Tirsdag, 27.09.2022 04:34 Uke: 39
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:51)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:51)
- Hun er som
psykiateren min

(I dag, kl 02:31)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:31)
DAGENS RETT: Lag en
fyldig og kremet
gry...

(I dag, kl 00:11)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:41)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:31)
Keepertabbe ødela
mektig engelsk
snuoper...

(I går, kl 23:01)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:01)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:51)

Sistedistrikt
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:52)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:52)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:32)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:42)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:32)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:52)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:52)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:52)
En fastklemt etter
singelulykke i
Kongsv...

(I går, kl 22:52)

Mest lest siste uke
Advarer Putin: -
Katastrofale
konsekvens...

(I går, kl 09:11)
Bøtelagt etter
hotellbråket

(I går, kl 10:21)
Tobarnsmor søkkrik på
Jesus-porno

(I går, kl 17:21)
Båt synker i Grimstad
(I går, kl 07:41)
Valgt som
sentralstyremedlem

(I går, kl 07:51)
Ny korsbåndskade for
dansk spiller

(I går, kl 07:51)
- Putin kan la seg
friste

(I går, kl 07:51)
Nordmann med assist i
NHL-oppkjøring

(I går, kl 08:01)
Boksing kan bli vraket
fra OL-programmet

(I går, kl 08:31)
Vil trekke
nederlendere med
julebyen

(I går, kl 09:01)

Mest lest i dag
Truet folk med kniv ?
politiet avfyrte s...

(21.09.2022, kl 06:51)
Drepte ekskona etter
strømkrangel

(21.09.2022, kl 21:12)
Tror flere
«dumpsterdiver» på
grunn av ø...

(20.09.2022, kl 21:33)
Anmeldt for ruskjøring
(23.09.2022, kl 19:51)
Sveriges landslagssjef
ikkje til Qatar: ...

