Mandag, 27.06.2022 08:12 Uke: 26
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Kontroll på brann i
Eidsvoll

(I dag, kl 08:11)
18 flyavganger fra
Værnes innstilt

(I dag, kl 08:11)
Kommunen som vokser
mest i Norge setter
...

(I dag, kl 08:01)
Green Mountain satser
i utlandet

(I dag, kl 08:01)
? Pride er politisk,
også i 2022

(I dag, kl 07:31)
Skyer og byger over
Agder

(I dag, kl 07:31)
Oljeaksjene er
børsvinner

(I dag, kl 07:31)
Overlykkelig Chun vant
13,3 millioner kr...

(I dag, kl 07:21)
Vil ha mer konkret
grønn satsing

(I dag, kl 07:21)
Forsterker sikkerhet
rundt Pride-arrange...

(I dag, kl 07:21)

Sistedistrikt
Kontroll på brann i
Eidsvoll

(I dag, kl 08:12)
18 flyavganger fra
Værnes innstilt

(I dag, kl 08:12)
Kommunen som vokser
mest i Norge setter
...

(I dag, kl 08:02)
Green Mountain satser
i utlandet

(I dag, kl 08:02)
? Pride er politisk,
også i 2022

(I dag, kl 07:32)
Skyer og byger over
Agder

(I dag, kl 07:32)
Oljeaksjene er
børsvinner

(I dag, kl 07:32)
Vil ha mer konkret
grønn satsing

(I dag, kl 07:22)
Forsterker sikkerhet
rundt Pride-arrange...

(I dag, kl 07:22)
Høy aktivitet i
offshorerederi

(I dag, kl 07:12)

Mest lest siste uke
129 kontrollerte
førere

(I går, kl 14:01)
DAGENS RETT: Sandwich,
skinke og avocado...

(I dag, kl 00:11)
- Nord-Korea sverger
hevn

(I dag, kl 03:31)
Widerøe-kunder får
ikke booke om

(I dag, kl 05:21)
Brann i stikkontakt
(I går, kl 10:41)
Varslar fare for skred
(I går, kl 11:21)
Få innstillinger på
Stavanger lufthavn

(I går, kl 11:21)
Dansk tennissensasjon
åpner opp om draps...

(I går, kl 11:21)
Deltar på
sørgegudstjenesten

(I går, kl 11:21)
Få kanselleringer på
Stavanger lufthavn

(I går, kl 11:31)

Mest lest i dag
Ble registrert som
nagle, men er neppe
d...

(20.06.2022, kl 10:21)
«Vi vet at du finnes»
(I går, kl 07:21)
- Russland trener på
missilangrep mot Es...

(21.06.2022, kl 20:41)
Kan forutsi hvor lenge
du lever

(23.06.2022, kl 14:51)
Ukraina begrenser
russisk litteratur og
...

(20.06.2022, kl 10:21)
Fant 5000 år gamle
hellemaleri i Alta:
?...

(20.06.2022, kl 22:11)
Norwegian kansellerer
ni flyvninger onsd...

