Fredag, 20.05.2022 06:12 Uke: 20
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Fartskontroll i Skien
(I dag, kl 06:03)
Russland testet
superubåt ved
Norskehave...

(I dag, kl 05:55)
Erkjenner
Fornebu-nederlag

(I dag, kl 05:43)
Kjøring i rus og høy
hastighet

(I dag, kl 05:43)
Trenger ikke plast i
hage

(I dag, kl 05:33)
Dømt til fengsel
(I dag, kl 05:33)
Arendal krever Staten
for 100 millioner

(I dag, kl 05:33)
Setter ekstra
beredskap for
skogbrannhel...

(I dag, kl 05:23)
Kjørte på elg
(I dag, kl 05:23)
Prøvde å ta seg inn i
bolig

(I dag, kl 05:23)

Sistedistrikt
Fartskontroll i Skien
(I dag, kl 06:06)
Trekker seg fra
brannsamarbeid

(I dag, kl 06:06)
Kjøring i rus og høy
hastighet

(I dag, kl 05:49)
Erkjenner
Fornebu-nederlag

(I dag, kl 05:36)
Dømt til fengsel
(I dag, kl 05:36)
Setter ekstra
beredskap for
skogbrannhel...

(I dag, kl 05:26)
Stoppa ikke fra
politiet

(I dag, kl 05:26)
Avslutta fest
(I dag, kl 05:26)
Arendal krever Staten
for 100 millioner

(I dag, kl 05:26)
Ungdommer knuste ruter
(I dag, kl 05:16)

Mest lest siste uke
Gutt (13) omkom i
skrekkulykke

(I går, kl 07:58)
Den greske
filmmusikeren Vangelis
er død

(I går, kl 23:03)
Hvorfor er Tyrkia med
i Nato?

(I går, kl 23:13)
Burnley rotet bort
ledelsen ? fortsatt
i...

(I går, kl 23:23)
Reinkind og Sagosen
hjalp Kiel til
slutt...

(I går, kl 23:33)
DAGENS RETT: Når du
servereR
kyllingfile...

(I dag, kl 00:12)
Fare for streik på
flyterigger

(I dag, kl 00:53)
Uskyldig fengslet for
drap i 18 år

(I går, kl 07:58)
Politihøgskolen i Oslo
får 80 nye studie...

(I går, kl 17:13)
Har «barnas dag» blitt
en dag for flatfy...

(I går, kl 17:13)

Mest lest i dag
Olena (22) om
skjebnetimene: -
Pulsen ra...

(14.05.2022, kl 20:07)
Alvorlig trafikkulykke
i Voss: Seks pers...

(15.05.2022, kl 10:45)
12-åringer ute i natt
(15.05.2022, kl 08:33)
Anmeldelse og
førerkortbeslag

(16.05.2022, kl 14:34)
Nekter skyld for
masseskyting: -
Ondskap

(15.05.2022, kl 02:45)
Ønskes velkommen til
kongen for å snakke...

(15.05.2022, kl 22:23)
Vann, men må vente på
tittelen

(15.05.2022, kl 22:53)
Kronprinsparet helste
på barnetoget

(17.05.2022, kl 09:03)
DAGENS RETT: Denne
kyllinggryten kommer
...

