Fredag, 29.09.2023 02:22 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I dag, kl 23:23)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I dag, kl 23:23)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I dag, kl 23:12)
Raser etter dette
(I dag, kl 23:00)
Klassequizen: 9 poeng
til Oppeid

(I dag, kl 22:57)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I dag, kl 22:57)
Hardt ut mot SSB-notat
(I dag, kl 22:31)
Kjempesjokk da han
sjekket Teslaen

(I dag, kl 22:30)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I dag, kl 22:27)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I dag, kl 22:27)

Sistedistrikt
En person knivstukket
ved Sem i Tønsberg

(I går, kl 23:43)
Røykutvikling på norsk
ubåt

(I går, kl 23:43)
Klassequizen: 9 av 12
poeng til Oppeid

(I går, kl 23:43)
Rune Edvardsen (Ap)
fortsetter som
ordfø...

(I går, kl 23:43)
Sjå Vestlandsrevyen
23.00

(I går, kl 23:43)
Kolstad tapte mot
Zagreb

(I går, kl 22:43)
Restauranten Under
sier opp alle ansatte

(I går, kl 22:43)
Se Distriktsnyhetene
klokken 23.00

(I går, kl 22:43)
Hisotrisk mål under
kamp: ? Sykeste jeg
...

(I går, kl 22:43)
To biler har kollidert
(I går, kl 22:07)

Mest lest siste uke
270 søkere på
politistilling

(I dag, kl 12:48)
Ny ordfører i Frogn
kommune

(I dag, kl 11:47)
Nordlandssykehuset
Vesterålen tilbake i
...

(I dag, kl 12:48)
Forutså invasjonen: -
Slik ender krigen

(I dag, kl 20:53)
Putins krav: - Én
måned

(I går, kl 23:42)
Skjøt mot huset til
tidligere
gjengprofi...

(I dag, kl 09:10)
Slutter å eksistere
(I dag, kl 09:10)
Trafikkulykke i
Tønsberg

(I dag, kl 09:16)
Easee flytter til
Stavanger

(I dag, kl 09:38)
Holder
pressekonferanse om
dobbeltdrap

(I dag, kl 09:38)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
Lastebil mot
motorsykkel: - Store
person...

(23.09.2023, kl 17:52)
Ruskjøring, ufine
gjester og urinering
-...

(24.09.2023, kl 08:53)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Venstre og Frp ber om
reglar for bruk av...

(22.09.2023, kl 09:56)
Enormtsynkehull på E6
(23.09.2023, kl 08:09)
Brutal beskjed i
lukket møte

(22.09.2023, kl 03:08)

