Torsdag, 07.12.2023 18:34 Uke: 49
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Gratis juleparkering i
Fredrikstad

(I dag, kl 18:24)
For kaldt i
biblioteket

(I dag, kl 18:24)
Uthus brant ned
(I dag, kl 18:24)
Brann i bolig på Teie
i Færder

(I dag, kl 18:14)
Politiet leitar etter
stelt køyretøy i F...

(I dag, kl 18:14)
NRK-veteran raser mot
skilt

(I dag, kl 18:08)
Varsler økning i
nettleiepriser

(I dag, kl 18:04)
Bygger nytt helsehus i
Lindesnes for 1 m...

(I dag, kl 18:04)
Flere farevarsler i
Nordland: Snøskred
v...

(I dag, kl 18:04)
Skytingen i Åsane:
Politiet ønsker
konta...

(I dag, kl 18:04)

Sistedistrikt
Gratis juleparkering i
Fredrikstad

(I dag, kl 18:29)
Røykutvikling fra silo
i Grimstad

(I dag, kl 18:29)
For kaldt i
biblioteket

(I dag, kl 18:29)
Uthus brant ned
(I dag, kl 18:29)
Brann i bolig på Teie
i Færder

(I dag, kl 18:19)
Politiet leitar etter
stelt køyretøy i F...

(I dag, kl 18:19)
Varsler økning i
nettleiepriser

(I dag, kl 18:09)
Bygger nytt helsehus i
Lindesnes for 1 m...

(I dag, kl 18:09)
Skytingen i Åsane:
Politiet ønsker
konta...

(I dag, kl 18:09)
I vår opnar kles­kjeda
butikk i Knarvik

(I dag, kl 17:59)

Mest lest siste uke
USA setter
Osprey-militærfly på
bakken

(I dag, kl 09:44)
BA: Væpnet
politiaksjon i
Loddefjord

(I går, kl 22:25)
Så få spill kjøpes til
fullpris

(I dag, kl 09:13)
Rosenborg-spiller ute
i ti uker

(I går, kl 21:34)
Derfor forsvant den
(I går, kl 21:58)
Liverpool med
sliteseier mot
tabelljumbo...

(I går, kl 22:35)
- Helt misvisende og
alvorlig feil

(I går, kl 22:47)
Se Vestlandsrevyen
22.55

(I går, kl 22:54)
Gondol med turister
veltet

(I dag, kl 08:48)
Adresseavisen: Petter
Northug mister all...

(I dag, kl 09:54)

Mest lest i dag
Mistenkes for
ruskjøring

(02.12.2023, kl 20:26)
Strømproblemer på
Østfoldbanen

(05.12.2023, kl 02:14)
Italias andre «skjeve
tårn» kan kollapse

(02.12.2023, kl 09:40)
Brann i personbil på
riksveg 4

(04.12.2023, kl 22:14)
Mann ramponerte
bensinstasjon i Bergen

(02.12.2023, kl 05:56)
To sikta for hærverk
på Egge ungdomsskol...

(04.12.2023, kl 17:14)
Bolig overtent på
Hunstad ? riksvei 80
s...

(04.12.2023, kl 20:54)
Kontroll på
røykutvikling på
balkong i b...

(05.12.2023, kl 00:04)
Særforbund ber IOC
slippe til russere i
...

(05.12.2023, kl 17:54)
Nok en bilist mistenkt
for ruskjøring

(02.12.2023, kl 20:56)