(14.05.2022, kl 00:12)
Sverige slo Tsjekkia i
VM

(15.05.2022, kl 22:13)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Stortingsrepresentantene måtte forlate salen under spørretimen da klimaaktivister tilknyttet Extinction Rebellion begynte å rope ut fra galleriet.? Spørretimen er avbrutt og det har vært en demonstrasjon på galleriet og noe utenfor som politiet håndterer, sa pressevakt Gunnar Syverud i Stortinget til NRK.Spørretimen var så vidt kommet i gang da det kunne høres fra salen at en stemme listet opp navn på alle de politiske partiene.? Vi har en beskjed til dere. FNs seneste klimarapport konstaterer at vi har to til tre år på oss til å snu skuta og gi oss en sjanse til å nå klimamålene.Det blir også ropt slagord som: «Stopp oljeletinga, gi de unge håp».Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til NRK at de har fått litt ulike opplysninger når det gjelder antallet på aktivistene.? Vi har akkurat kommet og opprettet kontakt. Vi har fått litt ulike meldinger på antallet demonstranter, men det er mellom 12 og 20 personer, sier han.
Det er gitt tillatelse til å felle en ulv på Hurumlandet sør i Asker kommune, skriver Budstikka.Det har vært observert ulv rundt Mørkvann og vestre Sætre den siste tiden.Ifølge viltoppsynsleder i regionen er det bare én ulv i området.Fellingstillatelsen fra Statsforvalteren er gitt for å beskytte beitedyr.
Det brenner i et skogsområde kalt Ringeriksflaka, nordvest for Tryvannstårnet, melder politiet i Oslo. Brannvesenet melder om fare for spredning. Omfanget skal være på over et mål, ifølge politiet.
Nødetatene rykker ut til Kristian Brenners vei i Drammen. En buss skal ha kjørt på en fotgjenger. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Politiets utlendingsenhet sier antallet ukrainere som har kommet til Norge i påsken har gått ned, sammenlignet med den mest hektiske perioden i mars.Dette betyr at det nå er mulig for PU å hente inn noe av etterslepet på å registrere ukrainere som flyktninger.? Nå jobber vi med å kalle inn de som venter på private adresser til å komme litt raskere enn det vi hadde avtalt med dem. Om vi får tak i alle nå de neste par ukene, så er vi à jour (med registrering) innen utgangen av april, sier Are Manus Olsen, seksjonsleder i Politiets utlendingsenhet til NRK.Han sier samtidig at man må regne med at det er enkelte ukrainere det er vanskeligere å få tak, og at man derfor må jobbe med å registrere disse også i mai. Norsk Folkehjelp, som driver et akuttregistreringsmottak ved Gardermoen, sier man er glad for at registreringstiden har gått ned, men at man regner med at situasjonen kan snu raskt. På det verste har over 4000 ukrainere stått på venteliste for å bli registrert.
Det brant natt til onsdag på en veranda ved Ringstabekk skole i Bærum. Politiet tror brannen kan være påsatt.Oslo-politiet meldte om saken rett før klokka 3. Brannen, som var på skolens sørlige hjørne, ble meldt slukket kort tid etter.? Basert på spor på stedet er vår hovedhypotese at brannen er påsatt. Vi søker i området med flere enheter, melder operasjonssentralen.Brannvesenet rykket ut med fem biler, melder NTB.- Ukjente gjerningspersoner har også knust flere vindusruter på Stabekk skole, og politiet undersøker om dette kan ha sammenheng med brannen på Ringstabekk ungdomsskole, tvitrer politiet i Oslo.
Lyn Fotball håper Bymiljøetaten i Oslo kommune vil fikse kunstgresset på Kringsjå til sommeren.Hverken Toppserie-laget eller bredden kan bruke den ødelagte banen, som eies av kommunen.I formiddag er det nytt møte med kommunen om saken. aglig leder Carl Gustav Borander sier han frykter konsekvensene.-Toppserielaget vårt må spille andre steder og bruke mye penger på å leie baner. Bare fram til sommeren skal vi spille sju hjemmekamper og mest sannsynlig ender vi opp med å betale over 100.000 kroner kun for å leie bane og tapte inntekter. Breddefotballen vår står med én bane mindre. Vi har allerede den største underdekningen på baner av omtrent alle klubber i Norge, så det er klart at det kommer til å påvirke hele klubben både økonomisk og på hva vi kan tilby spillerne våre, sier Borander til NRK.
UP stanset en uforsikret bil på Strømsø i Drammen like etter klokken 20. Føreren, en mann i 30-årene, hadde heller ikke gyldig førerkort, opplyser politiet. Nå anmeldes han for forholdet, og bilen hans ble avskiltet på stedet.
