Tirsdag, 28.05.2024 03:10 Uke: 22
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Innsatte truet ansatte
med slagvåpen på ...

(I dag, kl 02:52)
Mann tiltalt for grov
vold mot tidligere...

(I dag, kl 02:52)
Blir det den varmeste
sommeren i manns m...

(I dag, kl 02:42)
Perus president
beskyldes for å ha
motta...

(I dag, kl 02:42)
Bungie vant søksmål
mot nettside som
sel...

(I dag, kl 02:23)
Viaplay-profil blir
butikksjef for
pantb...

(I dag, kl 02:12)
Biskop reagerer på
Rafah-angrepene

(I dag, kl 02:12)
Venstres Rotevatn vil
ha eksamen i alle ...

(I dag, kl 01:52)
Situasjon på Ullersmo
fengsel løst ? inn...

(I dag, kl 01:52)
Joe Exotic vil bli
USAs neste
president:...

(I dag, kl 01:22)

Sistedistrikt
Bil kjørte inn i
bygning i Oslo

(I går, kl 23:58)
Kommunen fraråder
bading i Oslo

(I går, kl 23:38)
Selger flest boliger i
Damsgårdssundet

(I går, kl 23:08)
? Å klage på eksamen
er ikke alltid en ...

(I går, kl 23:08)
Sjå Vestlandsrevyen
22.55

(I går, kl 22:58)
Innsatte truet ansatte
med slagvåpen på ...

(I går, kl 22:48)
Glimt stenger
treningen tirsdag

(I går, kl 22:48)
Se siste nytt fra
Sørlandet klokken
22.5...

(I går, kl 22:38)
Kastet egg på Time
rådhus

(I går, kl 22:38)
Person skadet seg på
topptur i Bodø ? re...

(I går, kl 22:38)

Mest lest siste uke
Joost Klein krever nye
politiavhør ? og ...

(I går, kl 18:22)
Flydrama for Mike
Tyson ? måtte ha
akutt...

(I går, kl 22:52)
Kommunen fraråder
bading i Oslo

(I går, kl 23:42)
AFP: Sikkerhetsrådet
skal ha krisemøte o...

(I går, kl 23:42)
Tui melder prisras på
restplasser til «S...

(I går, kl 23:42)
USA-forsker frykter
eksistensiell krise
...

(I går, kl 06:12)
Krigen i Ukraina:
Historiker advarer om
...

(I går, kl 07:42)
Skuespiller Johnny
Wactor (37) drept

(I går, kl 07:52)
Marie (20) forsvant
sporløst -
henlegger...

(I går, kl 08:07)
Tror på opptur for
«verdens kjedeligste
...

(I går, kl 10:07)

Mest lest i dag
Sandra (39) begravd
levende

(21.05.2024, kl 15:47)
Meklingen fortsetter i
staten og Oslo ko...

(21.05.2024, kl 06:52)
Mann pågrepet etter
vold på
massasjeinst...

(21.05.2024, kl 18:02)
To biler i
frontkollisjon i
PorsgrunnABC...

(21.05.2024, kl 18:02)
Nye tall: Så ofte må
batteriet byttes i ...

(25.05.2024, kl 17:42)
Lena Sløgedal Paulsens
foreldre ber om r...

(22.05.2024, kl 13:42)
Trump med
sjokkanklager mot
Biden og FBI...

(23.05.2024, kl 15:52)
Israel vurderer kreve
Norge fjernet fra ...

