Fredag, 03.02.2023 21:43 Uke: 05
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
NIF har nedsatt gruppe
som skal utrede I...

(I dag, kl 21:32)
Trafikkulykke i
Sandefjord

(I dag, kl 21:32)
Bronse til Jonas Vika
i U23-VM

(I dag, kl 21:32)
Kristiansund henter
Mikkel Konrdadsen
Ce...

(I dag, kl 21:22)
Aalesund henter Amidou
Diop

(I dag, kl 21:22)
Kirkeberg Mørk ble
U23-verdensmester i
C...

(I dag, kl 21:22)
E16 er åpen for
trafikk

(I dag, kl 21:22)
Over 20 sørpeskred på
én uke i Nordland

(I dag, kl 21:22)
Kjempehopp vekker
oppsikt: ? Noe av det
...

(I dag, kl 21:02)
Monsen må opereres ?
mister prestisjeløp

(I dag, kl 21:02)

Sistedistrikt
Trafikkulykke i
Sandefjord

(I dag, kl 21:25)
Over 20 sørpeskred på
én uke i Nordland

(I dag, kl 21:25)
Bronse til Jonas Vika
i U23-VM

(I dag, kl 21:25)
E16 er åpen for
trafikk

(I dag, kl 21:15)
Fjord Line utvider i
Kristiansand

(I dag, kl 21:05)
Spent Åmli-gutt foran
MGP-finale

(I dag, kl 21:05)
Trafikkulykke på Løren
(I dag, kl 20:55)
Haugesund
journalistlag heidrar
Bjørn Ol...

(I dag, kl 20:55)
Person utsatt for
vådeskudd i Arendal

(I dag, kl 20:45)
Bombegruppa på plass i
Porsgrunn

(I dag, kl 20:25)

Mest lest siste uke
Disse går blandet
stafett for Norge

(I dag, kl 12:32)
DAGENS RETT: Slik får
du brukt opp grønn...

(I dag, kl 00:11)
Levende kvinne sendt
til begravelsesbyrå

(I dag, kl 03:24)
Brevet kan tvinge
Erdogan

(I dag, kl 04:24)
Ni biler involvert i
ulykker

(I dag, kl 11:52)
Erklært død - gispet
etter luft

(I dag, kl 09:15)
Mafiamedlem arrestert
- røpet seg selv

(I dag, kl 11:54)
Kanonprolog av
Myhrvold

(I dag, kl 12:32)
OL-ilden skal fraktes
fra Marseille til ...

(I dag, kl 12:32)
Røykutvikling i
barnehage i Sandnes

(I dag, kl 17:02)

Mest lest i dag
Kollisjon på
Helleveien i Bergen

(27.01.2023, kl 22:42)
Haaland og City videre
i FA cupen etter ...

(27.01.2023, kl 23:12)
Fant seks barn i
vinkjeller

(29.01.2023, kl 18:15)
Follobanen: Vy
iverksetter plan B ?
gjen...

(30.01.2023, kl 06:52)
Fikk sjokk
(30.01.2023, kl 22:05)
Videoer viser basketak
- avhøres onsdag

(01.02.2023, kl 22:55)
Kronprinsparet
planlegger
bakgårdsfest p...

(I går, kl 11:12)
E16 åpnet igjen
(30.01.2023, kl 12:32)
- Kunne endret krigens
gang