(23.09.2022, kl 20:01)
Nedslitt kobling årsak
til nestenulykke

(23.09.2022, kl 11:51)
Krigsseilerne har
premiere

(23.09.2022, kl 19:51)
Ungdommer tente på
papp i Fyllingsdalen

(23.09.2022, kl 20:01)
Johannessen klarte
ikke cuten i Paris

(23.09.2022, kl 20:01)
Opp fra dypet: - Et
mareritt

(24.09.2022, kl 21:41)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

En 21 år gammel mann fra Stavanger er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 6,5 års ubetinget fengsel blant annet for å ha voldtatt to unge kvinner på fest.Han er i tillegg dømt til å betale henholdsvis 275.000 kroner og 225.000 kroner i oppreisningserstatning til de to kvinnene, som var 19 og 16 år. Han er også dømt for vold og trusler.Begge overgrepene skjeddei et hus på Sandnes i juni i fjor, hvor tiltalte og de fornærmede var blant de inviterte, skriver Stavanger Aftenblad.Retten fant det bevist utover enhver rimelig tvil at 21-åringen forgrep seg kvinnene, og at det ble gjort DNA-funn som bekreftet det de to fornærmede kvinnene hadde forklart i retten, skriver avisen.I tillegg til voldtekt dømmes 21-åringen også for seksuelt krenkende atferd overfor en tredje festdeltaker, skriver NTB.
To biler har kjørt inn i hverandre i en rundkjøring i Tjeltavegen på Sola. Hendelsen skjedde 21.45. Det er ikke meldt om personskade. Politiet er på stedet.
Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet.? Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen.Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.Riksadvokaten skal ha fått tilsendt statsadvokatens innstilling for omkring en uke siden, skriver Dagbladet. Hvor lang tid han vil bruke på å komme med sin konklusjon er uvisst.? Vi forbereder oss nå med utgangspunkt i at det kommer en tiltale. Det er vi nødt til å gjøre, uansett hva resultatet blir til slutt, sier Kristensen til avisen.Tirsdag gjennomføres et nytt fengslingsmøte for mannen. Det går som kontorforretning. Forsvarer Stian Kristensen opplyste i helgen til NTB at hans klient vil, som i tidligere rettsmøter, begjære seg løslatt.Drapssaken er berammet til å starte i Haugaland og Sunnhordland tingrett 31. oktober eller 14. november. Mannen er også siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.
På E39 i nordgående retning mellom Solasplitten og Diagonalen har det vært en trafikkulykke. Brannmannskap er på vei.
Alle felt er åpnet og trafikken flyter i rundkjøringen ved Soma etter trafikkuhell.
Det har vært en trafikkulykke i Pilevegen på Varhaug. Mannskap fra Nærbø er på vei ut.
Naudetatane er på veg til Pilevegen i Hå. Ein gut i 7-9-årsaldaren er påkøyrd av ein bil. Guten er vaken, men klager på vondt i beina.
Det har vært et trafikkuhell i Sandnes mellom to biler i en rundkjøring på Soma. Ingen personskade. Politiet bistår på stedet med dirigering.
Utdanningsforbundet varslar nå at dei vil ta ut 100 nye lærarar i streik frå neste måndag av, og då vil fleire vidaregåande skular i Stavanger bli ramma. Det gjeld Hetland vgs., St. Svithun vgs., St. Olav vgs. og Stavanger katedralskole. Det vil vera snakk om eit tosifra tal lærarar på kvar skule.
Brannvesenet har gjort gassmålingar inne i bygget på Forus som er evakuert, men det har ikkje gitt utslag. Brannvesenet trur difor at lukta kan ha kome utanfrå og inn i ventilasjonsanlegget. Dei undersøker vidare.
Naudetatane har rykka ut til ei bedrift på Forus i Sandnes etter melding om sterk lukt inne i eit bygg. Det er sett i gang evakuering av bygget. Det er førebels uavklart kva som har skjedd. Brannvesenet vil ta seg inn for å undersøka kva som kan vera årsaka til lukta.
Rogaland Bonde- og Småbrukarlag får illevarslende signaler fra medlemmer til tross for kompensasjonen som bøndene får, skriver Nationen.Leder Stig Helgesen i småbrukerlaget i Rogaland ber sin hovedorganisasjon om å ta kontakt med Norges Bondelag for å fremme et felles krav om tilleggsforhandlinger med staten.Bøndene har fått en gjennomsnittlig utbetaling på 38.000 kroner, men utviklingen de siste månedene viser at dette likevel ikke dekker alle kostnadene.
Det har vært tjuveri fra en bolig på Eiganes i Stavanger i løpet av natt til mandag. Det er stjålet blant annet en del kostbart verktøy. Politiet har vært i boligen og foretatt nødvendige undersøkelser.
Det var i Kjelsberg ring i Sola at en buss hadde kjørt seg fast. Bussen var fjernet like før politiet kom fram, og trafikken går som normalt igjen.
En buss skal ha kjørt seg fast i Sandevegen/Kongshaugvegen i Sola klokken 07.35. Politiet har fått melding om at dette fører til lange bilkøer i området. Politiet er på vei for å dirigere trafikken.
Det blir planlagt at tre sjukehjem i Stavanger skal få et helt nytt tilbud for eldre, skriver Rogalands Avis.Det skal opprettes såkalte omsorg- pluss boliger, som er beregnet for eldre som trenger noe hjelp, uten heldøgns sjukehjemsplass.Planen til flertallspartiene i Stavanger er å opprette 50?100 omsorgsboliger.
Jordmødre ved Stavanger universitetssjukehus reagerer på at mange fødende nå kommer med krav til hvilke jordmødre de vil ha, skriver Aftenbladet.Ifølge ønskebrev fra gravide kommer det krav om blant annet at jordmødre ikke skal være over 50 år, være etnisk norsk, og ikke ha hestehale.Avdelingsleder Marit Halonen Christiansen reagerer at det kommer krav om jordmødres utseende, og ikke til hvilken kompetanse de har.
Nesten 10.500 personer var på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger forrige uke.Kapittel-festivalen hadde 130 arrangementer, med 150 gjester.I tillegg har 85 frivillige vært med og gjort det mulig å arrangere litteraturfestivalen, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal.
Det private selskapet Lufthavndrift, som driver Haugesund lufthavn på Karmøy, er i dialog med Avinor om leiekontraktene av flyplassen, skriver Haugesunds Avis.Avinor uttrykker overfor avisen at de har et oppriktig mål om at flyplassen på Karmøy skal drives videre av Lufthavndrift.Lufthavndrift går mot et underskudd på 24 millioner kroner i år, og håper på billigere leiekontrakter med Avinor.