(24.05.2024, kl 17:22)
Frank Løke bekrefter
brudd med kjæresten

(26.05.2024, kl 10:02)
Beslaglegger utstyr: -
Galskap

(21.05.2024, kl 17:37)

En bil kjørte inn i en bygning ved Brynseng i Oslo sent mandag. Politiet så ikke at det skjedde, men de forsøkte å stanse vedkommende ved Helsfyr. Fører fremstår ikke alvorlig skadet, ifølge politiet. De mistenker kjøring i rusa tilstand.
Oslo kommune advarer mot å bade i Oslofjorden etter mandagens voldsomme regnvær. Etter styrtregnet kan store mengder tarmbakterier ha kommet til badeplassene.Det er ventet regn også i dagene som kommer, om ikke i like store mengder som mandagen. Først til helgen er det meldt om pent vær i Oslo igjen, og da kan det kanskje friste med et bad.Men Oslo kommune fraråder badingen, og ber folk vente, skriver VG.
Politiet bistår i en hendelse ved Ullersmo fengsel etter at to innsatte truet ansatte med slagvåpen.? Det er to personer som har truet ansatte med slagvåpen. De ansatte har trukket seg tilbake, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.
Én person omkom i den alvorlige trafikkulykken i Oslofjordtunnelen mandag formiddag.? Sakens natur tilsier at en av bilene har kommet over i motgående felt, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Brække Aas til NRK.Til Amta opplyser politiet at det er sikret videobevis av hendelsen.? Per nå har vi et klart bilde på hva som har skjedd. Nå blir det opprettet anmeldelse på hendelsen, sier politiet til avisa.
Oslo-restauranten Kontrast får to stjerner i Michelin-guiden, melder NTB. Restauranten i Maridalsvegen i Oslo satser på skandinavisk mat.
E134 Oslofjordtunnelen er åpnet igjen for trafikk etter dødsulykken tidligere mandag.Det opplyser Vegtrafikksentralen.En person omkom i ulykken, og to ble lettere skadet. Tre biler var involvert.
? Det er ikke så mye man får gjort får å håndtere store regnmengder annet enn åpne kummer og sluk.Yvona Holbein, overvannskoordinator i Plan- og Bygningsetaten i Oslo kommune.Mandag har det vært styrtregn og tordenvær over store deler av Østlandet.? Vi jobber med en beredskapsplan slik at etatene sammen skal kunne være mer forberedt.Holbein sier at siden vi blir flere og flere, er man nødt til å bygge mer.? Det har blitt flere tette steder og da er det ikke så mange steder hvor vannet kan renne ned.Hun legger til at ledningsnettet ofte fyller seg fort når det er intenst regnvær.? Det hjelper om man har litt grøntareal, men det vet vi det totalt sett har blitt mindre av.Derfor forsøker etaten å legge tilrette for grøntareal når de bygger ut nye bygg, ifølge Holbein.
MDG og Rødt stemte imot at Oslo freedom forums menneskerettighetspris til Aleksej Navalnyj blir delt ut i Oslo rådhus.De andre partiene stemte for da saken ble behandlet på nytt i bystyrets forretningsutvalg mandag og sikret dermed flertall.Navalnyjs enke kommer til Oslo 3. juni for å ta imot prisen. Den russiske opposisjonspolitikeren døde i fangeleir i Sibir i vinter.I mai sa flertallet i utvalget nei til å dele ut prisen i Oslo rådhus. Grunnen er det som hovedregel kun er Oslo kommunes egne priser som skal deles ut i byens storstue.Ett av unntakene er Nobels fredspris.Etter at byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) opplyste at prismottakeren er Aleksej Navalnyj snudde Arbeiderpartiet og SV, men ikke Rødt og MDG.? Dette er opportunistisk og delvis populistisk, sa Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri og understreket samtidig at standpunktet ikke har med selve prisen å gjøre.
Togene går som normalt igjen etter strømproblemer på Drammen stasjon mandag morgen.Det melder Bane Nor.Reisende må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.
Flere trikkelinjer har problemer på grunn av mye vann i sporene, melder Ruter.Et kraftig styrtregn rammet Oslo mandag ettermiddag, og har ført til oversvømmelser flere steder.Ifølge Ruter kl. 14.44 rammer dette trikkelinjene 11, 12, 13, 17, 18 og 19.