Politiet har fått melding om trafikkuhell på Auglendsveien i Stavanger. Det skal bare være materielle skader. Politiet hjelper til med å dirigere trafikken.
Politiet har fått melding om trafikkulykke på Auglendsveien i Stavanger. Oppdateres.
Statoils første sjef, Arve Johnsen, døde onsdag. Han ble 89 år gammel. Johnsen døde onsdag kveld med sine nærmeste rundt seg, opplyser Equinor til NTB.Johnsen ledet Statoil fra selskapet ble grunnlagt i 1972 til 1988. Han kom fra stillingen som statssekretær i Industridepartementet.? Arve Johnsen var ikke bare Statoils administrerende direktør fra 1972 til 1988, men også selskapets første ansatte. Han etablerte selskapet, formet en hel industri og endret Norge, sier Equinors konsernsjef Anders Opedal.Statoil byttet navn til Equinor i 2018.(NTB)
Kongstun kristne friskole på Ålgård. Gautesete skole i Stavanger, Ullandhaug skole i Stavanger og Bogafjell skole i Sandnes er alle klare for fylkesfinalen i Klassequizen 2023.Ingen skoler i Rogaland fikk 12 poeng, som er den høyeste poengsummen som er mulig å oppnå i de innledende rundene. Kongstun og Gautesete fikk begge elleve poeng, mens Ullandhaug og Bogafjell fikk ti poeng.I alt fikk ti skoler ti poeng, og hvem som fikk de to siste plassene i finalen ble avgjort av vekten på en stein. Ullandhaug tippet helt riktig vekt, og Bogafjell var nest nærmest av skolene.To av de fire skolene som er med i fylkesfinalen, skal videre til landsfinalen i Oslo.
Store redningsressurser er varslet og sendt til Lutsivatnet, etter melding om at en person skal ha gått gjennom isen.NRK har mottatt bilder som viser at redningshelikopter, redningsbåt og brannvesenet er på stedet.? Vi vet foreløpig lite. En syklist meldte fra om roping fra vannet, forteller operasjonsleder Victor Fenne-Jenssen.Klokken 14.30 skriver politiet at nødetatene i samråd med redningsselskapet har avsluttet søket på stedet. Det er ikke gjort funn av personen.Dette er gjort etter en totalvurdering av utførte søk og etter samtaler ved vitner.? Det er viktig å understreke at vitnet gjorde alt rett ved å melde sin bekymring videre til nødetatene. Brann, politi og helse gjør sine vurderinger basert på innkommet informasjon og handler deretter.
Store redningsressurser er varslet og sendt til Lutsivatnet, etter melding om at en person skal ha gått gjennom isen.Det melder politiet på X.
Gruppeleiar for Ap i Stavanger bystyre, Dag Mossige, reagerer på måten fleirtalet skal kvitte seg med eigedomsskatten på. Fleirtalet har lova å gjera det i løpet av 2025. ? Det er sett av i overkant av 80 millionar kroner i budsjettet for neste år, men restbeløpet står det ingen ting om i økonomiplanen året etter, seier Mossige. Varaordførar Henrik Halleland frå KrF lovar at dette er eit reint rekneskapsteknisk problem, og at fleirtalet står på lovnaden sin.
Investeringsselskapet Kistefos krever ekstraordinær generalforsamling i Solstad Offshore. Dette i forbindelse med mulig erstatningssøksmål mot styret for forskjellsbehandling av aksjonærer.? Dette er en av de mest grisete transaksjonene vi har sett på Oslo Børs, sier Christen Sveaas, styreleder i Kistefos i en pressemelding.? Restruktureringsplanen innebærer en grov forskjellsbehandling av aksjonærer og beriker Aker på aksjonærfellesskapets bekostning. Kistefos mener restruktureringsplanen er et brudd på integritet og moral og et klart brudd på normal markedspraksis. Dette må de ansvarlige for planen erstatte. Kistefos ønsker å finne en løsning som likebehandler alle aksjonærer, noe sittende styre ettertrykkelig har demonstrert at de ikke gjør, sier Sveaas.Saken bunner i Solstad Offshores refinansieringsavtale, hvor blant annet Aker går inn med over 2,2 milliarder kroner.Kistefoss mener at refinansieringsavtalen innebærer «en direkte overføring av verdier og kontroll til Aker, mens Solstad Offshore tappes for 4 til 6 milliarder kroner».Kistefos eier direkte og indirekte nær 15 prosent av aksjene i oljeserviceselskapet Solstad Offshore og kan derfor kreve ekstraordinær generalforsamling.Sjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore sier til E24 at han ikke er kjent med saken.? Det er derfor vanskelig for meg å kommentere, sier han.Aker har ikke besvart E24s henvendelser. NTB har også forsøkt å innhente kommentar fra Aker (NTB).