Politiet har holdt trafikkkontroll på formiddagen i Fredrikstad. Det melder de selv på Twitter. Ved Gamlebyveien ble det i løpet av en og en halv time utgitt hele 16 forenklede forelegg i 40-sonen.Høyeste hastighet ble målt til 64 km/t.
Tirsdag starter rettssaken mot en 19 år gammel mann som er tiltalt for to drapsforsøk i Oslo i fjor.I februar skjøt 19-åringen ifølge tiltalen en mann i skulderen i en leilighet på Bjølsen.Et halvt år senere, mens han satt i varetekt i Oslo fengsel, slo 19-åringen ifølge tiltalen en annen innsatt i bakhodet med en metallstang.Begge ofrene overlevde fordi de raskt fikk medisinsk hjelp.19-åringen innrømmer at han skjøt mannen på Bjølsen, men hevder han kun forsøkte å skade ham, ikke drepe ham.Tiltalte nekter straffskyld for hendelsen i fengselet. 19-åringen er tidligere dømt i en sak der to menn ble hogget med machete og påført livstruende skader på Torshov i mars 2020.
34-åringen som er dømt for sju drapsforsøk etter at han kapret en ambulanse i Oslo høsten 2019, anker til Høyesterett. I Borgarting lagmannsrett ble han dømt til 13 års forvaring med en minstetid på ni år? Han anker på saksbehandling og straffeutmåling, sier mannens forsvarer, advokat Torgeir Falkum, til NRK.
Flyselskapet SAS venter tommelen ned for en tredje rullebane på Gardermoen. Det skriver Dagsavisen. Årsaken er at de ikke ser behovet for dette i dag, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen. Flyselskapet mener at når elektriske fly tas i bruk, vil det trolig endre behovet for bygging av større flyplasser og lengre rullebaner. Naturvernforbundet, som lenge har argumentert mot en tredje rullebane, sier til avisen at uttalelsen til SAS er oppsiktsvekkende og positiv.
En ung mann må i fengsel fordi han dyttet en politibetjent på 17. mai i fjor. Det skriver Frediksstad Blad.På nasjonaldagen barket flere ungdommer sammen og gikk samtidig til angrep på politiet.Avisen skriver at 13 av dem enten ble bøtelagt og siktet, mens tre nå er dømt for oppførselen.
Etter tips fra publikum stoppet politiet en trailersjåfør på Svelvikveien i Drammen i 14-tiden onsdag. Fører fremstod som ruset og ble tatt inn på legevakta for nødvendig prøvetaking. ? Føreren ble pågrepet og innsatt i arrest for avhør og videre etterforskning, skriver politiet på Twitter. Føreren er ifølge politiet en mann i 60-åra.
Martin Sørlie-Rogne (17) fra Strømmen satte juniorverdensrekord i luftrifleøvelsen R4 under EM Para 10 meter på Hamar tirsdag. Sørlie-Rogne oppnådde 627,1 poeng, noe som var 0,8 poeng foran thailandske Chetsarit Senachans rekord fra 2017.Det melder Norges Skytterforbund i en pressemelding. ? Jeg hadde det gøy og skjøt med god kontroll hele veien. EM på hjemmebane er stort for oss utøvere på Skytterlandslaget og ekstra fint at jeg får gjort en god konkurranse, sa Martin Sørlie-Rogne.Debutanten endte på 11.-plass i seniorkonkurransen.
Seks ungdommer møter mandag i Oslo tingrett, tiltalt etter ransbølgen i hovedstaden høsten 2021.De seks er tiltalt for ran, ransforsøk og flere tilfeller av grov vold. Flere av dem er mindreårige.Enkelte av de tiltalte har erkjent straffskyld, mens andre ikke har gjort det.Det var i september i fjor at minst ti barn og unge ble ranet ulike steder i hovedstaden.? Det er ikke uvanlig med så mange gjerningspersoner i en sånn sak, sier politiadvokat Jon Inge Engesmo. Når de begår denne type kriminalitet gjør de gjerne den i fellesskap, sier han.
En mann i 30-årene ble natt til torsdag sendt til sykehus med mindre stikkskader i armen. Hendelsen skjedde i Torvgata i Hønefoss. En mann i 40-årene er pågrepet i saken, melder Sør-Øst politidistrikt.
Nobels Fredssenter i Oslo gir alle helgens billettinntekter til Reportere uten grenser. De jobber med å sikre tilgangen på fri informasjon om krigen i Ukraina. Også flere museer i Oslo og Akershus gir helgens billettinntekter til Ukraina, etter at flere museumsledere i det krigsrammede landet har bedt om hjelp.
Erstatt Tajik med en politiker med flerkulturell bakgrunn, er meldinga fra Kamzy Gunaratnam (Ap) til egen regjering.Det skriver Avisa Oslo.Hadia Tajik gikk av som arbeids- og inkluderingsminister onsdag.På egen Facebook-side skriver Gunaratnam: « Når vi snakker om arven etter Benjamin Hermansen, 22. juli eller angrepet på Al-Noor-moskeen, eller andre type høyreekstreme krefter, må vi som arbeiderbevegelse huske en ting: Vi har et ansvar for å løfte rollemodellene som representerer det mangfoldige Norge. Det forplikter oss. Det skulle bare mangle at vi har minst én statsråd med minoritetsbakgrunn i en Arbeiderpartiet-ledet regjering i 2022.»