(21.06.2022, kl 15:11)
- Føler meg som en
kasteball

(21.06.2022, kl 20:51)
Ble sendt på flukt -
alene

(21.06.2022, kl 22:12)
Corona: - Markant
økning

(21.06.2022, kl 22:31)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Samboerparet Per Øyvind Bergmann Tørresen og Lena Olsen er tildelt året kulturlandskapspris i Agder for bevaringen av kulturlandskapet på Salmeli i Kvinesdal. Det skriver Lister24. Paret har rundt 30 sau av rasen gammelnorsk spælsau gående i beiteområdet på Salmeli. I tillegg har de 30 ammekyr av de...
«Våkenetter» tek døden med inn i alle kvardagslege detaljar, skriv kritikar Marta Norheim om lege Christine Nitters debutroman.
Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. ? Jeg klarer nok ikke å fylle tårek...
Siden krigen begynte har 152 historiske kulturarvsteder og minnesmerker i Ukraina blitt fullstendig eller delvis ødelagt av russiske styrker siden starten av den russiske invasjonen 24. februar, ifølge Unesco.Etter Haagkonvensjonen fra 1954 om kultur i væpnede konflikter, som både Ukraina og Russlan...
Filmrettighetene til den kritikerroste romanen «Stargate. En julefortelling» av Ingvild H. Rishøi er solgt til filmproduksjonsselskapet Motlys, melder VG.Planen er at det skal bli en julefilm.? Det er så gøy at det skjedde! Jeg drømmer mye, sånn som jentene i boken, så jeg har allerede begynt å se f...
Cappelen Damm har oversatt seks av sine klassiske barnebøker til ukrainsk. Forlaget deler ut 2500 bokpakker til barn og unge som er på flukt fra krigen i sitt hjemland Ukraina. Bokpakkene distribueres gratis til landets skole- og folkebibliotek, samt til 42 flyktningmottak.
Jan Martin Smørdal er tildelt Arne Nordheims komponistpris 2022 - en av de viktigste musikkprisene i Norge. Prisen ble opprettet av Kulturdepartementet i 2001, og prisbeløpet er 200.000 kroner. Smørdal mottar prisen på MUNCH 16. september under Ultimafestivalen hvor det vil holdes en portrettkonsert...
Det er en sterk opplevelse å sitte der inne, mener kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om Katie Patersons utstilling «Eviggrønn» ved Galleri F15 i Moss.
? Kinoklare «The Black Phone» er ikke en veldig skummel film, og den har ikke nok grøss og «jumpscares» til å tilfredsstille som ren skrekkfilm for grøsserfansen, skriver filmkritiker Sigurd Vik hos Filmpolitiet. Han gir den terningkast 4.
Duften av jordnøttolje og leggevann er gode minner, men uhyret av en gymbukk og besteforeldres gebiss kan vi vel hoppe bukk over.
«Sommerhytta»-paret fikk det tra­velt da de ville ha det beste fra to kul­tu­rer i samme bryl­lup.? Det ble en lang og slit­som dag, ler Sara Meyer Bou­daya og Ibrahim Mahnin.
Dronning Elizabeth må nok en gang ta et oppgjør med sine aller nærmeste. Denne gangen går det ut over sønnen prins Andrew og barnebarnet prins Harry og hans kone Meghan.
Som ten­åring var drøm­men å få jobb i NRK. Etter 10 år som pro­gram­le­der har Silje Nord­nes for lengst fått opp­fylt sitt stør­ste ønske ? og erfa­rin­gen har gjort henne mindre nervøs.
? Jeg sto på scenen og plutselig så jeg trippelt av Kåre. «Hva faen skjer», tenkte jeg. Så mistet jeg følelsen i halve ansiktet, forteller skuespiller Pia Tjelta.
Bjørn Einar Romøren ble en stor inspirasjonskilde for andre som har vært rammet av kreft. Nå skal den tidligere storhopperen vie all sin tid til å gi håp til dem som er alvorlig syke.
Som ung og lovende lang­renns­lø­per, måtte Inge­rid Sten­vold gi seg som følge av en pro­laps i ryggen. Etter at Dagsrevy-profilen så vidt klarte å komme seg opp av sengen i fjor, ble ope­ra­sjon siste utvei.
Frode Rønli, kanskje mest kjent som Froddien, ble tildelt Sandnes kommune sin kulturpris i dag. Froddien har gjennom flere tiår vært en markant musiker og vokalist her i distriktet. Han var vokalist i bandet Stavangerensemblet fra 1976, og er spesielt kjent for sin energiske opptreden på scenen og s...
? Baz Luhrmann dyrker Elvis-drømmene i et kaleidoskopisk sirkus som feirer mannen og musikken. Man får likevel følelsen av at Elvis slipper relativt billig unna, skriver filmkritiker Birger Vestmo. Han gir den kinoklare storfilmen terningkast 4 hos Filmpolitiet.
«Fire store» av Jan Inge Sørbø er en interessant bok som gir mer leselyst, men den kan bli litt vel tendensiøs, mener litteraturkritiker Jonas Hansen Meyer.