Politiet er på stedet med flere patruljer etter melding om en voldshendelse. Tre personer har vært involvert i et slagsmål. En person er lettere skadet, men det er ikke behov for ambulanse. Politiet foretar nå avhør på de involverte.
Arlid Østin Ommundsen, Julia Joner og Silje Salomonsen har fått 3 millionar kroner frå Filmkraft i Rogaland. Pengane skal gå til å delvis finansiere spelefilmen med den foreløpige tittelen Nr. 11. Den skal handle om eit arveoppgjer der ein søskenflokk vert tvinga til å ta eit oppgjer med eigne livsval.
Terje Barka får Klepp kommune sin frivilligpris for 2023. Barka har drive med frivilleg arbeid i ulike samanhengar så og seia heile sitt vaksne liv. Fram til han vart pensjonist, i ulike lag og organisasjonar, etter at han vart pensjonist, først og fremst knytt til frivillegsentralen i Klepp.
Det blir ikkje noko av kuttet på 100 millionar kroner i det nye folkebad-prosjektet på Flotmyr i Haugesund. Det er klårt etter at styringspartia i Haugesund bystyre, Høgre, Frp, Venstre og Pensjonistpartiet fekk med seg Ap i eit fleirtalsvedtak i går kveld. Bygging av ny kulturskule går også sin gang. Om St. Olav barnehage blir bygd, skal diskuterast til neste år, skriv Haugesunds avis.
Torsdag har styrene i de to bankene vedtatt en plan for sammenslåing av bankene, og vil sammen bli Rogaland Sparebak. Det kommer fram i en pressemelding.Markedsområdet til Rogaland Sparebank vil omfatte Ryfylke og Nord Jæren, med et befolkningsgrunnlag på rundt 300.000 personer.Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen før sommerferien 2024.
Klokka 02.30 i natt, kom det melding om en vannlekkasje i Karmsundgata i Haugesund. Mannskaper fra Haugesund brannstasjon rykker ut for å bistå .
Rett etter klokka eitt i natt, starta eit slagsmål i Stavanger sentrum. Både den som blei banka opp og den som slo hardast er i 20 åra. Vinnaren av slagsmålet blei seinare på natta vist vekk frå sentrum.
Politiet iverksatte onsdag kveld en leteaksjon etter en kvinnelig pasient i 30-årene som var savnet i Sandnes. Like før klokken halv ett melder politiet at kvinnen er funnet og at leteaksjonen dermed er avsluttet.? Kvinnen er til rette og pårørende er varslet, sier operasjonsleder Jøran Solheim til NRK.
Det er satt i gang leteaksjon etter en pasient fra området Vibemyr i Sandnes. Kvinnen som er savnet, er i slutten av 30 årene, ca. 180 høy, kraftig kroppsbygning og brunt krøllete hår.Hun skal ha på seg en blå collegegenser med hvit skrift, grå bukse og joggesko.Ifølge politiet har pasienten utfordringer med å ivareta seg selv. Politiet ber om tips.
Camilla Herrem ble kåret til kampens beste spiller da Norge kjørte over, og vant 37?19 over Angola i første kamp i hovedrunden i VM onsdag kveld. Herrem satte inn 7 av Norges mål i Trondheim Spektrum.
Politiet melder om at de har kontroll på flere ungdommer som skal ha ranet til seg et klesplagg fra en annen ungdom i Stavanger sentrum. Patruljene foretar videre etterforskningsskritt og oppretter sak. Barnevern og foreldre vil bli kontaktet som følge av de involvertes unge alder.
Hvert år 6. desember er det uniform på jobben-dagen i Heimevernet. Dermed tok Time-bonden fjøsstell i grønne klær. Se mer i TV-sendinga 19.45.
Ein mann i 50-åra er i Gulating lagmannsrett dømt til 60 dagar i fengsel og 300 timar med samfunnsstraff for ulovlege våpen.Mellom anna har han oppbevart over 40 våpen utan lov. Nær 30 av dei var funksjonsdyktige.Fleire av våpena var også ulovlege og vil bli inndregne. På ein adresse på Jæren skal han ha oppbevart våpen som halvautomatisk rifle, maskinpistol og militært automatgevær.Mannen sa seg ikkje skuldig på alle punkt då saka var oppe for retten.
