Tirsdag, 27.09.2022 04:26 Uke: 39
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:51)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:51)
- Hun er som
psykiateren min

(I dag, kl 02:31)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:31)
DAGENS RETT: Lag en
fyldig og kremet
gry...

(I dag, kl 00:11)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:41)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:31)
Keepertabbe ødela
mektig engelsk
snuoper...

(I går, kl 23:01)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:01)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:51)

Sistedistrikt
Færre
elsparkesykkelulykker

(I dag, kl 02:52)
Brann i barnehage
truleg påsett

(I dag, kl 02:52)
Skadet mann funnet i
Trondheim

(I dag, kl 02:32)
21-åring dømt for å
festvoldtekter

(I går, kl 23:42)
En til sykehus etter
ulykke ved Kongsvin...

(I går, kl 23:32)
Forskar håpar på
«pakke» til streikande
...

(I går, kl 23:02)
Se Midtnytt 22:55
(I går, kl 22:52)
Streiken: Regjeringa
ber om info om elev...

(I går, kl 22:52)
Se Vestlandsrevyen kl.
22.55

(I går, kl 22:52)
En fastklemt etter
singelulykke i
Kongsv...

(I går, kl 22:52)

Mest lest siste uke
Advarer Putin: -
Katastrofale
konsekvens...

(I går, kl 09:11)
Bøtelagt etter
hotellbråket

(I går, kl 10:21)
Tobarnsmor søkkrik på
Jesus-porno

(I går, kl 17:21)
Båt synker i Grimstad
(I går, kl 07:41)
Valgt som
sentralstyremedlem

(I går, kl 07:51)
Ny korsbåndskade for
dansk spiller

(I går, kl 07:51)
- Putin kan la seg
friste

(I går, kl 07:51)
Nordmann med assist i
NHL-oppkjøring

(I går, kl 08:01)
Boksing kan bli vraket
fra OL-programmet

(I går, kl 08:31)
Vil trekke
nederlendere med
julebyen

(I går, kl 09:01)

Mest lest i dag
Truet folk med kniv ?
politiet avfyrte s...

(21.09.2022, kl 06:51)
Drepte ekskona etter
strømkrangel

(21.09.2022, kl 21:12)
Tror flere
«dumpsterdiver» på
grunn av ø...

(20.09.2022, kl 21:33)
Anmeldt for ruskjøring
(23.09.2022, kl 19:51)
Sveriges landslagssjef
ikkje til Qatar: ...