Mandag startet rettssaken mot en mann i 50-årene ansatt i Statens vegvesen som er tiltalt for å ha gitt falske opplysninger til politiet om to drapssaker og flere trafikkulykker.Han nekter straffskyld, skriver Dagbladet.Politiet mener han skal ha fabrikkert kjøredata i to drapssaker der han bistod politiet, Anne Elisabeth Hagen-saken på Lørenskog i 2018 og drapet på Janne Jemtland i Brumunddalen i 2017.I tillegg skal han ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker fra 2015-2019.Rettssaken går i Oslo tingrett.
På overtid ble det enighet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart. Dermed unngås streik ved landets to største lufthavner i Oslo og Bergen.
Politiet ber om varetektsfengsling i fire uker for mannen i 20-årene som er siktet for drapet på Bjørkelangen i Akershus i helgen.Politiet ønsker også brev- og besøksforbud.En mann i 30-årene ble drept natt til søndag og det er en familiær relasjon mellom den siktede og den avdøde.
Europavei 134 Oslofjordtunnelen er stengt etter en trafikkulykke, melder Vegtrafikksentralen øst på X.Tunnelen er stengt i begge retninger.Ifølge politiet er det en alvorlig ulykke med flere biler involvert.Brannvesenet skriver at ulykken har skjedd 1,5 kilometer fra tunnelåpningen på Hurum-siden.Det er omkjøring via fergesambandet Moss-Horten.
Europavei 134 Oslofjordtunnelen er stengt etter en trafikkulykke, melder Vegtrafikksentralen øst på X.Tunnelen er stengt i begge retninger.Ifølge politiet er det en alvorlig ulykke med flere biler involvert.Brannvesenet skriver at ulykken har skjedd 1,5 kilometer fra tunnelåpningen på Hurum-siden.Det er omkjøring via fergesambandet Moss-Horten.
Politi og ambulanse er på Frogner i Oslo hvor det er meldt om en voldshendelse, skriver politiet på X.Personen som meldte fra, hadde sett en kvinne som hadde blod i ansiktet. Ifølge en person på stedet lå det en annen skadet kvinne i en leilighet.Denne kvinnen har skader som tyder på at det er brukt en skarp gjenstand. Kvinnen er bevisst, ifølge politiet.
Flytoget bør settes inn for å frakte frustrerte jobbpendlere gjennom Asker, Bærum og Oslo, mener SV.6. mai ble kollektivfeltet på E18 vest for Oslo stengt for elbiler.? Dette har gitt lange køer på veien, men også trengsel i kollektivtrafikken, sier SVs Balder Alvær Olafsen.? Og når de tar kollektivtransporten som de blir oppfordra til, så opplever de å stå tettpakka som sild i tønne på togene. Samtidig så går flytoget halvtomt ved siden av lokaltoget, sier Olafsen.? Så det vi vil få til nå, er å sørge for at vi fyller alle togene vi har, for å sørge for at alle pendlere får en god pendlertilværelse nå i dagene fremover.NRK har bedt om å få Samferdselsdepartementets vurdering av forslaget fra SV. Departementet svarer at de er blant virksomhetene som har ansatte i streik og at det vil ta lenger tid enn vanlig å få svar fra dem.
Avdøde Aleksej Navalnyjs enke, Julija Navalnaja, kommer til Oslo 3. juni for å ta imot pris på vegne av sin avdøde ektemann, skriver Aftenposten.Den russiske opposisjonspolitikeren døde i fangeleir i Sibir i vinter.At Navalnyj skal hedres med pris, avsløres av byrådsleder Eirik Lae Solberg i et brev til Forretningsutvalget i Oslo kommune, ifølge avisen.
En syklist er fraktet til sykehus med mulige hodeskader etter et sammenstøt med en bil, skriver Oslo-politiet X.Politiet skriver at de fikk meldingen klokken 08.14:Bilisten har kommet kjørende Gamle Hovsetervei og har lagt seg feil i lyskrysset ved Sørkedalsveien da den skulle rett over krysset. Ved feltskifte har ikke bilen sett syklisten og det har blitt et sammenstøt. Nødetatene er ferdig på stedet, ifølge politiet.