Ulykken i Sandnes skjedde da en personbil skulle kjøre ut av en parkeringsplass i et boligområde. Bilen skal ha hatt lav fart. Barnet var på sparkesykkel og hadde hjelm på seg.
Det har vært brann i en elsparkesykkel på Hjelmeland. En person har fått i seg røyk under slukkingen av brannen.
Det var et barn (4) som ble påkjørt av bil i Kvernhusbakken i Sandnes. Barnet var bevisst og har blitt tatt med i ambulanse for videre sjekk.
Det var et barn (4) som ble påkjørt av bil i Kvernhusbakken i Sandnes. Barnet var bevisst og har blitt kjørt med av ambulanse for videre sjekk.
Nødetatene er på vei til Kvernhusbakken i Sandnes etter melding om trafikkuhell.
Belgiske Remco Evenepoel var sterkest av alle på VM-fellesstarten i Australia natt til søndag. Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.Alexander Kristoff spurtet inn til sjetteplass.
Partane i lærarstreiken er i møte hos Riksmeklaren søndag. Eit nesten fem timar langt møte laurdag førte ikkje fram, men dei blei einige om å halde fram forhandlingane søndag.? Vi har blitt einige om at partane skal vise til Riksmeklaren, sa leiaren i Utdanningsforbundet, Steffen Handal på veg inn til møtet.Både KS og lærarorganisasjonane har sagt at dei vil halde fram så lenge det er håp om å finne ei løysing på konflikten som har vart sidan 8. juni.
Hverken sparkesyklisten eller bilføreren fikk skader i trafikkuhellet på Pollestad. Det ble meldt at en sparkesykkel og en bil var involvert i en trafikkulykke for et par timer siden, men det har altså gått godt ifølge meldingen fra politiet.
7500 verpehøns i en besetning på Klepp på Jæren må avlives etter at det er påvist sykdommen Newcastle disease. Dette er en alvorlig virussykdom hos tamme og ville fugler, opplyser Mattilsynet. Risikoen for smitte til mennesker er svært lav.
Det har vært en trafikkulykke på Pollestad i Hå kommune hvor en sparkesykkel og bil er involvert. Politi og helsepersonell er på stedet. Person på sparkesykkel er ved bevissthet, ellers ukjent skadeomfang.
Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.
Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch beklager tar selvkritikk for at det ble tatt ut tiltale mot fetteren i Birgitte Tengs-saken, melder VG.? Selv om det ble avsagt frifinnende dom er det i dag all grunn til å sterkt å beklage overfor fetteren og hans familie at det i sin tid ble utferdiget tiltale mot ham. De har lidd meget, sier Busch til avisen.Han legger til at han ha forståelse for at familien retter kritikk mot dem som hadde ansvaret.Fetteren ble frifunnet for drapet i lagmannsretten, men dømt til å betale erstatning. I fjor ble en mann i 50-årene arrestert for drapet.
Påtalemyndigheten vil be om fortsatt fengsling for 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs når varetekten går ut tirsdag.Sist retten tok stilling til om 51-åringen skulle holdes i varetekt, var i begynnelsen av juli. Da skrev Sør-Rogaland tingrett at retten hadde lagt særlig vekt på sakens art og alvor, mistankegrunnlaget og forventet straff i tilfelle domfellelse, og at den ikke fant det problematisk å sette varetektstiden til tolv uker.Når det holdes nytt fengslingsmøte når varetekten utløper tirsdag neste uke, vil 51-åringen, som i tidligere rettsmøter, begjære seg løslatt.? Han motsetter seg prinsipielt varetekt selv om han godtar at selve fengslingsmøtet blir gjennomført som kontorforretning, sier advokat Stian Kristensen, som er mannens forsvarer.Sørvest politidistrikt opplyser fredag til NTB at politiadvokat Unni Byberg Malmin vil be retten om fortsatt varetekt av mannen fram mot rettssaken.Drapssaken mot 51-åringen, for drapet på Birgitte Tengs i 1995, er berammet til å starte i Haugaland og Sunnhordland tingrett 31. oktober eller 14. november. Det er satt av tolv uker til rettsbehandlingen.Politiet sendte i midten av september over alt etterforskningsmaterialet i saken over til Den høyere påtalemyndighet for å avgjøre spørsmålet om tiltale i saken mot 51-åringen.(NTB)
Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom har lørdag gjenvalgt Hadle Rasmus Bjuland som leder for ytterligere ett år.22 år gamle Bjuland fra Rogaland ble først valgt til leder for Kristelig Folkepartis ungdomsparti i oktober i fjor.Med som første nestleder får Bjuland med seg Edvard Kunzendorf fra Trøndelag. Jørgen Reymert Jensen er valgt som ny internasjonalt ansvarlig i KrFU.Landsmøtet har også valgt Thea Myhr fra Vestland, Nikolai Skogan fra Troms og Finnmark og Birgitte Konow fra Nordland som sentralstyremedlemmer.(NTB)
Det var stinn brakke på da Haugesund brannstasjon åpnet dørene for folk flest i dag. Det arrangeres åpen dag på brannstasjoner over hele landet i forbindelse med Brannvernuka.
Sjåføren i Sandnes-ulykka, en kvinne i 40-årene, fremstod påvirket og blir tatt med til lege for blodprøvetaking. Hun var alene i bilen og er uskadd.
Klokka 09.42 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Espelandsveien i Sandnes. En bil skal ha havnet utfor veien, men politiet tror ingen personer har blitt skadet. Politiet er på stedet og har kontakt med sjåføren.
Klokka 01.05 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Langevannsveien i Egersund. Et kjøretøy har kjørt ut av veien og truffet en stein. Materielle skader på kjøretøy. Sjåføren framstod som uskadd, men ble kjørt til sjukehuset for sjekk.
Rundt klokka ett i natt ble en kvinne anmeldt for urinering på offentlig sted i Stavanger sentrum. Hun ble også bortvist. Kort tid etter var det en mann i Sandnes som ønsket å late vannet offentlig. I Haugesund ble tre menn bort vist fra sentrum i løpet av natten for fyll og bråk.
Klokka 00.47 i natt fikk politiet melding om en trafikkulykke på Hunnedalsveien ved Tjørhomfjellet i Sirdal. En bil hadde kjørt ut av veien. Det var tre personer i bilen, men de framstår som mindre skadet, ifølge politiet.
Klokken 2240 fredag kveld fikk politiet melding om at tre personer var blitt truet med en «pistol-lignende» gjenstand i strandgata i Haugesund. Ingen ble skadet. Antatt gjerningsperson forsvant fra stedet. Bevæpnet politiet gjennomførte søk i området etter gjerningsperson, uten resultat, melder politiet i Sør-Vest på Twitter.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.