominerer for øyeblikket den britiske varianten, også kjent som Alpha-varianten.
I dag åpner Økern bad for alle badeglade sjeler i Oslo. Anlegget er et midlertidig badetilbud imens kommunen ferdigstiller det nye Tøyenbadet. Badeanlegget er det første midlertidige badeanlegget i Oslo kommune og det eneste i landet som er planlagt for demontering. I tillegg holdes Holmia bad og Romsås bad åpent, som vanligvis er stengt om sommeren. Frognerbadet er åpent som vanlig.
Politiet opplyser klokken 10.30 at den savnede jenta på Gol er funnet i god behold etter tips fra publikum og et kort søk med politihund. Hun er kjørt til legevakt for en sjekk. «Vi takker alle frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder som har bistått i søket!», melder politiet.
Et enstemmig bystyre godtok onsdag den nye prislappen på 17,7 milliarder kroner for ny reservevannforsyning fra Holsfjorden (bildet) til Oslo. Bystyret aksepterer dermed kostnadssprekken på 5,2 milliarder kroner.Det var denne overskridelsen som førte til mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg og som gjorde at byrådet gikk av tidligere i dag Bystyret vedtok samtidig å se på om deler av ekstraregningen kan dekkes på andre måter enn av innbyggerne gjennom vannavgiften.Ny vannforsyning gjør at avgiften vil øke med 1.750 kroner i snitt pr. husstand i 2028. Kostnadssprekken utgjør 361 kroner av dette.
Statsadvokaten ber om at den hovedtiltalte 21-åringen i Prinsdal-drapet skal dømmes til 14 års fengsel.? Drapet bærer preg av å være en henrettelse, sier hun.
Neste uke innfører Oslo trinn tre av gjenåpningsplanen. Men FHI anbefaler at hovedstaden ikke innfører alle punktene i trinnet på en gang, skriver Aftenposten. Det kommer frem i en anbefaling FHI sendte byrådet mandag denne uken, og er årsaken til at gjenåpningen av Oslo ble utsatt en uke, ifølge avisen.
Mannen som er siktet for kroppsskade etter en knivstikking i Kråkstad, dro selv til politistasjonen i Ski for å melde seg for politiet. ? Det var et vitne som varslet oss, sier operasjonsleder Tom Sandberg. Politiet vet ikke om det er en relasjon mellom den skadde og den siktede.
Folkehelseinstituttet mener det er sannsynlig med utbrudd av deltavarianten også i Oslo. Det kan være svakere beskyttende effekt etter kun en vaksinedose mot denne mutanten, og det kan få betydning for smittespredning og antall sykehusinnleggelser, ifølge FHI.? Mutasjonen er et uromoment, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.Så langt er det påvist 16 deltatilfeller i Oslo. Deltavarianten ble tidligere omtalt som den indiske varianten.
I forrige uke ble det satt 5810 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Totalt er det nå satt oppunder 54.000 doser i kommunen. Denne uka mottar Drammen kommune rundt 6600 vaksinedoser, og neste uke er det meldt at de får rundt 8000 doser.
Søndag formiddag rykket politiet ut til «Fleksnes-episode» på Ulvøya i Oslo. Politiet måtte hjelpe Bymiljøetaten i Oslo med to bilister som hadde slått seg vrange. Begge hadde kjørt ut på Ulvøybroen fra hver sin retning og nektet å flytte seg. Dette hindret all annen trafikk og det var verbal krangling på stedet. Politiet har flyttet bilene.
Det er registrert 57 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er elleve under snittet de sju foregående dagene, men to flere enn på tirsdag. Det er likevel 23 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 67 smittede per dag.Smittetallene er høyest i bydel Søndre Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 327 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert seks nye smittede i bydelen siste døgn.Etter det følger bydelene Alna (165) og Bjerke (162). Nordre Aker har for tiden de laveste smittettrykket (66).
En foreløpig laboratoriestudie antyder at vaksinene fra Moderna og Pfizer er svært effektive også mot den indiske virusvarianten.Forskere har sett på to indiske virusvarianter, og slår fast at det ser ut som om mRna-vaksinene er effektive også mot disse variantene.
Opp mot 50 ungdommer er samlet på Kråkerøy i Fredrikstad, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad. En av ungdommene er så beruset at politiet har tilkalt ambulanse. Han oppfordrer foreldre til å ta kontakt med barna sine.
I Rakkestad har røykdykkere evakuert ut to personer ut fra en leilighet hvor det var røykutvikling fra en komfyr. Disse blir nå tatt hånd om av helsepersonell. Politidistrikt Øst skriver at det var takket være en snarrådig nabo at brannvesenet fikk melding og kom fort til stedet.
Det siste døgnet har åtte personer i Asker fått påvist koronaviruset. Det er tre flere tilfeller enn dagen før. Den siste uken har det blitt registrert 35 smittede i kommunen.
Politidirektoratet har fått samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet til å forlenge midlertidig bevæpning av politiet for en periode på inntil åtte uker. Det melder politiet i en pressemelding. Politiet er midlertidig bevæpnet på bakgrunn av PST sin vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.
Brannen i en enebolig i Hønefoss er slukket. To personer som bodde i huset, er gjort rede for. Den ene er fraktet til sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Huset er ubeboelig etter brannen, ifølge politiet.
Strømsgodset må spille for tomme tribuner når de sesongåpner hjemme mot Lillestrøm 16. mai. Drammen er underlagt 5B-restriksjonene frem til 21. mai, og klubben får derfor ikke ha tilskuere på arenaen. Godset håper de kan ha 600 tilskuere på plass når laget tar imot Tromsø 27. mai.
Det er registrert 138 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 33 over snittet de sju foregående dagene.138 tilfeller er 75 flere enn på søndag, men 28 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 109 smittede per dag.
27 personer i Hemsedal er satt i karantene etter at det er registrert ett nytt smittetilfelle i kommunen. Smittetilfellet er knyttet til private fester sist helg, skriver Hallingdølen.
TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.
Politiet har fremdeles ingen mistenkte etter en alvorlig vold- og trusselhendelse i Slalåmbakken i Moss natt til tirsdag. De fornærmede var to menn i 20-årene fra Moss. Politiets kriminalteknikere har sikret spor på åstedet, og det er foretatt flere vitneavhør, forteller politiadvokat Anne Løken.
© 1997-2021 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.