Den prisbelønte undersjøiske restauranten Under i Lindesnes sier opp alle ansatte. Det melder Fædrelandsvennen.Daglig leder og eier Stig Ubostad sier til avisen at de blir tvunget til å endre konsept for å ha en økonomisk bærekraftig fremtid.Et krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at de har hatt for få gjester i restauranten er også grunner til oppsigelsene.Brødrene Ubostad lanserte det spektakulære restaurantprosjektet i 2016.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
To biler har kollidert på fylkesvei 43 i en rundkjøring på Lyngdalsveien i Farsund. Det er ikke meldt om personskade per nå, skriver politiet i Agder på Twitter/X.Kollisjonen skal ha skjedd i lav hastighet. Politi og ambulanse bistår på stedet.
Bistandsadvokat til de pårørende, Åse Johnsen Drabløs, sier de er i sorg og sjokk etter dobbeltdrapet i Vågsbygd der en mor og hennes datter ble funnet drept onsdag.? De ber om å få lov å være i fred. De har gode folk rundt seg og det er en tragedie som rammer flere. De er sammen og prøver å passe på hverandre, sier hun til NRK.Hun ønsker ikke å gå inn på noe som har med etterforskningen å gjøre per nå.
En fetter av kvinnen som ble drept i Vågsbygd i Kristiansand skal ha rådet henne om å gå til politiet.Han bor utenlands og forteller at han sist snakket med henne på telefonen for to uker siden.? Vi sørger og kan ikke forestille oss hva som har skjedd. Vi føler at vi drømmer, sier han.Fetteren forteller at kusina var redd da han snakket med henne på telefon sist.Han sier at han rådet henne til å kontakte politiet og fortelle hva hun var redd for. Kvinnen skilte seg fra ektemannen for to måneder siden.Politiet mener at drapene har skjedd mellom tirsdag kveld og fram til politiet fikk melding onsdag formiddag.
En bil skal ha kjørt av veien i Urdalen i Iveland. En mann tas med til legevakt for oppfølging der. Bilen står i grøfta, melder politiet.
Politiet i Agder etterlyser Alwan Ahmed Alawneh (46) i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand.? Den etterlyste mannen er den siktede i saken. Han er far til den åtte år gamle jenta som ble funnet drept, men bor ikke lenger på adressen, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding.Politiet har ikke kommet i kontakt med siktede, som er internasjonalt etterlyst.? Han er veldig viktig for oss å komme i kontakt med. Det er en sentral person i saken og for etterforskningen, derfor går vi nå ut med denne etterlysningen i media, sier Pedersen.Mannen er norsk statsborger og opprinnelig fra Palestina.? For politiet er det fortsatt viktig å formidle at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne og vi utelukker ikke at det kan være andre eller flere gjerningspersoner, sier Pedersen.
34 medlemmer i Kristiansand Senterparti krever et ekstraordinært årsmøte, der de vil fremme et forslag om at lokallagsleder Kjell Eirik Haavold må gå av.Det skriver Fædrelandsvennen.Dette skjer etter gruppemøtet onsdag, der blant annet Ole Magne Omdal både ble valgt til ny gruppeleder og fikk plass i areal- og miljøutvalget, noe det reageres på.Styreleder Kjell Eirik Haavold bekrefter til Fædrelandsvennen at det blir ekstraordinært årsmøte om underskriftene på kravlisten blir verifisert.
Politiet i Agder ber folk om å ikke oppgi personlig informasjon, kontonummer eller Bank ID om de får telefon fra noen som ønsker bankopplysninger. Politiet har fått flere meldinger fra folk som forteller at de blir oppringt av noen som sier de ringer fra Hitra og Frøya lensmannskontor. Dette er forsøk på bedrageri, skriver politiet.
Det er full brann i takkonstruksjonen på en bolig på Øvre Lauvrak i Froland i Agder. Det skriver politiet på Twitter.Det skal ikke være noen personer inne i boligen. Nødetatene er på vei.
Boligen som har tatt fyr på Øvre Lauvrak i Froland er overtent ifølge politiet.
Alwan Ahmed Alawneh (46) som er etterlyst etter dobbeltdrapet i bydelen Vågsbygd ble sist observert på en Kiwi-butikk i Kristiansand sentrum tirsdag kveld.Politiet mener at drapene har skjedd mellom tirsdag kveld og fram til politiet fikk melding onsdag formiddag. De har nå gått ut med navn og bilde på det som skal være faren til den drepte åtteåringen.Politiinnspektør i Agder politidistrikt Cecilie Pedersen sier de fortsatt ikke har vært i kontakt med den siktede.? Det er en reell mulighet for at vedkommende har forlatt landet, men han kan også ha gått i dekning her.Hun forteller at de jobber på spreng for å finne ut av hvor vedkommende befinner seg og ønsker fortsatt tips fra publikum.
? Det er altfor tidlig for meg å si noe i denne saken nå.Det sier Åse Johnsen Drabløs som er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende, og ønsker å sette seg mer inn i saken før hun kommenterer noe mer.
Politiet er på en adresse i forbindelse med drapsetterforskningen, sier en nabo NRK har snakket med. Adressen er ikke åstedet hvor mor og datter ble funnet døde onsdag.? Vi ble bedt om å holde oss unna, det har vært bevæpnet politi på stedet, sier naboen.NRK er på stedet og har observert politi og krimteknikere på stedet.