(23.09.2022, kl 20:01)
Nedslitt kobling årsak
til nestenulykke

(23.09.2022, kl 11:51)
Krigsseilerne har
premiere

(23.09.2022, kl 19:51)
Ungdommer tente på
papp i Fyllingsdalen

(23.09.2022, kl 20:01)
Johannessen klarte
ikke cuten i Paris

(23.09.2022, kl 20:01)
Opp fra dypet: - Et
mareritt

(24.09.2022, kl 21:41)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Del på Facebook Del på Twitter Del på epostI dag skal den norske Oscar-komiteen annonsere hvilken film som blir den norske Oscar-kandidaten.Klokken 12 på Telegrafen i Oslo blir det kjent om det er «Syk pike», «Krigsseileren» eller «Alle hater Johan» som tar over stafettpinnen fra «Verdens verste men...
? Lars Mørch Finboruds nye roman er en sammensatt affære. Den spriker fragmentarisk i flere retninger og gaper over mye. Samtidig er den i lange stykker svært velskrevet, varm, medrivende og interessant, skriver litteraturkritiker Leif Ekle om «Vi lider av sol, vi lider av regn».
? Politiet ønsker å komme i kontakt med bilføreren. Bilen er muligens Citroën og i sølvgrå farge. Vi ønsker å ta en forklaring av fører for å belyse saken mest mulig, sier operasjonsleder Inge Landsrød ved Sør-Øst politidistrikt. En 6 år gammel gutt på sykkel ble påkjørt i krysset Rosenlundveien/Bri...
Programleiar er Jan Børge Leirvik.
Kulturrådets ærespris gis til sørsamiske språkarbeidere. De har gjort en veldig viktig jobb for å redde og utvikle det sørsamiske språket. Prisen er på 600.000 kroner og en skulptur. Pengene overføres til Saemien Sijte som vil dele ut pengene til de som jobber for å styrke det sørsamiske språket.
Det sørsamiske kultursenteret i Snåsa, Saemien Sijte, får Kulturrådet ærespris. Prisen på 600.000 kroner skal brukes til å holde liv i det sørsamiske språket. Kultursenteret har nylig flyttet inn i et nytt bygg på Snåsa, og har som mål at sørsamisk skal være deres førstespråk.
? «Stakkar» er ei original og godt fortalt historie, med dryge spenningskurver og ei handling det er uråd å gjette seg til, skriv Marta Norheim om Matias Faldbakken sin nye roman.
? «Ett sekunds lykke» er best i sine energiske skildringer av den folkerike kinosalen, suset av forventninger og det høytidelige alvoret som senker seg når lyset dempes og lerretet kommer til live, skriver filmkritiker Birger Vestmo.
Over 30 år siden starten på Monkey Island-eventyret, returnerer spillserien med de originale hovedskaperne ved roret.Det ligger noen forventninger i luften her, for å si det sånn. Og det er en sann glede å melde at forventningene innfris, skriver NRKs spillkritiker Rune Fjeld Olsen.
? Der «Fenris» har en håndfull mangler, gjør den i det minste opp for en del av det med en gjennomført estetisk sans som bruker norsk natur og musikk på en vakker, men samtidig smådyster måte, skriver seriekritiker Eivind Ditlev Ellingsen Sæther om den nye Viaplay-serien.
? Mye flott sang strømmer ut i salen under Mozarts opera i Kristiansand. Men scenisk har forestillingen verken mål eller mening, skriver kritiker Eystein Sandvik etter premieren på «Don Giovanni» på Kilden teater og konserthus.
? I diktboken «Hvordan visste du at jeg var her?» skjønner vi som leser, uten at det blir uttalt direkte, at ordene kretser om hukommelsestap og en virkelighetsoppfatning som krakelerer, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om Åse Ombustvedt nye utgivelse.
? Man kan ikke fornekte «Athena» vanvittige driv, der ungdommenes ekstreme raseri og fortvilelse formidles med høy og urovekkende troverdighet, skriver filmkritiker Birger Vestmo om den nye Netflix-filmen.
En av Norges mest etterspurte koreografer har i dag (20/9) premiere på en helaftens ballett på ett av verdens mest prestisjefulle ballettkompanier, Paris-Operaen. I «Cri de c?ur» («Hjertets skrik») leker Øyen med tilskuernes oppfatning av sannhet og illusjon.
Har du aldri sett den første «Avatar»-filmen på stort lerret, eller ikke i det hele tatt, har du sjansen nå! På fredag relanseres den nemlig på kino.? «Avatar» er en stor film på alle måter, og beruset meg med fantastiske inntrykk, skrev filmkritiker Birger Vestmo da filmen først kom ut i 2009.
? Victor Lind har opprettet en kunstnerisk domstol for at rettferdighet omsider skal skje fyllest, skriver Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Friheten må gjestfri være».
Flere bilder og videoklipp som skal være fra det neste spillet i den svært suksessfulle «Grand Theft Auto»-serien, er offentliggjort av en person som hevder å ha hacket spillprodusenten Rockstar Games.Blant materialet som er offentliggjort, er 90 filmklipp. Man får blant annet se en kvinnelig hovedk...
Virksomhetsleder for kultur Bård Jacobsen i Larvik kommune mener flere kommuner bør få kulturpiloter. Siden i våres har sju personer blitt plukket ut til å være kulturpiloter der de har vært på fem-seks konserter og teaterstykker. Hensikten er at folk, som vanligvis ikke bruker kulturtilbudet, skal ...
Molde-spillerens samboer Berit Ingeborgvik Talseth døde natt til fredag etter lang tids sykdom.Det melder Molde på sine nettsider.? Molde Fotballklubb sender de dypeste kondolanser til Berits familie, vår kaptein Magnus og andre pårørende, skriver klubben. Molde vil markere dødsfallet med et minutts...