Ved midnatt gikk meklingsfristen ut for en lønnsavtale mellom Fellesforbundet og NHO luftfart. Det mekles fortsatt på overtid, bekrefter Carl Petter Martinsen hos Riksmekleren i en SMS til NRK? Å si det ikke har vært noen progresjon, er feil. Men det er fortsatt mye som gjenstår. Helheten i oppgjøret er sentralt for begge parter, skriver Martinsen i en SMS til NRK ved 05.00 tiden mandag morgen.Hvis ikke partene blir enige blir nesten 450 ansatte ved Oslo lufthavn og Bergen lufthavn tatt ut i streik i dag.
Mandag ettermiddag er det fare for styrtregn og tordenvær.I Oslo, på Romerike og i Østfold kan det komme kraftige regnbyger, noe som kan gi lokale oversvømmelser.På Østlandet er det også ventet mye lyn og lokalt kraftige vindkast, ifølge yr.no.Meteorologene har utstedt i alt tre farevarsler for Østlandet, det er også skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.
Flere ønsker å få seg hydrogenbil. Disse bilene kan fremdeles kjøre i kollektivfeltet, i motsetning til elbiler, som nylig mistet denne muligheten i Oslo og Akershus.Hos Toyota i Asker og Bærum har de solgt tre hydrogenbiler den siste uka, mot null solgte tidligere i år, skriver Budstikka. De har også videreleaset ti slike biler sist uke.Men det er nok en stund til hydrogenbiler blir den nye folkebilen. Bare 141 av landets 2,8 millioner personbiler er hydrogenbiler, og i Sør-Norge er det bare ett sted du kan fylle tanken, nemlig på Høvik i Bærum.
Natt til mandag samlet mellom 20?30 demonstranter seg utenfor den israelske ambassaden i Oslo, etter meldingen om søndagens angrep mot Rafah. ? Det er litt lyd med slagord som ropes mot ambassaden, men ellers går det rolig for seg, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther ved Oslo politidistrikt til NRK.
Mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen til VG at hans klient ikke erkjenner straffskyld.Han er siktet for å ha drept en mann i 30-årene på Romerike, natt til søndag.? Han har fortalt sin historie om hva som skjedde i natt. Han erkjenner de faktiske forhold, sier Marthinsen til avisen.Videre forteller han at klienten hans også har erkjent at han var på stedet og begikk handlingen som er beskrevet i siktelsen.? Siktede har selv ringt politiet. Det har vært en hendelse i huset nattetid som gjorde at det ble som det ble, forteller forsvareren til VG.Drapsvåpnet skal ifølge politiet være en kniv, og det er en familiær relasjon mellom offeret og mannen som er siktet i saken.
20-åringens forsvarer, Per Ove Marthinsen til VG at hans klient ikke erkjenner straffskyld.? Han har fortalt sin historie om hva som skjedde i natt. Han erkjenner de faktiske forhold, sier Marthinsen.
Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe. (NTB)
Romerikes Blad skriver at politiet har startet etterforskning etter en bilbrann søndag ettermiddag.? Bilen har stått parkert og vi mistenker at bilen er påtent, sier oppdragsleder Helge Jørstad i Øst politidistrikt til avisa.Brannvesenet fikk melding om brannen litt før klokken halv fire. Kort tid etter var den slukket, men biler en utbrent ifølge brannvesenet.Bilen blir nå tauet inn av politiet fir videre undersøkelser.
Oslo politidistrikt skirver på X at alle beboere er evakuert.Ifølge politiet skal det brenne på loftet i boligen.
Politiet opplyser i en pressemelding at de har pågrepet og siktet en mann i 20-årene for drapet i Bjørkelangen på Romerike i Akershus natt til søndag.Den avdøde er en mann i 30-årene. De pårørende er varslet.? Siktede har en familiær relasjon til avdøde. Siktede ble pågrepet i natt og befinner seg nå i arresten, skriver politiet.
Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke mellom en buss og en lastebil langs fylkesvei 120 Nedre Rælingsvei.Foreløpig er det ikke meldt om noen personskader, skriver Øst politidistrikt på X.