(30.01.2023, kl 17:34)
Fri ferdsel på rv. 13
Vikafjellet

(30.01.2023, kl 22:32)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

? Og til alle dere som i disse tider er skeptisk til «autotune», så er Isah kroneksempelet på at en vakker stemme blandet med autotune brukt korrekt = gåsehud helt ned i skoa. «Hopelessly Hopeless» blir bedre og bedre for hver lytt, skriver musikkjournalist Erlend Arnesen i P3 sin liste over ferske ...
Siri Storheim, hornist og masterstudent på Norges musikkhøgskole, tildeles Likestillingsprisen 2022 av Norsk Komponistforening. Prisen får hun for sitt bidrag til debatt om kjønnsbalanse og mangfold i de norske musikkinstitusjonene.Høsten 2022 skrev hun kronikk og debatterte at semesterplanen for hø...
Skal du ut å kjøre fredag morgen er det lurt å være forberedt på snø. I kystnære strøk vil nedbøren gå over til sludd og regn utover dagen. Beregn ekstra god tid fredag morgen og kjør etter forholdene, er oppfordringen fra Yr.no.
Regjeringen skal styrke forsvaret. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) skal holde en pressekonferanse i Rena leir i Åmot kommune fredag klokken 10.30.
Østafjells vil man trolig våkne opp til et ferskt lag med snø og glatte veier fredag morgen. Meteorologene ber folk om å kjøre forsiktig og beregne ekstra tid.
? «Knock at the Cabin» vinner på de dyktige skuespillernes intense innlevelse. (...) Derfor blir filmen en brukbar skrekkthriller, der regissør M. Night Shyamalan holder et godt grep rundt spenningen, skriver filmkritiker Birger Vestmo.
? 76 år gamle Spielbergs fortellerteknikk er så frisk, sofistikert og tilsynelatende uanstrengt at de mange ulike elementene i denne filmen glir nærmest umerkelig sammen, skriver Birger Vestmo om «The Fabelmans».
? I det store og hele synes jeg ikke dette er så fryktelig interessant, skriver Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Triangel» ved Haugar kunstmuseum i Vestfold.
Arkivverket og Nasjonalbibliotekets nye anlegg for norsk kulturarv åpnes i Mo i Rana tirsdag.
Michael Jacksons nevø Jaafar (26) skal spille popkongen i en ny, kommende film. Filminnspillingen begynner i løpet av året. Ifølge filmstudioet Lionsgate skal filmen utforske alle aspekter av den avdøde popkongens liv og hans mest ikoniske opptredener. Deadline skriver at filmen også vil behandle ko...
? Underholder med spenningskrim, personlige hevnoppgjør og en blodig voldsestetikk, mener anmelder Sigurd Vik om sesong to av serien «Mayor of Kingstown» på Skyshowtime.
Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrom der.? Ordningen tidsskrift og kritikk har en spesiell rolle i arbeidet for et demokratisk og tolerant samfunn som også skal romme ulike synspunkt, sier Ida Habbestad, leder i Kulturrådets fagl...
? Emma Bones stel showet som uforskamma jentunge i «Stormfulle høgder», meiner kritikar Karen Frøsland Nystøyl om Riksteateret sin versjon av romanen.
? Jeg applauderer Peter Fr. Strasseggers prosjekt om å pirke borti den tabubelagte smerten til en tenåringsgutt. Romaner om konsekvensene av mobbing, som er et økende problem i den norske skolen, går direkte inn i manges hverdag, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om hans nye bok «Kvil...
? Sam Smith viser en imponerende evne til å mikse viktige budskap med dansegulv-vennlige bangers, og med det en dynamikk det er lite av i sjangeren, skriver musikkritiker Espen Borge om åpningssporene på den nye plata «Gloria».
The New York Times omtaler Oslo som en reformert og særegen reisedestinasjon med et mangfoldig mat- og kulturtilbud. Reiselivsjournalist Odd Roar Lange mener byen har fått et nytt ansikt internasjonalt.
The New York Times beskriver Oslo som en «stor kulturdestinasjon» i en reiseartikkel publisert i dag.«Flotte nabolag har dukket opp langs byens ikoniske fjord, sammenvevd av en havnelangs promenade med nye restauranter og barer», skriver avisen.Avisen anbefaler turister å ta turen til Nasjonalmuseet...
? Man må himle litt med øynene underveis, men «Plane» har likevel tilstrekkelige mengder av action, spenning og eventyr til at den så vidt rettferdiggjør en liten kinorunde, skriver Birger Vestmo.
«Å vanne blomster om kvelden» av franske Valérie Perrin vinner Bokklubbens leserpris 2022, over både Abida Rajas livshistorie og Jo Nesbøs siste krim.Vinneren er kåret av 2239 av Bokklubbens medlemmer, ut fra bøker nominert av Bokklubbens redaktører.Avstemningen avdekker forskjeller i favoritter i u...