Nils Christian Moe-Repstad er død, 50 år gammel, etter langvarig sykdom. Han regnes som en av Norges mest egenartede lyrikere, og krysset gjerne det personlige med historiske motiver og hendelser. Moe-Repstad har mottatt Doblougprisen for sitt forfatterskap, Sørlandets litteraturpris og vært nominer...
P3s «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk frå blant anna Amanda Tenfjord og Yellowroots.
Albumet "Hárr" (Hubro) av felespiller Benedicte Maurseth fikk Nordic Music Prize på Bylarm torsdag. - Man må bare måpe av de musikalske landskapsmaleriene som preger hele «Hárr», sier juryen. Albumet kombinerer lyden av Hardangervidda, fugellyder og gamle intervjuer med det Benedicte kaller "brådikt...
Hovudutval for kultur, idrett og inkludering har løyvt vel seks millionar kroner i tilskot til kulturbygg. Pengane vert fordelt på 13 kulturbygg i Vestland fylke og går til vedlikehald og oppgraderingar. ? Vi treng gode arenaer for at kunst- og kulturlivet i lokalsamfunna skal vekse og blomstre, skr...
? «Metal: Hellsinger» leverer den samme følelsen av å bli en del av omgivelsene som andre gode rytmespill. Tilfredsstillelsen av å slakte monstre i riktig takt er både umiddelbar og varig, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen.
Regjeringens plan er å legge fram en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokka 10, det bekrefter kilder til Dagbladet.
Regjeringens plan er å legge fram en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokken 10, etter det NRK får opplyst.Det har de siste dagene pågått et intenst arbeid med å få på plass en ordning med støtte til norske bedrifter som er rammet av høye strømpriser.Regjeringen, LO, NHO og Virke har...
? «The Handmaid?s Tale» er tilbake med en femte sesong. Serien om Gileads fundamentalistiske og misogyniformede samfunn, der fruktbare kvinner holdes som sexslaver og fødemaskiner, er fortsatt et dystopisk kvalitetsdrama, skriver seriekritiker Marte Hedenstad
? «a-ha: True North» er regissert av Stian Andersen. Både konserten og de ledsagende bildene, flott fotografert av Kristian Engelsen, er stemningsfullt formidlet med grovkornet tekstur i det aller bredeste formatet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.
Dreyer, Pax, Press og Spartacus går sammen om å etablere et nytt forlagshus med navn Forente forlag, melder de.De fire mindre forlagene ønsker å styrke sin konkurransekraft, og går sammen om et nytt forlagshus med Gyldendal-konsernet som partner og medeier.Forlagene skal samlokaliseres og videreutvi...
Disney slapp sist helg traileren til den kommende liveactioninnspillingen av «The Little Mermaid». Traileren er ifølge Variety oppe i over 104 millioner visninger globalt.Filmatiseringen av H.C. Andersens eventyr «Den lille havfruen» slår dermed Disneys forrige rekord, som var 94 millioner visninger...
Den franske regissøren, manusforfatteren og filmkritikeren Jean-Luc Godard døde i dag fredelig i sitt hjem, 91 år gammel.Godard var med å starte den innflytelsesrike nybølgen innen fransk film (la Nouvelle Vague), med moderne klassikere som «Til siste åndedrag», «En kvinne er en kvinne» og «Outsider...
? Framsyninga dirrar av det som er sanseleg og heilagt, meiner Karen Frøsland Nystøyl om maratonforestillinga «Kristin Lavransdotter».
? Årets mønstring mangler opplevelsen av den drevne hånd og det øvede blikk, skriver Mona Pahle Bjerke.
Mandag åpner den nye kulturskolen på Manglerud i Oslo, med 1300 plasser.Dette er første gang alle kunstfagene samles under samme tak, og kulturskolen vil også fungere som et lokalt kulturhus. I høst står 2000 elever på venteliste for plass på kulturskolen. Samlet sett går rundt 9000 elever denne sko...
? Dette er trolig den mest nesegruse anmeldelsen jeg gir fra meg dette året. Det får våge seg, skriver Leif Ekle om tredje bind i serien om de tegnede heltene Krüger og Krogh.
? Kommer til å fascinere dem som er opptatt av boken som gjenstand i en stadig mer immateriell verden, skriver Knut Hoem om boken «Fakkelen er tent» om pocketbokens historie i Norge.
Følg strømmen fra Store studio, med musikk av Benjamin Britten og Mendelssohn. Solist i hans fiolinkonsert er Miriam Helms Ålien
? Anamaria Vartolomei mestrer hovedrollen i «Hendelsen» med imponerende troverdig skuespill. Enten vi ser henne i øynene, eller vi henger på skulderen og deler hennes verdensanskuelse, så opplever vi et filmspråk som hele tiden holder oss tett inntil handling, hovedperson og ektefølte påkjenninger, ...
Lørdag kveld var det klart for finalen på verdens største klassiske musikkfestival med Lise Davidsen som en av solistene. BBC, som arrangerer The Proms, informerte torsdag kveld at de siste konsertene ble avlyst i respekt for Dronning Elizabeths bortgang. Operastjernen skriver på Facebook: «Jeg har ...
Filmpolitiet har pløyd gjennom TV-guiden ? her er seriene de ser mest fram til i høst.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.