Hele 24 førere fikk bøter etter en kontroll i 50-sona ved Sørlandets Travpark i Kristiansand. Høyeste hastighet ble mål til 70 km/t. En fører fikk bot for bruk av mobiltelefon.
Vennesla kommune opphever restriksjonene om ikke å drikke vannet i Hægeland. Kommunen har i dag fått nye prøveresultater som viser at det ikke lenger påvises E. coli i drikkevannet.Det vil fremdeles være behov for å klore vannet en tid framover, skriver kommunen på sine nettsider. De som bor nær anlegget eller bruker mye vann, vil merke klorsmak og lukt. Kloringen skjer for å sikre rent vann.
Landbruksdirektoratet mener slakter Jens Eide i Lillesand kan ha utbetalt 1,8 millioner for mye i kvalitetstilskudd til bønder.Det skriver avisa Nationen.Direktoratet gransker om Eide bevisst har gitt lam og storfeslakt bedre klassifisering for at bøndene skulle få mer kvalitetstilskudd enn de har krav på.Eide har hyret advokat i saken, og slakteren bestrider både påstand om feilklassifisering og for store tilskuddsutbetalinger.
Tre personer er pågrepet og siktet etter tyveri- og innbruddsraidene i et boligfelt på Ime i Mandal den siste tiden.Det skriver Fædrelandsvennen.Politiet sier til avisa at en av de siktede vil bli begjært varetektsfengslet, mens de to andre er i avhør.Totalt handler det om fire innbrudd.
Start havner i rød økonomisk sone i en ny rapport fra lisensnemnda i Norges Fotballforbund.Start sier i en pressemelding at plasseringen i rød sone ikke uventet.? Det å havne i rød sone innebærer at vi må legge frem en handlingsplan for de neste tre årene, på hvordan vi skal komme oss tilbake i gul eller grønn sone, skriver klubben.Klubben sier det ikke er noen umiddelbar dramatikk i dette, siden de har likviditet. De innrømmer likevel at plasseringen i rød sone er alvorlig.? I budsjettarbeidet må det jobbes med to scenarioer, avhengig av hvilken divisjon vi spiller i til neste år, skriver klubben i pressemeldingen.
Rektor ved Slettheia skole i Kristiansand Tore Mydland sier at de har fullt fokus på å ivareta elever og voksne på skolen hvor den drepte jenta (8) var elev.? Det er brutalt og ufattelig. Vi kan ikke helt skjønne at dette har skjedd en av våre. Nå har vi fullt fokus på å ivareta elever og de voksne, sier Mydland.Slettheia skole har cirka 260 elever. I dag tidlig ble elevene tatt imot klassevis og er ivaretatt på best mulig måte, ifølge rektoren.? For tredjetrinn blir det et eget opplegg, sier han.
Politiet fikk inn hele 270 søkere da de lyste ut en politibetjentstilling ved Holt politistasjonsdistrikt i Risør.Det skriver Agderposten.Normalt søkertall på slike stillinger i Agder politidistrikt er drøyt 100 søkere.Kun 36 prosent av nyutdannede politistudenter gikk ut i jobb våren 2023, og flere politistudenter søker seg ofte til andre etater og bedrifter.Politistasjonssjef Odd Holum sier til avisa at stillingen har oppstått fordi en medarbeider har flyttet.
Krimteknikere fra politiet undersøker en bolig ikke langt fra der en kvinne og hennes datter ble funnet drept i går, skriver VG.En mann er siktet i saken, og politiet har ikke klart å komme i kontakt med ham. Vedkommende er også etterlyst internasjonalt.
Smelteverket Eramet, med avdeling i Kvinesdal, har inngått en tiårig kraftavtale fra 2025 med kraftselskapet Å Energi.Avtalen sikrer Eramet fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 megawatt i kontraktstiden.Administrerende direktør i Eramet Roger A. Westgård sier i en pressemelding at avtalen bidrar til å sikre kraftbehovet og gir grunnlag for videre vekst.Konsernsjef i Å Energi Steffen Syvertsen mener slike avtaler bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser.
Politiet har hittil ikke vært i kontakt med personen som er siktet for dobbeltdrapet i Vågsbygd. ? Vi har ikke noe informasjon på nåværende tidspunkt som tilsier at det er fare for publikum, men det kan vi ikke si for sikkert, sier politiinspektør Cecilie Pedersen. Personen som er siktet, er etterlyst internasjonalt. Ifølge politiet er det en reell mulighet for at vedkommende har forlatt landet. De utelukker ikke at det er andre eller flere gjerningspersoner.
Politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt ønsker ikke å gå inn på hvilken relasjon siktede har til den døde moren og datteren på åtte år.? Det er en krise som har rammet en hel familie. Jeg ønsker derfor ikke å gå inn på noen personer knyttet til den berørte familien, sa Pedersen på dagens pressekonferanse.
Politiet opplyste på pressekonferansen at de mener drapene på en mor og en datter i Vågsbygd har skjedd mellom tirsdag kveld og fram til klokka 13.00 onsdag.? Siste observasjon som er gjort av de avdøde var tirsdag kveld, opplyste politiinspektør Cecilie Pedersen.