Erstatt Tajik med en politiker med flerkulturell bakgrunn, er meldinga fra Kamzy Gunaratnam (Ap) til egen regjering.Det skriver Avisa Oslo. Hadia Tajik gikk av som arbeids- og inkluderingsminister onsdag. På egen Facebook-side skriver Gunaratnam: « Når vi snakker om arven etter Benjamin Hermansen, 22. juli eller angrepet på Al-Noor-moskeen, eller andre type høyreekstreme krefter, må vi som arbeiderbevegelse huske en ting: Vi har et ansvar for å løfte rollemodellene som representerer det mangfoldige Norge. Det forplikter oss. Det skulle bare mangle at vi har minst én statsråd med minoritetsbakgrunn i en Arbeiderpartiet-ledet regjering i 2022.»
Regjeringen vil bruke statlige penger til å betale for oppløsning av Viken selv om fylket hadde et overskudd på 1,3 milliarder kroner i 2021.Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier regjeringen vil stå ved løftet om å ta de nødvendige kostnadene, uavhengig av hva slags regnskapsresultat fylkene får.Ifølge en rapport fra fylkeskommunen vil oppløsningen av fylket koste fra 310-440 millioner, men beregningene er usikre og kostnaden kan bli høyere.
En mann i 40-årene er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Geir Kirkerud i Sarpsborg i september 2020, melder TV 2.Mannen nekter for å ha begått drapet.
Politiet melder om en kollisjon mellom to biler på E134 i Vestfossen.? Det blir meldt om store materielle skader. Alle er ute av bilene, fremstår ikke som personskader, skriver politiet Sør-Øst på Twitter. Nødetatene er på vei.
Kollektivselskapet Ruter skal teste ut en helt ny type billett. Det skriver Aftenposten.Håpet er å lokke til seg flere passasjerer. Passasjerene har nemlig blitt færre under koronapandemien, blant annet fordi mange sitter på hjemmekontor. I tillegg har det dukket opp alternativer som elsparkesykkel og delebil.Med den nye billett-typen vil man få billigere enkeltbillett, jo oftere man reiser. Til å begynne med blir dette et prøveprosjekt for noen utvalgte.
Mange har spart strøm og fyrt med ved for å varme opp hjemme denne vinteren. Nå ber Astma- og allergiforbundet folk slutte med det, særlig i Oslo.Vedfyring er nemlig dårlig for luftkvaliteten, og nå er det også dyrere enn å bruke strøm. Snittprisen for strøm i Sørøst-Norge den siste uka er på 1 krone og 35 øre per kilowattime. Med en 40 liters vedsekk til 80 kroner vil den samme varmeeffekten koste deg 1 krone og 60 øre.
Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Ski onsdag kveld skal avhøres i ettermiddag. Øst politidistrikt skriver i en pressemelding at han er samarbeidsvillig. De vet fortsatt ikke hvordan han stiller seg til siktelsen.Politiet vil be om at mannens psykiske helse blir undersøkt.De to tenåringsguttene som ble knivstukket har politiet fortsatt ikke fått avhørt. De får behandling på sykehus for skadene sine.
En mann i 20-årene med autisme er savnet i området ved Klaretjern i Aremark i Østfold. Politiet søker i området med både patruljer og helikopter. Den savnede mannen har afrikansk opprinnelse.
To biler har kollidert ved krysset Vallersveien/Blåbærveien på Konnerud i Drammen. Ulykken skjedde litt før klokken 17.Fem personer er involvert. Alle er ved bevissthet, men en av dem blir undersøkt av helsepersonell. Ifølge politiet er det store materielle skader.Ulykken fører til kø på stedet.
Buskerudkommunene Lier, Hole og Ringerike vurderer å bli en del av Akershus dersom Viken oppløses. Dermed spøker det for de gamle fylkesgrensene.? Akershus er området som er viktigst for oss når det gjelder samferdsel. Mange av innbyggerne våre pendler til Akershus og Oslo, sier Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal (H) til Budstikka.