Politiet har rykket ut med store mannskaper til Bryn i Oslo i forbindelse med en fest i det eritreiske miljøet. Politiet har brukt tåregass for å få kontroll.Ifølge politiet er det tilløp til slagsmål, skadeverk, vold og steinkasting. Det har også tidligere vært bråk mellom ulike eritreiske grupper i forbindelse med feiring av nasjonaldagen.? Vi har brukt tåregass for å få kontroll. Det er fortsatt tilløp til slagsmål, steinkasting, skadeverk og voldsutøvelse, skriver operasjonsleder Eirik Sannes i en melding fra politiet.(NRK/NTB)
Det brenner i en firemannsbolig på Rasta i Lørenskog i Akershus. Brannvesenet opplyser at de ikke har kontroll på brannen og heller ikke på de som er registrert på adressen. Store ressurser fra brannvesen og andre nødetater er på stedet.
Det brenner i en bolig på Lørenskog i Akershus. Nødetatene er på vei, melder politiet. De som bor i huset skal ha kommet seg ut.
Politiet rykker ut til Skiphellestranda i Drøbak etter at mann løp inn på stranda med en sag.Én person er skadet, opplyser politiet.Politiet er bevæpnet og rykker frem med flere enheter fra land og fra sjøen.
En død person er funnet i sjøen ved Blommenholm i Bærum.Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.22.? Vi jobber med å identifisere vedkommende og pårørende er ikke varslet, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til NRK.Politiet har ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.
En død person er funnet i vannet i Oslofjorden.Klokken 12.22 fikk Oslo-politiet melding om en død person i fjorden.Vedkommende er nå plukket opp og erklært død av helse, opplyser politiet.? Vi jobber med å identifisere vedkommende og pårørende er ikke varslet, skriver politiet til pressen.Politiet er på stedet for å undersøke hva som har skjedd.
Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.? Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.? Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6?1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7?4) i det avgjørende settet.Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.? Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.Til slutt dro Ruud i land seieren.Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.
Natt til lørdag ble Palestina-teltet utenfor Stortinget i Oslo sentrum utsatt for hærverk. Teltet ble kuttet opp og plakater utenfor teltet ble brent.? Vi kommer til å anmelde, og håper politiet vil bruke ressurser på å finne de som er ansvarlige for dette, sier Rami Samandar til Nettavisen.Han er talsperson for de propalestinske aktivistene som har slått leir utenfor Stortinget etter at de israelske angrepene på Gazastripen startet i oktober i fjor.Samandar omtaler hærverket som et angrep på ytringsfriheten.Krimleder Thomas Enger i Oslo politidistrikt bekrefter at politiet rykket ut etter å ha mottatt en melding om hendelsen like etter klokken 2 natt til lørdag.? Vi har avhørt et vitne i forbindelse med hendelsen. Det kan være personen som kontaktet oss, sier Enger til Nettavisen.(©NTB)
Fristen for å bli enige om tariffavtalen Flyoverenskomsten er søndag.? Vi har en meget travel helg foran oss, skal vi unngå streik, sier Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen til Fri Fagbevegelse.Dersom det blir brudd i meklingen kan 364 ansatte ved Oslo lufthavn bli tatt ut i streik. Det er også varslet at 83 ansatte ved Bergen lufthavn tatt ut.Fagforbundets motpart, NHO Luftfart, opplyser til Fri Fagbevegelse at det er så stor avstand mellom partene at de behøver hjelp fra riksmekleren.Sykelønn og pensjon har vist seg å være vanskeligst i oppgjøret.(Bildet under er fra pilotstreiken i SAS sommeren 2022).
Politiet fikk i dag meldinger om tre gutter som skal ha hatt en pistol på trikken. Da de ble anholdt ved Majorstuen, viste det seg at det var en lekepistol.? Den kunne lett oppfattes som et ekte våpen, skriver politiet på X.De understreker at dette ikke var en trusselsituasjon.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.