Politiet gjør flere undersøkelser i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand, og gjennomgår blant annet et omfattende videomateriale. ? Krimteknikere jobber fortsatt på åstedet. Jeg kan ikke gå inn på detaljer av hva som er gjort av beslag, men vi undersøker området grundig, sier politiinspektør Cecilie Pedersen. Hun understreker at politiet har lav terskel for å undersøke tips som kommer inn.
De etterlatte etter dobbeltdrapet i Kristiansand får oppnevnt bistandsadvokat i dag, opplyser politiet i Agder til NRK. Politiet får bistand av Kripos i den videre etterforskningen.
Smelteverket Eramet, med avdeling i Kvinesdal, har inngått en tiårig kraftavtale fra 2025 med kraftselskapet Å Energi.Avtalen sikrer Eramet fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 megawatt i kontraktstiden.Administrerende direktør i Eramet Roger A. Westgård sier i en pressemelding at avtalen bidrar til å sikre kraftbehovet og gir grunnlag for videre vekst.Konsernsjef i Å Energi Steffen Syvertsen mener slike avtaler bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser.
En person er etterlyst internasjonalt etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er siktet for drap. Det skriver politiet i en pressmelding.Politiet oppgir at de har iverksatt en omfattende etterforskning, og at de etterforsker saken bredt.? Politiet jobber fortsatt ut ifra flere hypoteser. For politiet er det nå viktig å formidle at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne og vi utelukker ikke at det kan være andre eller flere gjerningspersoner, sier politiinspektør Cecilie Pedersen.
Rektor Tore Mydland ved Slettheia skole har lagt ut en melding på skolens nettsider etter at en åtte år gammel jente som var elev ved skolen ble drept.? Dette er en trist dag for alle oss på Slettheia skole. Nå skal vi stå sammen og hjelpe hverandre for å komme oss gjennom denne vanskelige tiden, skriver rektoren.Han bekrefter samtidig at det er en av skolens elever og hennes mor som ble drept.
Politiet i Agder holder pressekonferanse klokken 10.30 torsdag i forbindelse med dødsfallene i Vågsbygd som etterforskes som dobbeltdrap.Politiet vil gi informasjon om status i etterforskningen.
? Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.Kommunens kriseteam er involvert i oppfølgingen av de pårørende. Og elever og ansatte på skolen der 8-åringen gikk vil bli fulgt opp i dag.? Rektor og de ansatte får god oppfølging. Og flere fra kommunens kriseteam skal bidra til å ivareta medelevene til den åtte år gamle jenta, sier Skisland.
? Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand, opplyser politiet til NRK tidlig torsdag morgen.Undersøkelsene i Vågsbygdskogen er avsluttet, men politiet sier etterforskningen for fullt utover dagen.
Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag.? Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.Politiet ønsker tips og eventuelle videoovervåkingsbilder fra omådet fra det siste døgnet før de to ble funnet døde en boligen i Vågsbygd. En person som skulle besøke noen på adressen, meldte fra til politiet klokken 13.21 onsdag.Sent onsdag kveld gjorde politiet flere undersøkelser blant annet ved Fiskåvann i Vågsbygdskogen.Drapet preger nabolaget og det er lagt ned flere blomster nær åstedet.
? Satsing på de unge i Vennesla blir viktig de neste fire årene, sier KRF-ordfører Nils Olav Larsen, som altså fortsetter i den rollen fremover med Høyres Odd Grønberg som varaordfører.I går ble det kjent at KrF, Høyre og Frp har laget en politisk plattform for de neste fire årene.Den inneholder blant annet en plan om fritidskort - som skal gjøre at unge under 18 får dekket utgifter til en eller flere fritidsaktiviteter.
Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand, opplyser politet tidlig torsdag morgen.Undersøkelsene i Vågsbygdskogen er avsluttet, men politiet sier etterforskningen for fullt utover dagen.
Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag.? Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking. Vi er her i området for å sjekke ut noko i samband med det. Det er ikkje fare for nokon personar, seier innsatsleiar i Agder-politiet, Ole Sandhagen.? Konkret kvifor vi er her, vil eg ikkje gå nærare inn på, sier han.
Politiet forlenger droneforbudet over åstedet hvor de har startet etterforskning av et dobbeltdrap i Vågdbygd i Kristiansand.Droneforbudet har en radius på 500 meter og 400 fot høyde, og vil gjelde til torsdag klokken 15. Politiet opplyser at forbudet kan bli ytterligere forlenget.Onsdag ble en mor og datter (8) funnet døde i Kristiansand. Politiet etterforsker dødsfallene som dobbeltdrap.
Politiet forlenger droneforbudet over åstedet hvor de har startet etterforskning av et dobbeltdrap.Droneforbudet har en radius på 500 meter og 400 fot høyde, og vil gjelde til torsdag klokken 15. Politiet opplyser at forbudet kan bli ytterligere forlenget.Onsdag ble en mor og datter (8) funnet døde i Kristiansand. Politiet etterforsker dødsfallene som dobbeltdrap.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.