Justis- og beredskapsminister Emilie Mehl mener Bredtvet nå er det eneste reelle tomtealternativet i hovedstaden, skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.? Hvis et nytt fengsel skal bygges i Oslo, framstår Bredtvet som det eneste reelle alternativet. Tomten på Haugenstua er både dyr, svært liten og har usikre grunnforhold, og Statsbygg peker på at det vil være krevende å bygge et godt fengsel på denne tomten, sier statsråden.? Alternativet til Bredtvet er å flytte fengselet ut av Oslo. Jeg vil vurdere ulike løsninger så raskt som mulig. Det haster å komme videre med erstatning for Oslo fengsel, som kan bli pålagt stenging når som helst.Justisministeren sier hun er klar over det lokale engasjementet for Bredtveit-skogen. Ifølge pressemeldingen jobber hun med å nedskalere et nytt fengsel for å imøtekomme ønsket om å verne mest mulig av skogen.Mehl legger til at Bredtvet også er det eneste alternativet som vil gi et nytt fengsel for kvinner.? Dette ville betydd et betydelig løft for kvinners soningsforhold, som i dag ikke er like gode som for menn, sier statsråden.Tirsdag ble det kjent at Statsbygg anbefaler å legge nytt oslofengsel til Bredtvet. Det er Justis- og beredskapsdepartementet som skal ta den endelige avgjørelsen på hvor fengselet skal legges.
En varebil har rullet ned en skråning ved Tyristrand. Sjåføren blir sett til av ambulanse, melder politiet.
Det er registrert 5928 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er over 1100 flere enn samme dag forrige uke, og 764 flere enn torsdag. Dette er også det høyeste tallet på ett døgn så langt.Smittetallene er høyest i Østensjø bydel. Her er det et smittetrykk på 9975 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene. (NTB)
Heidi Weng har fått korona.Hun er en av de to langrennsløperne i OL-troppen som nå har fått bekrefta dette.Skiløperen fra Ytre Enebakk er nå i Italia og ifølge italienske regler får hun ikke dratt derfra før tidligst om ti dager, hvis hun da tester negativt.Første OL-øvelse for kvinnene går 5. februar. Og ifølge landslagsledelsen er det fortsatt usikkert om de to smitta i det hele tatt får reist delta i OL.Heidi Weng har fem VM-gull, hun har vunnet Tour de Ski to ganger og verdenscupen to ganger.
Det brenner i et bolighus på en gård i Våler i Østfold. Det skal ifølge politiet ikke ha vært folk inne i bygget. I nabobygget er det dyr, men det skal ikke være umiddelbar spredningsfare. Nødetatene er på stedet.
Oslo universitetssykehus har satt krisestab fordi deler av datasystemet deres er ute av drift.Det skriver de på sine egne nettsider. Det interne meldingssystemet deres er nede, og alt må nå gjøres manuelt på sykehuset, skriver de.
Intensivledere ved Ullevål sykehus ber om at koronatiltakene mykes opp.? Vi ser at omikron smitter mer, men det er en lavere andel av de smittede som blir så syke at de må legges inn på sykehus. Og det er færre av disse som blir så syke at de trenger intensivbehandling, sier Anne Bøen til Aftenposten.Kun fem av 177 koronapasienter på norske sykehus de siste fire ukene har fått påvist omikron.Bøen er overlege i anestesi og leder for anestesi- og intensivlegene ved Ullevål sykehus.Ifølge Folkehelseinstituttet viser analyser at det er 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av koronaviruset enn med delta.I tillegg er ser det ut til at omikron gir kortere liggetid enn delta.Bøen mener det er nå er nok kapasitet i helsevesenet til at det er mulig med en forsiktig oppmyking i noen av tiltakene fra regjeringen.
T-banestasjonen på Jernbanetorget er nå åpnet igjen, etter at det tidligere i dag brant i en heissjakt.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo ber helsevesenet dokumentere at sykehusene er så pressa at det forsvarer tiltak som skjenkestopp og at folk må være hjemme fra jobb, skriver VG.Han viser til at Norge har 1200 intensivplasser, mens det ligger 300 koronapasienter på intensivavdeling.Helsedirektoratet sier til avisa at sykehusene selv melder om stort press, og viser til at blant annet operasjoner må utsettes.
I Ås gikk selvtestingen på skolene ikke helt etter planen. Rundt halvparten av testene som elever og ansatte fikk utdelt på søndag hadde gått ut på dato for flere uker siden.Det skriver Ås Avis.Kommunen oppdaget feilen noen timer etter at testene ble delt ut. Mange foreldre og elever måtte hente nye tester søndag kveld og mandag morgen.
Mannen som er sikta for drapsforsøk etter at en mann søndag ble stukket med en skarp gjenstand i Rælingen, blir ikke varetektsfengsla.Det melder Øst politidistrikt i en pressemelding. «Etter planen skulle siktede fremstilles for varetektsfengsling ved Romerike og Glåmdal tingrett i dag. Politiet har gjennom etterforskningen de siste dagene fått et tydeligere bilde av hendelsen, og kan etter en helhetsvurdering ikke se at vilkårene for varetektsfengsling er til stede,» skriver de.Mannen er fremdeles sikta i saken.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.