Danielsen ble direktør for landets største kulturinstitusjon i 2016. Nå har Kultur- og likestillingsdepartementet forlenget åremålet, og Kristin Danielsen leder virksomheten også i den kommende 6-årsperioden, melder Ballade.no
? Det samiske nasjonalteateret Beaivvá? har gjennom de siste forestillingene vist seg å være et vitalt teater i stadig utvikling, skriver teaterkritiker Karen Frøsland Nystøyl om nypremieren på «Koke bjørn» under Heddadagene.
Denne veka møtest ein krisekomite i regi av Verdsorganisasjonen for helse for å diskutera apekoppar. Allereie no åtvarar WHO om at dei mange festivalane i sommar kan forverra utbrotet.
Det er ikke dagligdags å finne kunstverk for historiebøkene. Og av nasjonal betydning. Men akkurat det gjorde Svein-Erik Hodneland i Alta i høst.
Ytterligere 39 flyteknikere blir tatt ut i streik fra fredag 24. juni. Det bekrefter leder i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), Jan Skogseth, til NRK.? Vi står egentlig bom fast per nå. Jeg oppfatter NHO Luftfart som lite interessert i reelle forhandlinger, sier Skogseth til NRK.
Isata Kanneh-Mason spelte på Troldhaugen under Festspillene i Bergen.Det kan vere første gong ein svart pianist har spelt konsert på Grieg sitt flygel.
På Universitetsmuseet i Bergen er det stilt ut tre gjenstander som tiltrekker seg ekstra mye oppmerksomhet.
Nasjonalforsamlingen i Ukraina har vedtatt to lover som innfører store begrensninger på russiske bøker og musikk.Den ene loven forbyr russiske borgere å trykke bøker, med mindre de frasier seg sitt russiske statsborgerskap og sier ja til ukrainsk statsborgerskap. Forbudet vil gjelde kun personer som...
De siste årene har oppsigelser, endringer og millioner til konsulenter skapt stor uro i Norsk filminstitutt (NFI). I et møte mellom NFI og Kulturdepartementet varsles det om et dårligere filmtilbud til publikum.
22. juli-minnestedet har en lavmælt verdighet. Men fremtidens generasjoner hadde fortjent noe mer, mener NRKs kunstkritiker.
Nationaltheatret tok fem av prisene under årets Heddapris-utdeling søndag. For stykket «Blikktrommen» ble det pris både for beste mannlige hovedrolle (Olav Waastad) og beste scenografi og kostymedesign.Nationaltheatrets Kjersti Tveterås fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning a...
Stjernekrig, «true crime», drager og monsterskrekk er på menyen når Filmpolitiets seriekritikere Marte Hedenstad og Sigurd Vik velger ut sine sommeranbefalinger på strømmetjenestene.
? Den er så vittig, merkelig og vakker at jeg skulle ønske jeg kunne ha glemt den, for så å kunne lese den på nytt, skriver litteraturkritiker Thula Kopreitan om Yoko Onos legendariske bok fra 1964, som endelig har kommet i norsk oversettelse.
Datamaskiner kan nå lage illustrasjoner og bilder med bare en setning som utgangspunkt. Resultatet er noe av det villeste og mest spennende jeg har sett, skriver NRK Betas journalist, Eirik Solheim.
Hvis de hadde rett, ville det være en gigantisk jukseskandale. Og det var det siste denne lille e-sporten trengte.
Mange har møtt opp på Sommerbris, til tross for dårlig vær. Fredagens festivaldag er utsolgt.
Etter rekordhøye besøkstall i 2019 ble de fleste folkebibliotekene i mars 2020 nedstengt på grunn av koronapandemien. Med dette falt både besøket og utlånet av bøker til et bunnpunkt. Folkebibliotekstatistikken for 2021 viser at bruken av bibliotek er på vei opp igjen, melder Nasjonalbiblioteket. He...
En virtuell verden der alt kan skje er utgangspunktet for historien i den kinoklare filmen «Belle», noe som tillater stor kreativ frihet i det visuelle uttrykket, skriver filmkritiker Marte Hedenstad hos Filmpolitiet. Hun gir filmen terningkast 5.
Solrun Toft Iversen er tilsett som ny teatersjef på Den Nationale Scene i Bergen, melder teateret i ei pressemelding. Iversen kjem frå stillinga som sjef ved Det Vestnorske Teateret i Bergen. ? Ho er ein nær og omsorgsfull leiar som er teaterfagleg sterk, seier styreleiar Katrine Trovik.
Martin Freeman skildrer en korrupt politimann med presisjon i BBC-serien «The Responder», skriver Sigurd Vik og triller terningen til 5.
På to år er Deichman Bjørvika i Oslo blitt landets mest besøkte kulturinstitusjon. Om lag 3,3 millioner har besøkt biblioteket siden åpningen juni 2020, skriver NTB.Deichman er for øvrig også vert når regjeringen inviterer til festmiddag i dag for den utsatte feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras...
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.