Ein mann i 50-åra er i Gulating lagmannsrett dømt til 60 dagar i fengsel og 300 timar med samfunnsstraff, for å mellom anna ha oppbevart over 40 våpen utan lov. Nær 30 av dei var funksjonsdyktige.Fleire av våpena var også ulovlege og vil bli inndregne. På ein adresse på Jæren skal han ha oppbevart våpen som halvautomatisk rifle, maskinpistol og militært automatgevær.Mannen sa seg ikkje skuldig på alle punkt då saka var oppe for retten.
I 2022 betalte Equinor et skattebidrag på 49,2 milliarder dollar. Selskapet sier at året var preget av høye priser og store svingninger i energimarkedene. ? Equinor ønsker å bidra positivt til samfunnet der vi driver virksomhet. Å betale riktig skatt der verdier skapes, er en viktig del av dette. 2022 var et spesielt år i energimarkedene med høye priser, store prissvingninger og høy inntjening, som ga betydelige skattebidrag, sier finansdirektør Torgrim Reitan i en pressemelding. I 2022 bidro Equinor-konsernet med skatt, produksjonsavgift (royalty) og produksjonsdeling med vertslandet på 49,2 milliarder dollar globalt. Av dette ble 44,3 milliarder dollar betalt i Norge, der Equinor har mesteparten av sin virksomhet. (NTB)
Verftet Westcon Power og Automation i Ølensvåg i Vindafjord, opplever at det grøne skiftet gjer at dei treng fleire tilsette. Verftet byggjer blant anna om fiskebåtar og offshorefartøy til også å gå på batterikraft, såkalla hybridfartøy.Det er behov for mellom 10 og 20 elektrikarar eller elektroingeniørar, seier dagleg leiar Bjørnar Tveit.Westcon Power og Automation har i dag 108 tilsette i Førde og i Ølensvåg.
Ein mann i 60-åra er dømt til 8.5 års fengsel for å ha prøvd å drepe ekskona utanfor McDonald sin restaurant ved Oasen Storsenter i januar.Ekskona i 60-åra fekk mange stikk i rygg, mage og brystet av ein kniv, skriv Haugesunds avis.Ho var på staden saman med deira felles dotter.Haugaland og Sunnhordland tingrett har også dømt mannen for å ha sett på ein brann som kunne ført til tap av menneskeliv.
Ein mann i 30-åra, som blei sikta for grov kroppsskade etter ei valdshending i Sandnes kvelden den 3. desember, blei i går varetektsfengsla i fire veker. Det stadfestar påtaleansvarleg i politiet i sørvest, Amalie Bråten Hauge. Den andre sikta, ein mann i 20-åra, er ikkje lengre sikta i saka og har fått status som vitne. Både 30- og 20-åringen blei lagt inn på sjukehus med stikkskadar, etter valdshendinga.Det var ei kvinne og fleire mindreårige barn som var vitne til valdshendinga.
Rett før klokken 08.40, opplyste politiet at veien er ryddet og at traifkken går som vanlig. Klokka 07.37 kom meldingen om at det hadde vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Tre biler var involvert. Det er ikke meldt om personskade, melder politiet.
Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig. Tre biler er involvert. Det er foreløpig ikke meldt om personskade, melder politiet. Nødetater er på vei til stedet.
Stavanger kommune får utbetalt om lag 20 millionar kroner frå Havbruksfondet i år. Dette er pengar som går til kommunar som legg til rette for oppdrettsverksemd. Deretter kjem Utsira som får 6.5 millionar kroner. Nummer tre på lista er Tysvær med 6.4 millionar kroner. Rogaland fylkeskommune får overført 9.5 millionar kroner.
Conoco Philips-sjef, Steinar Våge frå Stavanger hadde høgast inntekt i Rogaland i fjor. Han tente 178 436 452 millionar kroner i 2022, og hadde ei formue på 195 874 564 kroner. Investor Ole Ertvaag frå Stavanger er på andre plass med 152 533 485 og ei formue på 357 581 439.Deretter kjem Ståle Kyllingstad, gründer innan oljeservice frå Time kommune, med inntekt 104.623.207 og formue på 635.825.529.Den første frå nordfylket på lista er Sigurd Steen Aase frå Haugesund. Han hadde fjerde høgast inntekt i Rogaland. Steen Aase er mannen bak barnehagekjeda Trygge Barnehager og hadde hhv. 104.500.083 og 178.948.315 i inntekt og formue.For å bli med på lista over dei 100 med størst inntekt i Rogaland må du ha tent over 13 millionar kroner i 2022.