Organisasjonen Press mener myndighetene må slå hardere ned på kroppspress for å skåne barn og unge.
Gamlebyen i Odessa er hasteinnskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Den ukrainske byen er også lagt inn på listen over verdensarv som står i fare. Det melder Riksantikvaren. Denne uken har verdensarv-komiteen hatt et hastemøte. Kulturminner i Jemen og i Libanon er også lagt til på «rødlisten» over ver...
? «Decision to Leave» byr på fascinerende skildringer av fortapt lidenskap, skriver Birger Vestmo.
? I A K Dolvens nye fotoserier opplever jeg at vi får servert et budskap inn med teskje, og det er et overraskende banalt narrativ som formidles, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Still Life» på galleriet OSL contemporary.
? «Elektra» blir aldri den opprivende opplevelsen den bør være, mener Eystein Sandvik om Den Norske Opera og Balletts oppsetning av Strauss-enakteren.
? Den mørke komedien «The Banshees of Inisherin» er en skikkelig publikumsvinner med saftige miljøskildringer, mener Birger Vestmo.
Giuliano da Empolis roman «Trollmannen fra Kreml» fra 2022 er en fiksjonalisert fortelling om Russlands president og hans styre, sett fra perspektivet til en av Putins nærmeste rådgivere.«Le mage du Kremlin» blir kalt svært troverdig av eksperter på Russland, og ble den femte mest populære romanen i...
? Sverre Anker Ousdals solide prestasjon er nesten verdt billetten alene, sier Karen Frøsland Nystøyl om teaterversjonen av «Jordbærstedet».
? Dette er en bok av og for de som elsker ord, skriver Ola Hegdal om Louise Erdrichs roman «Hjemsøkelsen».
? Jeg føler meg som Alice i Eventyrland, der eventyrlandet på andre siden av kaninhullet viser seg å være nittitallet, skriver litteraturkritiker Knut Hoem om romanen som vant den prestisjetunge Augustprisen i 2022.
MGP-aktuelle Bjørn Olav Edvardsen fikk en hard start på musikkarrieren etter Idol-sirkuset i 2005, og ble oppfordret til å fremstå som en annen for å kunne selge plater.Nå skal han entre MGP-scenen med stolthet.
? «Fuck kreften, eg skulle gitt an en på kjæften», rapper han over nedstrippa beats. Kontrastene mellom Kamelens direkte og rå linjer, og dirrende akkorder og sjelfullt kor, gjør låta sterk og rørende, skriver P3s musikksjef Ida Eline Tangen i ukas liste over ny musikk du kan sjekke ut i helga.
? «Sangen om Akilles» er ein realistisk og lett slentrande historie om varme kjensler mellom to unge menn, skriv kritikar Marta Norheim om boka som har teke TikTok med storm.
? Noen av låtene er direkte provoserende uoriginale. «Feel» er et skikkelig skrekkeksempel på hva som skjer dersom du tar folk uten noe på hjertet og gir dem et lynkurs i rock, skriver musikkritiker Espen Borge om Eurovision-vinnerne Måneskin sitt nye album.
? En opplevelse som i løpet av drøye tre timer gjorde meg oppgitt, irritert, imponert og nyforelsket i hvor kul og vidunderlig film kan være på det store lerret, skriver Sigurd Vik om epokefilmen «Babylon».
? «Andre tider» sveiper både bredt og dypt uten å bli pretensiøs, skriver Anne Cathrine Straume om Ali Smiths pandemiroman.
Bane Nor opplyser at testkjøringen av Follobanen er utsatt fra fredag til lørdag.Den foreløpige planen som ble presentert tidligere denne uka, var at testkjøringen skulle starte fredag 20. januar. Men arbeidet med å gjennomgå skjøter og endeavslutninger har vært mer omfattende enn antatt, derfor må ...
? «A Man Called Otto» er en striglet og forutsigbar Hollywood-film basert på Fredrik Backmans bok «En mann ved navn Ove» fra 2012, og Hannes Holms Oscar-nominerte filmatisering med samme navn fra 2015. Med en lun og sjarmerende gretten Tom Hanks i hovedrollen, er dette en mildere versjon av historie...
I Norge står åtte steder på Unescos verdensarvliste. Om det ikke bevilges mer penger til kulturskattene på statsbudsjettet, frykter mange at unik historie går tapt.
? Som hvit, heteroseksuell kvinne har jeg ubevisst tatt mitt eget innenforskap for gitt. Denne erkjennelsen treffer meg som et knyttneveslag i magen i møte med Kim Hankyuls kunstprosjekt «Bildungsroman», skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den nye utstillingen på Nitja senter for samtidskunst...
Funnet kan bety at runesteiner er eldre enn forskere tidligere har trodd. Den ene runesteinen som ble gravd frem er trolig den eldste runesteinen som er funnet noensinne.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.