Forsvaret seier ja til å selje ei tomt i Møllebukta i Hafsfjord i Stavanger. Der ønskjer kommunen å byggje eit opplevingssenter for vikingtida, skriv Aftenbladet. Forsvaret tilbyr kommunen eit område på nærare 5 mål som ligg i sjøkanten i Hafrsfjord, ikkje langt unna monumentet Sverd i fjell. Prisen er 4.5 millionar kroner, men Forsvaret krev retten til å bruke delar av tomta i tilfelle behov.
Det kom kraftig røyk ut frå vindauge i andre etasje og frå takluka i fjerde etasje i eit bygg i Breidablikkgata i Haugesund i 20-tida i går kveld. Etter kvart kom det fram at det budde nokon både i kjellaren og i fjerde etasje, i eit bygg som i første omgang verka å vera ubebudd, skriv brannvesenet. Ingen av dei er skadde. Brannen starta i kjellaren, der det truleg har tatt fyr i ein ventilator. Huset var ikkje til å bu i etter brannen.
Eit ektepar i 70-80-års alderen blei sett til av lege, etter at dei pusta inn røyk i ei leilegheit i Rådhusvegen i Sola i natt. Brannvesenet melde klokka 02.00 om tørrkoking i ein leilegheit i ein fleirmannsbustad. Det har ikkje vore open eld i kjøkkenet. Ekteparet kom frå det utan alvorlege skader.
68 prosent av alle som tok førarkort i Rogaland i november, køyrde opp med automatgir. Det er to prosentpoeng meir enn landsgjennomsnittet. Det var om lag 75 prosent, eller tre firedelar av kandidatane, som bestod den praktiske oppkøyringa. Når det gjeld teoriprøven, så var det berre rett over 50 prosent som klarte den i november her i fylket.
Kjell Bjelland (65) frå Haugesund har fått den nasjonale Frivillighetsprisen. Prisen får han for innsats for tilrettelagd fotball i Djerv 1919 og Den Norske Turistforening.Bjelland, som sjølv har mista armen, har i fleire tiår organisert aktivitet for andre.Prisen blir delt ut av Kultur- og likestillingsdepartementet, Norsk Tipping og Frivillighet Norge, og går til ein person som har gjort ein ekstraordinær frivillig innsats. Til årets pris kom det inn 323 nominasjonar.
Johny Vassbakk kunne besøke kontoret til sine forsvarere i Stavanger som en fri mann i dag. Han er i Gulating lagmannsrett frifunnet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Se mer i TV-sendinga 19.45.
Politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik, har ikke lest dommen i Tengs-saken, hvor Johny Vassbakk blir frikjent, ennå.Han vil derfor ikke kommentere kritikken påtalemyndigheten har fått. Om etterforskningen i seg selv, sier han følgende:? Det å oppklare drap er en av de viktigste oppgavene til politiet. Vi har lagt mye ressurser ned i denne etterforskningen. På et tidspunkt ble Vassbakk siktet. Så har denne siktelsen ledet til en tiltale og en domfellelse, og i dag en frifinnelse. Johny Vassbakk er uskyldig og vi ønsker ham alt godt, sier Vik.
Flertallet i Stortingets næringskomité har blitt enige om at mellomstore og store selskaper skal ha minst 40 prosent kjønnsbalanse i styret.De siste 20 årene har kvinneandelen i norske styrer i private selskaper gått fra 15 prosent til 20 prosent.? Det går altfor sakte, så her trengs det kraftigere lut, sier Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson, Anniken Huitfeldt, i en pressemelding.Forslaget fra regjeringen, som nå får støtte fra samtlige partier bortsett fra Frp, er utarbeidet i samarbeid med NHO og LO.Reglene vil gradvis bli innført allerede fra neste år, og etter hvert vil de omfatte rundt 20.000 selskaper, skriver NTB.
Politi og ambulanse er på stedet etter melding om en arbeidsulykke ved Madlaleiren i Stavanger.En ansatt i transportfirma skal ha falt under arbeid på stedet og fått materialer over seg. Vedkommende er våken og fraktes til sykehus i ambulanse. Det er mistanke om bruddskader.Politiet gjennomfører avhør og undersøkelser på stedet.
Flertallet i Gulating lagmannsrett frifinner Johny Vassbakk for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Kun to av meddommerne mente han måtte dømmes for drapet i mai 1995.Vassbakk har siden han ble pågrepet 1. september 2021 nektet for å ha noe med drapet på Tengs å gjøre.Han ble i tingretten i februar i år dømt til 17 års fengsel. Dommen var enstemmig. Vassbakk anket dommen.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.